Στην αγκαλιά της Εθνικής η Probank, σπάει σε good και bad

Τέλος εποχής και για την Probank η οποία ακολουθεί το δρόμο του διαχωρισμού σε Bad και Good Bank καθώς δεν κατέστη δυνατή η είσοδος του μοναδικού ενδιαφερόμενου, του fund Ellington με αποτέλεσμα να κληθεί το ΤΧΣ να σώσει την παρτίδα. Ετσι το καλό κομμάτι οδηγείται στο ασφαλές λιμάνι της Εθνικής Τράπεζας.

Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος συγκέντρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος με την εξαφάνιση τριών μικρών τραπεζών (FB Bank, Probank και Proton Bank), δυο μεσαίων (Κύπρου και Λαϊκή) και τη συγχώνευση της Εμπορικής με την Alpha Bank. Το ΤΤ αν και συγχωνεύεται με τη Eurobank εν τούτοις θα παραμείνει αυτόνομο και αναμένεται να πουληθεί σε βάθος 2ετίας.

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ήδη ενεργοποιήσει το μηχανισμό ομαλής εξυγίανσης που έχει χρησιμοποιήσει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, θέτοντας προς πώληση με διαγωνισμό το υγιές τμήμα της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι στην νέα «καλή» Probank θα μεταφερθεί το σύνολο των καταθέσεων των πελατών της, οι οποίες είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο.

Όπως είχε το Sofokleousin.gr επισημάνει από τον Δεκέμβριο του 2011 η διάλυση της FB και της Probank ήταν εξ αρχής βούληση της τρόικας και υλοπιήθηκε μετά από μακρόχρονες και επίπονες διαδικασίες στα πλαίσια της αναδιάταξης του χάρτη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

www.sofokleousin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *