Θρίλερ με τα «κόκκινα» δάνεια: Έρχεται άγριο κούρεμα καταθέσεων;

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τις ελληνικές τράπεζες στις οποίες το επόμενο διάστημα δίνεται η τελευταία ευκαιρία για επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων κι αν αυτή χαθεί τότε ο κίνδυνος για μια νέα ανακεφαλαιοποίηση σε περιβάλλον bail in, δηλαδή με κούρεμα των καταθέσεων, θα είναι ορατός.

Γι’ αυτό και γίνεται σαφές από το SSM στις ελληνικές συστημικές τράπεζες σε όλους τους τόνους, ότι πρέπει να προχωρήσουν σε μαζικές πωλήσεις των «κόκκινων» δανείων άμεσα, για να γλιτώσουν τα χειρότερα.

Και όλοι πιέζουν: τα διεθνή funds, που έχουν επενδύσει στις τράπεζες ζητούν να γίνουν κινήσεις διαχείρισης που θα αποδώσουν στις ίδιες τις τράπεζες σε επίπεδο κερδοφορίας και άρα σε επίπεδο αποτιμήσεων και την ίδια στιγμή τα funds- «κοράκια» είναι έτοιμα να «διευκολύνουν» και να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία αγοράζοντας τα προς πώληση δάνεια, όμως σε πολύ χαμηλές τιμές. Οι τράπεζες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στις ζημιές της πώλησης φθηνά και τον κίνδυνο μιας αποτυχίας πώλησης που θα φέρει ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης και κούρεμα

Γιατί μπορεί ο SSM να απαιτεί τη μείωση του στοκ των «κόκκινων» δανείων κατά 10 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, όμως με την πώληση τους σε τιμές όσο-όσο θα φέρουν ζημίες στους ισολογισμούς.  

Ωστόσο όλοι πιέζουν σε αυτή την κατεύθυνση, οι επόπτες, SSM και ΤτΕ, θέλουν αποκλιμάκωση των NPLs σε γοργούς ρυθμούς, οι μέτοχοι θέλουν υψηλές αποδόσεις για να αντισταθμίσουν το ρίσκο της επένδυσής τους, τα funds που αγοράζουν κόκκινα δάνεια θέλουν πωλήσεις – φθηνά και άμεσα, βιώσιμοι επιχειρηματίες ζητούν αναδιαρθρώσεις και κλείσιμο όσων νοθεύουν τον ανταγωνισμό, εργαζόμενοι χρειάζονται τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Και σε όλα αυτά προστίθεται και η απειλή για ένα bail in αν δεν τα καταφέρουν.

Και όσο οι μήνες περνούν και τα «κόκκινα» δάνεια παραμένουν στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, ο κίνδυνος για bank run ακόμη και με capital controls αυξάνεται, το όνειρο της ανάκαμψης παραμένει μακριά ενώ θα παραταθεί η ισχύς των capital controls και θα απομακρυνθεί η πρόσβαση στις αγορές.

Κομισιόν-κυβέρνηση: Παίζουν την κολοκυθιά

Κι ενώ το κουβάρι των «κόκκινων» δανείων δεν έχει αρχίσει να ξετυλίγεται, λίγο πριν ξεκινήσει το τσουνάμι των πωλήσεών τους στην αγορά, Κομισιόν και κυβέρνηση… αλληλοκατηγορούνται για το ποιος είχε την ιδέα.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Κλ. Γιούνκερ, σε απαντητική επιστολή του προς δικηγόρο-εκπρόσωπο δανειοληπτών σημειώνει πως η πώληση των δανείων σε funds ήταν ελληνική πρόταση και όχι προαπαιτούμενο των θεσμών.

Σε απάντηση δημοσιευμάτων και ρεπορτάζ στα ΜΜΕ σχετικά με το δικαίωμα του οφειλέτη να υποβάλει πρόταση εξαγοράς του δανείου του πριν καταλήξει στα funds, κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας, επισήμαναν τα εξής: «Η πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων συνιστούσε εξ’ αρχής θέση των δανειστών και αυτό αποτυπώθηκε στη συμφωνία του προηγούμενου Αυγούστου. Πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να μπουν αυστηροί κανόνες στην αγορά των δανείων για να προστατευθούν αδύναμες κοινωνικές ομάδες δανειοληπτών και αυτό επετεύχθη.

«Η απελευθέρωση της αγοράς των “κόκκινων δανείων ήταν ρητή μνημονιακή δέσμευση στη συμφωνία του Αυγούστου. Συνεπώς οτιδήποτε άλλο είναι παραπλανητικό» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μετά από δημοσίευμα ότι ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να μη δίνεται πρώτα στους δανειολήπτες η δυνατότητα να αγοράσουν οι ίδιοι τα «κόκκινα» δάνειά τους πριν τα πουλήσουν οι τράπεζες.

«Μετά τη διαπραγμάτευση που κάναμε ισχύουν τα εξής: Πριν πουλήσει το δάνειο η Τράπεζα είναι υποχρεωμένη να κάνει προσφορά στον δανειολήπτη τους προηγούμενους δώδεκα μήνες. Συνεπώς υπάρχει ασφαλιστική δικλείδα για το θέμα αυτό. Παραπλανητική πληροφορία είναι ότι ισχύει στην Κύπρο. Δεν ισχύει στην Κύπρο. Στην Κύπρο ισχύει ότι ισχύει και στην Ελλάδα με αυτή τη νομοθεσία που έχουμε εισάγει. Ο κώδικας δεοντολογίας που φτιάξαμε κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος λέει ότι ρητά η επαναγορά δανείων είναι δυνατή και σε τιμή κάτω από την ονομαστική αξία. Νομίζω ότι οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι μάλλον παραπλανητική».

www.newsbomb.gr

31 σχόλια σχετικά με το “Θρίλερ με τα «κόκκινα» δάνεια: Έρχεται άγριο κούρεμα καταθέσεων;”

  1. Τα χρήματα των απλήρωτων δανείων πρέπει να πληρωθούν είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο. Αν δεν τα πληρώσουν οι δανειολήπτες , θα τα πληρώσουν οι μέτοχοι, οι ομολογιούχοι και στο τέλος και οι καταθέτες των τραπεζών. Εν κατακλείδι το δάνειο και η κατάθεση είναι οι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος.

    1. Εμένα, εδώ και 6 χρόνια, μου έκοψαν 1000 το μήνα από τη σύνταξη, και κατήργησαν τα δώρα.
      Δηλ έχασα πάνω από 70.000 ευρώ.
      Αυτά που πήγαν;
      Γιατί εγώ πρέπει να πληρώσω στο ακέραιο τα δάνεια μου;
      Μόνο εγώ πρέπει να πληρώσω την κρίση;

      1. Μην απολογείσαι σε κανέναν. Δεν φταις εσύ αν κάποιοι είναι εκτός πραγματικότητας ώστε να μην βλέπουν οτι τα απλήρωτα δάνεια δεν μπορούν να αποπληρωθούν πλέον ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλο τρόπο.

    2. Ε,τότε εμάς τους δανειολήπτες μας συμφέρει να γίνει bail in και να πληρώσουν οι μέτοχοι και οι ομολογιούχοι ώστε να μπορούμε να ισχυριστούμε αμέσως μετά ότι τα δάνεια μας έχουν αποπληρωθεί πλέον με το κούρεμα και ότι οι τράπεζες τα λεφτά τους τα πήραν, άρα δεν τους χρωστάμε πλέον. Δηλαδή κάτι σαν κι αυτό που λέει ο Θεοδωρίδης του κινήματος “Aντίσταση Tώρα” ότι δηλαδή τα δάνεια μας έχουν πληρώθει απο το ελληνικό δήμοσιο με τις ανακεφαλοποιήσεις άρα δεν έχουν το δικαίωμα οι τράπεζες να ξαναζητάνε αποπληρωμένα δανειο και με αυτό το επιχείρημα λέει ότι έχει κερδίσει όλες τις ανακοπές και τις εφέσεις. Ποιά είναι η άποψη γι αυτο το κίνημα, αληθευουν τα όσα ισχυριζεται, έχει κάποιος εξ’ ιδίον εμπειρία ή γνώση? Τελικά τόσο εύκολο είναι να κερδίσεις όλες τις ανάκοπες λέγοντας απλά στο δικαστήριο ότι τα δάνεια σου εχουν αποπληρώθει απο τριτο δηλαδή απο το δημόσιο, και κάθομαι εγώ σας μάλακας και μπλέκω τόσα χρόνια με δικηγοράκια της σειράς που δεν προβάλουν αυτό το επιχείρημα?

      1. Κυκλοφορεί γενικά η εντύπωση οτι η ανακεφαλαιοποίηση είναι σαν τον Άη Βασίλη που κάνει ένα μεγάλο δώρο στην τράπεζα. Μεγάλο λάθος. Κανείς, ούτε το ελληνικό δημόσιο δεν χαρίζει λεφτά στις τράπεζες.
        Ανακεφαλαιοποίηση είναι η διαδικασία κατά την οποία μπαίνουν καινούριοι μέτοχοι αγοράζοντας επιπλέον μετοχές που εκδίδει η τράπεζα και κάποιοι που είναι ήδη μέτοχοι αγοράζουν και αυτοί κι άλλες μετοχές της. Επενδύουν δηλαδή στις τραπεζικές μετοχές ελπίζοντας ότι θα κερδίσουν κάποια στιγμή από την αύξηση της αξίας τους. Δεν τα χαρίζουν. Οπότε πολύ σωστά τα δικηγοράκια της σειράς δεν προβάλουν αυτό το επιχείρημα επειδή κάνουν πολύ σωστά τη δουλειά τους και δεν θέλουν να γελάσει και ο κάθε πικραμένος στο δικαστήριο.

        1. Ναι αλλά τo αντισταση τωρα λέει οτι εχει κερδίσει όλες τις δίκες με αυτο το επίχειρημα ενω τα δικηγορακια της σείρας το μονο που κάνουν είναι να κάθονται να σε παρηγορούν αφού χαθει η ανακοπή. Αυτό το λέω έχοντας εξ’ δίου γνώση. Οταν πήγα εγω στο δικηγοράκι της συμφοράς που προσέλαβα το δικόγραφο του θεοδωρίδη για να το προβάλουμε στο δικαστηριο αφού το κοίταξε σφαιρικα μου είπε ότι για να το καταθέσει αυτό στο δικαστήριο απαιτούσε αλλα 300 ευρο . Δεν ειπε ότι άυτά που έλεγε το δικόγραφο ήταν λάθος απλά ήθελε να με γδύσει. Αρα εδώ ποιος πραγματικά κανει κάλα την δουλειά του?

          1. Ο καθένας στο διαδίκτυο γράφει ότι θέλει και πολλά ψέμματα περνούν ως αληθινά, για παράδειγμα τα hoaxes. Εσύ για παράδειγμα με έχεις μπερδέψει λίγο γιατί κάθε φορά γράφεις και μια διαφορετική ιστορία σχετικά με τον δανεισμό σου. Από όλα όσα έχεις γράψει, εγώ συγκρατώ το ότι δεν έχεις περιουσιακά στοιχεία. Τί νόημα έχει λοιπόν να τρέχεις στα δικαστήρια? Κράτα αυτά τα λεφτά για μια στιγμή ανάγκης αντί να τα πετάς για δικηγόρους και παράβολα και μεγαρόσημα αφού ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ.

          2. Περουσιακά στοιχεία δεν εχω αλλά δεν γουστάρω καθόλου τις τράπεζες γιατι τους θεωρώ απατεώνες και όσο μπορώ θα τους παλεύω. Ο θεωδοριδης δεν νομιζω να είναι hoax γιατι βγαίνει καθε λίγο στην τηλεοραση και λέει ότι εχει τις αποφάσεις των δικαστηρίων στα χέρια του και τις δέιχνει. Εκτός και αν είναι τελείως τρελλός και φαντασιομανής.

          3. Γενικά, οι δικηγόροι θέλουν πελατεία.
            Θα πουν οτιδήποτε για να βγάλουν λεφτά.
            Αν ο Θεοδωρίδης, που αναφέρεις, είχε βρει το μαγικό τρόπο να κερδίζει, θα είχε μαζέψει όλη την Ελλάδα μαζί του.
            ΔΕΝ υπάρχει μαγικός τρόπος.
            Ακόμα και ο τρόπος που κάνει αναρτήσεις το blog του, εμένα με βάζει σε αμφιβολίες.
            Blog που δεν επιτρέπει σχόλια στους επισκέπτες του, να το φοβάσαι.

            Άσε που έχω στείλει 10 email και δεν πήρα ποτέ απάντηση.

          4. Κι εμενα με βάζει σε αμφιβολίες, μου φαίνεται too good to be true. Ούτε σε μένα απαντούσαν γι αυτο πήγα ο ίδιος στα γραφεία του κινηματος στην συγγρού και εκεί μου έδωσαν ενα δικόγραφο να το δωσω στον δικηγόρο μου. Ο δικηγόρος μου ζήτησε 300 ευρο παραπάνω για να το παρουσιασει ως προσθετο λόγο ανακοπής τα οποία όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούσα να διαθεσω . Δεν μου είπε όμως ποτέ ότι όλα αυτα που ανεφερε το δικογραφο ήταν λάθος και αν τον πληρωνα θα τα παρουσιαζε στο δικαστηριο.

          5. Αυτός ο Θεοδωρίδης βγαινει συνεχεια στην ΤV για να ενημερώσει τον κόσμο αλλά στην ουσία κάνει διαφημιση του γραφείου του. Βγαινει πάντα μόνος του χωρις αντίλογο και πάντα σε ΜΜΕ που πληρώνεις για να μιλήσεις.
            Αυτά που λεει για μένα χωρις να ειμαι νομικός ειναι πολύ συγκεχυμένα και χρηζουν νομικής διερευνησης εαν ευσταθούν. Δηλαδή θα πρεπει να παρεις ολα τα εγγραφα που χρησιμοποιει και να πας σε καποιον δικαστή και οχι δικηγόρο να στα αξιολογήσει καθως απευθυνονται προς δικαστές και αυτοί τα κρίνουν και οχι οι δικηγόροι.
            Το οτι εχει κερδισει ανακοπες δεν μου λεει τιποτα καθως κάθε περιπτωση ειναι μοναδική και με τόσα λάθη που κάνανε οι τράπεζες στις συμβασεις με τους καταχρηστικούς όρους δεν ειναι δυσκολο να την κερδισεις. Το θεμα ειναι εαν πετυχαινει οριστική διαγραφή απαιτησεων και εκει δεν εχω ακουσει τίποτα.

          6. Τι εννοεις λέγοντας να πετύχει οριστική διαγραφή απαιτήσεων. Εφόσον ο θεοδωριδης κερδίσει την ανακοπή ο δανειολήπτης δεν υποχρεούται να πληρώσει πλεόν και η τράπεζα το μόνο που μπορεί να κανει είναι εφεση. Κι αυτο σαν οριστικη διαγραφή δεν ειναι? Τι άλλο να κανει δηλαδή?

          7. Η τράπεζα μπορεί πάντα να σου κάνει τακτική αγωγή ή να επανέλθει με νέα διαταγή πληρωμής, απαιτώντας διαφορετικό ποσό, εφόσον αυτό δεν περιλαμβάνει τα ποσά που κρίθηκαν παράνομα στην προηγούμενη.

          8. begar σου υπενθυμίζω ότι πρακτικά οι τράπεζες ποτέ δεν ακολουθούν αυτή την οδό, γιατί πολύ απλά με
            το τρόπο αυτό θα συνομολογούσαν την ακυρότητα όλων των συμβάσεων τους!
            Οπότε η μόνη νομική οδός που τους απομένει είναι η οδός της άσκησης τακτικής αγωγής. Επειδή όμως η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 χρόνια, οι τράπεζες συνήθως έρχονται σε συμβιβασμό…

            Άρα λοιπόν αν κάποιος καταφέρει και ανακόψει
            τη διαταγή πληρωμής, η τράπεζα αναγκαστικά θα πρέπει να συρθεί είτε στη
            δικαστική επιδίωξη της «απαίτησης» μέσω της άσκησης τακτικής αγωγής,
            είτε να συμβιβαστεί χωρίς δικαστήρια. Σχεδόν πάντα επιλέγει το δεύτερο.

          9. Ή να κάνουν έφεση, την οποία 99% θα κερδίσουν, επειδή στην έφεση, το δικαστήριο δεν ακυρώνει απλά τη ΔΠ, αλλά αποφαίνεται ότι ο οφειλέτης δεν χρωστάει όχι Χ χρήματα που λέει η τράπεζα, αλλά Υ.
            Συνήθως δεν έχει γίνει πραγματογνωμοσύνη από τον οφειλέτη, οπότε καλείται να πληρώσει σχεδόν ΟΛΟ το ποσό που ζητάει η τράπεζα.

            Αλλά και να έχεις κάνει πραγματογνωμοσύνη, στην καλύτερη, για ένα χρέος 10.000 στην πιστωτική, να σε βάλει να πληρώσεις 7.000 μετρητοις.

            Μα με τόσα ξοφλάς τη σήμερον και χωρίς δικαστήρια, με απλή συμφωνία με την τράπεζα.

          10. begar Εμένα η ανακοπή μου εγινε ΔΕΚΤΗ ΕΝ ΟΛΩ πράγμα που σημαινει πως μαζί με την διαταγη πληρωμης ακυρωθηκε και όλη η επιταγη προς πληρωμη στην eurobank. εσύ μαλλον αναφερεσαι σε ανακοπές που έγιναν δεκτες μερικως ή εν μέρει.

          11. Και σε μένα η ανακοπή έγινε δεκτή ΕΝ ΟΛΩ.
            Αλλά στην έφεση, ακυρώθηκε η απόφαση του ειρηνοδίκη.
            Το μονομελές απεφάνθη ότι η τράπεζα ζητούσε Χ, αλλά έπρεπε να πληρώσω Χ-κάτι, όπου κάτι=διάφορες παράνομες χρεώσεις και παράνομι τόκοι.

            Στην ουσία, η απόφαση μας δικαιώνει και τους δύο, αλλά τι να το κάνεις;
            Έχω τώρα την τράπεζα που λέει «μη μου δίνεις όσα ζητούσα, δώσε μου αυτά που είπε το δικαστήριο».

            Το αστείο είναι πως οι δικηγόροι της πόλης μου, ΟΛΟΙ λένε πως σε περίπτωση έφεσης, είναι προδιαγεγραμμένη η απόφαση, σαν και αυτή που βγήκε.

          12. begar για τι ποσό μιλάμε? διότι εαν η ανακοπή σου που έγινε δεκτή εν όλω εκδικαστηκε βάση του νόμου πέρι μικροδιαφορών για ποσά δηλαδή κάτω των πεντε χιλιάδων η απόφαση είναι ανέκκλητη άρα το μονομελές παρανόμησε που σου ακυρωσε την αρχικη απόφαση. Οι αποφάσεις που εκδίδονται για μικροδιαφορές δεν εφεσιβάλλονται.

          13. Και για να μην το βασανίζουμε, το μόνο ουσιαστικό βοήθημα που έχει απομείνει στους οφειλέτες, είναι ότι είναι πολλοί και το συνολικό τους χρέος ισοδυναμεί με ένα ΑΕΠ της χώρας.
            Αυτό εμποδίζει το κράτος και τις τράπεζες να λάβουν δραστικά μέτρα εναντίον τους.
            Φαντάσου, κοντά στα 300.000 ακίνητα που υπάρχουν προς πώληση, να προστεθούν και 200.000 πλειστηριασμοί. Σε συνδυασμό με τη βαριά φορολογία σε βάρος των ακινήτων, θα κατέρρεε η αξία των ακινήτων.
            Τότε θα αυξάνονταν και άλλο τα κόκκινα δάνεια, γιατί ποιος ο λόγος για έναν συνεπή οφειλέτη να παλεύει να πληρώσει π.χ. 100.000 για κάτι που στοιχίζει 50.000.

          14. Δεν είχα ακούσει ποτέ κάτι για το συγκεκριμένο θέμα και η συζήτηση εδώ με ώθησε να βρω την ιστοσελίδα και να ρίξω μια ματιά. Η τελευταία είδηση είναι από 2 σεπτέμβρη αν δεν απατώμαι όπου αναφέρεται οτι πέτυχε νέα ανακοπή διαταγής πληρωμής και σε λίγες μέρες θα την δημοσίευε κιόλας. Έκτοτε βέβαια έχουν περάσει 33 μέρες που είναι και πολλές. Και το γεγονός οτι πρέπει να πληρώσεις μια ετήσια συνδρομή για να έχεις πρόσβαση σε όλα τα δικόγραφα, εμένα μου θυμίζει κάτι διαφημιστικά mails από αμερική που σου ζητάνε μια συνδρομή για να έχεις πρόσβαση σε μαγικά φυλακτά και μενταγιόν που τραβάνε πλούτο κλπ.
            Σε κάθε περίπτωση, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, δείτε για παράδειγμα τί έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη με το εξαγριωμένο πλήθος να επιτίθεται σε ΜΑΤ στην προσπάθειά του να εμποδίσει την διεξαγωγή πλειστηριασμών. Εγώ αναμένω οτι από εδώ και πέρα οι διαμαρτυρίες της Τετάρτης, ημέρας που διεξάγονται πλειστηριασμοί, θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας επειδή τώρα θα αρχίσει να φαίνεται η αντίδραση του λαού που κινδυνεύει να χάσει τη μοναδική του κατοικία για λίγα χιλιάρικα.

  2. η συνδρομη ειναι 50 ευρω …επικαλουνται οτι εχουν 65 στις 65 ανακοπες….εφεση δεν εχει εκδικαστει ακομα καμια

  3. και δεν επικαλουνται μονο την ανακεφαλαιοποιηση ,αλλα και πολλα αλλα …καταχρηστικους ορους κ.τ.λ …αλλα επειδη ανεφερες για την ανακεφαλαιοποιηση…. οτι την χρησιμοποιουν …..να ξερεις… οτι ποτε δεν εχει βγει αποφαση απο ειρηνοδικειο σε αυτες τις 65 περιπτωσεις και να επικαλειται-δινει απαντηση για την ανακεφαλαιοποιηση…το αποφευγουν αυτο το θεμα οι δικαστες…και ουσιατικα ακυρωνουν την διαταγη πληρωμης, για τα υπολοιπα “γνωστα” και οχι για την ανακεφαλαιοπιηση

    1. 65 στα 65 και καθόμαστε!!! θα έπρεπε όλοι να είχαμε ήδη γραφτεί στο κίνημα για να κερδίζουμε τις ανακοπές με τους δικηγόρους που θα μας υποδείκνυαν εκεί και θα υπερασπίζονταν τους συγκεκριμενους λόγους ανακοπής. Και χαλάλι τους η ετήσια συνδρομή. Εαν είναι να κερδίζω την κάθε ανακοπή ΄τους δίνω και τα διπλά.

      1. Βρε παιδιά, σκεφτείτε λίγο ρεαλιστικά. Μέσα στην απελπισία και τον πανικό, είναι επόμενο ο κόσμος να ψάχνει για “θαύματα” εξ’ουρανού καλά κρυμμένα που οι μεγάλοι κρύβουν επίτηδες κλπ. Όπου ακούς πολλά κεράσια βάστα μικρό καλάθι….λέει ο σοφός λαός

        1. Παιδιά είναι το ίδιο σύστημα με το ΕΙΧΕ… στο οποίο είμαι γραμμενος μπορώ να πώ…
          Δίνεις την συνδρομη σου και καθυστερούν τους πάντες… περιμένουν πάντα την 1η κίνηση από μεριάς Τράπεζας…
          Αρχίζουν επιθετικά (με τα λάθη και λάθους υπολ. Τόκων) και μετά το γυρίζουν στην κρίση και τις ΑΜΚ και ανακεφαλαιώσεις…
          Είναι σωστοί δεν λέω… αλλά θέλει και γερα νεύρα…
          σε καμιά περίπτωση δεν γλυτώνεις από τα τηλέφωνα των εισπρακτικών…

          Μπορώ να καταλήξω στο εξής συμπέρασμα αν δεν έχεις στον ήλιο μοίρα – δεν χρειάζεσε κανέναν – αν έχεις καταθέσεις/ακριβά αυτοκίνητα/ακίνητα η αλήθεια είναι ότι θέλεις νομική υποστήριξη…

          Βέβαια τελικό αποτέλεσμα δεν έρχεται ποτέ με καμιά συνδρομή – με λίγα λόγια – οι Τράπεζες δεν πρόκειται να παραδεκτούν ότι κλέβουν ποτέ.. αν το κάνουν έστω και μια φορά καταστράφηκαν. Οταν πάει να γίνει κάτι τέτοιο πάντα εμφανίζεται και ένας δικαστής φιλικός προς την Τράπεζα και την πατάει ο δανειολήπτης – εδώ είναι το μυστικό και φυσικά εδώ παίζει ρόλο το χρήμα.

          Αρκεί μια φορά να μπεί γκόλ και τελείωσαν…

          1. Και τι αποτελέσματα είχες εώς τώρα στο ΕΙΧΕ? Εχει κερδίσει καμιά ανακοπή ολικώς ή εν μέρει. Αν ειναι και φέρνει αποτελεσμα να γραφτω κι εγω.

          2. Πόσες διαταγές πληρωμής έχεις και καίγεσαι να γραφτεις σε τέτοια sites;; Τα θεωρώ αναξιόπιστα και μόνο για πολύ απελπισμένους.

          3. despina κι εγω αναξιοπιστα τα θεωρω γι αυτο κι εδω προσπαθουμε να βρουμε το σχετικα πιο αξιοπιστο απο τα αναξιοπιστα. Αναμενω πολλές διαταγες πληρωμής στο εγγυς μελλον δηλαδή πολυ συντομα

          4. @kyriakos21:disqus -> Δεν διαφημίζω καμια υπηρεσία… δεν είμαι υπέρ – ως απελπισμένος πήγα και πληρώνω αρκετά / αλλά αυτό είναι γιατί εγώ το επέλεξα. Δεν έχω κερδίσει… αλλά έγινε Εφεση όπου καθυστερεί και άλλο… Το καλό είναι όμως ότι πέρα της συνδρομής και πέρα της πρώτης προσπάθειας ανακοπής δεν πληρώνεις τίποτα άλλο…

            Με λίγα λόγια έχεις κάποιο είδος Νομικής Προστασίας.

            Δεν μπορώ να ανεβάσω όπως καταλαβαίνετε δικογραφα κτλ και λόγω ότι ως μέλος απαγορεύεται και λόγω ότι δεν θέλω να δημοσιοποιήσω κάτι…

            Πάντως όλα είναι όπως τα λέμε μεταξύ μας – παρανομίες τραπεζών κτλ κτλ… η διαφορά του ΕΙΧΕ είναι ότι όντως κάνει πραγματογνωμοσύνη..

            Και εκεί που το παραδέχομαι είναι ότι μόλις κάποιος δικηγόρος αρχίσει ξεθαρεύει ή κάνει βλακείες ή πάει να τα βρεί με την τράπεζα τον κόβει.

            Απο την άλλη στην πραγματικότητα ώς άτομο δεν πιστεύω ότι το χρειαζόμουν πραγματικά 100%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *