Παράνομη κρίθηκε με δικαστική απόφαση η απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία

Παράνομη κρίθηκε με δικαστική απόφαση, βάσει πληροφοριών, μετά από 220 μέρες, η απεργία των περίπου 400 εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία.

Οι απεργοί διεκδικούν την επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων τους, ενώ έχουν απορρίψει τις προτάσεις της διοίκησης της εταιρείας για μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ελαστικές μορφές εργασίας.

Νωρίτερα, το πρωί ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Α.Ρουπακιώτης, τάχθηκε υπέρ της επαναπρόσληψης των απολυμένων εργατοτεχνιτών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, ενώ εξέφρασε τη δυσφορία του για την άρνηση της διοίκησης της εταιρείας, να συμμετάσχει στη σημερινή συμφιλιωτική τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Αγωνιστικό Μέτωπο, (ΠΑΜΕ), κάνει λόγο για «επιβεβαίωση του ταξικού χαρακτήρα της δικαιοσύνης» και προσθέτει ότι «το ποτάμι δε γυρίζει πίσω».

Το εργοστασιακό σωματείο και το ΠΑΜΕ, έχουν εξαγγείλει συγκέντρωση για αύριο (Τετάρτη) το πρωί στις 7:00 στην πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

[sc:Πηγή id=”http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231199077″ ]

13 σχόλια σχετικά με το “Παράνομη κρίθηκε με δικαστική απόφαση η απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία”

  1. Προσωπικά, πλέον, δεν έχω απολύτως καμία εμπιστοσύνη στους Έλληνες Δικαστές.

    Κατόρθωσαν μόνοι τους, με τις αποφάσεις που βγάζουν, να πέσουν πολύ χαμηλά στην εκτίμησή μου. Και πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος που αισθάνεται έτσι.

     

    1. Αγαπητε, αν το συστημα μεσα στο οποιο ζουμε μπορουμε να το παρομοιασουμε με τη Λερναια Υδρα … τοτε ενα απο τα κεφαλια της ειναι το Δικαστικο Σωμα.
       

          1. Οταν κάποιος ατυχήσει σε μια δίκη απο μαλακα δικαστή απλα καταφευγει στο εφετείο και δέν ασχολείται με την κακοδικία…..αμα  κανω εγώ τη δουλεια μου στο εφετείο, χεστηκα για την αρχική αποφαση και ελυσα το προβλημα μου. Οσο για οποιον με αδικησε, ας ψοφήσει……

  2. Στο ειρηνοδικείο Αθηνών υπάρχει συγκεκριμένη δικαστίνα που απορρίπτει με θράσος ΟΛΕΣ χωρίς καμία εξαίρεση τις αιτήσεις για υπαγωγή στο Νόμο Κατσέλη. Αν και έχει καταγγελθεί η δράση της ακόμα να την “αποσύρουν”. Το σκεπτικό της; ΑΣ ΜΗΝ ΔΑΝΕΙΖΟΣΟΥΝ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗ! Και μετά σου λεν να έχεις εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, οι γελοίοι.

      1. Εντάξει με εξαίρεση μερικά κομπλεξικά άτομα, οι ειρηνοδίκες είναι επαγγελματίες και ακολουθούν κατα γράμμα το νόμο. Φίλος μου  που απορρίφθηκε για ηλίθια αιτία απο μια μαλακισμενη ειρηνοδίκη, ασκησε έφεση και θα δικαστει το 2014 στο εφετείο. Η μαλακω ειρηνοδίκης θα μπορούσε να δικαστει για κακοδικία με βαση αυτα που του παν δικηγόροι αλλα και δικαστικοι που είδαν την υποθεση του. Ωστόσο δέν το προχώρησε το θέμα αν και μπορούσε. Πάντως αν δεν εκανε έφεση και προτιμούσε να κανει νέα αιτηση στο ειρηνοδικείο είχε δικαίωμα να ζητήσει την εξαίρεση της συγκεκριμένης δικαστίνας. Οι αλλοι δικαστες του συγκεκριμένου ειρηνοδικείου ήταν πολύ σοβαρότεροι και σωστοι επαγγελματίες και τον δικαίωσαν σε κατι ανακοπές Δ.Π. που εκανε. Παντα ομως θα υπάρχει κάποιο κομπλεξικό άτομο να κάνει τη ζημιά.

        1. Προκειται περι κυκλωματος που αθωωνει τον εαυτο του κατα 99.99%.
          Αν κανεις αγωγη για κακοδικια, ο εναγομενος δικαστης θα αθωωθει στα σιγουρα και μετα μπορει να ζητησει αποζημιωσεις απο εσενα για δυσφημιση που διεπραξες εις βαρος του στον δικαστικο επιμελητη που του παρεδωσε την αγωγη καθως και στον προεδρο του Ειδικου Δικαστήριου Αγωγών Κακοδικίας που εκδικασε την υποθεση.
          Οπως βλεπεις η μονη λυση προς το παρον ειναι η εφεση μεχρι να γινει ολικη ανατροπη της σαπιλας του δημοσιου τομεα μεσω Νομικου Ελεγχου που θα παρει κεφαλια μια και καλη.

  3. Εδώ έχω μια παρατήρηση.

    Στο στρατό συνηθίζαμε να λέμε ότι υπάρχουν δύο ειδών διοικητές που σε βασανίζουν:

    1. Ο αδαής, που σε βασανίζει λόγω ασχετοσύνης και όχι από πρόθεση.

    2. Ο γνώστης, που σε βασανίζει από πρόθεση, παρόλο που ξέρει πολύ καλά τι ισχύει και πρέπει να γίνει.

    Ανάλογα με την παραπάνω κατηγορία, όπου μπορείς να εντάξεις τον ειρηνοδίκη του παραδείγματός σου, είναι και η άσκηση ενδίκων μέσω για κακοδικία. 

    1. Η ειρηνοδίκης που προανέφερα ανήκει στη δευτερη κατηγορία. Απέρριψε την αίτηση του φίλου μου γιατι εξαίρεσε απο την αίτηση του ένα δάνειο που πληρωνόταν κανονικά και έιχε εγγυητή. Αντίθετα δέχτηκε την αίτηση μιας οικογενειακής του φίλης που άν και αυτή έπραξε το ίδιο εξαιρώντας κατι, ωστόσο δέχτηκε η δικαστής την άιτηση και της ρύθμισε τα χρέη, διαγράφοντας της και μεγάλο  ποσό. Αυτο είναι ξεκάθαρη κακοδικία λόγω αντιπάθειας προς τον φίλο μου γιατι υπήρξε κάποια “ένταση” μεταξύ τους και με τον δικηγόρο του επίσης, κατα τη διαρκεια της δίκης. Καθαρα υποκειμενικη και προκατειλημμένη κρίση λοιπόν καθως ο νομος κανονικα επιτρεπει να κανεις αιτημα ρυθμισης για τα δάνεια που επιθυμείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *