Στα 80 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια

Στο θέμα των κόκκινων δανείων αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, για τα οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν 80 δισ. δάνεια που δεν εξυπηρετούνται.

Μιλώντας στην τηλεόραση του “ΑΝΤ1”, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι ένας από τους βασικούς στόχους των μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη ρύθμιση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, είναι η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δηλαδή, όσων απασχολούν έως και 10 εργαζομένους.

«Υπάρχει θέμα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Υπάρχουν 80 δισ. δάνεια που δεν εξυπηρετούνται» ανέφερε ο κ. Δένδιας και συμπλήρωσε ότι η διευθέτηση του ζητήματος είναι ένα κομμάτι του σχεδιασμού για την επαναφορά της ρευστότητας στην αγορά. Το δεύτερο, όπως σημείωσε είναι «η καταπολέμηση της ανεργίας».

Ο υπουργός Ανάπυξης αναφέρθηκε επίσης και στις λεγόμενες μικρές επιχειρήσεις, για τις οποίες τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να τις βοηθήσει.

Σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς, ο υπουργός σημείωσε ότι δεν έχει συζητηθεί κάτι με την τρόικα, ενώ τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών και  εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα να μη βγει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας» στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία και έκλεισε λέγοντας ότι αυτήν τη στιγμή «οι εκλογές θα έκαναν μεγάλη ζημιά στον τόπο και την κοινωνία».

2 σχόλια σχετικά με το “Στα 80 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια”

  1. Καμια ρυθμιση και για τα λεφτα που χρωσταει το Δημοσιο προς τους πολιτες κυριε Δενδια ? Και αν οχι … γιατι να μη γινονται και πλειστηριασμοι ακινητων του Δημοσιου για να παρουν οι δικαιουχοι πολιτες τα λεφτα τους.

  2. Α ναι ξεχασα … δεν μπορει να πλειστηριαστει τιποτα απο την περιουσια του Δημοσιου χωρις την εγκριση της Τροικα συμφωνα με τα μνημονια και τις συμβασεις που εχετε ψηφισει και υπογραψει και με τα δυο χερια ταυτοχρονα. Η Τροικα ομως αντιπροσωπευει τους πιστωτες … τους Ελληνες πολιτες δικαιουχους οφειλων του Δημοσιου προς αυτους ποιος θεσμικος τους αντιπροσωπευει. Υπαρχει κανενας ?

    Τωρα αν τυχον εννοειτε την επαναφορα ρευστοτητος στην αγορα με τα χρηματα των καινουριων ΕΣΠΑ / 2014 -2020 μεγεθους 26 δις Ευρω κ. Δενδια …. σας θυμιζω οτι αυτα τα λεφτα θα πρεπει να δοθουν ως ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ απο το κρατος στις επιχειρησεις και ΟΧΙ ΩΣ ΔΑΝΕΙΑ μεσω τραπεζων. Ετσι λοιπον για καταλαβαινουμε και εμεις οι υπολοιποι …. πως εννοειται την επαναφορα ρευστοτητος στην αγορα κ. Δενδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *