Το ΣτΕ έκρινε συνταγματικό το ΠΔ Δένδια. Χρειαζόμαστε επειγόντως Συνταγματικό Δικαστήριο.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι είναι συνταγματικό το σχέδιο ΠΔ του κ. Δένδια για την απαγόρευση στην ουσία των διαδηλώσεων των πολιτών. Ο Αστυνομικός Διευθυντής πλέον θα καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα διαδηλώνουν οι πολίτες και πως θα στήνονται στους δρόμους. Νομίζουμε ότι ήρθε πλέον η ώρα να περάσει ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων σε ανεξάρτητο κληρωτό Συνταγματικό Δικαστήριο, όπως γίνεται σε όλα τα κράτη που σέβονται τους πολίτες τους.

Είμαστε από τα λίγα κράτη που δεν διαθέτει Συνταγματικό Δικαστήριο. Μην ξεχνάμε ότι, ακόμα και στην Αίγυπτο, το Συνταγματικό Δικαστήριο ήταν εκείνο το οποίο πρώτο αντιστάθηκε στο θεοκρατικό καθεστώς που ήθελε να επιβάλει ο Μόρσι. Αυτό έδωσε θάρρος στο λαό να βγει στους δρόμους και να απαιτήσει την ανατροπή του καθεστώτος. Ακόμα και ο στρατός που ανέλαβε πραξικοπηματικά την εξουσία στην Αίγυπτο δήλωσε χθες ότι επιτρέπει ελεύθερα τις διαδηλώσεις φτάνει αυτές να είναι ειρηνικές.

Χρειαζόμαστε λοιπόν επειγόντως, ένα ανεξάρτητο κληρωτό Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο θα είναι ο φρουρός της νομιμότητας, όταν αυτή παραβιάζεται από την εκτελεστική ή την νομοθετική εξουσία. Αυτή τη στιγμή οι ελευθερίες και τα δικαιώματα του λαού είναι παντελώς απροστάτευτα.

hassapis-peter.blogspot.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Το ΣτΕ έκρινε συνταγματικό το ΠΔ Δένδια. Χρειαζόμαστε επειγόντως Συνταγματικό Δικαστήριο.”

  1. Προσωπική μου άποψη είναι ότι με τα καμώματά τους, οι ανώτεροι και ανώτατοι δικαστικοί έχουν απαξιωθεί στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, στο ίδιο επίπεδο με τους πολιτικούς.

    Θεωρώ ότι ο δικαστής, όπως και ο πολιτικός, υπηρετεί την τσέπη του και μόνο και καθόλου τον ελληνικό Λαό.

    1. Οσο υπαρχει χρημα … αυτα και χειροτερα θα βλεπεις.
      Αυτη η κοινωνια που ζουμε ειναι ακρως καταναλωτικη και το συστημα αξιων που υπηρετει ειναι ακρως τιμαριακο.
      Με λιγα λογια οποιος εχει λεφτα εχει και δικιο.
      Οποιος δεν εχει λεφτα κατι λαθος εχει κανει και τωρα ας πληρωσει τα λαθη του.
      Δεν υπαρχουν ηθικοι κανονες οπως νομιζουμε … μονο λεφτα, λεφτα, λεφτα που δεν σε ρωταει κανενας πως τα βρηκες.
       
      Λυπαμαι που το λεω αλλα οι λαοι επαιξαν και εχασαν.
      Για να γυρισει το πραμα σε μια ανθρωπινη κοινωνια, εστω στο ελαχιστο, θα χρειαστουν πολλοι αγωνες δεκαετιων απο ‘δω και περα διοτι ακομα και η νεολαια στηριζει χρημα με ολη τη δυναμη της ψυχης της.
       

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *