Μπορεί οι εταιρείες να κλείνουν η μια μετά την άλλη και μπορεί μόνο πέρυσι περίπου 68.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κατέβασαν ρολά εξαιτίας της κρίσης, όμως, το γεγονός αυτό δεν έχει άμεσο αντίκτυπο μόνο στους ιδιοκτήτες τους και στους εργαζομένους σε αυτές, αλλά και στο ελληνικό δημόσιο. Το οποίο διαπιστώνει, κατ’ αυτόν τον τρόπο, την άλλη πλευρά του νομίσματος που «ακούει» στο όνομα ύφεση.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, μόνο για τη χρήση του 2011, τα προυπολογισθέντα έσοδα του κράτους, τα οποία θα χαθούν από τον κωδικό “φορολόγηση επιχειρήσεων”, θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν πλέον εταιρίες για να φορολογηθούν. Αλλά κι όσες έχουν απομείνει, εμφανίζουν πολύ μεγάλη μείωση τζίρου και κερδών.
Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει φορολογητέα ύλη για να …φορολογηθεί. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ακόμα και οι –έστω ελάχιστα κερδοφόρες – έχουν μειωθεί σε σημαντικό ποσοστό, για τις γνωστές αιτίες, με αποτέλεσμα στο υπουργείο Οικονομικών, από κάποια στιγμή και έπειτα, να μην πιστεύουν στα μάτια τους, με ό,τι βλέπουν στα τακτικά απολογιστικά στοιχεία, για την πορεία των εσόδων τους.
[sc:Πηγή id=”http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=96514″ ]