ο Παναγιώτης Λαφαζάνηςστο υπερυπουργείο όπου ενσωματώνεται το υπουργείο Ενέργειας.
Οι ξένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η νέα κυβέρνηση θα υιοθετήσει σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, προβάλλοντας «μη ρεαλιστικές» απαιτήσεις και θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις κυβερνήσεις των χωρών του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης.
Φόβοι εκφράζονται και για τους χειρισμούς στο μέτωπο των τραπεζών, οι οποίες ανήκουν ουσιαστικά στο Δημόσιο και η κυβέρνηση μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να τοποθετήσει νέες διοικήσεις ‘η να τις θέσει υπό άμεσο έλεγχο.
Για τις ιδιωτικοποιήσεις εκτιμάται ότι καμία δεν πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο εξάμηνο – ακόμη και εκείνες για τις οποίες απομένουν μόνο τυπικές διαδικασίες για να ολοκληρωθούν.
Ενδεικτική του κλίματος που δημιουργείται, είναι η αντίδραση των αγορών. από ξένα funds, Στο χρηματιστήριο της Αθήνας ο Γενικός Δείκτη έχανε έως και 6,5% υπό την πίεση εσπευσμένων ρευστοποιήσεων, κλείνοντας τελικά -3,6%, ενώ ο τραπεζικός βρέθηκε στο -13%(!), καταγράφοντας ιστορικό χαμηλό.
Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων σημίωσαν μεγάλη πτώση (ανέβηκαν οι αποδόσεις τους – δηλαδή το θεωρητικό κόστος δανεισμού του Δημοσίου).
ΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΙ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΠΗΡΑΝ.