Μονο 82 εκ. ευρώ κατάφεραν να πάρουν από τους πλούσιους!

Ικανοποιημένος με τους φοροεισπρακτικούς ελέγχους φάνηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή, αναφερόμενος στα 82 εκατ. ευρώ που εισέπραξε το κράτος την τριετία 2009-2011.

Τόνισε, μάλιστα, ότι οι βεβαιωμένες και εισπραχθείσες οφειλές του μεγάλου πλούτου δεν έχουν αγγίξει ούτε το 10% των υποθέσεων, δηλώνοντας ότι “έχουν ακόμη να γίνουν πολλά”.

Την ίδια ώρα, εξήγγειλε τις πολυπόθητες προσλήψεις 2000 ελεγκτών, φερνοντας δυσφορία στον πρώην πρόεδρο της Βουλής που χαρακτήρισε “απαράδεκτο” να γίνονται απολύσεις από το Δημόσιο για να προσληφθούν νέοι υπάλληλοι.

Απαριθμώντας τις υποθέσεις που έχουν ελεγχθούν εμβάσματα, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι από το 2009-2011 έγιναν εντοπίστηκαν 24710 εμβάσματα για την περίοδο 2009-2011 και έχουν σταλεί στους δικαιούχους τα σχετικά αιτήματα για συμπληρωματικές δηλώσεις.

Από αυτούς έχουν ελεγχθεί 436 υποθέσεις και έχουν έχουν κλείσει μόλις 2 έλεγχοι, που απέδωσαν στο ελληνικό Δημόσιο 5 εκατ. ευρώ.

Ως προς τις αγορές ακινήτων είπε ότι έχουν ολοκληρωθεί μόλις 20 έλεγχοι από τις 84 βεβαιωμένες υποθέσεις και έχουν εισπραχθεί μόλις 162.000 ευρώ. Για παραβάσεις του ΚΒΣ, ο υπουργός είπε ότι έχουν ελεγχθεί τρια μεγάλα δικηγορικά γραφεία.

Όσο για τις οff-shore, ο υπουργός είπε ότι έχουν εντοπιστεί 322 εταιρείες και για 163 έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις και μόλις σε 34 έχουν επιβληθεί και έχουν εισπραχθεί πρόστιμα ύψους 40 εκατ. ευρώ.

www.spirospero.gr

6 σχόλια σχετικά με το “Μονο 82 εκ. ευρώ κατάφεραν να πάρουν από τους πλούσιους!”

  1. ΘΕΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    Εδώ ένα εύστοχο σχόλιο από κάποιον Μάγια για την κατάντια της ελληνικής πολιτικής σκηνές. Για να μή ξεχνιόμαστε.
     
    http://olympia.gr/2013/10/11/%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%87%CE%B8%CE%BF%CF%86/

  2.  
    ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΣΗΣ ΜΟΡΦΗΣ
    Φίλοι/λες καλημέρα.
    Να είστε ΑΠΙΣΤΟΙ για τις τράπεζες και ειδικά σε αυτούς που μας κυβερνούν.
    Αναλύσεις, επιστολές κόλαφο, μηνύσεις αγωγές, ρυθμίσεις, διαγραφές δανείων, ανακουφίσεις, κουρέματα{αλλά και  χτενίσματα}ή όπως αλλιώς διαλαλούν την πραμάτειά τους.,απόψεις διάσημων οικονομολόγων, πρώην στελεχών….και άλλες ΜΠΟΥΡΔΕΣ και ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ,ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ,ΚΡΕΤΙΝΙΣΜΟΙ………
    Η λύση είναι μια και ΜΟΝΑΔΙΚΗ:
    ΔΙΑΓΡΑΦΗ  Ο   Λ   Ω   Ν   των δανείων αναλογικά με εισοδηματικά κριτήρια των τελευταίων τουλάχιστον 5 ετών, αφού αφαιρεθεί αξιοπρεπές μηναίο εισόδημα να επιβίωση, για να μπορεί να επανεκκινήσει η οικονομία.
    Ξεζούμησαν και στέναξαν τον πολύ κόσμο ρυθμίσεις …επίτηδες για να μην μπορούν να εφαρμοστούν για να μας έχουν στο χέρι και θεωρηθούμαστε  ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΟΙ-ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΟΙ-ΑΣΥΝΕΠΕΙΣ-ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΔΟΛΟ κτλ Παλιά φτηνά κόλπα.
    Οι διάσημοι καθηγητές οικονομίας και ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΓΟΙ με διαχείριση της περιουσίας μας, της τύχης μας κτλ. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι ΣΩΖΟΥΝ…!!! ΠΟΙΟΝ;;;; Μάλλον την καρέκλα τους και το γηρασμένο, αποτελειωμένο πολιτικό σύστημα που μας έφερε σε αυτά τα δεινά, που χάθηκε μια γενιά και ακολουθεί και δυστυχώς και άλλη…
    Φόροι, έκτακτες εισφορές, αυξήσεις ΦΠΑ, αυξήσεις βασικών προϊόντων και αγαθών, με ΠΛΗΡΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ των κυβερνήσαντων και κυβερνώντων έστω συγκράτησης των τιμών !!!
    Διαλύουν τις ΔΟΥ{με μεσαιωνικό σύστημα λειτουργίας ΤΑΧΙS που απαιτούν!!! να το ξέρει ο παππούς η γιαγιά ή και νέος, γιατί ο λογιστής-ειδικός θέλει από 20-50 ανά επίσκεψη …},αλλά θέλουν αποτελεσματικό εισπρακτικό μηχανισμό.
    Κλείνουν υπηρεσίες ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ταμείων αλλά θέλουν έσοδα από εισφορές που είχαν ξεχάσει ή να ρυθμίσουν ή να διαγράψουν.
    Κλείνουν νοσοκομεία ή σε νέα ελληνική έκδοση -ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΥΝ-απαιτούν 5 ευρώ είσοδο,15 νοσηλεία, ένα ευρώ για κάθε συνταγή και συμμετοχή στα φάρμακα 20,30,40% !!! ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ !!! αλλά για του ανασφάλιστους που οι ΙΔΙΟΙ τους στέρησαν την ασφάλεια !!!
    Διαλύουν τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ{ακόμα και μετά 25 τουλάχιστον χρόνια λειτουργούν κυρίως με έκτακτους καθηγητές !!!},αλήθεια πόσοι διοικ.υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα από το Πανεπ.που ήταν ο υπουργός;
    Κοροϊδεύουν το κόσμο και τους εαυτούς τους ονομάζοντας τις απολύσεις ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ !!!
    Καμαρώνουν και διαλαλούν την διάλυση της Χρ.Αυγής που οι ίδιοι δημιούργησαν !!!
    ΄΄Μεγαλοπολιτικοί ΄΄ με πηχυαία παλαιόθεν εύσημα από φερέφωνα δημοσιογράφους ,διαλαλούν ότι φταίμε και εμείς !!! για να μας κάνουν να αισθανθούμε άσχημα.
    Έστω περιμέναμε το τελευταίο καταφύγιο την δικαιοσύνη{που επίτηδες την έκαναν πανάκριβη, για πλουσίους}να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και κρίνουν μεν τα δικαστήρια χαμηλότερο μίσθωμα για σπίτια, καταστήματα  λόγω απρόβλεπτης μεταβολής των συνθηκών, η ολ.όμως του ΣτΕ έκρινε ότι δεν συντρέχει  απρόβλεπτη μεταβολή συνθηκών αλλά συντρέχει ΜΟΝΟ για το κράτος !!!.
    Ας πεθαίνει στους δρόμους ο κόσμος, να είναι χωρίς ασφάλιση εκατομ.κόσμος, να αυτοκτονεί ο λαός, να στερείται βασικών αγαθών υγείας, παιδείας, τροφής{βλέπε Κοινωνικά Παντοπωλεία που πρέπει να καταργηθούν },να εξακολουθεί το αποτυχημένο σύστημα να βάζει φόρους, να διαλαλεί ο πρωθυπουργός και υπουργοί του …ότι ΔΕΝ θα μπουν νέοι φόροι !!! αλλά…. είχαν ψηφιστεί από….άρα δεν είναι ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ !!!,ότι εννοούσαν όχι οριζόντιες περικοπές μισθών συντάξεων !!! ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ;;;;;
    Αν  οι  ΓΚΑΛΟΠΑΤΖΉΔΕΣ βγάλουν διαφορά  Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ 0,00000001%,νέο γκάλοπ έδειξε άλλο και το ερμηνεύουν οι ειδικοί …πώς και γιατί….αλλά ο λαός έχει πέσει σε πλήρη λήθαργο απελπισίας, λόγω πολιτικού αδιεξόδου.
    Μειώθηκε η ψεύτικη ανεργία για ένα μήνα 0,0001 %,οι τελάληδες αναλύουν ότι είναι δείγμα και απόδειξη ανάκαμψης !!!
    Οι ΕΙΔΙΚΟΙ φώναζαν ότι οι λαοί ξεσηκώνονται εάν η ανεργία φτάσει στο 35%,ενώ τώρα η πραγματική είναι πάνω από 40%,τελικά έπεσαν πάλι έξω.
    Το κράτος ΔΕΝ μεριμνά για την προστασία -παροχή των ελάχιστων παροχών υγείας, παιδείας, ασφάλισης, συντάξεων, μισθών, δικαιώματα εργαζομένων και ευπαθών ομάδων, ΒΑΖΕΙ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ,που δεν είναι φόροι, γιατί πληρώνουν πολλοί αλλά λίγο και διαλαλεί ότι έχει πλεόνασμα !!! από το ιδρώτα και αίμα του κόσμου, ΑΡΑ καλά πάει η οικονομία και είναι δείγμα ανάπτυξης !!!
    Με το πρόσχημα ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται τον νόμο αναστολής πλειστηριασμών, ετοιμάζονται να τον καταργήσουν !!!,αντί πολύ απλά να τους βρουν αυτούς.
    ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ, λοιπόν και πλέον μονόδρομος η αντίδραση {όχι με βία}αλλά με ποιο αποτελεσματικό τρόπο.
    Η απεργία αποδείχτηκε ΑΝΑΠΟΛΕΣΜΑΤΙΚΗ, η κατάληψη το ίδιο, το κλείσιμο δρόμων το ίδιο και λοιποί τρόποι αντίδρασης που ήταν εν πολλοίς συνυφασμένοι  με το αποτυχημένο πολιτικό σύστημα.
    ΛΥΣΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ: ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ να φύγει με δημοκρατικό τρόπο το σάπιο το  γηρασμένο, απαρχαιωμένο πολιτικό σύστημα.
    Ποτέ πια σε όσους μας διέλυσαν από ανικανότητα.
    ΖΗΤΕΙΤΑΙ  λοιπόν ΕΛΠΙΣ ….
     
     

  3. ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΝΕΝΕΚΩΝ:
    Σύμφωνα με τη Real Life, η 23χρονη κόρη του Γιώργου Βουλγαράκη, Παυλίνα, τραγουδίστρια στο επάγγελμα, έμεινε το καλοκαίρι ενάμιση (!) μήνα στη Μϋκονο “προκειμένου να ξεκουραστεί με τις φίλες της”!
    Κάπου εκεί γνώρισε και τον ιδιοκτήτη ενός περίεργου μπάρ, αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα:
    Για όποιον ξέρει από Μύκονο, ενάμιση μήνας στο “νησί των ανέμων” ισοδυναμεί με τα εισοδήματα τριών ετών ενός αμοιβόμενου με τον βασικό μισθό, υπαλλήλου! Τουλάχιστον…
    “Υπάρχει άπλα”, φαίνεται για την οικογένεια ενός πολιτικού που έχει απασχολήσει με ουκ ολίγα σκάνδαλα τον δημόσιο βίο της χώρας, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του…

    1. Και καλά έκανε ρε αδερφέ.

      Προσωπικά αυτές τις ειδήσεις τις θεωρώ λαϊκίστικες.

      Από πότε είναι κακό να τρως τα λεφτά του μπαμπά σου;

      Αν ο μπαμπάς έχει αποκτήσει παράνομα τα λεφτά του και δεν τιμωρείται, τότε καλός μαλάκας είναι ο λαός που ψήφιζε συνεχόμενα αυτόν και τους ομοίους του.

      1. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, οφείλει και να εμφανίζεται ως τέτοια. Προσωπικά, το κράξιμο που κάνει το εν λόγω λαϊκίστικο -πράγματι- έντυπο με βρίσκει σύμφωνο από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος έχει διατελέσει εκπρόσωπός μας στη βουλή και η σύζυγός του (όπως ΟΛΟΙ θυμόμαστε) έχει εμπλοκή στα Βατοπέδια και όχι μόνο! Προσωπικά, θα ήθελα να κρατούν χαμηλό προφίλ άνθρωποι του δημόσιου βίου που ελέγχονται για παρατυπίες (ίσως και παρανομίες). Το ίδιο ασφαλώς ισχύει και για τα τέκνα τους, καθώς δεν νομίζω πως η θυγατέρα πρόλαβε να βγάλει με το νυχτοκάματό της τα προς το ζην. Οπότε, αν για την οικογένεια του πολιτικού λέγονται, γράφοβται αλλά και ποινικά κινούνται διαδικασίες απαιτώ να βλέπω εγκράτια.
         

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *