Η Citibank πούλησε τα κόκκινα δάνειά της σε αμερικανικό fund

Τα κόκκινα δάνεια αξίας 300 – 350 εκατ. ευρώ της Citibank αποτελούν πλέον παρελθόν, καθώς πωλήθηκαν προς 85 εκατ. ευρώ στο αμερικανικό Fund Baupost. Οι διαπραγματεύσεις για τη συγκεκριμένη συναλλαγή έχουν ξεκινήσει από το 2011 και η συμφωνία κατάφερε σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές να «κλειδώσει» αφού η Citibank έριξε το ποσοστό που αξίωνε στο 25% της ονομαστικής αξίας των δανείων.

Υπενθυμίζεται ότι το HOT DOC είχε αποκαλύψει ότι ξένα hedge funds επιβουλεύονται τα «κόκκινα» δάνεια των ελληνικών τραπεζών, καθώς τα εν Ελλάδι χρηματοπιστωτικά συστήματα έχουν γεμίσει τα χαρτοφυλάκιά τους. Παράλληλα, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι όπως φαίνεται εντατικοποιούνται οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά των δανειακών χαρτοφυλακίων από ξένα «αρπακτικά» funds, λίγους μόνο μήνες πριν αρθεί το πάγωμα των πλειστηριασμών.

Υπενθυμίζεται ότι, το αμερικανικό fund που αγόρασε το δανειακό χαρτοφυλάκιο της Citibank, που έχει καταστήσει σαφές ότι σταδιακά αποχωρεί από την Ευρώπη, διαθέτει συμμετοχές στην Τράπεζα Πειραιώς και στον ΟΠΑΠ.

www.koutipandoras.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Η Citibank πούλησε τα κόκκινα δάνειά της σε αμερικανικό fund”

  1. Καλησπέρα σας,
    Παίρνω το θάρρος να σας μεταφέρω κάποιες πληροφορίες σχετικά με το καταπίστευμα που αναφέρετεαι στο thread σας και εμπλέκεται σύμφωνα με αυτό σε εξαγορά χαρτοφυλακείου επισφαλείων της CITIBANK Ελλάδος.
    Παρακολουθώ καιρό τον ιστοχώρο σας, όπως ασφαλώς και άλλους ανάλογης θεματολογίας δεδομένου ότι είμαι υπερχρεωμένος και μεταξύ τραπεζικής σφύρας κι άκμονος. Συνεχίστε την καλή προσπάθεια. Πολύς κόσμος έχει βρει κουράγιο και λύσεις από όσα γράφονται εδώ μέσα. Όσο για εμένα; Εγώ βρήκα το δικηγορικό γραφείο που χειρίζεται τις υποθέσεις μου κι ευελπιστώ σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην τραπεζική πλεονεξία και αλητεία.
    Στο ζητούμενο τώρα:
    Το καταπίστευμα Baupost Group LLC που ίδρυσε το 1982 ο Seth Klarman με κύριο αντικείμενο το risk management (Διαχείριση Κινδύνου -αναφέρεται σαφώς στον επενδυτικό κίνδυνο- ) εμφανίζεται για business στην Ευρώπη το 2011 οπότε και ανοίγει γραφείο στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου στις 19/07/2011 (ΗΗ/ΜΜ/ΕΤΟΣ) αρχικά στη διεύθυνση 34 DOVER STREET, FIFTH FLOOR LONDON W1S 4NG . Τι ξέρουμε όμως για αυτό το γραφείο και τους ανθρώπους που το διαχειρίζονται με βάσει τα επίσημα αρχεία των αρμοδίων αρχών;
    Η διεύθυνσή του από τις 28/12/2011 βρίσκεται στον 4ο όροφο της οδού OLD BOND STREET και συγκεκριμένα στον αριθμό Νο 45 του Λονδίνου στην περιοχή Mayfair και στον Τ.Κ. W1S 4QT
    Χάρτης εδώ: https://maps.google.com/maps?q=+45+OLD+BOND+STREET+4TH+FLOOR+LONDON+W1S+4QT&hl=en&sll=37.0625,-95.677068&sspn=53.961216,114.169922&hnear=45+Old+Bond+St,+London+W1S+4QT,+United+Kingdom&t=m&z=16&iwloc=A
    Σκοπός της εταιρείας όπως αυτός παρουσιάζεται δηλωμένος στο οικείο Επιμελητήριο της Αγγλίας και Ουαλίας στο πεδίο company principal business activities είναι η παροχή χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών και η διενέργεια πράξεων που αφορούν εταιρείες συμμετοχών (Activities of financial services – holding companies). Βλέπε και σχετικό Nature of Business (SIC): 64205 όπου “S”. “I” & “C” υνιστούν τ’ ακρωνύμια των λέξεων Standard Industrial Classification.
    Το Γ.Ε.ΜΗ. της (εκεί Company Number) είναι το: 07710428
    Η εταιρεία έως και σήμερα 24/09/2013 είναι ΕΝΕΡΓΗ ενώ το κεφάλαιό της όπως αυτό έχει αποτυπωθεί επικαιροποιημένο στις 02/08/2013 ανέρχεται στο ποσό των £1,880,000.00 .
    η διαχείριση της εταιρείας πραγματοποιείται από ΤΡΕΙΣ (3) διευθυντές και έναν (1) γραμματέα. Ποιοι είναι;
    α. Paul Gannon (από τις 19/07/2011 – κάτοικος Η.Π.Α., 55 ετών και PARTNER AND CHIEF OPERATING OFFICER)
    β. Joshua Greenhill (από τις 12/11/2012 – κάτοικος Η.Π.Α., 35 ετών και INVESTMENT ANALYST)
    γ. James Mooney Iii (από τις 19/07/2011 – κάτοικος Η.Π.Α., 45 ετών και PARTNER)
    και

    δ. Scott Stone (από τις 19/07/2011 -αγνώστων λοιπών στοιχείων που σημαίνει ότι κατόπιν σχετικής ειδικής αδείας από το οικείο Επιμελητήριο είναι μή ανακοινώσιμο)
    Επειδή η εταιρεία είναι περιορισμένης ευθύνης (LIMITED) και όχι Ανώνυμος (PLC – Public Limited Company) η πρόσβαση στα αρχεία της είναι κατά κάποιον τρόπο πιο “διαδικαστική” για το κοινό από ό,τι έαν υπάγετο στη 2η περίπτωση. Παρ’ όλα αυτά για όποιον βρεθεί με δικό του χαρτοφυλάκειο στα χέρια τους και θέλει να τους ελέγξει για τη νομιμότητα της λειτουργίας τους το ισχύον νομικό πλαίσιο του Ηνωμένπου Βασιλείου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. ΣΥΝΕΠΩΣ: Τα αρπαχτικά που νομίζουν ότι εδώ είμαστε καμιά μπανανία και πλακώνουν σαν τους γιούφτους να *****ουν κρυπτόμενα πίσω από σύνθετα εταιρικά μορφώματα και χειρανθρώπους ας έχουν κατά νου πως ο έλληνας και μορφωμένος είναι και “ψάχνεται” και ότι δεν πρόκειται να παραδώσει το βιος του αμαχητί στον κάθε δρακουμέλ που κάνει μπίζνα από το Αμέρικα μέσω UK ή Μεγάλου Δουκάτου ή Δουβλίνου (και εκεί η CITI Ελλάδος έχει εκχωρήσει απαιτήσεις). Όπως, αυτοί με τους τηλεβιαστάδες τους και τους διαδρομιστές της Νομικής ερευνούν τα του οίκου μας, άλλο τόσο κι εμείς τα του δικού τους.

    Με εκτίμηση προς τον κάθε αντιμαχόμενο την τραπεζική αυθαιρεσία.

    theo1913

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *