Ο ισπανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών Telefónica θα κληθεί να καταβάλλει αποζημιώσεις ύψους 33 εκατ. ευρώ για μία ολική βλάβη που υπέστη το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Movistar, από την οποία ταλαιπωρήθηκαν επί πολλές ώρες 18 εκατ. άνθρωποι στις 2 Απριλίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Αργεντινός υπουργός Σχεδιασμού, Χούλιο Δε Βίδο.
«Έχει αποφασισθεί να επιβληθεί πρόστιμο 6,075 εκατ. πέσος (1 εκατ. ευρώ), όπως και αποζημίωση δέκα πέσος (1,7 ευρώ) ανά πελάτη, δηλαδή 185,071 εκατ. πέσος (32,082 εκατ. ευρώ)», ανακοίνωσε ο Δε Βίδο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πέντε ημέρες μετά την έγκριση από το Κογκρέσο νομοθετήματος για την μερική εθνικοποίηση της YPF, θυγατρικής εταιρείας στην Αργεντινή του ισπανικού πετρελαϊκού ομίλου Repsol.
«Είναι ένα προληπτικό μέτρο δίκην παραδείγματος», είπε ο υπουργός.
Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο όμιλος Telefónica ελέγχει περί το 40% της αγοράς της κινητής τηλεφωνίας στην Αργεντινή, όπου λειτουργούν 50 εκατ. κινητά τηλέφωνα για έναν πληθυσμό 40 εκατ. ανθρώπων.
Η ίδια εταιρεία ελέγχει επιπλέον, από την εποχή της ιδιωτικοποίησης του τομέα επί προεδρίας Κάρλος Μένεμ (1989-1999) την σταθερή τηλεφωνία στη μισή νότια Αργεντινή, περιλαμβανομένου και του μισού νότιου Μπουένος Άιρες και των περιχώρων του.
[sc:Πηγή id=”http://www.euro2day.gr/news/highlights/121/articles/698080/Article.aspx” ]
Και για όσους δεν ξέρουν, εξηγώ:
Η Ισπανική Repsol, επί προεδρίας Μένεμ αγόρασε κοψοχρονιά τα αργεντίνικα πετρέλαια.
Η Ισπανική Telefonica, επί προεδρίας Μένεμ αγόρασε κοψοχρονιά τον αργεντίνικο ΟΤΕ.
Και οι δύο αργεντίνικες εταιρίες ήταν κρατικές και η κυβέρνηση Μένεμ, τα ξεπούλησε για ένα κομμάτι ψωμί, στο όνομα της αποκρατικοποίησης για την αποπληρωμή του εθνικού τους χρέους.
Ακριβώς τα ίδια πήγε να κάνει στην Ελλάδα το δίδυμο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου.
Σήμερα, η πρόεδρος Χριστίνα Κίρχνερ, που είναι πατριώτης και όχι προδότης, με σειρά νομοθετημάτων και άλλων ενεργειών, προσπαθεί να ανακτήσει οτιδήποτε πούλησε κοψοχρονιά ο προδότης Μένεμ, ο οποίος, αν δεν κάνω λάθος ή είναι υπόδικος ή είναι ήδη καταδικασμένος και φυλακισμένος για διαφθορά.
Αυτά στην αργεντινή. Εδώ στην Ελλάδα, προς το παρόν βλέπουμε έναν Τσίπρα, ο οποίος, σε επίπεδο δηλώσεων τουλάχιστον, δείχνει ότι έχει πρόθεση να κινηθεί με παρόμοιο τρόπο (δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους, κρατικοποίηση τραπεζών, ποινική δίωξη τραπεζιτών για διασπάθιση των καταθέσεων και των κρατικών εγγγυήσεων κλπ κλπ).
Μακάρι να τα καταφέρει.