Χειροπέδες σε Μιχαλολιάκο και Κασιδιάρη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Χρυσής Αυγής, μετά την άσκηση πονικών διώξεων και την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης. Το πρωι συνελήφθησαν ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Κασιδιάρης, Λαγός , Παναγιώταρος και Μίχας, ενώ καταζητούνται 35 στελέχη και βουλευτές. Για όλους έχουν προκύψει αδιάσειστα στοιχεία εμπλοκής σε εγκληματικές δραστηριότητες. Εφ’ όσον παραπεμφθούν για κακούργημα, οι βουλευτές θα δικασθούν χωρίς να απαιτείται άρση ασυλίας από τη Βουλή, και παράλληλα θα διακοπεί η κρατική επιχορήγηση προς τη Χ.Α.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν σχετικά δημοσιεύματα του Sofokleousin.gr, στα οποία αναφέρονταν ότι είχαν κινηθεί οι διαδικασίες για τη σύλληψη των βουλευτών της ΧΑ. Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα συλληθφεί σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα, παρά μόνο όσα στελέχη εμπλέκονται στις δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στον Άρειο Πάγο.

Το Sofokleousin.gr είχε αποκαλύψει πως το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την ΕΥΠ είχαν συγκεντρώσει στοιχεία από κλήσεις και τραπεζικούς λογαριαμούς που συνδέουν τους χρυσαυγίτες βουλευτές με εγκληματικές δραστηριότητες, ανθρώπους του οργανωμένου εγκλήματος και επιχειρηματίες, ακόμα έγκλειστους των φυλακών.

Η έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτη για τις έκνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται. Σήμερα αναμένεταιη δημοσιοποίηση του κατηγορητηρίου για τους συλληφθέντες και για τα υπόλοιπα στελέχη της Χρυσής Αυγής, για τα οποία έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε συνολικά βουλευτές του κόμματος, για τους τρεις εκ των οποίων η εμπλοκή τους σε εγκληματικές δραστηριότητες, όπως χαρακτηριστικά επεσήμαιναν ανώτατες δικαστικές πηγές, «είναι καλά δεμένη».

Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, καθώς από τις άρσεις τραπεζικού και τηλεφωνικού απορρήτου, τις καταθέσεις θυμάτων επιθέσεων, αλλά και από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες –πρώην στελέχη της Χρυσής Αυγής– ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει συγκεντρώσει ισχυρά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι πρόκειται για «δομημένη ομάδα με ιεραρχία» και στοιχειοθετείται το κακούργημα της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης».

Το Sofokleousin.gr έχει από χθες αποκαλύψει ότι θα ασκηθούν ποινικές διώξεις και θα υπάρξουν εντάλματα σύλληψης σε βάρος βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Η εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου κινείται με ταχείς ρυθμούς. Σύντομα ο κ. Βουρλιώτης, αφού πιθανότατα προηγηθεί εξέταση υπόπτων, αναμένεται να συντάξει πόρισμα στο οποίο θα περιγράφονται «έργα και ημέρες» της οργάνωσης και θα αποδίδονται ευθύνες στους δράστες των επιθέσεων.

Στο  πόρισμα θα καταγράφονται και τα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι εφόσον καταστούν κατηγορούμενοι για κακούργημα θα βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη απόφαση της Βουλής για άρση της ασυλίας τους.

Εφ’ όσον παραπεμφθούν για κακούργημα, θα διακοπεί η κρατική χρηματοδότηση προς τη Χρυσή Αυγή, όπως προβλέπεται σε νομοθετική διάταξη που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

www.sofokleousin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *