Ρωτήστε! Έχρονται τα Κέντρα Ενημέρωσης Δανειοληπτών για τα “κόκκινα” δάνεια

Η πράξη «Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στο υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τoυρισμού για την οργάνωση και έναρξη λειτουργίας των Κέντρων Ενημέρωσης Δανειοληπτών» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020», σύμφωνα με απόφαση του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών επιχειρησιακών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, Γιώργου Ιωαννίδη.

Αντικείμενο του έργου, για τις περιφέρειες όλης της χώρας, αποτελεί η υποστήριξη του υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού για την αντιμετώπιση των “κόκκινων δανείων” μέσω της παροχής υπηρεσιών για τη δημιουργία του προτύπου οργάνωσης και λειτουργίας των Κέντρων Ενημέρωσης Δανειοληπτών (ΚΕΔ) ως περιφερειακές υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ).

Ενδεικτικά θα παρασχεθούν τα εξής:

– η δημιουργία πρότυπων διαδικασιών λειτουργίας της ΕΙΔΧ και των ΚΕΔ,

– η ανάπτυξη και λειτουργία δικτυακής πύλης, μέσω της οποίας θα επιδιώκεται η συνεργασία με τη διοίκηση και η αλληλεπίδραση με τους πολίτες, και θα εξυπηρετείται η εξωστρεφής διάσταση του χαρακτήρα της ΕΓΔΙΧ,

– το προτεινόμενο λειτουργικό και οργανωτικό μοντέλο των ΚΕΔ,

– η εκπόνηση σχεδίου δράσης (action plan) για τη συγκρότηση και θέση σε λειτουργία των ΚΕΔ.

 
Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης

Το σχέδιο δράσης για τη συγκρότηση και θέση σε λειτουργία των ΚΕΔ, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύεται σήμερα στο Διαύγεια, προβλέπει σε πρώτη φάση ότι αυτό θα είναι έτοιμο σε 3 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, το επιχειρησιακό μοντέλο λειτουργίας των ΚΕΔ πρέπει να καταρτιστεί 3 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ οι υπηρεσίες ανάπτυξης δικτυακού ιστοχώρου ΕΓΔΙΧ θα πρέπει να ετοιμαστούν σε 5 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, όπως επίσης και οι υπηρεσίες ανάπτυξης web εφαρμογής και προδιαγραφών πληροφοριακού συστήματος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

3 σχόλια σχετικά με το “Ρωτήστε! Έχρονται τα Κέντρα Ενημέρωσης Δανειοληπτών για τα “κόκκινα” δάνεια”

  1. Ότι κατάφερε ο “τραπεζικός μεσολαβητής” ή ο συνήγορος του καταναλωτή άλλο τόσο θα κατάφερει και ο νέος θεσμός. Θα συνηγορεί υπέρ του δανειολήπτη ή υπέρ της τράπεζας?

  2. Εχεις εμπειρία απο το συνήγορο του καταναλωτή Νίκο;Νομιζω θα ενδιέφερε κοσμο ή στάση τους!

    1. Προσωπικά δεν έχω, αλλά πρόσφατα μια φίλη του site αποτάνθηκε εκεί όταν εισπρακτική την απείλησε οτι θα της καταγγείλει την σύμβαση επειδή πλήρωνε μισή δόση κάθε 15 μέρες αντί για ολόκληρη τη δόση μια φορά το μήνα. Θυμάμαι οτι έμεινε ευχαριστημένη από την ενημέρωσή τους ότι ακόμα και η παράλειψη μιας δόσης δεν αποτελεί νόμιμο λόγο για καταγγελία του δανείου πόσο μάλλον η μισή και να αποτανθεί σε αυτούς αν τελικά οι εξελίξεις είναι δυσάρεστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *