Αντιμέτωποι με το ηλεκτρονικό «σφυρί» θα βρεθούν από Σεπτέμβρη πολλοί δανειολήπτες, με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, να ανεβάζουν ρυθμούς, προγραμματίζοντας πάνω από 6.000 πλειστηριασμούς σε διάρκεια τεσσάρων μηνών.
Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από στοιχεία της πλατφόρμας e-auction, μετά την ανάπαυλα του Αυγούστου, οπότε και παραδοσιακά παύει κάθε τέτοιου είδους δραστηριότητα, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 6.256 δημοπρασίες, με τις τιμές να κυμαίνονται από… 0 ευρώ έως και 19 εκατ. ευρώ (σ.σ. ξενοδοχειακή μονάδα στο Ηράκλειο Κρήτης).
Υπενθυμίζεται πως το α’ εξάμηνο του 2022 πραγματοποιήθηκαν 17.620 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 4.190 ήταν γόνιμοι, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των εκ πλειστηριαζόμενων ακινήτων στα 23.876. Σύμφωνα με το iMEdD Lab δε, από την 1η Ιανουαρίου 2018 έως και σήμερα έχουν ολοκληρωθεί περισσότεροι από 51.600 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, με το 83,7% να έχει επισπευσθεί από τράπεζες ή εταιρείες που συνδέονται με τραπεζικά χαρτοφυλάκια, ενώ σχεδόν επτά στους 10 ήταν εναντίον φυσικών προσώπων.
«Με τις τιμές, τόσο στην ενέργεια, όσο και στα τρόφιμα και τις πρώτες ύλες, να έχουν εκτοξευτεί είναι βέβαιο πως από Σεπτέμβρη θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός όσων θα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις είτε αυτές αφορούν σε παλαιές οφειλές είτε και σε όσες έχουν ρυθμιστεί», σχολιάζουν στο newmoney αρμόδιες πηγές.
Στις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους νοικοκυριά και επιχειρήσεις αναφέρθηκαν, εξάλλου και οι τραπεζίτες, στο πλαίσιο των πρόσφατων γενικών συνελεύσεων.
Ολόκληρο το άρθρο εδώ