Σε ξεχωριστές «bad banks» θα μεταφέρουν προβληματικά δάνεια Εθνική-Πειραιώς

Σε ξεχωριστές «bad banks» θα εντάξουν τα προβληματικά δάνεια η Εθνική και η Πειραιώς, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο πολλές έχουν προχωρήσει στη δημιουργία «bad banks» έτσι ώστε να βελτιώσουν τη διαχείριση των απλήρωτων δανείων.

Επισημαίνεται ότι στα τέλη Ιουνίου, τα κόκκινα δάνεια αντιστοιχούσαν στο 29% του συνόλου των δανείων για τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο μέσος όρος για την ευρωζώνη το 2012 ήταν στο 7,5%.

4 σχόλια σχετικά με το “Σε ξεχωριστές «bad banks» θα μεταφέρουν προβληματικά δάνεια Εθνική-Πειραιώς”

  1. τι σημαινει ομως αυτο για εμας ? μηπως ασκησουν αλλες πιεσεις ,μηπως αλλαξουν τους νομους ,μηπως -μηπως ?

    1. Για μάς δέν αλλάζει τίποτα απο νομικής άποψης. Τα ίδια θα ισχύουν…..διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις κλπ. Απλα οι bad banks που θα μαζέψουν όλες τις υποθέσεις που είναι “καμμένα χαρτιά” θα προσπαθήσουν να τις “κλείσουν” με τον όσο το δυνατόν πιό ρεαλιστικό τρόπο, ακόμη και με κουρέματα τόκων αλλα και κεφαλαίου. Οι “κανονικές” τράπεζες δέν το κάνουν έυκολα γιατί έχει αντίκτυπο στους ισολογισμούς τους. Οι bad banks όμως είναι ακριβώς για αυτή τη δουλειά. Θεωρώ οτι αρκετοί δανειολήπτες ανάλογα με την κάθε περίπτωση θα ωφεληθούν, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *