Τράπεζα εκδίδει διαταγή πληρωμής, εναντίον οφειλέτη, για χρέος από πιστωτική κάρτα.
Ο οφειλέτης ασκεί ανακοπή, επικαλούμενος οκτώ (8) λόγους.
Το Ειρηνοδικείο δέχεται και τους οκτώ (8) λόγους και ακυρώνει στο σύνολο την διαταγή πληρωμής.
Η τράπεζα κάνει έφεση και η υπόθεση εκδικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο.
Και οι δύο αντίδικοι, στην επιχειρηματολογία τους, επικαλούνται ακριβώς τους ίδιους λόγους που είχαν επικαλεστεί και πρωτόδικα, ενώπιον του Ειρηνοδικείου.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο, απορρίπτει και τους οκτώ (8) λόγους του οφειλέτη, που είχαν γίνει δεκτοί πλήρως από το Ειρηνοδικείο και δικαιώνει την τράπεζα, εξαφανίζοντας την απόφαση του Ειρηνοδικείου και επαναφέροντας σε ισχύ τη διαταγή πληρωμής, που είχε ακυρώσει το Ειρηνοδικείο.
Απορίες:
- Με άλλους νόμους αποφασίζει ο Ειρηνοδίκης και με άλλους ο Πρωτοδίκης;
- Έχουν σπουδάσει διαφορετικά νομικά ο Ειρηνοδίκης και ο Πρωτοδίκης; Έχουν φοιτήσει σε διαφορετική σχολή δικαστών;
- Αφού ο Πρωτοδίκης, ως ανώτερος και σοφότερος, έβγαλε τελείως λάθος το σκεπτικό και την απόφαση του Ειρηνοδίκη (απέρριψε και τους 8 λόγους, που είχε δεχθεί ο ειρηνοδίκης), γιατί δεν απολύεται ο Ειρηνοδίκης ως άσχετος ή ανεπαρκής ή επικίνδυνος για τη δικαιοσύνη και το κύρος της;
- Περιπτώσεις, όπως η παραπάνω είναι άγνωστες στην ανώτατη δικαιοσύνη; Τι κάνει για να τις διορθώσει;
- Δεν ντρέπονται καθόλου οι δικαστές που από μόνοι τους, με τις αποφάσεις τους, ρεζιλεύονται στα μάτια του Λαού;
Αυτή είναι η ελληνική “δικαιοσύνη” !
Ο κάθε δικαστής αποφασίζει όπως γουστάρει…Είναι ένας μικρός θεός!
Δεν έχει καμία απολύτως σημασία τι λέει ο νόμος και τι νομολογία υπάρχει…
Δεν έχει καμία σημασία τι αποδείξεις θα προσκομίσεις και τι θα πουν οι μάρτυρες…
Αυτός θα κρίνει στο όνομα του μαλάκα ελληνικού λαού…όπως γουστάρει !!!
Δυστυχώς αυτό συμβαίνει και στο εξωτερικό. Οι δικαστές έχουν το απυρόβλητο. Επόμενα βήματα τώρα είναι ο Άρειος Πάγος και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Για να ταλαιπωρείται ο κοσμακης
Γιατι εκει πιστευεις Νικο θα υπαρχει δικαιωση? Γνωριζει αν υπαρχει τετοιου ειδους αποφαση απο αρειο παγο?
Από όσο ξερω οι αποφάσεις ειρηνοδικείων για χρέη πιστωτικών καρτών κάτω των 5000 ευρω είναι αμετάκλητες και δεν μπορεί να γίνει έφεση από την τράπεζα. Σε τι ποσό πιστωτικής κάρτας αναφέρεται το παράδειγμα?
Προφανώς άνω των 5000 ευρώ.
Αλλά τι σημασία έχει το ποσό, εδώ καταδεικνύεται το πρόβλημα απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας.
Το προφανώς που λες begar δεν είναι και τόσο σίγουρο. Σε ενάμιση χρόινο από τωρα εκδικάζεται έφεση της τράπεζας εις βάρος μου στο πρωτοδικειο αθηνών για πιστωτικη κάρτα μου για χρέος κατω των 5000 παρόλο που η απόφαση του ειρηνοδικείου (νομικά τουλάχιστον) είναι αμετάκλητη βάση της νομοθεσίας μικροδιαφορών που εκδικάστηκε. Τωρα η τράπεζα ισχυρίζεται στην έφεση που μου έχει στείλει ότι η αρχική δίκη θα έπρεπε να μην είχε γίνει βάση της νομοθείας περι μικροδιαφορών αλλά μίας αλλής νομοθεσίας βάση πιστωτικών τίτλων όπως την ονομάζει.
Όχι, δεν θα υπάρξει δικαίωση.
Κατά ένα περίεργο τρόπο, τα Ειρηνοδικεία είναι τα μόνα δικαστήρια που εκδίδουν αποφάσεις υπέρ των οφειλετών.
Από κει και πέρα, οι υπόλοιπες βαθμίδες δικαστηρίων, κατά μια διαβολική σύμπτωση, σχεδόν πάντα δικάζουν υπέρ των τραπεζών.
Πως μετά ο πολίτης να έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη;
Δικαιοσυνη ετσι και αλλιως δεν υπαρχει,εχει καταλυθει.Το θεμα ειναι οτι τελικα σε μεγαλυτερη βαθμιδα δικαστηριου ,δεν συνεχιζει να υπαρχει δικαιοσυνη οπως στα ειρηνοδικια ,γιατι φαντασου τι θα καναν οι τραπεζες αν ολες αυτες οι παρανομες συμβασεις βγαιναν ακυρες???……οποτε εχουν “πιασει” τους δικαστες στις ανωτερες βαθμιδες και αποφασιζουν οτι ολα….ΝΟΜΙΜΑ…απο την αλλη ομως δεν ξερω αν καποιος προσφυγει στα ευρωπαικα δικαστηρια, αν τελικα εχει πιθανοτητες εκει να δικαιωθει,εχει???
Δεν έχει πάρει κάτι το μάτι μου αν έχουν φτάσει τέτοιες υποθέσεις στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Σήμερα διαβαζα το σχόλιο κάποιου τρολ εισπρακτικής ότι όταν διεξαχθούν κανονικά οι πλειστηριασμοί ηλεκτρονικά θα κλάψουν μανουλες. Σίγουρα, αλλά όχι οι μανουλες των δανειοληπτών. Προκαλουν συνεχώς ακόμα και με την διαπλοκή που έχουν με τους δικαστές και δεν έχουν καταλάβει οτι η λαϊκή οργή φουντώνει. Το έχω ξαναγράψει ότι εμένα μου μυρίζει μπαρούτι η όλη κατάσταση. Απλή λογική που σε πολλούς λείπει.
Για να πας σε υψηλές βαθμίδες, πρέπει να διαθέτεις χρήματα.
Η δικαιοσύνη είναι «ακριβό αγαθό» για τους έχοντες.
Μόνο κάποια ένωση ή σωματείο θα μπορούσε να καλύψει οικονομικά μια τέτοια διαδικασία,
Αλλά εγώ δεν βλέπω καμιά τέτοια κίνηση.
Να βγει π.χ. ένα ΙΝΚΑ ή μια ΕΚΠΟΙΖΩ, να μαζέψει χρήματα και στη συνέχεια να διαλέξει μια καραμπινάτη περίπτωση μέλους και να την τραβήξει στα άκρα.
Μόνο λόγια ακούω και φυσικά, οι μισές συλλογικότητες, στην ουσία είναι δικηγορικά παραμάγαζα, με σκοπό το κέρδος.
και το εκποιζω που χα παει πριν χρονια και ειχα γινει μελος ,μια απο τα ιδια ειναι…οταν ρωτησα εκει εναν που βγαινει στα τηλεοπτικα παραθυρα,αν αυτα που ακουω για παρανομους και καταχρηστικους ορους ,να με βοηθησουν μου ειπε κατηγορηματικα οτι δεν ισχυει τιποτα απο αυτα….που στην τελικη δικαιωνεται αφου οταν γινεται εφεση απο τις τραπεζες ,ο ιδιωτης χανει,αλλα εμενα η αρχικη δικαιωση στο ειρηνοδικιο ,μου εδωσε τον χρονο που ηθαλα…
Begar2 το πραγμα ειναι απλο .Ο Ειρηνοδικης θα βγει στη συνταξη σαν Ειρηνοδικης,δεν εχει εξελιξη στο δικαστικο σωμα.Για αυτο και αποφασιζει με το τυφλο γραμμα του νομου.Ο Πρωτοδικης εχει εξελιξη,εχει καριερα,και οι περισσοτεροι νομιζουν οτι θα γινουν καποια μερα αρεοπαγιτες,οποτε πανε με το συστημα για να ειναι αρεστοι. Οχι ολοι ,οι περισσοτεροι ,το τονιζω….
Αν και νομιζω οτι το γνωριζεις ,δες αυτο eixe org.