ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΚΙΝΑ: Μεγάλη αύξηση στα κόκκινα δάνεια – Επιβραδύνεται η ανάπτυξη

Oι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας ανακοίνωσαν την μεγαλύτερη αύξηση στα προβληματικά δάνεια από το 2010, μεταδίδει το Bloomberg.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Industrial & Commercial Bank of Chinna, στην China Construction Bank, στην Agricultural Bank of China και στην Bank of China αυξήθηκαν κατά 3,5% τους τρεις μήνες από τον Ιούνιο ως τις 30 Σεπτεμβρίου, στα 54 δισ. δολάρια.

Η άνοδος στα “κόκκινα” δάνεια ενισχύει τις ανησυχίες ότι η κερδοφορία των τραπεζών ενδέχεται να υποχωρήσει. Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας συναλλάσσονται κοντά σε ιστορικά χαμηλές αποτιμήσεις.

“Καθώς η οικονομία επιβραδύνεται και ορισμένες βιομηχανίες αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερπαραγωγής, ορισμένα δάνεια γίνονται σταδιακά προβληματικά” ανέφερε αναλυτής στην Barclays.

Στις 23 Οκτωβρίου το Bloomberg ανέφερε ότι οι κορυφαίες κινεζικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων και η Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), διέγραψαν επισφαλή χρέη ύψους 3,7 δισ. δολ. στο α΄ εξάμηνο του έτους.

Το Bloomberg παρέθεσε  ενημερωτικά δελτία και ανέφερε  ότι οι πέντε μεγάλες τράπεζες της ασιατικής οικονομίας έχουν διαγράψει 22,1 δισ. γουάν σε δάνεια τα οποία δεν πρόκειται να αποπληρωθούν, σε σύγκριση με 7,65 δισ. γουάν στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Το δημοσίευμα απέδιδε  την κίνηση σε μια πιθανή διαδικασία «ξεκαθαρίσματος» ενόψει του νέου κύματος χρεοστασίων που προβλέπεται να εκδηλωθεί στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

www.bankwars.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΚΙΝΑ: Μεγάλη αύξηση στα κόκκινα δάνεια – Επιβραδύνεται η ανάπτυξη”

  1. Έχω την εντύπωση ότι το τραπεζικό σύστημα ετοιμάζεται να καταρρεύσει παντού, σε όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *