Ρύθμιση κόκκινων δανείων

Αποφεύγουμε να γράψουμε ο,τιδήποτε για το θέμα, μέχρι να δούμε κείμενο ψηφισμένου νόμου.

Ο,τιδήποτε διαβάζετε αλλού όλο αυτό το διάστημα, είναι υποθέσεις, εικασίες, δήθεν «πληροφορίες εκ των έσω»  κλπ κλπ.

Επειδή στο τέλος αυτό που μετράει είναι το κείμενο ψηφισμένου νόμου, θα περιμένουμε μέχρι να το δούμε.

begar

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Ρύθμιση κόκκινων δανείων”

  1. Αφού ο Δένδιας έριξε την περιβόητη βόμβα κατά πολλούς, ας κάτσουν όλοι αυτοί να αναλογιστούν.
    Είναι βόμβα? είναι πυροτέχνημα, η  αλληλεγγύη στους  τραπεζίτες?
    Μήπως στρώνουν το κόκκινο χαλί των εκλογών?
    Μεταφέρουν την νόσο 10 χρόνια μετά.
    Είσαι ασθενής αλλά θα σου χορηγήσω την θεραπευτική αγωγή για συντήρηση και όταν σε 10 χρόνια – (ενώ έχω την θεραπεία) – δω την φυσική σου κατάσταση θα αποφασίσω την αγωγή που θα σε απαλλάξει η θα παρατείνει την νόσο .
    Θέλουν να μειωθεί το ύψος της δόσης για να επαναφέρουν τα δάνεια σαν εξυπηρετούμενα, οι μεν τράπεζες για τους ισολογισμούς και την δυνατότητα δανεισμού τους από την ΕΚΤ με χαμηλό ακόμα και μηδενικό επιτόκιο και οι κυβερνώντες σαν Μαρία Αντουανέτα δίνοντας παντεσπάνι στον πολίτη για να τον γλυκάνουν και να τον υπνωτίσουν για μια ακόμα φορά.
    Τι προσπαθούν να κάνουν?
    Να βάλουν τους πολίτες να διαπληκτίζονται και να αλληλοκατηγορούνται.
    Δεν είναι λίγες οι φορές που όσοι εξυπηρετούν τις δανειακές τους υποχρεώσεις και δη τις στεγαστικές αποκαλούν τους λοιπούς λαμόγια.
    Η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση, θέλει και μάλιστα επικροτεί, τις φρασεολογίες και τεχνηέντως μοχλεύει καταστάσεις.
    Η λύση είναι απλή.
    Αναπροσαρμογή ΟΛΩΝ των στεγαστικών δανείων στις σημερινές εμπορικές και αντικειμενικές άξιες με επιτόκιο αναπροσαρμοσμένο σύμφωνα με το τρέχον  της ΕΚΤ και μικρό περιθώριο τραπέζης, για να μην πω σταθερό, ΕΑΝ πραγματικά θέλουν να γίνουν τα κόκκινα δάνεια ενήμερα.
    Η  συνυπαιτιότητα υπάρχει.
    Τα  χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και το θεσμικό όργανο του κράτους η ΤτΕ με  στελέχη από τμήματα πανεπιστήμιου χρηματοοικονομικής και λογιστικής και τμήματα μακροοικονομίας δεν συνυπολόγισαν τον πιστωτικό κίνδυνο – (αντιθέτως τον μετέφεραν στον δανειολήπτη) –  και ενώ είχαν τα εργαλεία να ελέγχουν βάση της ατομικής δήλωσης και εκκαθαριστικού του αιτούντα δανειολήπτη καθώς επίσης του μηχανισμού Τειρεσία ΑΕ αδιαφόρησαν και για τον κίνδυνο του τραπεζικού ιδρύματος και κυρίως για την ανερχόμενη υπερχρέωση του δανειολήπτη.
    Παραπλανητικές διαφημίσεις , ελλιπή ενημέρωση και κατάστημα franchise που άνοιγαν όπως τα open 24 της EUROBANK που χορηγούσαν δάνεια στους πάντες ακόμα και σε ανέργους οδήγησαν κυρίως γενικότερα τους δανειολήπτες στην υπερχρέωση.
    Το γνωρίζουν και σιωπούν.
    Άλλωστε αυτός που έχει ένα στεγαστικό δάνειο και είναι το μοναδικό του περιουσιακό στοιχείο, μη εξυπηρετούμενο γιατί να  προτιμήσει να πάει σε ΟΜΗΡΙΑ για  10 ή όσα χρόνια, όταν μπορεί να κάνει χρήση του 3869 με σίγουρο κούρεμα και βεβαιωμένο χαμηλό επιτόκιο σύμφωνα με την σημερινή πραγματική οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη??
     
    Από την άλλη τα στεγαστικά δάνεια που εξυπηρετούνται θα συνεχίσουν να πληρώνουν σαν ηλίθιοι με στερήσεις και πραγματικά να ματώνουν προκειμένου να μην κινδυνεύει η ΣΤΕΓΑΣΗ τους, ακόμα και με πτώση του βιοτικού τους επιπέδου.???????????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *