Συνελήφθη Διευθύντρια Τράπεζας για αισχροκέρδεια! Ζήτησε 100 ευρώ για μια…φωτοτυπία!!!
· Κυριάκος Τόμπρας: «Όταν ο τραπεζίτης παρανομεί θα συλλαμβάνεται, θα οδηγείται στο αυτόφωρο και θα οδηγείται και στις φυλακές»
Του Μάκη Βραχιολίδη
Οι δανειολήπτες περνούν στην αντεπίθεση και ασκούν πλέον όλα τα δικαιώματα που τους παρέχει ο νόμος. Πριν από 9 μέρες η κα Ζωή Καζαντζή υπέβαλε μήνυση σε βάρος του επί της οδού Αιόλου, διευθυντή καταστήματος της Εθνικής τράπεζας, για υπεξαίρεση των χρημάτων της που έχει σε δύο λογαριασμούς. Ο διευθυντής της τράπεζας όχι μόνο της είπε ότι οι λογαριασμοί της ήταν δεσμευμένοι αλλά αρνήθηκε και να της δώσει έγγραφη απάντηση για τον λόγο που αυτοί είχαν δεσμευτεί. Αυτό είχε ως συνέπεια η κα Καζαντζή να καλέσει την αστυνομία διά του Λεωνίδα Στάμου, ικηγόρου του κινήματος δανειοληπτών «Υπέρβαση», με συνέπεια ο διευθυντής του καταστήματος της Εθνικής να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο.
Πριν από 6 μέρες υπήρξε δεύτερη περίπτωση, αυτή τη φορά με τη δανειολήπτρια Ευτυχία Σκυριώτη, μέλος του κινήματος «Υπέρβαση» η οποία επίσης οδήγησε σε αυτόφωρη σύλληψη τη διευθύντρια κεντρικού καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς επειδή η τελευταία της ζήτησε 100 ευρώ για να της χορηγήσει αντίγραφο της δανειακής σύμβασης που είχε υπογράψει με την τράπεζα!!!!
Ο Πρόεδρος του κινήματος «Υπέρβαση» κάνοντας δηλώσεις στην εφημερίδα μας, είπε:
Η κα Σκυριώτη πήγε στην Τράπεζα Πειραιώς για να ζητήσει αντίγραφο της δανειακής της σύμβασης , προκειμένου να κάνει τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο και η διευθύντρια του καταστήματος την ενημέρωσε εγγράφως ότι για να παραλάβει αντίγραφο της σύμβασης έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 100 ευρώ. Επειδή αυτή η απαίτηση της Τράπεζας είναι παράνομη και καταχρηστική και συνιστά μάλιστα και ποινικό αδίκημα το οποίο τιμωρείται από το νόμο ως αδίκημα αισχροκέρδειας, με τη συνδρομή του δικηγόρου του κινήματος κ. Λεωνίδα Στάμου, η δανειολήπτρια είναι στον 1ο όροφο του αστυνομικού τμήματος Ακροπόλεως , όπου και της υποβάλει μήνυση για αισχροκέρδεια. Η μήνυση στρέφεται σε βάρος της Τράπεζας Πειραιώς και συγκεκριμένα σε βάρος του καταστήματος της οδού Κοραή και ζητήσαμε την αυτόφωρη σύλληψή της, προκειμένου να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα και να δικαστεί σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ποινικός κώδικας για το συγκεκριμένο αδίκημα.
Την ίδια επιθετική τακτική θα ακολουθήσετε για το σύνολο των τραπεζών;
Τόμπρας: Αυτό επαναλαμβάνεται καθημερινά. Προχθές είχαμε διευθυντή Τράπεζας Πειραιώς από το κεντρικό κατάστημα και θα ξεσηκωθούμε σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει να σταματήσει η αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος, πρέπει επιτέλους οι φορολογούμενοι πολίτες και οι δανειολήπτες να καταλάβουμε ότι έχουμε και δικαιώματα δεν έχουμε μόνο υποχρεώσεις και ένα από τα βασικά μας δικαιώματα είναι να διεκδικούμε το δίκιο μας μέσα από όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Όπως λοιπόν όταν παρανομεί ο πολίτης έχει εις βάρος του όλες τις συνέπειες του νόμου, έτσι όταν παρανομεί και ο τραπεζίτης, ο νόμος είναι ίσος για όλους και ο τραπεζίτης θα συλλαμβάνεται, θα οδηγείται στο αυτόφωρο και θα οδηγείται και στις φυλακές. Όταν έχει παρανομήσει θα οδηγείται στις φυλακές και μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις που οι παρανομίες είναι κατ’ εξακολούθηση , διότι καθημερινά υπάρχουν περιπτώσεις που μας καταγγέλλουν δανειολήπτες, μέλη του κινήματος «Υπέρβαση» που ταλαιπωρούνται από τις τράπεζες με αυτές τις αυθαιρεσίες.
Για 100 ευρώ;
Τόμπρας: Για 100 ευρώ. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που ζητάνε 200 ευρώ για να δώσουν αντίγραφα δανειακών συμβάσεων. Αντιληφθείτε ότι το κόστος του αντίγραφου της σύμβασης είναι οι φωτοτυπίες, δηλαδή 2 ευρώ. Δεν μπορεί λοιπόν μια τράπεζα να γίνεται ο χειρότερος μαυραγορίτης μέσα στην κρίση και το «προϊόν» που λέγεται φωτοτυπίες και κοστίζει 2 ευρώ να το πουλάει 100 ευρώ. Γιατί αυτά δεν τα κάνανε ούτε οι μαυραγορίτες στην κατοχή! Όπως λοιπόν τιμωρείται ο έμπορος για αισχροκέρδεια όταν πουλάει την ντομάτα δυο και τρεις φορές επάνω ως «καπέλο», με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ζητούμε να τιμωρηθούν με τις ισχύουσες κείμενες διατάξεις του αγορανομικού κώδικα περί αισχροκέρδειας οι τράπεζες οι οποίες παράνομα και αυθαίρετα ζητούν από τους πελάτες εξωφρενικές χρεώσεις για να τους δώσουν αυτό που δικαιούνται να λάβουν δωρεάν, δηλαδή το αντίγραφο της δανειακής τους σύμβασης.
“Ελεύθερη Ώρα”