Να μην προβαίνουν οι καταναλωτές στην τοποθέτηση συσκευών «υδρογονοκίνησης» σε οχήματα συνιστά η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
Το τελευταίο διάστημα διαπιστώθηκε η διάθεση στην ελληνική αγορά συσκευών ή και συστημάτων «υδρογονοκίνησης» για εγκατάσταση σε οχήματα (κιτ υδρογονοκίνησης, συσκευές υδρογόνου, συσκευές ηλεκτρόλυσης κ.λ.π.), τα οποία προωθούνται ως εναλλακτικές λύσεις για εξοικονόμηση καυσίμων. Μάλιστα κάποια από τα εν λόγω προϊόντα προωθούνται μεταξύ άλλων με τον ισχυρισμό: «Νερό για καύσιμο. Κάντε το αυτοκίνητό σας υβριδικό με χαμηλό κόστος». Συχνά μάλιστα οι υπεύθυνοι διάθεσης αυτών των προϊόντων επικαλούνται μελέτες εργαστήριων και εγκρίσεις ΚΤΕΟ.
Από έρευνα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή προέκυψε ότι σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στις Η.Π.Α, για ανάλογα προϊόντα, η αρμόδια αρχή για την προστασία των καταναλωτών αποφάνθηκε ότι προωθούνται με ψευδείς επιστημονικοφανείς εξηγήσεις και έχει καταγγείλει στο αρμόδιο Δικαστήριο την εν λόγω πρακτική ως αθέμιτη και παραπλανητική.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή με γνώμονα την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών έχει ήδη προχωρήσει σε σχετική έρευνα σε συνεργασία με άλλες συναρμόδιες αρχές.
Στα πλαίσια αυτά η Διεύθυνση Τεχνολογίας Οχημάτων της Γενικής Γραμματείας Μεταφορών του υπουργείου Ανάπτυξης μας γνωστοποίησε ήδη ότι τα εν λόγω συστήματα «υδρογονοκίνησης» δεν εμπίπτουν σε κάποιο Ευρωπαϊκό ή διεθνή κανονισμό (της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη) και δεν υφίσταται θεσμικό πλαίσιο για την έγκρισή τους. Η τοποθέτησή τους σε οχήματα δεν επιτρέπεται, δεν περιλαμβάνεται στις επιτρεπόμενες μετατροπές/διασκευές και κατά συνέπεια δεν γίνεται αποδεκτή από τα ΚΤΕΟ.
Επιπλέον ζητήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και έχουν ήδη παραληφθεί, οι σχετικοί τεχνικοί φάκελοι από τις εταιρείες που τα διακινούν στην ελληνική αγορά. Από τη μέχρι τώρα εξέταση τους δεν προκύπτει επαρκής τεκμηρίωση των ισχυρισμών τους για εξοικονόμηση καυσίμων και για μετατροπή των αυτοκινήτων σε υβριδικά με χαμηλό κόστος. Κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2251/94 «Προστασία των καταναλωτών» ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επιβολή κυρώσεων.
Με βάση όλα τα ανωτέρω η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή καλεί τους καταναλωτές να μη προβαίνουν στην αγορά των εν λόγω προϊόντων.
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ – ΑΜΠ
Εσείς τώρα ποιόν κερατά θα πιστεύατε ;
Εδώ παπάς εκεί παπάς που είναι ο παπάς ;
Το μόνο που θα με πτοούσε θα ήταν ο έλεγχος στο ΚΤΕΟ.
Κατά τα άλλα αν η υπουργάρα της αναπτυξάρας μας μου λέει οτι δεν υπάρχει πιστοποίηση απο το σινάφι του , εγώ θα τον έγραφα κανονικά. Μήπως ζορίζεται επειδή δεν έχει όφελος γι αυτόν ;
Άντε πάμε τοίχο-τοιχο όπως πάντα μη μας μαμήσουν . Τι ασφάλεια και εμπιστοσύνη είναι αυτή που νιώθω ρε παιδάκι μου !
Όχι φίλε.
Εγώ από την αρχή έλεγα ότι είναι απάτη, σε συζητήσεις με φίλους μου.
Αφού, πολύ απλά, το σύστημα ισχυρίζεται ότι με κατανάλωση Α ενέργειας, παράγει Α+ ενέργεια, πράγμα που αντιβαίνει στην «αρχή διατήρησης της ενέργειας».
Εγώ ευχαρίστως θα σε πίστευα και εσένα και τις πηγές σου. Το από στόμα σε στόμα που λένε.
Αυτό που ήθελα να εκφράσω είναι την παντελή έλειψη εμπιστιοσύνης μου προς τους κρατούντες.
Στην προκειμένη περίπτωση παίζει το “όποιος καεί με το χυλό φυσάει και το γιαούρτι”….με τα μαλακισμένα που έχουμε μπλέξει , τι να πώ βρε καρντάση !