Μετά τα θαλασσοδάνεια του ΤΤ, έρχονται και τα θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ

Πασίγνωστος επιχειρηματίας της πληροφορικής, εργολάβοι, βιομήχανοι και αγροτοσυνδικαλιστές εμπλέκονται στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με τα δισεκατομμύρια ευρώ τα θαλασσοδάνεια που χορηγούσαν οι διοικήσεις της κρατικής τράπεζας με άνωθεν εντολές.

Τις αποκαλύψεις κάνει σήμερα η εφημερίδα KONTRANEWS, σύμφωνα με τις οποίες στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να εκδοθούν από την εισαγγελία δεκαεπτά εντάλματα σύλληψης για τη μεγάλη ληστεία που συντελέστηκε με τα θαλασσοδάνεια της πολύπαθης Αγροτικής Τράπεζας.

Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο σκάνδαλο που δείχνει το μέγεθος της διαπλοκής ανάμεσα στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., με τους φιλικούς επιχειρηματίες και τον πακτωλό χρήματος που έρεε στους κομματικούς αγροτοσυνεταιριστές.

Εκτός από τα 17 εντάλματα σύλληψης τα οποία θα εκτελεστούν, εκατοντάδες εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο θα αντιμετωπίσουν βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Τα πρώτα 17 εντάλματα αφορούν επιχειρηματίες οι οποίοι έπαιρναν τα λεγόμενα πολιτικά δάνεια, πάντα με την έγκριση του Μαξίμου και τα οποία δεν επέστρεψαν ποτέ με αποτέλεσμα η τράπεζα να χρεοκοπήσει και οι ζημιές να φορτωθούν στο ελληνικό δημόσιο. Δηλαδή σε όλους εμάς, που σήμερα αντιμετωπίζουμε συνεχώς τα καταδιωκτικά μέτρα των τραπεζών.

Γιαυτό και οι κατηγορούμενοι πρόκειται γα αντιμετωπίσουν εκτός των άλλων κατηγοριών και το αδίκημα της κατάχρησης δημοσίου χρήματος που επισύρει ποινές ισόβιας κάθειρξης. Ανάμεσα στα επώνυμα πρόσωπα που εμφανίζονται πρωταγωνιστές του σκανδάλου, περιλαμβάνεται και ένας πασίγνωστος ιδιοκτήτης εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας πληροφορικής που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης βαριά ονόματα από το χώρο των κατασκευών καθώς και βιομήχανοι. Δεδομένη θεωρείται και η δίωξη των διοικήσεων της ΑΤΕ της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς και στελεχών της τραπέζης που συμμετείχαν στις επιτροπές έγκρισης των δανείων.
Το πόρισμα περιλαμβάνει λεπτομέρειες για το διακομματικό φαγοπότι.
Αναφέρεται λεπτομερώς στα δάνεια που έχουν δοθεί χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις και αυτά για τα οποία η τράπεζα έπαιρνε ως εγγύηση μετοχές ανύπαρκτης αξίας.

Η Δικαιοσύνη έχει απευθυνθεί στις ελεγκτικές αρχές της Τράπεζας Ελλάδος για τον έλεγχο όλων των στοιχείων, που αφορούν τα επισφαλή δάνεια ενώ παράλληλη έρευνα διεξάγεται και από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ.

Πάντως η μπόχα που αναδύεται από το μεγάλο σκάνδαλο, αναμένεται να προκαλέσει επικίνδυνες πολιτικές παρενέργειες εξαιτίας της άμεσης διασύνδεσης που είχαν οι διοικήσεις της ΑΤΕ, αλλά και οι επιχειρηματίες με τα δύο κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.

Στη Δικαιοσύνη θεωρούν βέβαιο ότι ένα μέρος από τα θαλασσοδάνεια είχε μετατραπεί σε μαύρο πολιτικό χρήμα και κατευθύνθηκε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Από τη μεριά του το ΣΔΟΕ επιχειρεί να εντοπίσει περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκόμενων επιχειρηματιών, που πήραν τα θαλασσοδάνεια προκειμένου να τα κατασχέσει για να μπορέσουν να επιστραφούν ότι Δημόσιο ένα μέρος από τα κλεμμένα.

Και μετά τι θα γίνει; Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ευνοϊκότατης μεταχείρισης που απολαμβάνουν οι πρωταγωνιστές τέτοιων σκανδάλων είναι η περίπτωση του ζεύγους Γριβέα – Βάτσικα.

Να ροκανίσουν το χρόνο εκμεταλλευόμενοι το αγγλοσαξονικό δίκαιο που προβλέπει δεκάδες δικλείδες ασφαλείας ώστε η παράδοση εκζητούμενων αν αποφασιστεί να λάβει χώρα κάτω από συνθήκες απόλυτης νομιμότητας, φαίνεται πως προσπαθεί τώρα το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα, που αποτελούν δυο από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση των επισφαλών δανείων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επί θητείας του επίσης εκζητούμενου Άγγελου Φιλιππίδη.

Το ζεύγος ανανέωσε το «ραντεβού» του με τις βρετανικές δικαστικές αρχές για το πρώτο πενθήμερο του Φεβρουαρίου, οπότε και θα προβάλλει τους ισχυρισμούς του ως προς το περιεχόμενο του κατηγορητηρίου που έχουν συντάξει οι ελληνικές αρχές. Μάλιστα, θα ερωτηθούν για το αν το συναινούν με την έκδοσή τους στην Ελλάδα. Πάντως οι πρώτες πληροφορίες επιμένουν ότι το ζεύγος Γριβέα – Βάτσικα θα προβάλλει όλους τους δικονομικούς βρετανικούς κανόνες, προκειμένου να αποτρέψει την παράδοσή του στην Ελλάδα, κάτι που αν τελικώς συμβεί τους φέρνει αντιμέτωπους με το σοβαρό ενδεχόμενο να προφυλακιστούν. Δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να ζητήσουν αναβολή για πολλούς λόγους, είτε γιατί δεν θα έχει διαβιβαστεί μέχρι τότε η δικογραφία των ελληνικών αρχών στους Βρετανούς δικαστές είτε γιατί οι ίδιοι επιθυμούν για παράδειγμα να αντικαταστήσουν την τελευταία στιγμή τους δικηγόρους προκειμένου να κερδίσουν χρόνο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, θεωρείται βέβαιο ότι η έκδοση του ζεύγους στην Ελλάδα θα καθυστερήσει λόγω του ειδικού βρετανικού δικονομικού συστήματος. Κάτι, που έχει συμβεί ήδη με την καταζητούμενη πρώην δικαστή Αντωνία Ηλία, η έκδοση της οποίας στην Ελλάδα δεν υλοποιήθηκε ποτέ παρά το γεγονός ότι έχει καταδικαστεί για υποθέσεις του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος.

Danioliptes.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Μετά τα θαλασσοδάνεια του ΤΤ, έρχονται και τα θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ”

  1. Νομίζω ότι όλοι πια καταλάβαμε για ποιο λόγο οι πολιτικοί μας έτρεξαν να διαλύσουν την αγροτική και το ταχυδρομικό ταμιευτήριο. Για να κρύψουν τα ίχνη των εγκλημάτων τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *