Άρθρο Αμερικανού αριστερού δημοσιογράφου για τις διώξεις κατά Χ.Α.

Ο γνωστός Αμερικανός συγγραφέας και δημοσιογράφος, Greg Palast αφιερώνει σήμερα την πρώτη σελίδα (gregpalast.com) του υψηλής επισκεψιμότητας και με μεγάλη επιρροή στις ΗΠΑ ιστότοπού του στις διώξεις του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή και πραγματικά εκπλήσσει με τα πολιτικά του συμπεράσματα!

Με εκτεταμένο άρθρο του στο οποίο αναφέρει ότι η Χρυσή Αυγή διώκεται πολιτικά γιατί είναι “το μόνο κόμμα που έχει απομείνει ενάντια στο Μνημόνιο”, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι “πούλησαν τις θέσεις τους” και πρόκειται περί “ψευτο-αριστεράς”.

Τα λεγόμενα του Greg Palast έχουν ιδιάιτερη σημασία γιατί, πρόκειται για έναν δημοσιογράφο, ο οποίος συνεργάζεται με “κεντροαριστερά” – για τα αμερικανικά δεδομένα, βέβαια, ΜΜΕ όπως οι NY Times, ενώ στην Ευρώπη συνεργάζεται στενά με τον βρετανικό The Observer.

Όλοι θυμούνται τα πύρινα άρθρα του κατά του προέδρου των ΗΠΑ Τζ. Μπους και της συντηρητικής, πολιτικής του, στην αγγλική εφημερίδα. Εργάζεται και ως ανεξάρτητος συνεργάτης για το BBC.

Δηλαδή ο Greg Palast δεν είναι καν προσκείμενος σε αμερικανικούς συντηρητικούς κύκλους όπως το Τea Party.

Ας δούμε ορισμένα σημεία του άρθρου μεταφρασμένα :

“Να τι βλεπουμε στην Ελλάδα. Άρχισε το Μάϊο του 2010 όταν κάποιοι άρρωστοι έκαψαν μια τράπεζα στην Αθήνα και σκότωσαν 4 τραπεζικούς υπαλλήλους. Το “κόλπο” έπιασε: Αμέσως μετά οι διαδηλώσεις της Αριστεράς εναντίον του Μνημονίου σταματησαν.

Ο κόσμος έβλεπε ότι η λιτότητα αντί για φάρμακο και θεραπέια, προκαλούσε την αρρώστια στην Ελλάδα.

Έτσι τοποθέτησαν τις ελπίδες τους σε ένα νεο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από το πουθενά έγινε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, υποσχόμενος να καταπολεμήσει την λιτότητα. Μόλις μπήκε με αυτά τα ποσοστά στο κοινοβούλιο, ο ψευτο-αριστερός ΣΥΡΙΖΑ (faux-Left Syriza) πούλησε τελείως τις θέσεις του.

Αυτό άφησε μόνο Χρυσή Αυγή, αν και διακατεχόμενη από ρατσισμό και βίαιες τάσεις, σαν τη μοναδική από τις μεγάλες ελληνικές πολιτικές δυνάμεις να στέκεται απέναντι στο μνημόνιο και την αλυσόδεση της οικονομίας σαν “δαρμένο” σκυλί στην ρευστότητα της Γερμανίας.

Το 2010 το κάψιμο της τράπεζας, χρησιμοποιήθηκε σαν ένας τρόπος για να απονομιμοποιηθούν οι διαδηλώσεις της Αριστεράς.

Σήμερα και ενώ η τρεκλίζουσα ελληνική κυβέρνηση παρακαλάει για ένα “μπισκοτάκι” τους Γερμανούς, χρησιμοποίησε έναν φόνο ως δικαιολογία για να βγάλει στην παρανομία, τη ΜΟΝΗ μεγάλη πολιτική δύναμη που αντιτίθεται στο αυτοκτονικό Μνημόνιο.

Μακάρι να μπορούσα να πω ότι η Χρυσή Αυγή απαγορεύτηκε γιατί ήταν ένα μείγμα ρατσιστών και βίαιων ακόλουθων. Αλλά δεν είναι για αυτο τον λόγο.”

Και κατόπιν ο δημοσιογράφος αναρωτιέται:

“Ποιοί είναι οι πραγματικοί φασίστες; Αν «φασισμός» ορίζεται από τις μερες του Ντούτσε (Μουσολίνι) ο“συνδυασμός κράτους και μεγάλου κεφαλαίου”, με αυτόν τον ορισμό, η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο ΜΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ κόμμα απο τα τέσσερα μεγαλύτερα της χώρας (προφανώς εννοεί το …ΠΑΣΟΚ, ως τέταρτο το οποίο έχει καταποντισθεί).

Και αυτός είναι ο λόγος, γιατί στοχοποιήθηκε η Χρυσή Αυγή.

Ελπίζω, οι προοδευτικοί φίλοι μου να με συγχωρήσουν που δεν ….χειροκροτώ”

Από έναν εκπρόσωπο της αριστερής δημοσιογραφίας και μάλιστα Αμερικανό, όλα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Το ερώτημα είναι “Αρκεί μια κυβέρνηση να βάζει φυλακή πολιτικούς της αντιπάλους για να υπάρξει καταστολή του συγκεκριμένου πολιτικού κινήματος;”

Η Ιστορία απαντά πώς “Ο λαός θα δώσει την απάντηση”…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *