Πώς θα ρυθμιστούν τα στεγαστικά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων

Με δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους να αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης, λόγω εφεδρείας, κατάργησης της οργανικής τους θέσης ή του οργανισμού όπου εργάζονται, το υπουργείο οικονομικών προωθεί τη διευθέτηση των στεγαστικών τους δανείων.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης, προανήγγειλε τη ρύθμιση των  δανειακών υποχρεώσεων όλων εκείνων των λειτουργών, που, ακόμα και λόγω του βαθμολογίου και του μισθολογίου, αντιμετωπίζουν πραγματική δυσκολία αποπληρωμής των δόσεων προς τις τράπεζες.

“Θα παρουσιάσω στη Βουλή τις επόμενες μέρες το συγκεκριμένο σχέδιο, που έχουμε επεξεργαστεί με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει προς ποια κατεύθυνση προσανατολίζεται το Ταμείο Παρακαταθηκών για την ανακούφιση των πελατών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια από τις λύσεις που εξετάζεται είναι, εφόσον υπάρχει πρόδηλη αδυναμία ανταπόκρισης του δανειολήπτη στις δανειακές υποχρεώσεις, να είναι δυνατή η αναστολή εξυπηρέτησης του δανείου για περίοδο 2 ετών, με επιμήκυνση της διάρκειας και με κατά περίπτωση καταβολή ή κεφαλαιοποίηση των τόκων της περιόδου αναστολής. Για όσους χάσουν τη δουλειά τους (π.χ. λόγω εφεδρείας), θα παρέχεται η δυνατότητα περιόδου χάριτος για όσο χρόνο οι δικαιούχοι παραμένουν στην κατάσταση αυτή, με την προϋπόθεση ότι το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τα 25.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προχωρεί ήδη σε διευκολύνσεις προς τους δανειολήπτες, καθώς από την 1η Νοεμβρίου το ποσό της κάθε παρακρατούμενης δόσης δεν υπερβαίνει τα 6/10 του καταβαλλόμενου μισθού, ενώ προσφέρει και πιο μόνιμες λύσεις για τη μείωση της δόσης των στεγαστικών δανείων που έχει χορηγήσει.

www.24h.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Πώς θα ρυθμιστούν τα στεγαστικά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων”

  1. Μάλιστα!

    Ουσιαστικά προσπαθούν να σώσουν, ΟΧΙ τους υπαλλήλους, αλλά το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για να μην πάθει αυτό που έπαθαν οι ιδιωτικές τράπεζες, δηλαδή μαζική στάση πληρωμών από πλευράς δανειοληπτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *