Έρχονται τα φοροδάνεια των μικρομεσαίων

Τα φοροδάνεια ξανάρχονται…

Αυτή τη φορά όμως θα αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Οι τράπεζες σχεδιάζουν λοιπόν, ειδικά προϊόντα που θα διευκολύνουν τους επιχειρηματίες να είναι συνεπείς στην πληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων και να μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα, «χαρτί» απαραίτητο για να έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα νέου τύπου φοροδάνεια θα λειτουργούν συμπληρωματικά με τις ήδη υπάρχουσες γραμμές χρηματοδότησης, και οι τράπεζες με τον τρόπο αυτό θα προσφέρουν ένα πλήρες πακέτο ρευστότητας στους  πελάτες τους.

Τα προϊόντα για την πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων αναμένεται να έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.

Τα τραπεζικά στελέχη σημειώνουν, πως η ζήτηση για  φοροδάνεια είναι ιδιαίτερα μεγάλη τα τελευταία χρόνια, ωστόσο οι τράπεζες λόγω της «σφικτής» πολιτικής που ακολουθούν στις εκταμιεύσεις, ελάχιστα τέτοιου είδους δάνεια χορηγήθηκαν τελικά.

Και μάλιστα υπενθυμίζουν ότι οι τράπεζες εναλλακτικά έδωσαν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς την εφορία μέσω των πιστωτικών καρτών, με προγράμματα άτοκων δόσεων, που φτάνουν και τις 12.

Ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι τα φοροδάνεια είναι στην πραγματικότητα καταναλωτικά δάνεια, με τη διαφορά ότι έχουν ελκυστικότερη τιμολόγηση. Δηλαδή ενώ το επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων (χωρίς εξασφαλίσεις)  διαμορφώνεται σήμερα στα επίπεδα του 14% με 15%, το επιτόκιο του φοροδανείου διαμορφώνεται κάτω από το 10%. Και στην περίπτωση που ο δανειολήπτης είναι διατεθειμένος να προσημειώσει κάποιο περιουσιακό του στοιχείο, το επιτόκιο μειώνεται ακόμη περισσότερο, ξεκινώντας από το 5,7%.

Ως προς το ύψος του δανείου, στην περίπτωση που δεν υπάρχουν εξασφαλίσεις, φτάνει μέχρι τα 40.000 ευρώ –ή το σύνολο του ποσού οφειλής προς τη ΔΟΥ- ενώ αν προσημειωθούν περιουσιακά στοιχεία μπορεί να αυξηθεί. Αντίστοιχα, η διάρκεια ξεκινά από τον ένα χρόνο και μπορεί να ξεπεράσει τα 10 ανάλογα με την επιθυμία του δανειολήπτη.

www.fpress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *