Η κυβέρνηση ζητά από κάθε μισθωτό που παίρνει μετά βίας 1000 ευρώ το μήνα,έμμεσους και άμεσους φόρους – χαράτσια 1500 ευρώ το μήνα!!
Είναι λογικό; Φυσικά και δεν είναι. Η κυβέρνηση ακολουθεί αυτή την αδιέξοδη οικονομική πολιτική εξόντωσης της μικρομεσαίας τάξης, γιατί έχει αποφασίσει εξαρχής ότι δεν μπορεί για πολλούς και διαφόρους λόγους και δεν θέλει να πειράξει την φοροδιαφυγή (παρακολουθούμε ήδη το σήριαλ εξαπάτησης του λαού με την επωνυμία “λίστα Λαγκάρντ”). Έτσι, έκανε μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις μεγαλύτερες από αυτές που ζήτησε η Τρόικα, αφενός για να πιάσει τα νούμερα των τοκογλύφων αφού ήξερε ότι δεν θα πάρει ούτε ευρώ από τη φοροδιαφυγή και αφετέρου για να έχει ένα περιθώριο να αυξήσει ξανά τους μισθούς προεκλογικά στο όριο που είχε ζητήσει η Τρόικα εξαρχής, ελπίζοντας να κερδίσει τις δύσκολες εκλογές, του 2013 ή 2014!
Η ελληνική κυβέρνηση ξεπέρασε τις προσδοκίες επιβάλλοντας μεγαλύτερες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις από τις συμφωνηθείσες με την τρόικα.
Αυτό απαντά ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν, στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, ο οποίος ζητούσε να μάθει για τα αποτελέσματα του επικαιροποιημένου προϋπολογισμού του 2012 καθώς και για τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την πορεία εσόδων και εξόδων ως το τέλος του 2012.
Στην απάντησή του, ο Ρεν τονίζει, ότι το ύψος των κονδυλίων που καταβλήθηκε για μισθούς και συντάξεις «ήταν χαμηλότερο από εκείνο το οποίο είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, χάρη στον σημαντικό αντίκτυπο της νέας μισθολογικής κλίμακας και τον μεγαλύτερο αριθμό συνταξιοδοτούμενων».
Στην απάντησή του ο Επίτροπος επισημαίνει ότι οι δαπάνες για την Υγεία ήταν κατά πολύ υψηλότερες από τις προβλέψεις καθώς δεν κατέστη εφικτό να ελεγχθεί το κόστος.
Παράλληλα, ο Όλι Ρεν επισημαίνει ότι το 2012:
– Σημειώθηκε σημαντική υστέρηση στην εκτέλεση των κρατικών πρωτογενών ταμειακών δαπανών, ιδίως των λειτουργικών δαπανών και του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων.
– Οι πληρωτέοι λογαριασμοί σε φαρμακεία και ιδιωτικούς υγειονομικούς φορείς έχουν αυξηθεί περίπου κατά 0,5% του ΑΕΠ.
– Οι τρέχουσες προβολές της Επιτροπής καταδεικνύουν πρωτογενές έλλειμμα -1,5% του ΑΕΠ, σε αντίθεση με τον στόχο του -1% του ΑΕΠ.
– Η τρέχουσα οικονομική ύφεση αναμένεται να συνεχιστεί το 2013, με το πραγματικό ΑΕΠ να υποχωρεί, κατά την εκτίμηση της Επιτροπής, κατά 4,2%. Το γεγονός αυτό θα έχει περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.
«Τα έσοδα, ιδίως οι έμμεσοι φόροι, έχουν επηρεαστεί από την επιδεινούμενη ύφεση. Το πολιτικό κενό μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων επέφερε καθυστερήσεις στην είσπραξη φόρων εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας. Ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση εφάρμοσε, στα τέλη Ιουλίου, ένα σύστημα πληρωμής με δόσεις, με στόχο τη σταδιακή καταβολή του οφειλόμενου φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων βάσει των φορολογικών δηλώσεων», αναφέρει, ακόμη, ο Επίτροπος της Ε.Ε.
Και καταλήγει: «Η τρέχουσα οικονομική ύφεση αναμένεται να συνεχιστεί το 2013, με το πραγματικό ΑΕΠ να υποχωρεί, κατά την εκτίμηση της Επιτροπής, κατά 4,2%. Το γεγονός αυτό θα έχει περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης».