Γράφει ο Αδαμάντινος
Ειναι αηδιαστικό το παιγνίδι που εχει παιχτεί εναντίον της χώρας, το οποίο ειναι εν εξελίξει. Θα επιμείνω σε ένα θέμα που ειναι το κλειδί και αν προβληθεί και χρησιμοποιηθεί σωστά είναι η βάση της λύσης σε ευρωπαικό επίπεδο.
Η Ελλάδα ειναι στην 90η θέση διεθνώς στην ανταγωνιστικότητα μετα την Αλβανία που ειναι στην 80η, την Ιταλία και την Πορτογαλία πού είναι κάπου στη 40η, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ που ειναι κάπου στη 3η. Ο δείκτης ανταγωνιστικότητας δεν είναι ο ίδιος με το δείκτη ανάπτυξης. Η Μαφία της Βουλής ανακατεύει πολύ συχνά αυτούς τους όρους και προσέχτε το…
Με τη νέα συμφωνία η χώρα παραδίνεται αμαχητί στους δανειστές της. Τα έχω πεί πρώτος, τα εχω επαναλάβει, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και έχω επαληθευτεί σε όλες μου τις προβλέψεις, διότι αυτό μετράει. Τίποτα όμως δεν είναι και τυχαίο.
Η Ελλάδα ότι και να κάνει ποτέ δεν θα φτάσει την Γερμανία σε ανταγωνιστικότητα, άρα έπρεπε να φύγει εδώ και χρόνια απο την ΕΕ ή να μην είχε μπει ποτέ. Οι πολιτικοί που την έβαλαν στην ΕΕ και περισσότερο στην Ευρωζώνη θα έπρεπε να σκεφτούν πρωτίστως το θέμα της διαφοράς της ανταγωνιστικότητας.
Από τη στιγμή που η ΕΕ δεν προχώρησε με τα νάζι-α της Γερμανίας και της Αγγλίας σε ταχεία ολοκλήρωση τα προβλήματα θα διογκώνονταν σε όλα τα κράτη, που παραδοσιακά το τραπεζικό σύστημα άρμεγε τα περισσότερα κέρδη. Διότι αυτή η διαφορά ανταγωνιστικότητας είναι ενας απο τους παράγοντες που μεγιστοποιούν τα κέρδη του τραπεζικού συστήματος σε όλα τα πλάτη του κόσμου. Αυτό να το καταλάβετε καλά και να το συζητάτε συνέχεια.
Αν και μιλάω μόνο για την Ελλάδα, τα ίδια προβλήματα αφορούν και τα άλλα μέλη της Ευρωζώνης. Απλά επειδή ειναι ισχυρότερες οικονομικά το πρόβλημα αυτό δεν έχει εμφανίσει ακόμη τα πρώτα δείγματα ανάγκης διόρθωσης του βιωτικού επιπέδου των πολιτών της αλλά θα εμφανισθεί. Οσοι δεν έχουν ανταγωνιστικότητα με ότι αυτό σημαίνει.
Σας εχει εξηγήσει κανένα απο τα βλήτα των ΜΜΕ ή τη Μαφία που κυβερνά τι είναι; O Παπαδήμος ξέρει; Κατηγορώντας το Σόμπλε και βρίζοντας τη Μέρκελ δεν βγάινει τίποτα. Να μιλάτε για τα πράγματα ουσίας, όχι τα κουτσομπολιά. Διότι, μπροστά στο πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας τό τι είπε ο Σόμπλε στον Παπούλια είναι τρίχες.
Η Ελλάδα δεν έχει καλούς επιστήμονες. Σε ποιά βιομηχανία άλλωστε να εξελιχθούν και με ποιούς καθηγητές ΑΕΙ. Τι εχουν δώσει τα ΑΕΙ στην Ελληνική βιομηχανία; Τίποτα. Και εχουν πάρει πολλά απο την ΕΕ. Δεν είχαν την ικανότητα οι καθηγητές των ΑΕΙ να οργανώσουν κάτι και ακόμη και τώρα αναλίσκονται σε τρίχες. Δεν λένε. Οτι δεν παράγει πρεπει να πουλιεται. Τα Ελληνικα είναι έχει χομπίστες επιστήμονες τους οποιους η χώρα επι χρόνια πληρώνει και δεν παράγουν τίποτα.
Οχι, κύριοι η Ελλάδα δεν έχει καλούς επιστήμονες. Βασική έρευνα κάνουν εδώ και χρόνια. Διαφωνώ κάθετα με όποιον υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη τη βασική έρευνα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη μόνο την εφηρμοσμένη έρευνα και μάλιστα σε ειδικά θέματα που αφορούν τις πηγές πλούτου της.
Μερικοί μπορει να λέτε ότι η Ελλάδα εχει… και να παίζετε το παιγνίδι των τραπεζιτών, που θέλουν τη χώρα εκτός παραγωγής… Εγω όμως θα κρίνω… Εντάξει;
Μη μου αρχίσετε αυτά με την Αλέξενα και την Ελλαδα που καινοτομεί… Σε μένα δεν περνάνε. Αυτά σε αυτούς που πληρώνονται και παίρνουν γραμμή να τα λένε…
Μεσα ή εξω απο την ΕΕ. Σας το εχω εξηγησει. ΑΝ δεν γίνει ολοκλήρωση της ΕΕ σε μήνες η χωρα έπρεπε να είχε φυγει με ενα σωστό PSI και χωρίς μνημόνια. Αν τα αφεντικά της Μαφίας του κοινοβουλίου, οι νονοι έχουν άλλη αποψη να έρθουν οι ίδιοι να κυβερνήσουν. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλα σκύβαλα.
Καλο είναι να περιορισούν λίγο τα θετικά μηνύματα στα ΜΜΕ για τους καλους επιστήμονες που η χώρα έχει. Ουτε δημοσιγράφους καλούς έχει, ουτε εξειδικευμένους τεχνίτες έχει. Αυτοι οι άνθρωποι στο εξωτερικό θα δυσκολευτούν να βρούν δουλειά. Μη σπρώχνουν το κόσμο να φύγει για να μείνουν οι κλεφτες και το ασκέρι τους.