Νέο φορολογικό σύστημα με Αμερικάνικες προδιαγραφές…

Ο βασικός κάνονας του νέου μοντέλου φορολογίας, στα αμερικανικά πρότυπα, που προωθεί το οικονομικό επιτελείο θα είναι «έσοδα μείον έξοδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σύστημα προβλέπει πως από τα συνολικά εισοδήματα κάθε φορολογούμενου θα αφαιρούνται όλες οι δαπάνες, με εξαίρεση όσες αφορούν την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων και την αποπληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ.

Το «καθαρό» ποσό που θα προκύπτει θα φορολογείται με συντελεστές από 25% έως 45%. Επειδή όμως, το φορολογητέο εισόδημα μετά την αφαίρεση των δαπανών θα είναι χαμηλότερο, αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης, που σήμερα ξεκινούν από το 10% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.

Στο οικονομικό επιτελείο πιστεύουν πως με το νέο σύστημα, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί για τα εισοδήματα του 2013, οι επιτηδευματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δηλώνουν πλέον κατά πολύ υψηλότερα εισοδήματα, καθώς οι φορολογούμενοι θα ξεκινήσουν εκ νέου το «κυνήγι» των αποδείξεων, ώστε να γλιτώσουν φόρους.

Παράλληλα, και για την καλύτερη λειτουργία του συστήματος, η εφαρμογή του θα συνδυαστεί με την ηλεκτρονική… παρακολούθηση της έκδοσης των αποδείξεων λιανικής πώλησης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες θα δοθούν κίνητρα (π.χ. επιστροφή ποσών) για τη χρησιμοποίηση της κάρτας αποδείξεων, πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Επίσης θα γίνει διασύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αγαθών και παροχής υπηρεσιών με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ώστε ακόμη και τα στοιχεία των αποδείξεων που εκδίδονται μέσω συναλλαγών με μετρητά να καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο.

Επί της ουσίας ως «αφορολόγητο» όριο εισοδήματος θα αναγνωρίζεται το συνολικό ύψος των δαπανών του κάθε φορολογούμενου, εκτός όσων αφορούν σε αγορές ακινήτων, αυτοκινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Οι δαπάνες θα… εκπίπτουν 100% από τα συνολικά εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, αγροτικά εισοδήματα κ.ά.

Στο νέο σύστημα υπόψη θα λαμβάνονται όλες οι δαπάνες, που βάσει του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου χρησιμοποιούνται σήμερα για την κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ (δαπάνες για αγορές καταναλωτικών αγαθών και παροχή υπηρεσιών, δαπάνες για διόδια, ασφάλιστρα αυτοκινήτων κ.ά.) αλλά και όσες παρέχουν μειώσεις φόρου σε ποσοστό 10%, όπως ενοίκια, νοσήλια, έξοδα για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, δαπάνες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.λπ.

Πέρα από τα όσα ξοδεύει κανείς για την αγορά περιουσιακών στοιχείων, δεν θα λαμβάνονται υπόψη για την κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου και οι δαπάνες για την πληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τηλεφωνίας και εισιτηρίων.

Το «καθαρό» ποσό που θα μένει μετά την αφαίρεση όλων των παραπάνω δαπανών από τα δηλούμενα εισοδήματα θα υπόκειται σε φόρο με νέα κλίμακα, στην οποία ο κατώτατος συντελεστής φόρου θα ανέρχεται σε 25% και ο ανώτατος πιθανότατα θα φτάνει στο 45%.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

35 σχόλια σχετικά με το “Νέο φορολογικό σύστημα με Αμερικάνικες προδιαγραφές…”

  1. Πολύ καλό σύστημα.
    Θα αναγκαστούν όλοι να ζητάνε απόδειξη ακόμα και για τσίχλα από το περίπτερο.
     

    1. Ο ελευθερος επαγγελματιας προοριζεται να γινει φοροεισπρακτορας με λιγα λογια γιατι τα λεφτα που συλλεγει το κρατος απο τους ελευθερους επαγγελματιες τα δινει με τη σειρα του πισω στους δημοσιους υπαλληλους ως μισθοδοσια.
      Η μισθοδοσια δημοσιου και ολες οι συνταξεις (που πληρωνονται στο συνολο τους πλεον απο το κρατος) μετα τις περικοπες του 13ου και 14ου μισθου ειναι περιπου 48 δις το χρονο.
      Το 2011 εκλεισε με εσοδα 45 δις και ελλειμμα γυρω στα 23 δις αν θυμαμαι καλα.
      Με λιγα λογια, θα μπορουσε να ανασανει η οικονομια αν αντι για χρημα οι δημοσιοι υπαλληλοι επερναν μια προπληρωμενη καρτα ετσι ωστε να κανουν αγορες μ’ αυτην … ενω συναμα να καταργηθει και η φορολογια για ολους τους πολιτες … διοτι υπαρχει απλα και μονο για να μαζευονται τα λεφτα της μισθοδοσιας των δημοσιων υπαλληλων σε τελικη αναλυση.
      Επιπλεον φορολογια η εντατικοποιηση ελεγχων σημαινει οτι το κρατος θελει να μειωσει το ελλειμμα των 23 δις.
      Αυτα τα λεφτα τα ξοδευει για να πληρωνονται ιδιωτες που συνεργαζονται με το κρατος.
      Αν καταργηθει η φορολογια του 50% (ΦΠΑ + εισοδηματος) στον ιδιωτη που συνεργαζεται με το κρατος τοτε το ελλειμμα θα πεσει στα 11,5 δις.
      Ε, κατι πρεπει να κανουμε και ως κρατος τελος παντων για να βγαλουμε τα 11,5 δις που πρεπει να πληρωσουμε ως εξοδα σε ιδιωτες.
      Αντι να ασχολειται το δημοσιο με αντιπαραγωγικες υπηρεσιες λοιπον … να στραφει σε παραγωγικους τομεις οπως η αγροτικη παραγωγη με υδροπονικες μεθοδους, οι ιχθυοκαλλιεργειες (εχουμε τη μεγαλυτερη ακτογραμμη στην Ευρωπη) καθως και η ενεργεια απο ΑΠΕ.
      Τα κερδη απο αυτες τις δραστηριοτητες θα καλυψουν τα 11,5 δις, θα μεινει και ρευστο για αλλες εξωτερικες υποχρεωσεις, θα γινουν ιδιωτικες επενδυσεις λογω φιλικου προς τον επιχειρηματια φορολογικου καθεστωτος (που σημαινει θεσεις εργασιας) αλλα το κυριοτερο … ο Ελληνας δεν θα πληρωνει φορους.
       

      1. ενω συναμα να καταργηθει και η φορολογια για ολους τους πολιτες … διοτι υπαρχει απλα και μονο για να μαζευονται τα λεφτα της μισθοδοσιας των δημοσιων υπαλληλων σε τελικη αναλυση.
        ===========

        Έχεις δίκιο.
        – Οι δρόμοι, γέφυρες, λιμάνια κλπ κατασκευάζονται αποκλειστικά για χρήση από δημοσίους υπαλλήλους. Οι υπόλοιποι μετακινούνται με μουλάρια ή κολυμπάνε.  
        – Στα δημόσια σχολεία-γυμνάσια-λύκεια-πανεπιστήμια φοιτούν μόνο παιδιά δημοσίων υπαλλήλων. Οι λοιποί, είτε τα στέλνουν σε ιδιωτικά, είτε τα αφήνουν αγράμματα.
        – Επίσης ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι επίδομα ανεργίας παίρνουν μόνο οι Δ.Υ. , των υπολοίπων τα φέρνει ο πελαργός.
        – Μην ξεχάσω ότι η είσοδος στα δημόσια νοσοκομεία επιτρέπεται μόνο σε Δ.Υ. Όλοι οι άλλοι πληρώνουν γιατρούς, φάρμακα, νοσοκομεία από την τσέπη τους.
        – Ομοίως τα διάφορα κοινωνικά επιδόματα, όπως αλληλεγγύης, τουρισμού κλπ, φυσικά τα παίρνουν μόνο Δ.Υ. Οι άλλοι ποτέ. 
        – Όλες οι παιδικές κατασκηνώσεις ΙΚΑ – ΠΙΚΠΑ – διαβόλια τριβόλια είναι αποκλειστικά για τα παιδιά των Δ.Υ.
        – Στα γηροκομεία θα βρεις μόνο Δ.Υ, οι υπόλοιποι κοιμούνται στο δρόμο.  
        – Η πυροσβεστική υπηρεσία σβήνει φωτιές μόνο αν απειλούνται περιουσίες ΔΥ.
        – Η αστυνομία έρχεται μόνο αν το θύμα είναι Δ.Υ.
        – Το ίδιο κάνει και το ΕΚΑΒ. Στέλνει ασθενοφόρο μόνο αν είσαι Δ.Υ. 
        – Στις εκλογές ψηφίζουν μόνο δημόσιοι υπάλληλοι. Σιγά μην ξοδέυαμε λεφτά για τους υπόλοιπους. 

        Να συνεχίσω; Ή θα  γελοιοποιηθούμε πάλι όπως την προηγούμενη φορά; 
        Γνωρίζω τη μόνιμη και μεγάλη απέχθειά σου για τους Δ.Υ. αλλά δε σημαίνει ότι έχεις και δίκιο.

        Και εγώ δε γουστάρω τη Μενεγάκη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ωραία γκόμενα! 

        1. Εισαι απιστευτα ταυτισμενος με την ιδιοτητα σου ως δημοσιος υπαλληλος και ανακυρρησεις τον συνομιλητη σου που “τολμα” να αγγιξει το θεμα του δημοσιου ως ιεροσυλο. Στο λεω αυτο γιατι δεν ειναι η πρωτη φορα που λες οτι απεχθανομαι τους δημοσιους υπαλληλους.
          Στο κατω κατω τι σε ενδιαφερει ποια ειναι τα κινητρα καποιου ομιλητη ?
          Αν σ’ ενδιαφερουν τα κινητρα των ομιλητων τοτε να ζητας υπευθυνες δηλωσεις για τις θρησκευτικες, φιλοσοφικες και πολιτικες τους πεποιθησεις πρωτου αρχισεις να μιλας μαζι τους.
          Αν δεν το κανεις αυτο τοτε να στεκεσαι μονο στην επιχειρηματολογια του καθενος πραγμα που δεν εκανες στο προηγουμενο σχολιο μου … ειναι φανερο.
           
          Τελος, εγω δεν νοιωθω ποτε γελοιος οταν συζηταω … απο τη συζητηση ποτε δεν εχασε κανενας.
           

          1. Ταυτισμένος; Πες το και έτσι.
            Τα κίνητρα και η ιδιότητα κάθε ομιλητή παίζουν σπουδαιότατο ρόλο.

             Η ιδιότητά του δίνει μια θετική ή αρνητική βαρύτητα σ’ αυτά που λέει. 

            Αν π.χ. βγούν δυο βουλευτάδες, ένας της Χρυσής Αυγής και ένας του ΣΥΡΙΖΑ και πουν “στο διάολο οι Πακιστανοί”, έχει την ίδια σημειολογική βαρύτητα;

            Τα κίνητρα επίσης. 

            Δυό άτομα υποστηρίζουν ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο στρατόπεδο σε μια ακριτική περιοχή.

            Ο ένας είναι στρατηγός και το ζητάει επειδή έτσι καλύπτει μια πιθανή τρύπα στα σχέδια επιχειρήσεων που εκπόνησε.

            Ο άλλος είναι ο δήμαρχος της περιοχής και έτσι αυξάνει τις ενοικιάσεις σπιτιών, τις εισπράξεις των τοπικών καταστηματαρχών, τα δημοτικά έσοδα και …. τα ψηφαλάκια του. 

            Και οι δυό τους ζητάνε το ίδιο, αλλά τα κίνητρα είναι διαφορετικά.

          2. Το να εισαι ταυτισμενος με το ελληνικο δημοσιο σημερα ειναι οπισθοδρομηση.
            Αυτο το τερατουργημα του παρελθοντος δεν παραγει τιποτα ως εχει … και ειναι ενταγμενο μεσα σε ενα παγκοσμιο οικονομικο περιβαλλον ακρως επιθετικο για την χωρα υπονομευοντας την με εξοδα που οδηγουν σε επιπλεον δανεισμο.
            Δεν ειπαμε να το καταργησουμε … αλλωστε οι δομες της ελληνικης κοινωνιας δεν το επιτρεπουν αυτο. Να το κανουμε παραγωγικο ειπαμε και τρωμε παντοφλα συνεχεια.
            Γιατι τα εργα ας πουμε να τα παιρνουν εργολαβοι ?
            Αν υπηρχε ΜΟΜΑ σημερα δεν θα τα τελειωνε και φτηνα και πιο γερα ?
             
            Δεν μας ενδιαφερουν τα κινητρα σ’ αυτο που ειπες παραπανω …. η συγκλιση συμφεροντων μας ενδιαφερει.
            Οταν δεν υπαρχει συγκλιση συμφεροντων σε μια δραστηριοτητα που εμπλεκονται διαφορα μερη … τοτε η σχεση λαμβανει τελος.
            Με λιγα λογια, αν το δημοσιο δεν εχει συγκλιση συμφεροντων με την κοινωνια … τοτε θα παψει να υφισταται συνεργασια μεταξυ τους.
             
             

      2. Aυτό με τη δημόσια καλλιέργεια το λες ξανά και ξανά και με εκνευρίζει επειδή είσαι εκτός θέματος. Το πρόβλημα δεν είναι η παραγωγή αλλά η διανομή και η διακίνηση αγαθών.
        Το πλεόνασμα της αγροτικής παραγωγής δεν λέει τί-πο-τα έτσι όπως είναι χτισμένο το σύστημα.
        Σήμερα πήγα στη λαϊκή και ψώνισα στα γρήγορα 3-4 πράγματα . Ροδάκινα, ένα σακούλι θυμάρι, ντομάτες.
        Λίγο πριν μου έπεσε το θυμάρι από τα χέρια, πρόσεξα την ετικέτα όταν πήγα να το βάλω στο βαζάκι: Χώρα παραγωγής, Αίγυπτος φίλε!!
        Δεν το πρόσεξα εκείνη τη στιγμή έπειδή μέσα στον ήλιο, θεώρησα οτι δεν είχα καμμιά δουλειά να κοιτάω το θυμάρι. Το είδα φρεσκοξηραμένο ( τα ξεχωρίζω, είμαι γεωπόνος) και το πήρα.
        Σου λέει κάτι αυτό????
         

        1. Πάρε ένα άλλο παράδειγμα έτσι στο απλοποιημένο για να καταλάβεις καλύτερα: Πόσα ωραία, κανονικά και φθηνά βερύκοκα έφαγες φέτος μιας και είσαι από Β.Ελλάδα?? Το ξέρεις οτι φέτος είχαμε τη μεγαλύτερη παραγωγή βερύκοκων ever και έπρεπε να χτυπάμε τα ωραία τα μεγάλα τα σαν ροζ που είναι με 25-30 λετπα το κιλό? Είδες εσύ γλυκό βερύκκοκο ροζ κάτω από 2 Ε? ( αν τα είδες καν, στις αγορές κυκλοφόρησαν αυτά τα χοντρόπετσα τα κίτρινα τα ξινα)
           

          1. Α, και τέλος, στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μου όλη την προηγούμενη βδομάδα είχαν ντομάτες Βελγίου μόνο. Αύγουστο μήνα.
            ( ελληνικό το σούπερ μάρκετ)

          2. Αααααααααααααα!
            Εδώ θα σε μαλώσω. Οι ντομάτες Βελγίου είναι η σωτηρία του εργένη.
            Αγοράζεις 5 ντομάτες, τις ξεχνάς ένα μήνα στο ψυγείο και όταν τις θυμηθείς είναι ολοκαίνουργιες, ούτε μαυρισμένες, ούτε σαπισμένες ούτε τίποτα. Λες και είναι φτιαγμένες από αλουμίνιο οι πουτάνες.
             Τώρα το ότι άοσμες και άγευστες, αυτό είναι λεπτομέρεια.

      3. Επίσης αυτή την μανία να στείλεις τους δημοσίους υπαλλήλους ντε και καλά να σκαλίζουν χωράφια, ακόμα έναν ξέρω που την είχε.
         Νομίζω Πολ Ποτ τον λέγανε;

        1. Τα του μάρκετινγ αγροτικών προϊόντων μπορώ να σας τα αναπτύξω οριζοντίως, καθέτως, διαγωνίως..Δεν είναι έτσι όπως τα λέτε παιδιά. Προς το παρόν φάτε φαγητά με αιγυπτιακό θυμάρι, τούρκικη πατάτα ( τρως ένα κιλό από αυτήν και είναι σαν να τρώς 3 κιλά δηλητήριο) ισραηλινα λεμόνια και σους..Τα δικά μας είναι θαμμένα και σαπίζουν. Θέλετε να πούμε για τα γαλακτοκομικά που στον καταναλωτή φτάνει το γιαουρτάκι το πρόβειο με 1,20 Ε? Να πούμε. Ό,τι θέτε

          1. Eraser
            θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον, αν μπορούσες να γράψεις ένα άρθρο με αυτές τις πληροφορίες και να το βάλουμε πρώτη σελίδα. 

          2. Θα δω τι μπορώ να κάνω begar.
            ——— Εγώ καλλιεργώ ευχαρίστως για το ελληνικό δημόσιο ΡΑ μου, το ελληνικό δημόσιο θα μπορέσει να διακινήσει αυτά που θα παράξω ή θα τα θάψει?
            Σου μιλάει άτομο που κόβει φλέβες για ροδάκινο, πάω σε περιοχές ροδάκινων μόνο και μόνο επειδή με φτιάχνει η μυρωδιά του σε όλο το χωριό, έχω κλάψει σαν να ήταν έμψυχα πολλούς τόνους από γιαρμάδες Αριδαίας κλάσης ΑΑ που έβλεπα να θάβονται με τις καρότσες.

          3. Τα ίδια μου λένε συγγενείς μου που παράγουν ροδάκινα στη Σκύδρα.
            Πληρώνεσαι για να τα θάβεις. Πονάει η ψυχή σου όταν τα παραχώνει η μπουλντόζα. 

          4. Μιλαω για υδροπονικη παραγωγη λαχανικων σε θερμοκηπιο με αποδοση 2 τονους ανα στρεμμα την ημερα.
            Αυτα τα λαχανικα θα μπορουσαν να πωλουνται 50 λεπτα το κιλο σε κεντρικα σημεια διαθεσης στις μεγαλες πολεις. Η μελιτζανα εφτασε 4 Ευρω περυσι το χειμωνα με τις υπεραξιες των μεσαζοντων για να σου δωσω να καταλαβεις την διαφορα.
            Αν κανεις την αναγωγη μιλαμε για 1000 Ευρω κερδη την ημερα ανα στρεμμα.
            Ενα στρεμμα δηλαδη θα μπορουσε να πληρωσει την μισθοδοσια 30 δημοσιων υπαλληλων χωρις να δανειζεται το κρατος αλλα και χωρις την εξοντωτικη φορολογηση των πολιτων.
            Ενα στρεμμα τετοιας καλλιεργειας αντε να απασχολησει 5 ανθρωπους.
            Οι υπολοιποι 25 δημοσιοι υπαλληλοι που ταιζει μπορουν να φτιαχνουν δρομους, να ειναι νοσηλευτες, δασκαλοι κλπ. … αναγκαστικες υπηρεσιες που πρεπει να κρατησουμε για κοινωνικη πολιτικη δηλαδη.

  2. Αυτό για τους μισθωτούς σημαίνει ότι θα τους σκίσουν στις κρατήσεις (25% έως 45%) επί του μισθού, έως ότου γίνει η εκκαθάριση και  επιστραφεί μέρος του ποσού λόγω των αποδείξεων.
    Πάλι ο μαλάκας θα πληρώσει δηλαδή.

    1. Πιθανόν ναι, πιθανόν όχι.
      Σαν ιδέα καλό μου ακούγεται. Βέβαια, στην Ελλάδα, οι καλές ιδέες, συνήθως έχουν σκατένια εφαρμογή.
      Πάντως το βλέπω λίγο δύσκολο να σου κρατάει προκαταβολικά το 25-45% του μισθού, με το πρόσχημα ότι θα στα επιστρέψει μετά.
      Για να δούμε τι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν. 

  3. Θα συμφωνλησω μαζί σου, σαν ιδέα καλή ακούγεται αρκεί να την εφαρμόσουν σωστά.
    Να δούμε….

  4. Εκτός όλων των άλλων εμένα με προβληματίζει και το πως θα βολεύουμε όλο αυτό το χαρτομάνι.Πολύ ταλαιπωρία. Θα είναι για το οικ. έτος 2014?

    1. Αυτό δεν με ενοχλεί καθόλου.
      Μου αρέσει η ιδέα ότι για κάθε ευρώ που ψωνίζεις, επιλέγεις μεταξύ:
      α. Να ζητήσεις απόδειξη και να το φορολογηθεί ο καταστηματάρχης.
      β. Να μη ζητήσεις απόδειξη και να το φορολογηθείς εσύ.

      χα χα χα Θα γίνει κόλαση, δεν θα προλαβαίνουν να αλλάζουν ρολά στις ταμειακές.
       

  5. Ας έχουμε μια κάρτα να περνάνε οι αποδείξεις τουλάχιστον στα καταστήματα και να λαμβάνουμε αποδείξεις από τεχνικούς που κάνουν επισκέψεις στο σπίτι, πάγκους κλπ. Το άλλο δεν το είδες? Θα πριμοδοτούνται οι αγορές με πιστωτικές. Μα ποιοί και πόσοι θα έχουν πιστωτικές το 2013?? ;o

    1. Ως πιστωτική κάρτα εννοεί και τις προπληρωμένες, αλλά και αυτές που απλά τραβάνε λεφτά από τον τραπεζικό σου λογαριασμό.
       

  6. Έχει όμως και μια αδικία το σύστημα. Τιμωρεί αυτόν που αποταμιεύει.
    Δηλαδή έβγαλα φέτος 30 χιλιάρικα, ξόδεψα τα 15 με φορολογείς για 15.
    Ο διπλανός που τα έφαγε όλα, δεν τον φορολογείς καθόλου. 
     

  7. Πιστωτικές κάρτες δέν μπορουμε να χρησιμοποιούμε όσοι έχουμε χρέη! Λεφτά σε λογαριασμο για να χρησμοποιήσουμε, πάλι δέν θα μπορουμε να έχουμε για να χρησιμοποιούμε χρεωστική, καθώς θα κινδυνευουν με κατάσχεση! Τι διέξοδο έχουμε λοιπόν? Και ακόμα να ψηφιστεί το μέτρο του “ακατάσχετου” των 1500-2000 ευρώ για τραπεζικό λογαριασμό. Ο λόγος που ήθελαν να το κανουν στην προηγουμενη κυβερνηση ηταν ακριβως αυτός! Για να μπορουν οι πολιτες να κανουν άφοβα συναλλαγές! Να λοιπόν γιατι πρεπει να παρθούν μέτρα αφενός για τη ρυθμιση χρεων των πολιτων και αφετερου για την μόνιμη προστασία ενος τραπεζικού λογαριασμου και μεχρι το οριο ενος ποσου. Εγω βλεπω πως πάλι “μαυρα” θα εισπράττουν οι Ελληναράδες μεγαλα ποσα και τωρα ακομα περισσοτερο αν ειναι να τους φορολογουν το περισσευμα του εισοδηματος με 25%……

  8. Αμα θέλουν αμερικάνικα συστηματα, ας μας κάνουν και στα χρέη τα “γενναια” κουρέματα που κάνουν οι Αμερικανικες τραπεζες αλλα και το πτωχευτικο τους δικαιο! Οταν μιλουσα με τον θειο μου στις ΗΠΑ για τα χρεη μου ειχε φρικαρει. “ΤΙ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ? ΕΔΩ ΠΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΝΑ ΧΙΛΙΑΡΙ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΞΕΛΑΠΩΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΑ…..AND THAT’S IT!” Κι εκει στους σκιζουν στους φορους αλλα αν καποιος εχει χρεη εκει, η ιδια η τραπεζα τον πλησιαζει και του προτεινει ρεαλιστική λυση που μπορει να περιλαμβανει και γενναιο κουρεμα.

    1. Α, μην ανησυχείς. Σε λίγους μήνες, που δεν θα πληρώνει πια κανένας στις τράπεζες, αφού όλοι θα είναι άφραγκοι, θα δεις ότι οι τράπεζες θα αρχίσουν κάνουν ρεαλιστικότατες προτάσεις.
      Εδώ είμαστε και θα με θυμηθείς. 

      1. Κι εγω το πιστευω αδερφε. Η Citibank ως Αμερικανικη τραπεζα, απο την αρχή ακόμα της κρίσης, ειδικα αν δεν εχεις κατι στο ονομά σου και βλεπει οτι εισαι πια καμμενο χαρτι κανει τρελλα κουρεματα αν ειναι να της δωσεις μετρητα. Στη θεια μου απο 10.000 ευρω και αφου την εστειλα σε δικηγορο και εκανε ανακοπη της Δ.Π. και γλιτωσε το σπιτι, τωρα την παρακαλάνε να δωσει 3.000 και να ξοφλησει. Προβλεπω στο τελος να κανουν και πιο μεγαλα κουρεματα προκειμενου να αποφυγουν να παει ο αλλος στο ειρηνοδικειο. Ανάλογα ενθαρρυντικα εχω ακουσει και για την ALPHA BANK. Καποια στιγμη θα βαλουν όλες μυαλο.

  9. Aυτα τα συστηματα τα εφαρμοσε η Αμερικη πριν 50 χρονια και παραδοξως μπηκε μεσα 15 τρις δολλαρια μεχρι σημερα.
    Εμεις, συνεχιζουμε να λειτουργουμε ως χωριατες που ανακαλυψανε οψιμα τον καπιταλισμο εν ετη 2012 … την στιγμη που αυτος ως συστημα εγκαταλειπεται απο τους εφευρετες του σταδιακα εδω και χρονια.
    Αυτο που ζουμε δεν ειναι εξυγειανση σε οικονομικο επιπεδο …
    Προκειται περι εγκαθιδρυσης καινουριου καθεστωτος στη χωρα που δυστηχως μας προοριζει για υποτακτικους του.
    Εστω και η σκιωδης δημοκρατια που εχουμε ακομα …. θα φανταζει ως οαση ελευθεριας αν ολοκληρωθει η εγκαθιδρυση αυτου του νεου καθεστωτος.

  10. ΡΑ αν ήταν να έχουμε χουντα στη χωρα, θα προτιμουσα μια σαν του Γιωργη του Παπαδόπουλου που χαρισε και τα χρεη των αγροτων και κινηθηκε και η οικονομία. Τοτε δεν υπηρχαν καταναλωτικα και καρτες να τα χαρισει και αυτα……

    1. Τον Γιωργη τον ριξανε γιατι πηγε να κανει την Πετροδραχμη.
      Δεν συμφωνω με τα ολοκληρωτικα συστηματα αλλα οφειλουμε να τα λεμε ολα.
      Αν γινοτανε Πετροδραχμη και εξορυξεις τοτε … σημερα θα ηταν διαφορετικα.
       

  11. @ GEORGE M

    Και να σε πω και κατι αλλο Γιωργη.
    Το μεγαλυτερο λαθος μου στη ζωη ειναι οτι εδωσα μεγαλη σημασια στους ανθρωπους απο μικρο παιδι.
    Νομιζα οτι μπορουν να τιμησουν τις αξιες που αγαπησα ενω ειναι ανικανοι να τις διαχειριστουν καν …. οχι να τις τιμησουν κιολας. Δεν μπορουν !!!
    Ξερεις γιατι ειμαι ψωνιο ?
    Γιατι τους αγαπαω ακομα … ιδιαιτερα το λαο που με μεγαλωσε … τον ελληνικο λαο.
     

    1. Σωστό είναι να τον αγαπάμε και το λαό μας και την πατριδα μας. Ειδκά ο λαός, παρά τα ελλατωματα ξέρει να επιδεικνύει κάποιες αρετές που άλλοι λαοι δέν εχουν. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι αρετές και η ανθρωπιά του λαού μας ίσως σήμερα πχ οι άστεγοι και πεινασμένοι στους δρόμους να μήν ανέρχονταν σε μερικες δεκάδες χιλιάδες αλλα σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες…..Ακόμα μεγαλύτερες αρετές επιδεικνυει ο λαός μας σο εξωτερικό, σε χωρες που σέβονται την αξία του και που θα του δώσουν τις ευκαιρίες να αναδειχτεί ακόμα περισσότερο. Δέν ειναι όλοι οι Ελληνες κλέφτες , τεμπέληδες, λαμόγια….η πλειοψηφια ειναι Ανθρωποι με Α κεφαλαίο. Γιαυτο και ενω μπορω να φυγω απο αυτη τη χωρα και να γλιτωσω και απο κωλοτράπεζες και λοιπά βάσανα, ΔΕΝ ΘΕΛΩ να το κάνω! Θέλω να παλέψω και να σταθώ και πάλι όρθιος σε αυτό τον τόπο.

      1. Ναι αγορι μου, να αγαπας τον λαο σου.
        Θελουν να μας κανουν απατριδες και ανθρωπακια που κοιτουν μονο τη λογικη τους και το συμφερον τους.
        Δεν ειναι ολοι οι Ελληνες το ιδιο … αυτο απεδειχθη εις τον μεγαλον πολεμον και στον αποηχο του πολεμου που εφτασε μεχρι το ’74.
        Αντε να δουμε τι θα γινει απο ‘δω και περα.
        Θα αλλαξει τιποτα η θα παμε πισω αλλα 500 χρονια επειδη καποιοι υπηρετουν τον μικροαστισμο τους και την φιγουρα της γυναικας τους στην γειτονισσα.

        1. Πάντα λίγοι ήταν οι μπροστάρηδες σε κάθε αγώνα, οι οποίοι όμως εδιναν το παράδειγμα και αφύπνιζαν τους ραγιάδες και ξεμπρόστιαζαν τους εφιάλτες. Ετσι θα γίνει και τώρα. Η παρακμή που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια είναι απλά ένα σκοτεινό κεφάλαιο σε μεγεθος σταγόνας, μπροστά στον ωκεανό της πολυχιλιετούς ιστορίας μας. Απλα έλαχε σε μας να το βιώσουμε οπότε θα κληθούμε και να το διαχειριστούμε με τρόπο τέτοιο ωστε το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία να είναι πιό φωτεινό! Και αυτό θα γίνει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *