“Ο Ολι Ρεν είναι ιδιαίτερα αγράμματος και κίτρινος ευρωπαίος υπαλληλίσκος”…
«Ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να διεκδικήσει αναθεώρηση του Μνημονίου» είπε ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος καταφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του κοινοτικού Επιτρόπου Ολι Ρεν.
«Η Τρόικα δεν θέλει να παραδεχθεί το «λάθος» στη συνταγή της Ελλάδας που ομολόγησε το ΔΝΤ. Αν παραδεχόταν ο Ολι Ρεν το λάθος, αυτός ο ιδιαίτερα αγράμματος και κίτρινος Ευρωπαίος υπαλληλίσκος θα έπρεπε να δεχθεί ένα τεράστιο κούρεμα του δημοσίου χρέους» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης στην πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη.
«Έχει υποχρέωση ως υπαλληλίσκος τρίτης κατηγορίας που είναι να αρνηθεί το λάθος του ΔΝΤ. Και το αρνείται» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε:
«Η Ελλάδα έχει πλέον πρωτογενές πλεόνασμα. Πρέπει να πει επιτέλους στον κ. Ρεν ότι εμείς δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση αν εσύ δεν θες να αλλάξεις τον πολλαπλασιαστή, αν δεν αναθεωρηθεί το Μνημόνιο» επεσήμανε ο οικονομολόγος και πρόσθεσε ότι αυτό αποτελεί απειλή για τους δανειστές, αφού τα χρήματα της δόσης θα τα πάρουμε για να ξεπληρώσουμε τους ίδιους τους εταίρους.
«Καταστρέψαμε ζωές για να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ως ατού απέναντι στον Ολι Ρεν και την Μέρκελ. Ο Ρεν και ο Ντράγκι είναι διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους. Αλλά αν δεν τους απειλήσουμε δεν θα πάρουμε τίποτα» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.
Το Φλεβάρη του 1989, τρεις βδομάδες μετά την ανάδειξή του στην προεδρία της Βενεζουέλας, ο «σοσιαλιστή» Πέρες ανακοινώνει σε συνεννόηση με το ΔΝΤ ένα πρωτοφανές πρόγραμμα λιτότητας. Στις 27 του ίδιου μήνα η πρωτεύουσα Καράκας συγκλονίζεται από μαζικές διαδηλώσεις. Ο Πέρες κατεβάζει το στρατό εναντίον του λαού. Ακόμα και σήμερα ο αριθμός των νεκρών, που εκτιμώνται σε περισσότερους από 3.000, παραμένει ανεξακρίβωτος. Ο τότε πρόεδρος του ΔΝΤ, ο επίσης «σοσιαλιστής» Καμντεσί, δεν μπορεί να κρύψει το θαυμασμό του. Ο Τύπος αναφέρει σχετικά: «Ο διευθυντής του ΔΝΤ κύριος Καμντεσί επαίνεσε τη νέα κυβέρνηση του Κάρλος Αντρές Πέρες για το “θάρρος” της να εφαρμόσει το σκληρό οικονομικό πρόγραμμα που συντάχθηκε προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομία». Αλήθεια, όσα έγιναν τότε στη Βενεζουέλα σε συνεργασία μεταξύ της εγχώριας πλουτοκρατίας με το ΔΝΤ, ήταν αποτέλεσμα του «λάθους» στον «πολλαπλασιαστή»;… * Οταν το ΔΝΤ αποβιβάστηκε στις Φιλιππίνες, με επικεφαλής τον κ. Ρέγκλινγκ – τον σημερινό επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης – κλήθηκε από τους κεφαλαιοκράτες της χώρας για να τη «θεραπεύσει»… Η συνέπεια ήταν η αναμενόμενη: Καταστροφή στη βιομηχανία και τη γεωργία της χώρας (οι Φιλιππίνες από χώρα εξαγωγέας αγροτικών προϊόντων μετατράπηκε σε χώρα εισαγωγής αγροτικών προϊόντων), πλήρης κατάρρευση της οικονομίας, διεύρυνση της μαζικής φτώχειας και της κοινωνικής αποστέρησης, τετραπλασιασμός από το 1980 – και μέσα σε μια δεκαπενταετία – των τοκοχρεολυσίων που ήταν υποχρεωμένες να πληρώνουν οι Φιλιππίνες στους δανειστές τους. Οσον αφορά τη «ρύθμιση» που έγινε για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους των Φιλιππίνων (στα ελληνικά αυτό λέγεται «αναδιάρθρωση», «επιμήκυνση», «κούρεμα» κ.ο.κ.) είχε ως αποτέλεσμα, αφενός την σε μόνιμη βάση καταλήστευση του 1/4 του ετήσιου προϋπολογισμού της χώρας για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, αφετέρου την αύξηση του χρέους μέσω του πολλαπλασιασμού των δανείων που συνάφθηκαν για την εξόφληση των προηγούμενων δανείων. Αυτά τα νέα χρέη κλήθηκαν να τα επωμιστούν και πάλι οι φτωχοί και οι πένητες, μέσω αυξήσεων τόσο στους φόρους επί των εισοδημάτων τους, όσο και μέσω της εκτίναξης των έμμεσων φόρων. Το τελικό αποτέλεσμα του «σχεδίου Μανίλα», όπως βαφτίστηκε το πρόγραμμα του ΔΝΤ, είχε τα εξής «σωτήρια» επιτεύγματα στις Φιλιππίνες: Το ποσοστό του πληθυσμού που – σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα – οδηγήθηκε στη φτώχεια ανήλθε από το 2003 και μέσα σε μια τριετία στο 33%. Δηλαδή, μέχρι το έτος 2006 υπήρχαν περισσότεροι φτωχοί στις Φιλιππίνες, από κάθε άλλη περίοδο στην ιστορία της χώρας αυτής. Αλήθεια, όσα έγιναν τότε στις Φιλιππίνες, σε συνεργασία μεταξύ της εγχώριας πλουτοκρατίας με το ΔΝΤ, ήταν αποτέλεσμα του «λάθους» στον «πολλαπλασιαστή»;… ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ :Αργετινη-Βραζιλία Τυνησια-Τουρκία..κ.α.Απλά τώρα αρχίζουνε εδώ.Καλοσωρίσατε στο ΝΕΟ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ η ΓΡΕΚΥΛΙΣΤΑΝ η ΡΑΓΙΑΔΙΤΣΑΝ η ΤΣΟΓΛΑΝΙΣΤΑΝ η. η η.. ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΒΟΛΕΣ πρίν την έναρξη ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ πολέμου…
Και κάτι από το διαδίκτυο σχετικό με τη τσαρλατανολογία των πράσινων φόρων…
Πολλές φορές έχουμε θίξει το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη ως μια προσπάθεια δημιουργίας ενός Παγκόσμιου Κράτους το οποίο απλά θα συλλέγει από όλους πράσινους φόρους.
Μέσω αυτών των “πράσινων” φόρων θα απαλλοτριώσουν την ιδιοκτησία σε όλον τον πλανήτη αφού θα μας βάζουν φόρους ακόμα και στο περπάτημα. Θα σου λένε το σπίτι σου προκαλεί χ ρύπους, πλήρωνε.
Η θέρμανση που θα χρησιμοποιείτε θα φορολογείται, το ηλ. ρεύμα ακόμα περισσοτερο γιατί συμβάλλει στην δημιουργία του “θερμοκηπίου”.
Το νερό που καταναλώνετε γιατί επιβαρύνεται τον κακομοιρη τον πλανήτη. Η ύπαρξή σας γιατι απαιτεί επιπλέον πορους του πλανήτη που δεν υπάρχουν.
Μέσω της δήθεν υπερθέρμανσης θα μας επιβάλουν να μην κάνουμε παιδιά για να μην επιβαρύνουμε το περιβάλον μέσω της κατανάλωσης, και της αναπνοής.
Πριν χρόνια αυτά ακουγόντουσαν “γραφικά”. Η σοβαρότητα μιας κατάστασης κρίνεται από την δικαίωση των “γραφικών”.
Το παρακάτω βίντεο αποτελεί μια επιστημονική προσέγγιση για το τι ακριβώς συμβαίνει με το κλίμα αλλά και για την χρησιμότητα του “κυνηγημένου” διοξειδείου του άνθρακα.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=i4qn01Y-V54
Προσφατα εμαθα απο συζητηση με φιλο μηχανολογο που ασχολειται με φωτοβολταικα οτι υπαρχει ακουσον ακουσον … χρηματιστηριο ρυπων σε Λονδινο και Ν.Υορκη.
Η ρυποι εχουν γινει μπιζνα δηλαδη και καποιοι αγοραζουν και πουλανε προφανως το δικαιωμα για ρυπους.
Μου ειπε μαλιστα οτι πριν μερικα χρονια πηγαινε 7 Ευρω ο τονος διοξειδιου του ανθρακα και τωρα επεσε στα 4 Ευρω.
Καρντάσι μου ευχαριστώ για τις προχθεσινές φιλοφρονήσεις . Οποιος σε πειράξει εκεί στη Μακεδονία φώναξέ με να τον πλακώσω στις γρήγορες , το φελέκι μου !
🙂
Εγω μυριζω το λουλουδι που βλεπω ψηλε και κρινω αναλογα την περισταση.
Οπως ειμαι καυστικος με τα σκατα που βλεπω γυρω μου, ετσι ειμαι και με τις φιλοφρονησεις οταν διακρινω κατι καλο.
Χεχε … εισαι των πολεμικων τεχνων ?
Γ.ΚΟΥΛΟΥΡΗ οι σφήνες σου σχετικά με τέτοια θέματα είναι ωραίες .
Συνάδω σφόδρα .
Άντε καλημέρα μας !
Και κάτι για να γελάσουμε .
9 στους 10 πολίτες παρθενόπες ρίχνουν το φταίξιμο στους πολιτικούς ….Ελα νινί στον τόπο σου !!! Αυτοί οι πολιτικοί δηλαδή που μπουκάρανε στη βουλή , κάνανε πραξικόπημα κατεβάζοντας τανκς ένα ξημέρωμα την ημέρα των εκλογών του Ιουνίου και με πιάσανε στον παρθενικό μου ύπνο την ώρα που αυνανιζόμουν βλέποντας την νυχτερινή εκπομπή του ακατανόμαστου γκλαμουριάρη -μεγαλοεκδότη(Με τα δικά μας λεφτά)στο μοναδικό κανάλι της ΥΕΝΕΔ……
“Δε φταίω εγώ Κύριε , ο όφις με ξεγέλασε …..”
Δε πάω να….να ασπρίσω λέω εγώ….
Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Φταίνε οι πολιτικοί!
Του ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ
“Την ευθύνη στους πολιτικούς και στα κόμματα ρίχνει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (87%) για την οικονομική κρίση στη χώρα μας, όπως προκύπτει από το β’ μέρος της έρευνας της «Metron Analysis» που δημοσιεύει η «Ε».”
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=344514
ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ Big Brother ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ…)
Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν πλέον όλες οι συναλλαγές ώστε να συγκεντρώνονται πληροφορίες και να προχωρούν σε διασταυρώσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Ετσι πλέον θα φακελώνονται ηλεκτρονικά όχι μόνο καταθέσεις, κάρτες, δάνεια, μετοχές αλλά και οι συναλλαγές του πολίτη με τράπεζες, χρηματιστήρια, θεραπευτήρια, ταμεία, επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, εταιρείες τηλεφωνίας, παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και εταιρείες ύδρευσης.
Στις 20 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία που έδωσε το οικονομικό επιτελείο για την υποβολή καταστάσεων και στοιχείων στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων από τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, τα εκπαιδευτήρια, τις τράπεζες και τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ.
Αλλωστε, όπως αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα, με εγκύκλιο (ΠΟΛ 1011/21-1-2013), η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ζητάει τώρα όλες τις επιχειρήσεις να στέλνουν τους αριθμούς φορολογικού μητρώου των πελατών τους, ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιος ξοδεύει, πόσα και πως. Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι υποχρέωση να ενημερώσουν για τον αριθμό φορολογικού μητρώου όλων των πελατών τους, έχουν πλέον και οι σχολές χορού, πολεμικών τεχνών, τα ωδεία και τα γυμναστήρια. Μαζί με τα ΑΦΜ υποχρεούνται να αποστείλουν και το ύψους των συνδρομών που εισπράττουν από τους πελάτες τους.
Όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, θα χρησιμοποιηθούν σε διασταυρώσεις, με στόχο τον εντοπισμό φορολογουμένων που παρουσιάζουν μικρά εισοδήματα, αλλά μεγάλες καταναλωτικές δαπάνες.
Στη ΓΓΠΣ ετοιμάζεται και νέο ειδικό πρόγραμμα μέσω του οποίου οι ελεγκτικές Αρχές θα έχουν τη δυνατότητα, με το πάτημα απλώς ενός κουμπιού, να έχουν την πλήρη εικόνα και το οικονομικό προφίλ όλων των συγγενικών προσώπων, του φορολογούμενου που ελέγχουν. Αυτό, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, θα δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτές να βάζουν στο μικροσκόπιο των ερευνών και τα συγγενικά πρόσωπα του «ύποπτου» φορολογούμενου και να «ξεψαχνίζουν» το «πόθεν έσχες» τους. Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα στηθεί πάνω στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών που ετοιμάζει το «Μεγάλο Αδελφό» κάθε οικογένειας, με τη δημιουργία του εθνικού ηλεκτρονικού ληξιαρχείου!
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΚΕΨΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ…
Μη μου κλείνεις το διακόπτη του μυαλού μου προσπαθώντας να με κάνεις κανονική.(Σάρα Κέιν)
Το 1984 είναι ενα βιβλίο για τον πόλεμο. Για τον μανιασμένο πόλεμο της ανθρωπότητας, ως δεδομένο σύστημα, πάνω στην ανθρώπινη ύπαρξη. Γιατί πόλεμος δεν είναι μόνο αυτό που συμβαίνει όταν δυο λαοί βρίσκονται σε αντιμέτωπη κατάσταση. Όταν δυο στρατεύματα συγκρούονται. Όχι, δεν είναι καθόλου έτσι ο ορισμός του πολέμου! Πόλεμος είναι ένα “παιχνίδι” που ρυθμίζεται από ανώτερες -και συνεπώς ξένες- εντολές που έχουν ως αποτέλεσμα να εμπλέκουν/παγιδεύουν ανθρώπους σε ένα συγκεκριμένο πεδίο.
Συνεπώς, πόλεμος είναι και αυτό που βιώνει ένας λαός όταν έρχεται αντιμέτωπος με την πείνα, όταν μάχεται για τα εργατικά δικαιώματα. Πόλεμος είναι αυτό που συμβαίνει όταν οι συνθήκες σε αναγκάζουν να μεταναστεύσεις. Σ’ άλλον τόπο. Ή σ’ άλλο όνειρο. Σ’ όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν συγκεκριμένες και καθόλου τυχαίες εξωτερικές συνθήκες που ερεθίζουν τα ανθρώπινα όντα και τα αναγκάζουν να συμπεριφερθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ…..
Απ’ τον ορισμό προκύπτει ότι βασική επιδίωξη του πολέμου δεν είναι η νίκη. Δεν υπάρχει νίκη. Το παιχνίδι είναι κατασκευασμένο έτσι. Βασική επιδίωξη του πολέμου είναι η ψευδαίσθηση που παρέχει σε αυτούς που εμπλέκονται πως μάχονται για μια πιθανή νίκη. Μ’ αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι μένουν υποδουλωμένοι σ’ έναν πλαστό στόχο. Διαρκώς απασχολημένοι. Συνεχώς ναρκωμένοι. Κι αυτό το παιχνίδι που αποκαλέσαμε ως πόλεμο μένει διαρκώς αναμμένο. Οι άνθρωποι μένουν υπό την επίρροια των εντολών και των πληροφοριών που τους παρέχει η εκάστοτε πολιτική/κοινωνική εξουσία. Και μ’ αυτόν τον τρόπο τους ασκείται μόνιμα, χωρίς να το καταλαβαίνουν αφού έχουν παραδοθεί εθελούσια, μια εξωτερική δύναμη. Μια εξωτερική δύναμη που αποσκοπεί στο να διαμορφώσει και καθορίσει τον ανθρώπινο παράγοντα. Τον πλάθει κατ’ εικόνα του “κανονικού ανθρώπου”. Του “κανονικού ανθρώπου”, και συνεπώς αβλαβή, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει η εκάστοτε εξουσία.
Η ισχύς της εξουσίας μετριέται στον πόνο που μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο. Η απόλυτη εξουσία επιτυγχάνεται όταν ο ανθρώπινος παράγοντας έχει διαφθαρεί σε τέτοιο βαθμό (με πόνο) που δε μπορεί να αισθανθεί άλλο πόνο. Που δε μπορεί να αισθανθεί γενικότερα. Ο “τέλειος άνθρωπος” είναι ένας παράλυτος άνθρωπος.
Βασική επιδίωξη του συστήματος, μέσα απο τους τεχνητούς πολέμους που στήνει για να εμπλέξει τα κοινωνικά όντα, είναι να αποξενώσει τον άνθρωπο απ’ τον χώρο και το χρόνο. Κατά μία έννοια, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε, πως βασική επιδίωξη είναι να αποξενωθεί ο άνθρωπος από τη φύση του. Να ξεκοκαλιστεί από τον εαυτό του. Για να επιτευχθεί αυτό, όσο ο άνθρωπος μένει φανατισμένα ναρκωμένος και εμπλεγμένος στα “πολεμικά παιχνίδια”, -δηλαδή όσο αποτελεί εύκολο στόχο- βομβαρδίζεται με πληροφορίες και εικόνες, τεχνητές και κατασκευασμένες, που αποσκοπούν σε πρώτο επίπεδο, να αποφέρουν ένα καίριο πλήγμα στην ελεύθερη κρίση του. Κι αφού επιτευχθεί αυτό το πρώτο επίπεδο, συνέχεια έχει να κατασκευασθεί μια ανθρώπινη κρίση ακίνδυνη και σύμφωνη με τις επιταγές της εκάστοτε εξουσίας. Για να γίνει αυτό εφικτό, οι πληροφορίες που παραδίνονται κατασκευάζονται με τον ανάλογο τρόπο.
Συνεπώς, από τη στιγμή που ο άνθρωπος εμπλεχθεί στα κατασκευασμένα παιχνίδια του πολιτικού συστήματος, γίνεται σταδιακά ένα ον απόλυτα ελεγχόμενο. Ένα μη ελεύθερο ον. Ένα παραλυμένο ον, χωρίς βούληση, χωρίς σκέψη, που ρέει αναπόδραστα προς αυτό που έχει οριστεί ως κανονικό
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Z4rBDUJTnNU