Ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος

Πλήρη ανατροπή σκηνικού  και “εντυπώσεων” στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής προκαλεί η απόφαση  ανακριτών και εισαγγελέα να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τρεις από τους 4 απολογηθέντες βουλευτές της οργάνωσης – οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Προφυλακιστέος κρίθηκε από τους ανακριτές ο Γιάννης Λαγός, για τον οποίο υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για άμεση συμμετοχή του σε εγκληματικές πράξεις.

Η απόφαση αυτή φαίνεται να ενισχύει την άποψη πολλών  κορυφαίων νομικών ότι η κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης είναι πολύ δύσκολο να στοιχειοθετηθεί για όλα τα κατηγορούμενα μέλη του ηγετικού “σκληρού πυρήνα” της οργάνωσης.

Η κυβέρνηση που μιλούσε έως τώρα για “εξάρθρωση” της ναζιστικής οργάνωσης αναγκαστικά θα αναδιπλωθεί,ενώ από την αντιπολίτευση αναμένονται έντονες αντιδράσεις.

Το πολιτικό κλίμα θα οξυνθεί, καθώς και η Χρυσή Αυγή αναμένεται ότι θα περάσει στην αντεπίθεση, κλιμακώνοντας την εξωκοινοβουλευτική δράση και την εντός κοινοβουλίου κριτική της κατά του πολιτικού συστήματος.

 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, για τον Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου, ενώ για τους Μίχο και Παναγιώταρο απαγορεύεται μόνο η έξοδος από τη χώρα.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γιάννης Λαγός κρίθηκε προφυλακιστέος, προφανώς επειδή οι ανακριτές έκριναν ότι τα  εις βάρος του στοιχεία είναι πιό επιβαρυντικά, ή/και επειδή θεώρησαν ότι αν αφεθεί ελεύθερος ενδέχεται να προβεί σε νέες αξιόποινες πράξεις.

Λίγο μετά τις 15:30 αναμένεται να μεταφερθεί ενώπιον των ανακριτών ο  γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος,. Αύριο Πέμπτη θα απολογηθεί ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου χαρακτηίζει “υπαρχηγό” της οργάνωσης.

www.sofokleousin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *