ΗΠΑ: Συμφωνία στη Γερουσία για την αύξηση του ορίου του χρέους

Σε συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του ομοσπονδιακού χρέους κατέληξαν οι Αμερικανοί γερουσιαστές, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η συμφωνία έρχεται λίγες μόλις ώρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας της 17ης Οκτωβρίου που είχε ορίσει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, προειδοποιώντας ότι στη συνέχεια θα πρέπει να βασίζεται μόνο στα ρευστά διαθέσιμα του για να συνεχίσει να εξυπηρετεί το σύνολο των υποχρεώσεων του.

Η συμφωνία προβλέπει τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και την αύξηση του ορίου δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου.

Θα συσταθεί επίσης ειδική επιτροπή με αντικείμενο την επίτευξη συμφωνίας σε θέματα που άπτονται του προϋπολογισμού. Η συμφωνία ορίζει προθεσμία μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου για την υποβολή έκθεσης που θα αφορά ένα ευρύτερο σχέδιο για τον προϋπολογισμό της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε από τον ηγέτη της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Harry Reid και τον ηγέτη της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων, Mitch McConnell.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία θα πρέπει να εξασφαλίσει το “πράσινο φως” στη Γερουσία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με τις αναφορές ξένων Μέσων Ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner θα φέρει προς ψήφιση όποια πρόταση περάσει από τη Γερουσία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους και την επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

www.capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *