γράφει ο Spiridio
Το παρόν αποτελεί μία όσο το δυνατόν πιό συμπυκνωμένη διατύπωση τμήματος των πληροφοριών, από την προσωπική μου εμπειρία, άλλα και … από πηγές που έχω.
ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν προτρέπω κανένα να πράξει οτιδήποτε! Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω, μπορούμε να το προσθέσουμε. Όποτε έχω νεότερα, ουσιώδη στοιχεία, θα τα συμπληρώνω αναλόγως.
1. Όλοι οι δανειολήπτες θα δικαιωθούν στα δικαστήρια. ΨΕΜΑΤΑ
Η κάθε περίπτωση είναι μοναδική. Εμπεριέχονται κατά την εκδίκασή της δεκάδες παράμετροι (βλέπε πολλές παρακάτω), που μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά ως προς την έκβασή της.
2. Οποισδήποτε δικηγόρος μπορεί να σε βοηθήσει στη δικαστική διαμάχη σου με την τράπεζα. ΨΕΜΑΤΑ
Όπως σε κάθε δουλεία, θέλεις το σωστό μάστορα. ΔΕΝ γνωρίζουν όλοι οι δικηγόροι τα τραπεζικά θέματα. Παράδειγμα: για 5 χρόνια ταλαιπωρήθηκα με 5 διαφορετικούς συμβολαιογράφους για να ξεμπλέξω ένα ακίνητο. Στο τέλος βρήκα έναν 6ο, που ήταν πολύ παλιά καραβάνα και γνώστης, και ξέμπλεξε το ακίνητο μετά από ένα χρόνο προσπάθεια!
3. Χρειάζεσαι δικηγόρο για να σε συμβουλεύσει και μετά να αποφασίσεις τί θα πράξεις στην περίπτωσή σου. ΑΛΗΘΕΙΑ
Αυτονόητο! Πειραματισμοί, του τύπου, «ξέρω εγώ τί κάνω», είναι επικίνδυνοι.
4. Το ποσό της οφειλής έχει σημασία στην έκβαση της δικαστικής διαμάχης. ΨΕΜΑΤΑ
Έχω δει τελεσίδικες ακυρώσεις ΔΠ για ποσά εκατομμυρίων Ευρώ! Σημασία δεν έχει το ποσό που χρωστάει κανείς, άλλα πως θα το διαχειριστεί ο δικηγόρος. Πως δηλαδή, θα συντάξει το δικόγραφο και θα νομολογήσει ενώπιον της/ου δικαστή.
5. Όποιος έχει κάνει παύση πληρωμών, θα λάβει ΔΠ. ΑΛΗΘΕΙΑ
Αυτονόητο, διότι η ΔΠ, είναι το ύστατο και ισχυρότερο εργαλείο που έχει η τράπεζα για να διεκδικήσει τα λεφτά της.
6. Η ΔΠ είναι ένα ισχυρότατο νομικό έγγραφο. ΑΛΗΘΕΙΑ
7. Άμα λάβεις ΔΠ, είσαι τελειωμένος. ΨΕΜΑΤΑ
Όπως όλα τα νομικά έγγραφα, έτσι και η ΔΠ, είναι ευάλωτη σε ένα δικαστήριο. Βλέπε 4. και 14.
8. Η επιθετική τακτική με τις τράπεζες (αγωγές) είναι σωστή. ΨΕΜΑΤΑ
Είναι πολύ επικίνδυνη τακτική, διότι δημιουργεί αντανακλαστικά στο σύστημα! Άλλο να αμυνθείς (χρησιμοποιώντας και δεδικασμένα) απέναντι σε μία ΔΠ που απαιτεί ένα ποσό γεμάτο παρανομίες, και άλλο να διώξεις την τράπεζα να σου πληρώσει ένα σκασμό λεφτά. Στη δεύτερη περίπτωση, η δυσκολία στο δικαστήριο αυξάνεται λογαριθμικά, διότι εάν κερδίσεις δημιουργείς δεδικασμένο που ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για όλες τις τράπεζες!
9. Εφόσον κατασχεθεί το ακινήτου σου, το χάνεις. ΨΕΜΑΤΑ
Οι τράπεζες το συνηθίζουν να κατάσχουν, για να εξασφαλιστούν. Μέχρι να τελεσιδικίσει η υπόθεση ΔΕΝ χάνεις τίποτα. Εάν κερδίσεις, η κατάσχεση παύει να έχει ισχύ.
10. Οι μονομερείς μή συνεναιτικές προσημειώσεις είναι αναπόφευκτες. ΑΛΗΘΕΙΑ
Όπως και στο προηγούμενο 9. Εδώ, εμπεριέχονται και στοιχεία παράνομης και καταχρηστικής δράσης. Ο δικηγόρος μου πανηγυρίζει με αυτά!
11. Οι μονομερείς μή συνεναιτικές προσημειώσεις οδηγούν σε απώλεια του ακινήτου. ΨΕΜΑΤΑ
Όπως και στο 9. Εάν κερδίσεις, ουδεμία ισχύ έχει.
12. Οι συνεναιτικές προσημειώσεις έχουν βαρύτητα. ΑΛΗΘΕΙΑ
Σαφώς, γιατι γίνονται με δικάσιμο παρουσία του δανειολήπτη.
13. Όλα τα δάνεια περιέχουν παρανομίες. ΑΛΗΘΕΙΑ
Ο δικηγόρος που γνωρίζει, θα βρει οπωσδήποτε παράνομους και καταχρηστικούς όρους σε οποιαδήποτε δανειακή σύμβαση. Παράνομα επιτόκια και ανατοκισμοί, προδιατυπωμένοι όροι, παράνομες χρεώσεις, κλπ. Το πως θα τους αναδείξει και χρησιμοποιήσει, προς όφελος του δανειολήπτη, είναι θέμα του 2.
14. Η/ο δικαστής μπορεί να μεροληπτεί υπέρ της τράπεζας. ΨΕΜΑΤΑ
Αυτό είναι απράδεκτο και μόνο ως σκέψη. Η/ο δικαστής φυσικά και γνωρίζει την αλήθεια. Περιμένει όμως από το δικηγόρο να τον πείσει με τα κατάλληλα νομικά εργαλεία και επιχειρήματα. Έχω δει δικόγραφα 45 σελίδων για υπόθεση πιστωτικής των 3,000 Ευρώ! Επαναλαμβάνω, ισχυρό δικόγραφο, σωστή και στέρεη νομολογία, χρήση δεδικασμένων-τελεσίδικων (μή εφέσιμων δηλαδή) αποφάσεων Αρείου Πάγου. ΠΡΟΣΟΧΗ: κατά τη χρήση δεδικασμένων αποφάσεων, ΔΕΝ αντιγράφουμε απλά στη δική μας υπόθεση, άλλα προσαρμόζουμε κατάλληλα. Έχουν χαθεί δίκες για ανόητα copy-paste!
15. Μετά την ακύρωση της ΔΠ, το χρέος διαγράφεται. ΨΕΜΑΤΑ
Όταν ακυρωθεί ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ η ΔΠ, το χρέος συνεχίζει να υπάρχει, η τράπεζα όμως δε μπορεί να το διεκδικήσει. Πρέπει να επανέλθει, είτε με νέα, μικρότερου ποσού ΔΠ, οπότε αναγνωρίζει τις παρανομίες της και ανοίγει το κουτί της Πανδώρας, ή, να σε διώξει με αγωγή σε αστικό δικαστήριο πλεόν.
Επακόλουθα:
α. Η τράπεζα πρέπει να πληρώσει πραγματογνώμονα που θα εκκαθαρίσει το ποσό της οφειλής, θα αφαιρέσει δηλαδή τις παράνομες χρεώσεις, οπότε πάλι αναγνωρίζει τις παρανομίες της. Παρ’ όλα αυτά, εάν το πράξει, ένας καλός πραγματογνώμονας αμοίβεται μέχρι και 100 Ευρώ την ώρα, και η εκκαθάριση μπορεί να πάρει μήνες ή και χρόνια!
β. Οι αστικές δικάσιμοι μπρορεί να φτάσουν μέχρι και τα 10 χρόνια!
γ. Το κόστος αναμονής για την τράπεζα είναι τεράστιο
δ. Η/ο δικαστής δεν εκδικάζει ποτέ παραπάνω από το 1/3 της απαίτησης. Δηλαδή, η τράπεζα ζητάει 30, στο τέλος θα πάρει το πολύ 10!
Τώρα σε περίπτωση που υπάρχει προσημείωση ακινήτου, γίνεται παζάρι μεταξύ δικηγόρου και τράπεζας. Από συμφωνίες που έχω δει, καταβάλλεις στην τράπεζα το 20% περίπου της οφειλής σου και εκείνη εξαλείφει την προσημείωση. Δίκαιος συμβιβασμός.
16. Οι πιστωτικές κάρτες και τα καταναλωτικά δάνεια έχουν τόσες πολλές παράνομες και καταχρηστικές παραμέτρους, που στην ουσία είναι άκυρα. ΑΛΗΘΕΙΑ
Περιττό κάθε σχόλιο επί του οφθαλμοφανούς!
17. Οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να συμμορφωθούν με τα δεδικασμένα. ΑΛΗΘΕΙΑ
18. Στα επαγγελματικά δάνεια, τα λεγόμενα ανοιχτά ή αλληλόχρεα, μεγάλη σημασία έχει ο χρόνος του δανείου και το ποσό που έχουμε πληρώσει. ΑΛΗΘΕΙΑ
Εκτός βέβαια του παράνομου επιτοκίου, που είναι σημαντικό στοιχείο, και τις παράνομες χρεώσεις τύπου ετήσια ανανέωση και καθυστέρηση πληρωμής δόσης, όσα περισσότερα χρόνια έχουμε το δάνειο, και όσο περισσότερα χρήματα έχουμε πληρώσει, είναι πλεονέκτημα! Επίσης, εάν η επιχείρηση έχει κλείσει και συνεχίσαμε να πληρώνουμε για κάποιο διάστημα μετά, είναι υπέρ του δανειολήπτη.
19. Όταν οι τράπεζες προτείνουν ρυθμίσεις, εγώ μπορώ να αντιπροτείνω κούρεμα του δανείου μου, και μείωση επιτοκίου. ΑΛΗΘΕΙΑ
20. Σε οποιαδήποτε δικάσιμο για ακύρωση ΔΠ, ΔΕΝ αρνούμαστε την οφειλή μας. ΑΛΗΘΕΙΑ
Αυτό που ζητάμε είναι δικαίωση για τις παρανομίες που εμπεριέχονται στην απαίτηση της ΔΠ. Έτσι, οδηγούμαστε στην ακύρωσή της.
21. Τα τηλέφωνα, οι ειδοποιήσεις δικηγόρων (προφορικές ή γραπτές), τα εξώδικα, οι καταγγελίες συμβάσεων, έχουν νομικές συνέπειες. ΨΕΜΑΤΑ
Μόνο η ΔΠ έχει σημασία.
22. Εάν πραγματικά έρθουμε σε αδυναμία πληρωμής, άρα σε παύση πληρωμών, τότε, άγχος, τύψεις, αμφιβολίες, προβληματισμοί, κλπ, είναι ανθρώπινα, άλλα περιττά. ΑΛΗΘΕΙΑ
Απλά περιμένουμε, ένα και μοναδικό γεγονός που έχει σημασία. Την ΔΠ!! Ενεργούμε ταχύτατα για την ανακοπή της, εντός 15ημέρου, και μετά ο δικηγόρος έχει αρκετό χρόνο να ετοιμάσει τα όπλα του για να επιχειρήσει την ακύρωσή της.
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΑ ΕΚΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!
Spiridio, βλεπω οτι το εχεις ψαξει το θεμα με τις τραπεζες. Μπορεις να μου συστησεις ενα δικηγορο?
Καλησπέρα σε όλους!
stellathm, οι προτεινόμενοι δικηγόροι του παρόντος ιστοτόπου, έχουν συλλέξει τα καλύτερα σχόλια! Συνυπολόγισε ότι, προφανώς τους έχει ελέγξει ΚΑΙ ο τριήραρχος (begar). Σίγουρα θα σε βοηθήσουν. Επίσης, εκτιμώ, έχοντας διαβάσει τα άρθρα του, ότι καλός πρέπει να είναι και ο Αλαμπάσης. Δεν ξέρω να σου συστήσω άλλους δικηγόρους!
Δεν ξερω αν θα ηταν σκοπιμο να αναφερεις οργανισμους οι οποιοι μπορουν να βοηθησουν στα “κατ’αρχην” θεματα.
Απο που να αρχισει κανεις εννοω.
Και δευτερο οτι και ο δικηγορος κοστιζει. Κοστιζει αρκετα. Με αυτη την εννοια θα πρεπει να γνωριζουν οτι η λυση του δικηγορου, ενω κατα την γνωμη μου ειναι απαραιτητη, ειδικα αν υπαρχει περιουσια, δεν ειναι προσιτη αν εχεις στραγγιξει οικονομικα απο τις τραπεζες.
Αυτα τα λεω απο πειρα, γιατι παροτι ειχα μιλησει τα προηγουμενα 2 χρονια με διαφορους οργανισμους και μου ειχαν εξηγησει την διαδικασια, την “χαρτουρα” που μπορει να ακολουθησει, αν “κολωσω” οικονομικα στις πληρωμες μου, τις δικαστικες διαδικασιες, κανεις δεν μου ειπε οτι για την ανακοπη της διαταγης πληρωμης, θα χρειαστουν απο 500 και παραπανω για την ανακοπη, και αλλα τοσα για την αναστολη της διαταγης πληρωμης!
Ποσα που αφορουν την καθε διαταγη πληρωμης! Μιλαμε για χρημα. Αν ο δικηγορος ειναι ασχετος με το αντικειμμενο, χανεις και τα λεφτα σου και τα δικαστηρια!
Επισης πολυ μου την “βαραει” που ενω πολλοι απο εδω εχουν δικηγορους, κανεις δεν μιλαει ανοιχτα τι χρηματα καλειται να πληρωσει για να ξερουν και οι υπολοιποι τις “τιμες” τις αγορας!
Ουτε και αν ειναι ευχαριστημενος απο την επιλογη του, ή αν πληρωσε το φυκι για μεταξωτη κορδελα.
Το ειπα και το ξαναλεω: δεν προκειται να μας χαριστουν τα χρεη. ΟΜΩΣ το δικαστηριο ειναι το μονο μεσο αμυνας που εχουμε για να τα λιγοστεψουμε ή ακομα καλυτερα να μας τα εξαφανισουν!
Αν δεν μιλαμε ανοιχτα μεταξυ μας, τοτε τι κανουμε εδω?
Εκτος βεβαια αν ειμαι η μονη που δυσκολευεται!
Οποτε εχω μαθει ηδη, οπως σας αναφερα, και ας μην το κανουμε θεμα!
Τι εννοείς;
Ενδεικτικές τιμές έχουν αναφερθεί σε πολλά σχόλια μελών.
Πίνακες τιμών δεν μπορεί να αναρτηθεί, γιατι δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τιμές.
Χοντρικά μια αίτηση και εκδίκαση ανακοπής στοιχίζει από 700 ευρώ και ανεβαίνει ανάλογα με το δικηγόρο.
Επίσης τα ασφαλιστικά μέτρα κοστίζουν από 600 ευρώ και πάνω, πάλι ανάλογα με το δικηγόρο.
Αυτά δεν είναι μυστικά και μπορείς να τα μάθεις με ένα απλό τηλεφώνημα σε έναν δικηγόρο.
Να προσθέσω ότι οι τιμές των δικηγόρων είναι σαν τις τιμές των γιατρών.
Το καλό πράγμα κοστίζει.
Αν πας στον τυχαίο χασοδίκη, που μέχρι χθες εκδίκαζε διαζύγια και ξαφνικά θεωρεί ότι μπορεί να βγάλει λεφτά από ανακοπές, ενώ δεν έχει ιδεά και ζητά χαμηλές αμοιβές για να προσελκύσει πελατεία, ε τότε….
Από την άλλη, δεν σημαίνει ότι ένας ακριβός δικηγόρος είναι και πράγματι εξειδικευμένος σε τραπεζικά θέματα.
Βεβαιως και δεν θα υπαρχει τιμοκαταλογος, ομως οπως εχω πει πολλες φορες, οι περισσοτεροι απο μας δεν ηταν γνωστες των τραπεζικων θεματων.
Εδω ενημερωνει οποιος γνωριζει κατι που πιθανα να μην το γνωριζουν ολοι.
Απο οτι φαινεται μονο εγω δεν ηξερα οτι οι διαφοροι οργανισμοι, που υποστηριζουν περιπτωσεις σαν και τις δικες μας, ειναι στην ουσια “αλιευτες” πελατων.
Αλλη εξηγηση δεν βρισκω, απο την στιγμη που σου εξηγουν με το νι και με το σιγμα τις νομικες διαδικασιες, τα δικαιωματα σου, τις επιλογες σου, γιατι δεν σου λενε κιολας και για το κοστος.
Αυτο ηθελα να επισημανω. Ο καθε ενας απο μας να λειτουργει σαν ασπιδα για τους υπολοιπους. Αν εγω πεσω σε “λουμπα” γιατι να αφησω να πεσει και καποιος αλλος?
Αν παρεξηγηθηκα πιστευω αυτη η εξηγηση να λυσει την παρεξηγηση.
Δε θέλω να σου τη “βαράει” οτιδήποτε!
Προσωπικά, δεν έχω κανένα οργανισμό πίσω μου. Έχω ένα και μοναδικό δικηγόρο, που δε μπορώ να δημοσιοποιήσω το όνομά του κατόπιν δικής του επιθυμίας! Ήμουν τυχερός που έπεσα επάνω του! Ήδη πνίγεται από τις υποθέσεις, και λειτουργεί μόνο σε κλειστό κύκλο. Λυπάμαι, άλλα δε μπορώ να το αλλάξω αυτό. Έγραψα απλά κάποια πράγματα για να βοηθήσω.
Όσον αφορά τις χρεώσεις, δεν ξέρω με ποιόν μίλησες. Ο δικός μου, περιμένει τη ΔΠ, την ακυρώνει, και παίρνει ένα ποσοστό επί του ποσού που γλίτωσες. Υπολόγισε περίπου 5%. Δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω!
Δεν ηταν προσωπικη “επιθεση” σε καμμια περιπτωση.
Απλως επειδη πραγματι εκανες καλη δουλεια, ειπα μηπως θα επρεπε να συμπεριλαβεις οργανισμους οπως ειναι π.χ η ΕΚΠΟΙΖΩ, ή ο συνηγορος του καταναλωτη αυτο εννουσα.
Οπως και το θεμα της αμοιβης. Εγω μιλησα με την ΕΚΠΟΙΖΩ, μου ειπαν για νομικη υποστηριξη, την αμοιβη ομως δεν μου την ανεφεραν, αφηνοντας με να νομιζω οτι ειναι δωρεαν!
Οταν πηρα την διαταγη πληρωμης, μου ηρθε η “κεραμιδα”!
Οτι οι δικηγοροι ειναι συνεργατες κ.λ.π.
Ειναι λαλιστατοι στα διαδικαστικα, σε ολα τα αλλα πλην της νομικης αμοιβης.
Και για αποφυγη παρεξηγησεων δεν κατεληξα στην ΕΚΠΟΙΖΩ.
Κατεληξα στο eixe.
Αν εχω κανει κακη επιλογη, εγω δεσμευομαι να το αναφερω!
Όποιος δεν ξέρει, πρέπει να ρωτάει.
Προσωπικά, πριν κάνω οιοδήποτε, ρωτάω πόσο στοιχίζει.
Ακόμα και σε ταβέρνα να πάω, ζητάω τιμοκατάλογο. Απάντηση του τύπου “να σας πω τι σερβίρουμε”, δεν την αποδέχομαι.
Αν δεν υπάρχει τιμοκατάλογος φεύγω.
Και αυτό όχι από ιδιοτροπία, αλλά επειδή ζούμε σε μια χώρα, όπου οι πάντες εξαπατούν τους πάντες και θέλει να είσαι διαρκώς προσεκτικός.
=============================
Δεν υπάρχουν προσωπικές επιθέσεις εδώ μέσα:
1. Γιατί δεν γνωριζόμαστε προσωπικά και δεν ξέρουμε την ιδιαιτερότητα του καθενός
2. Γιατί αν συμφωνούμε συνεχώς σε όλα, τότε δεν θα βγει στην επιφάνεια τίποτα καλό.
Θα συμπληρωσω το εξης, ασχετο με το θεμα μας, αλλα σχετικο με τους δικηγορους.
Το 2001 χωρισα.
Αντιδικια.
Ο πρωτος ασχετος δικηγορος, μου αφαιρεσε ενα σημαντικο πλεονεκτημα να διεκδικησω μεριδιο απο την οικογενειακη επιχειρηση που ειχαμε, νομιζωντας, ενας βλαξ αυτος και αλλος ενας βλαξ εγω, οτι με κατωχυρωνει!
Ο δευτερος που μου τον συστησαν σαν ειδικο, μου κοστισε τα παιδια μου. Γιατι με απετρεψε απο το να φυγω απο την πολη που βρισκομουν με συνεπεια, να μην μπορω να εργαστω πουθενα, με το σκεπτικο οτι ενας δικαστης θα εβλεπε με καλο ” ματι ” το οτι εμεινα στον ιδιο μερος. Λαθος μεγα γιατι ο δικαστης εξεταζει μονο το συμφερον των παιδιων, πραγμα που εγω δεν μπορουσα να εξασφαλισω σε σχεση με τον συζυγο.
Ο τριτος δικηγορος που μου συστησαν επισης, οσο και να σας φαινεται χαζο τα βρηκε με τον “συζυγο”!
Εχουν περασει 10 χρονια! Τοτε πληρωσα 2 εκατομμυρια δραχμες, για να καταληξω στην ιδια κατασταση που ημουν πριν να ξεκινησω με τους δικηγορους, απλως μειον τα 2 εκατομμυρια. Δεν ειχα αλλα!
Αποτελεσμα? Πανε τα παιδια, πανε τα λεφτα, παει και το σπιτι που ηταν στο ονομα μου απο τους γονεις μου!
Πανε και 20 χρονια δουλειας στην οικογενειακη επιχειρηση. Ουτε καν ενσημα!
Ο δικηγορος αν ειναι γνωστης του αντικειμμενου ειναι το παν. Αλλιως ειναι αλλος ενας “τραπεζιτης”!
Και ακομα τραβιεμαι με τον “συζυγο”!
Προσοχη λοιπον! Μεγαλη προσοχη!
“O δικηγορος αν ειναι γνωστης του αντικειμμενου ειναι το παν. Αλλιως ειναι αλλος ενας “τραπεζιτης”!
Προσοχη λοιπον! Μεγαλη προσοχη!”
Αυτό ακριβώς λέμε κάθε μέρα εδώ μέσα!!!!!
Τα συγχαρητήρια μου!
Spiridio μπράβο σου και ευχαριστούμε!!!
Καλησπέρα φίλοι!Θέλω την βοήθειά σας.
Τα δεδομένα είναι τα εξής
1. δάνειο (εν-τάαξη λέγεται) στην κλεφτομπανκ 12.000ε *αρχικό κεφάλαιο 15.000*
2. πληρωνόταν κανονικά μέχρι και τον προηγούμενο μήνα δηλ δεν έβαλα την δόση μαίου γιατί ΔΕΝ ΕΧΩ!
3. έχω κλείσει τα βιβλία μου 1,5 χρόνο και το τελευταίο τρίμηνο έχω εκδόσει κάρτα ανεργίας
4. ο σύζηγος (δεν είναι συνδικαιούχος) εχει εταιρεία η οποία πέρσυ έκλεισε με έλλειμα
5. οταν πήρα το δάνειο δεν εργαζόμουν
6. με πήραν απο την εισπρακτική και τους είπα οτι θα περάσω απο την τράπεζα να συννενοηθώ.
7. έχουμε στεγαστικό (πληρώνεται κανονικά) και το 2ο ακίνητο που έχουμε είναι προσημειωμένο για το στεγαστικό
ΤΙ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΓΗΛ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ???
ευχαριστώ εκ των προτέρων….
Jane
Καταρχήν συνεχίζεις τη συζήτηση στο forum.
Η εισπρακτική θα σε ζαλίζει, αυτή είναι η δουλειά της, αλλά δεν μπορεί να σου κάνει απολύτως τίποτα.
Θα σου στείλουν απειλητικές επιστολές, κάποια στιγμή και εξώδικο.
Και εδώ δεν κινδυνεύεις.
Αυτό που θέλει προσοχή είναι η διαταγή πληρωμής.
begar μου,
αν πάω να ζητήσω αναλυτική κατάσταση πληρωμών και την σύμβασή μου, ενώ παράλληλα κάνω αίτηση αποπληρωμής με κούρεμα 50% έχω καμία ελπίδα?
Jane
Όσο η τράπεζα βλέπει ότι υπάρχουν ακίνητα, δεν θα σου προσφέρει κανένα απολύτως κούρεμα.
Αυτό που θα σου προτείνει θα είναι ρύθμιση του δανείου, με υπογραφή νέας σύμβασης, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, με μικρότερες δόσεις.
Δηλ. σε δένει χειροπόδαρα με νέα σύμβαση, ώστε ούτε στο Νόμο Κατσέλη να μπορείς να ενταχθείς, αλλά ούτε από τυχόν νέο ευνοϊκό νόμο να μπορείς να επωφεληθείς. Χώρια που θα σε φορτώσει με επιπλέον τεράστιους τόκους.
Γενικά, να υπολογίζεις ότι αφού σταμάτησες να πληρώνεις, η τράπεζα μετά από ένα χρόνο θα σου στείλει διαταγή πληρωμής.
Μέχρι τότε απλά θα σου ζαλίζει τον έρωτα με ατελείωτα τηλεφωνήματα, για τα οποία ψάξαμε και βρήκαμε τρόπους αποφυγής, με χρήση τεχνολογίας.
Αρα τα έξοδα δικηγόρου δεν τα γλιτώνω?
αν βάζω πχ 50ε απο τα 220 δεν αναβάλλεται η δπ?
Τα έξοδα δικηγόρου δεν τα γλιτώνεις.
Όχι, το να πληρώνεις λίγα χρήματα, δεν καθυστερεί τη ΔΠ. Αυτό είναι μύθος.
Η ΔΠ καθυστερεί, επειδή όλος ο ελληνικός λαός χρωστάει και δεν πληρώνει, με αποτέλεσμα να έχουν υπερφορτωθεί, τόσο τα νομικά τμήματα των τραπεζών, όσο και τα δικαστήρια. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος και όλα τα άλλα είναι μύθοι του Αισώπου.
Πάντως, προς το παρόν, θα σου έλεγα να μην ανησυχείς, γιατί θα έρθουν σε σύντομο χρονικό διάστημα κοσμογονικές αλλαγές, από τις οποίες θα ωφεληθούν σημαντικά οι δανειολήπτες.
Έχε υπομονή.
αχ begar μου, σ ευχαριστώ πολύ!
Αύριο πάντος θα πάω να τους ζητήσω την κατάσταση αναλυτικών πληρωμών και την σύμβαση – αποκλείεται να την έχουν – την είχα συνάψει σε open24, εδώ δεν έχουν άλλες κι άλλες…και απο κει και περα ΑΝ μου δώσουν αυτά τα 2 θα κάνω μια αίτηση αποπληρωμής 50% και θα συμβουλευτώ παράλληλα και δικηγόρο (αυτό ήθελα να το αποφύγω για οικονομικούς λόγους).
Ευχαριστώ begar!!!
Καλημέρα, εμένα από open24 που είχα κάνει έκδοση κάρτας visa όταν πέρυσι ζήτησα αντίγραφο σύμβασης, ανακάλυψαν ότι την έχουν χάσει και τον κ@λο μου κάτω να χτυπούσα δεν μου έδιναν εγγράφος την απάντηση ότι το έχουν χάσει. Στάματησα να πληρώνω τον Αύγουστο και το πρώτο εξώδικο για την μια κάρτα μου ήρθε τον προηγούμενο μήνα. Εν αναμονή και εγώ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΩΝ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΕΦΕΣΗ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΕΡΤΙΠΙ.ΕΧΩ ΔΙΚΑΣΙΜΟ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΗΔΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΔΕΝ ΑΝΤΧΩ ΠΙΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ..
Δεν είναι τελεσίδικες. Υπόκεινται σε έφεση και σε αναίρεση ή από τις τράπεζες ή από τον δανειολήπτη, σύμφωνα με την νομοθεσία. Βέβαια η έφεση των τραπεζών δεν επιφέρει αναστολή εφαρμογής της πρωτόδικης απόφασης
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ, ΑΠ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ..ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΑΒΑΝΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ..ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ..ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ..
Οι τράπεζες όπου μπορούν ασκούν έφεση, ειδικά αν ξέρουν πως μπορούν να επιτύχουν ευνοικό για αυτες αποτελεσμα. Δεν ξερω αν οι εφέσεις που ασκουν φτάνουν το 70%, πάντως όσο αφορα το νομο 3869/10 για τους υπερχρεωμένους, οι εφέσεις με βάση στοιχεία που μου δίνουν φίλοι δικηγόροι είναι σε πολύ χαμηλό ποσοστό. Για να κανουν εφεση θελουν κάτι βάσιμο να πιαστούν σε αυτό. Πχ μπορούν να αμφισβητήσουν την εμπορική αξία του ακινήτου και να ζητήσουν ευνοικότερη γι αυτές δόση, μπορει να αμφισβητησουν την εξαίρεση κάποιων πιστωτων απο τη ρύθμιση, αλλα δέν μπορούν ετσι χάριν γούστου να κάνουν εφέσεις στις πιό πολλές αποφάσεις. Ενδεικτικα απο φίλο δικηγόρο γνωστής τράπεζας ξέρω οτι ανάμεσα σε δεκάδες υποθέσεις που έχουν δεί, έκαναν έφεση σε 5-6 περιπτώσεις. Ας μήν τα βλέπουμε μαυρα λοιπόν τα πράγματα. Διαλέγουμε έναν έμπειρο δικηγόρο να διαχειριστεί την υπόθεσή μας και προχωράμε άφοβα!
Χρήσιμα τα στοιχεία που δίνεις.
Αν είναι δυνατόν να μάθεις και να μας ενημερώσεις σε τι ποσοστό, οι τράπεζες, όταν χάνουν μια ανακοπή, προχωρούν σε έφεση. Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο γι’ όλους μας, αφού λίγο πολύ όλοι δεχόμαστε ΔΠ.
Οσο αφορά τις εφέσεις στις ανακοπές Δ.Π. λογικά πρεπει να είναι περισσότερες. Θα κοιτάξω να το ρωτήσω μήπως μάθω επιπλέον στοιχεία.
Πάντως προσωπικά έχω απορία πώς γινεται εδω και δυομιση χρόνια απο καμμια δωδεκαρια τράπεζες να μου έχει εκδώσει Δ.Π. μόνο η Citibank! Οι αλλοι μόνο εξωδικα με καταγγελίες σύμβασης καρτών και δανείων και ορισμένοι πχ Eurobank ούτε κάν αυτό! Να έχουν χαθει μετα απο 12 χρόνια οι συμβάσεις? Να καθυστερουν τόσο πολύ τα δικαστήρια? Μήπως το γεγονός οτι δέν έχω περιουσία? Καμμια ιδέα κανείς?
Καλησπέρα,
Μετά από πόσο καιρό στάσης πληρωμών στη ΣΙΤΙ κλεφτομπανκ σου έστειλαν ΔΠ;
Λοιπόν….έκανα στάση πληρωμων γύρω στο Σεπτέμβρη του 2009. Το Δεκεμβρη του 2009 μετά απο τριμηνη καθυστέρηση μου έστειλαν απο την Σίτιμπανκ τα εξώδικα με τις καταγγελίες συβάσεων και στους πρώτους μήνες του 2011 περίπου Μάρτη και Απρίλη ήρθαν και οι Δ.Π. Αργησαν αρκετά οι Δ.Π. αλλα βγήκαν. Δέν έκανα καμμία ενέργεια για ανακοπή καθότι άφραγκος αλλα δέν έχει και νόημα αφου δέν έχω περιουσία.
Όχι.Δεν είναι τελεσίδικες.Οι τράπεζες μπορούν να ασκήσουν έφεση, πράγμα που συμβαίνει στο 70% των αποφάσεων που εκδίδονται σε βάρος τους.
Ρε παιδιά, εγώ δεν έχω τιποτα στο όνομα μου, είμαι άνεργος, το ίδιο και η γυνάικα μου, έιμαστε σε νοίκι, και αναρωτιέμαι, οι Τράπεζες έχουν προχωρήσει ποτέ με Δ.Π. σε κατάσχεση κινητής περιουσίας?
Ευχαριστώ
Σε διαταγή πληρωμής προχωρούν σε όποιον δεν πληρώνει, σε κατάσχεση κάποιου που δεν έχει τίποτα δεν μπορούν να προχωρήσουν. Σε κατάσχεση κινητών πραγμάτων μπορούν να προχωρήσουν θεωρητικά αλλά αν το σπίτι που μένεις ενοικιάζεται από πρόσωπο που δεν χρωστάει τότε είναι πρακτικά αδύνατο να σου κάνουν κατάσχεση κινητών μιας και δεν μπορούν να αποδείξουν αν είναι δικά σου ή αυτού που εμφανίζεται ως ενοικιαστής. Εκεί που μπορούν να προβούν σε κατάσχεση είναι σε ποσά που τυχόν διατηρείς σε τράπεζα, αν έχεις μετοχές, ομόλογα, κλπ
Το ενοικιαστήριο είναι στο όνομά μου, τα χρέη είναι κάτι μικρό-ποσά από 2 πιστωτικές.
Μιλώντας στο πόδι με ένα δικηγόρο, με διαβεβαίωσε ότι δεν μπορούν να δεσμεύσουν λογαριασμό τραπέζης για χρέη από πιστωτικές, και ότι οι τράπεζες ενδιαφέρονται για ακίνητα ή κανένα αμάξι του κουτιού κ.τ.λ. και όλη η διαδικασία κατάσχεσης κοστίζει 1000-1500€ οπότε ούτε τα έξοδα τους δεν βγάζουν.
Τώρα τι ακριβώς ισχύει, δεν ξέρω, και έχω μείνει με το άγχος, μιας και έχει γίνει εξώδικη διαμαρτυρία για την μία κάρτα.
θελω να ξεκινησω διαδικασιες
να ενταχθώ στον νομο κατσελη. ομως εχω σπιτι στην επαρχια.ειναι η μοναδικη μόυ περιουσια. .μενω ομως αθηνα με ενοικιο, ο νομος τη λεει ; πως την αναγνωριζει; υπαρχει κυνδινος να μου ζητησουν να την ρευστοποιησω -;
Aν δεν το αναγνωρισεις το σπιτι ως κυρια κατοικια πλειστηριαζεται αυτοματως.
Αν το αναγνωρισεις μπαινεις στη γνωστη διαδικασια του “μεχρι 85%”.
Προστατεύεται από τον πλειστηριασμό (αν το επιθυμείς) η πρώτη ή η μοναδική κατοικία με την υποχρέωση καταβολής μέχρι του 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου σε διάστημα μέχρι 20 χρόνια