Στο Νόμο Κατσέλη προσέφυγε εστιάτορας από την Ιεράπετρα της Κρήτης, προκειμένου να ρυθμίσει τα χρέη του σε πέντε Τράπεζες, ύψους 436,618.84 Ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης της οποίας, ο δανειολήπτης είναι μέλος.
Σύμφωνα με την συμβουλευτική και καθοδήγηση της στην εξωδικαστική διαδικασία, με την βοήθεια του Οικονομοτεχνικού της επιτελείου του γραφείου της, στην Ιεράπετρα, αλλά και στη δικαστική, ο επαγγελματίας δανειολήπτης, οδηγήθηκε στην ρύθμιση του χρέους του και στην “οικονομική ανάσα” της επιχείρησής του.
Πρόκειται για εστιάτορα, 53 ετών, έγγαμο, με δύο παιδιά και ατομικό μηνιαίο εισόδημα 1000 ευρώ και της συζύγου του 791 ευρώ.
Περιουσιακά στοιχεία διαθέτει 1) 100% κυριότητα σε πρώτη κατοικία άλλα και περιουσιακά στοιχεία. Όμως λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης και ύφεσης, η οποία έπληξε και την επιχείρησή του, δυσκολευόταν να αποπληρώσει τις δόσεις και ζήτησε να ρυθμίσει τα χρέη του, εντασσόμενος στο ν.3869/2010, κάτι που δεν δέχθηκαν οι Τράπεζες απορρίπτοντας τις προτάσεις ρύθμισης
Ο επαγγελματίας κατέθεσε στη συνέχεια αίτηση στο Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας με την δικηγόρο Λασιθίου Λαμπράκη Νεκταρία.
Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας με την ημερ.14-6-2013 διαταγή του, στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων (προσωρινή διαταγή) απαγόρευσε στις πιστώτριες κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος του καταστήματος του δανειολήπτη, στο οποίο είχε εγείρει μία των Πιστωτριών Τραπεζών διωκτικό μέτρο , αλλά και ακόμα απαγόρευσε κάθε τροποποίηση της νομικής κατάστασης του επαγγελματία, μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης που προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 30-09-2016.
Επίσης το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας έκανε δεκτό το προτεινόμενο σχέδιο διευθέτησης καταβολής δόσεων, από τον δανειολήπτη ,στις Πιστώτριες Τράπεζες, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του δηλ. να δίνει συνολική μηνιαία δόση προς όλες τις πιστώτριες 200 ευρώ.
Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η απόφαση αυτή θεωρείται :
1) “Σταθμός” για κάθε επαγγελματία, που στις μέρες μας “τραβιέται ” από παντού, (Φ.Π.Α, φόρος του Δημοσίου , Ασφαλ.Φορέας ,Τράπεζες, προμηθευτές) όπου με την προσφυγή στις διατάξεις του ν.3869/2910, ρυθμίζει χρέος, σώζει κατοικία, σώζει περιουσιακά στοιχεία.
2) Ανοίγει τον δρόμο, σε χιλιάδες επαγγελματίες να ενταχθούν στο Νόμο 3869/2010, καθώς ακόμα και σήμερα , κάποιες Τράπεζες εξακολουθούν να τους αποτρέπουν από την ένταξη, χαρακτηρίζοντας τους “ως έμπορους”.