Σε ποσοστό έως και 20% χαμηλότερα από τη λιανική αγορά, θα μπορούν να αγοράζουν οι καταναλωτές τα οπωροκηπευτικά τους από την Κεντρική Αγορά Αθηνών, η οποία ανοίγει τις πύλες της και σε αυτή την εμπορική λειτουργία.
Ο διευθύνων σύμβουλος Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ανέφερε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ότι ο Οργανισμός παρέχει τιμές φθηνότερες από αυτές που βρίσκουν στα σούπερ μάρκετ και στις λαϊκές αγορές οι καταναλωτές, οι οποίοι θα επιλέξουν να κάνουν τις αγορές τους σε συσκευασίες χονδρικής.
Ο κ. Σταμπουλίδης επισημαίνει ωστόσο ότι η κίνηση αυτή δεν έχει ως σκοπό τη στοχοποίηση του χονδρεμπορίου.
Σημειώνεται ότι σήμερα στην Κεντρική Αγορά δραστηριοποιούνται περί τις 500 επιχειρήσεις και 3- 4 συνεταιρισμοί. Σε ό,τι αφορά τους συνεταιρισμούς ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχουν αδιάθετοι χώροι, αρκετοί εκ των οποίων έχουν ανακαινιστεί και θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι συνεταιρισμοί για να πουλάνε στην τιμή της επιλογής τους τα προϊόντα τους.
Πάντως στη Βοιωτία, πατάτες Θήβας 0,68Ε.
Καλησπέρα.
Στην Αθήνα (Σκλαβενίτης), πατάτες νευροκοπίου 0,32 Ευρώ. Χαμός γίνεται …
Μάλλον η Αθήνα είναι πατατοπαραγωγός πόλη, ενώ η Θήβα έχει πάρει μεταγραφή από τη Βοιωτία. Θα κάνουμε tatoo με τα ονόματα μας μην τα ξεχάσουμε κι αυτά σωστά Πετρούκιε;
Γι’ αυτό το λόγο το έγραψα! Είναι δυνατόν σε πατατοπαραγωγό πόλη να έχει διπλή τιμή η πατάτα? Την αγορά την έκανα σήμερα το πρωί!
Εγώ πάλι χθες δεν την έκανα. “Έφτυσα” τις λέξεις μου στον πωλητή του σούπερ μάρκετ, τίναξα μαλλί κι έφυγα.
Χαχαχα! Καλά έκανες! Ελπίζω να μην παρεξήγησες το χθεσινό μου σχόλιο περί “φτυσίματος” των λέξεων. Τον καυστικό σου τρόπο (και γραφή) τον αποδέχομαι θετικότατα!!
Τουναντίον. Με “φτύσιμο” ξεκίνησα να αποβάλλω όλη τη μεταπολιτευτική παιδεία που προσπάθησαν να μου κληροδοτήσουν οι γονείς και Θεού(Δία ή ό,τι) θέλοντος θα τελειώσω πολύ πιο θεαματικά. Άγνωσται αι οδοί της εξόδου.
“και Θεού(Δία ή ό,τι)”, ώωω, τι απροσδόκητη -και ευχάριστη- ιδεολογική προσέγγιση υποβόσκει -πιθανότατα- πίσω από τις λέξεις!
Αι οδοί της εξόδου, μάλλον θα είναι τύπου Μεσολογγίου, οπότε … αρμάτωσε τα χέρια και την ψυχή αγαπητή.
Απλά αρνούμαι το θρησκευτικό Copyright. Αν μη τι άλλο οι Αρχαίοι ημών ήξεραν καλύτερα. Προτιμώ Ελληνικά.
Η απόδοση ανθρώπινων χαρακτηριστικών στους “θεούς” (στις καθημερινές εκφράσεις της φύσης δηλαδή) από τους Αρχαίους Έλληνες, αποτελεί κατά την εκτίμησή μου την κορυφαία, τελειότερη και μοναδική παγκοσμίως φιλοσοφική προσέγγιση και αυτοκριτική του Ανθρώπου. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της φιλοσοφίας, άλλα και του Αριστοτελισμού, υιοθέτησε ο Χριστιανισμός στη συνέχεια ….
…εγκαθιστώντας το δόγμα του φόβου και δοξάζοντας τη φρούδα ελπίδα ανταμοιβής… μη μου τα θυμίζεις. Θα βγει ο αχόρταγος και πάει περίπατο το αρχαιοελληνικό μου γονίδιο. Θα ξυπνήσει κάτι από τον Οσμάν των 400 χρόνων(δεν πέρασαν χωρίς γονιδιακό κόστος).
Συμφωνώ σε όλα! Άσ’ το, δε στο θυμίζω, γιατί σε βλέπω και φουντώνεις …. 🙂