Μήνυμα αναγνώστριας για απαράδεκτη συμπεριφορά από τράπεζα

Προχτές επισκέφθηκα ενα υποκατάστημα της EUROBANK του Δήμου Θεσσαλονίκης για να ζητήσω να μου χορηγήσουν αντίγραφο απο τη δανειακή μου σύμβαση, που μου ζήτησε η δικηγόρος μου για την δικαστική διευθέτηση της οφειλής μου.

Ο υπάλληλος εξυπηρέτησης πελατών με ενημέρωση οτι πρέπει να υποβάλλω γραπτή αίτηση, το αντίγραφο θα έρθει σε 7-10 (!!!) ημέρες απο Αθήνα (ρώτησα αφελέστατα γιατι-αφου υπάρχει στον υπολογιστή σας? ….το αγνόησε)και με την παραλαβή θα πληρώσω 50 Ευρώ !!! Τέλος πάντων αν και εκνευρίστηκα είπα (ας πάει στο διάολο) ΟΚ προχωράμε.

Ζήτησε ταυτότητα, ΟΚ,του έδωσα και αντίγραφο του τελευταίου λογαριασμού,του έδωσα την φετινή μου φορoλογική δήλωση για να δει τόπο κατοικίας ΑΦΜ κλπ. και σκάει το παραμύθι: Α- δεν αρκει αυτό, θέλουμε λογ/μους ΔΕΗ και Αέριο ή ΟΤΕ και κινητού για να βεβαιώσουμε την κατοικια σας.

Του λέω γι αυτο σας έδωσα την φορολογική, γράφει εκει οτι ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΑΙ απο τον πατέρα μου συνεπώς ΔΕΗ ΟΤΕ Αέριο ειναι στο όνομά του (έχουμε φυσικά το ίδιο επίθετο).

Αυτά δεν γίνονται δεκτά κυρία μου, να έρθετε μαζί με τον πατέρα σας, (ειναι 80 ετών…) και να φέρει μαζι του λογ/μους ΔΕΗ ΟΤΕ Άέριο και να μας υπογραψει υπεύθυνη δήλωση οτι εσεις μένετε εκει!!!!!!

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΑΠ ΟΣΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΣΟ ΦΤΗΝΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ προκειμένου να αποτρέψει τον πελάτη-σκουλήκι να παρει αντιγραφο της σύμβασης (που κακώς δεν ειχα κρατήσει βέβαια εξ αρχής).

Αναγνώστρια

tro-ma-ktiko.blogspot.gr

5 σχόλια σχετικά με το “Μήνυμα αναγνώστριας για απαράδεκτη συμπεριφορά από τράπεζα”

  1. ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ;
    Παρελθόν θα αποτελέσει σύντομα και το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ το μήνα για όσους χρωστούν στο Δημόσιο! Η σχετική διάταξη θα καταργηθεί εμμέσως, με ειδική ρύθμιση που θα συμπεριληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο καταρτίζει το υπουργείο Οικονομικών και θα παρουσιασθεί στην βουλή ίσως και μέσα στο Σεπτέμβριο.
    Σήμερα ως γνωστόν ισχύει η δυνατότητα του Δημοσίου να κατασχέσει το 25% από μισθούς και συντάξεις εφόσον το ποσόν που απομένει δεν είναι χαμηλότερο των 1.000 ευρώ. Με την νέα ρύθμιση το Δημόσιο θα μπορεί να αρπάξει ολόκληρο το μισθό ή την σύνταξη! Άλλωστε στο κείμενο του τελευταίου μνημονίου που υπογράφτηκε από την Ελληνική Βουλή υπάρχει και σχετικό απόσπασμα που αναφέρει τα εξής:
    “για να εξασφαλισθεί η ταχεία είσπραξη των φόρων, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 η δυνατότητα της άμεσης χρέωσης των τραπεζικών λογαριασμών για τους φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο”

    1. Για να δούμε αν προβλέπεται από το σύνταγμα να κατασχέσουν το μισθό ή τη σύνταξη:
      Άρθρο 2 παρ 1
      “Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.”
      Και,
      Άρθρο 22 παρ 4
      “Οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται.”
      Αν η πολιτεία κατασχέσει από το πολίτη το μοναδικό μέσο επιβίωσης δηλαδή το μισθό, καταπατά αμέσως το άρθρο 2 το οποίο είναι και ο ορισμός του δημοσίου συμφέροντος αφού μας λέει ποια είναι η πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας.
      Επίσης αν πρέπει ο πολίτης να εργάζεται μόνο και μόνο για να πληρώνει το κράτος με το σύνολο των απολαβών του αυτό είναι καταναγκαστική εργασία που απαγορεύεται από το άρθρο 22.
      Αν οποιοσδήποτε επιχειρήσει να σας κατασχέσει το μισθό σας στραφείτε εναντίων του με κάθε νομικό μέσο.
      Μπορεί τους πολιτικούς απατεώνες να μην μπορούμε να τους αγγίξουμε όμως μπορούμε να αλλάξουμε τα φώτα σε κάθε υπάλληλο που επιχειρήσει να εφαρμόσει τους αντισυνταγματικούς νόμους των πολιτικών.
      Αφαιρέστε τη δύναμη από την εξουσία στρεφόμενοι σε αυτούς που εφαρμόζουν τις παράνομες αποφάσεις της. Χωρίς αυτούς η εξουσία δεν έχει καμία δύναμη.

      1. Χάρη αυτό δέν πρόκειται να συμβεί και είναι ηλιθιότητες που διαδίδουν διάφοροι αμφιβόλου ποιότητας και κατάρτισης αρθρογράφοι. Και αυτό γιατι αφενός ισχύουν πολύ σωστα όσα παραθέτεις σχετικά με το σύνταγμα, αλλα επίσης και το αρθρο 982 του κώδικα πολιτικής δικονομίας. Ωστόσο και γι αυτό μιλάνε για “εμμεση καταργηση”, το άρθρο που προανέφερα αφήνει ενα παραθυράκι ανοιχτό για να προβούν σε κάτασχεση. Ποιό είναι αυτό? Η προστασία του μισθού ισχύει μόνο για την ημερομηνία κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό. Οπότε όσα χρήματα αφήσουν μεσα στο λογαριασμό απο τη δευτερη μέρα και μετα, μπορούν να κατασχεθούν είτε απο το δημόσιο, είτε απο τις τράπεζες γιατι τεκμάιρεται πως δέν τα έχει άμεση αναγκη ο πολίτης και τα διατηρεί ώς κατάθεση! Ετσι μπορούν “νόμιμα” να πειράξουν ότι βρούν στο λογαριασμό μας, αδιαφορώντας για την προέλευση αυτων των χρημάτων. Εκεί θα βασιστούν! Δέν πρόκειται πάντως για κάτι καινούριο. Ισχύει εδώ και χρόνια και το έχουν κάνει αρκετές φορές. Αλλη μια φήμη που κυκλοφορεί είναι πως μπορει το όριο των 1000 ευρω να πέσει στα 600. Αν και έχει διαψευσθει απο κυβερνητικές πηγές, το θεωρώ κάτι πιό πιθανό….
         

        1. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΦΙΑ!
          Εμπόδια στους φορολογούμενους που αμβισβητούν τα πρόστιμα που τους επέβαλε ο έλεγχος της εφορίας βάζει το υπουργείο Οικονομικών –  Τί ορίζει η εγκύκλιος
          Ένσταση-αίτημα στην υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να υποβάλουν πλέον, προτού προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια, οι φορολογούμενοι που αμφισβητούν τα πρόστιμα που τους επέβαλε ο έλεγχος της εφορίας.

          Μετά την κατάργηση της Επιτροπής Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, κάθε άλλη διοικητική διαδικασία ακυρώνεται.

          Ειδικά όμως όσες αιτήσεις είχαν υποβληθεί και εκκρεμούσαν προ της 1ης Αυγούστου 2013, θα εξεταστούν με τις διαδικασίες της Επιτροπής του άρθρου 70Β.

          Ωστόσο το υπουργείο βάζει εμπόδια στους ενδιαφερόμενους, απαιτώντας να πληρώσουν «μπροστά» το 50% του ποσού που αμφισβητούν.

          Με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο ορίζεται ότι:

          –   Όποιος αμφισβητεί πράξεις που εκδίδονται σε βάρος του από τη φορολογική αρχή, από 1/8/2013 και εφεξής, πριν από την προσφυγή του στη Διοικητική Δικαιοσύνη, οφείλει να ασκήσει ενδικοφανή προσφυγή ενώπιον της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Η προσφυγή κατατίθεται στην αρμόδια φορολογική αρχή που εξέδωσε την προσβαλλόμενη πράξη.

          –   οποιασδήποτε άλλη διοικητική προσφυγή κατά των υποκειμένων στην ενδικοφανή προσφυγή πράξεων των φορολογικών αρχών, είναι απαράδεκτη.

          –   ταυτόχρονα με την ενδικοφανή προσφυγή και αιτήματος αναστολής, θα καταβάλλεται 50% του αμφισβητούμενου ποσού της πράξης. Ωστόσο η Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης δύναται να αναστείλει την πληρωμή του εν λόγω ποσού στην περίπτωση κατά την οποία κρίνεται ότι αυτό θα είχε ως συνέπεια την ανεπανόρθωτη βλάβη για τον υπόχρεο.

          Πλήρες φακέλωμα

          –   Με την αίτηση αναστολής συνυποβάλλονται στην Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης και τα αποδεικτικά στοιχεία με τα οποία τεκμηριώνονται οι ισχυρισμοί του αιτούντος και απαραιτήτως υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο αιτών δηλώνει : α) τα παγκόσμια έσοδα ή εισοδήματά του από κάθε πηγή κατά το προηγούμενο και κατά το τρέχον οικονομικό έτος και β) την περιουσιακή του κατάσταση στην Ελλάδα και οπουδήποτε στην αλλοδαπή κατά το χρόνο κατάθεσης της αίτησης αναστολής.

          –  Αίτηση αναστολής που δεν συνοδεύεται από τα προαναφερθέντα στοιχεία απορρίπτεται.

          –   Η ενδικοφανής προσφυγή ασκείται κατά πράξεων των φορολογικών αρχών, εντός ανατρεπτικής προθεσμίας τριάντα (30) ημερών που αρχίζει από την κοινοποίηση της πράξεως, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας.

          –   Η ενδικοφανής προσφυγή υποβάλλεται στην αρμόδια φορολογική αρχή από τον υπόχρεο και πρέπει να αναφέρει τους λόγους, τους ισχυρισμούς και τα έγγραφα στα οποία βασίζει το αίτημά του, να περιέχει τα ακριβή του στοιχεία, την προσβαλλόμενη πράξη, τη διεύθυνση στην οποία θα συντελούνται οι κοινοποιήσεις των αποφάσεων, των πράξεων και των λοιπών εγγράφων της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης, την διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα εν γένει στοιχεία επικοινωνίας του υπόχρεου.

          –  Ο υπόχρεος ταυτόχρονα με την υποβολή της ενδικοφανούς προσφυγής, συνυποβάλλει στην αρμόδια φορολογική αρχή και ηλεκτρονικό φάκελο (σε οπτικό δίσκο – CD ή USB κλπ.), στον οποίο περιλαμβάνονται σε μαγνητική μορφή και σε οποιαδήποτε αναγνώσιμη μορφή αρχείου:

          α) η υποβληθείσα ενδικοφανής προσφυγή,

          β) η αίτηση αναστολής σε περίπτωση αυτοτελούς υποβολής,

          γ) τα έγγραφα και δικαιολογητικά που επικαλείται (σε ηλεκτρονικά αρχεία), συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση, με την οποία δηλώνεται το ακριβές του περιεχομένου των στοιχείων του ηλεκτρονικού φακέλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *