Νέα απόφαση υπέρ δανειολήπτη, αυτή τη φορά από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου. Συγκεκριμένα στη δικαιοσύνη για την υπαγωγή της στο νόμο Κατσέλη προσέφυγε μια υπάλληλος του δημόσιου τομέα από το Ηράκλειο…
Σύμφωνα με το FlashNews, η υπερχρεωμένη δανειολήπτρια είχε οφειλές προς τράπεζες και ΟΕΚ ύψους 323 χιλιάδων ευρώ.
Τα 290 χιλιάδες ευρώ αποτελούν οφειλή για στεγαστικό και επισκευαστικό δάνειο και τα υπόλοιπα ήταν οφειλή σε καταναλωτικό δάνειο στο οποίο εμφανιζόταν ως εγγυήτρια.
Η δανειολήπτρια είχε μεγάλη πτώση στον μισθό της λόγω περικοπών στις αποδοχές της , που είχε διαμορφωθεί στα 1319 ευρώ.
Το μοναδικό της περιουσιακό στοιχείο είναι μια ισόγεια μονοκατοικία 151 τ.μ στις Βούτες, η οποία αποτελεί και την κύρια κατοικία της, καθώς και ένα επιβατικό αυτοκίνητο 13 ετών, στο οποίο υπάρχει παρακράτηση κυριότητας.
Σύμφωνα με την απόφαση η γυναίκα θα πληρώνει για τα επόμενα 4 χρόνια 48 δόσεις των 500 ευρώ,
ενώ αναφορικά με το στεγαστικό δάνειο για να κρατήσει το σπίτι πρέπει να καταβάλει το 85% της εμπορικής αξίας.
Η τελευταία ανέρχεται σύμφωνα με το δικαστήριο σε 200 χιλιάδες ευρώ, άρα η δανειολήπτρια θα καταβάλει 170 χιλιάδες ευρώ τα επόμενα 20 χρόνια.
Το θετικό είναι πως η καταβολή των χρημάτων για το σπίτι θα ξεκινήσει 3 χρόνια μετά τη δημοσίευση της απόφασης, ωστόσο θα γίνει εντόκως χωρίς ανατοκισμό.
Η διαγραφή του χρέους έφτασε στο 40% της συνολικής οφειλής.
Διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα εγω αυτο που καταλαβα απο αυτη την αποφαση ειναι τα εξης: πηρε 290 χιλιαδες στεγαστικο και επισκευαστικο για σπιτι με σημερινη εμπορικη αξια 200 χιλιαδων και θα πληρωσει 170 χιλιαρικα εντοκα για 20 χρονια τοτε που το σπιτι δεν θα αξιζει ουτε 100 χιλιαδες, και τον 4ο χρονο θα καταβαλλει λεφτα παραλληλα και για τα καταναλωτικα και για την διασωση της 1ης κατοικιας και θα τρωει για ενα χρονο τα τουβλα απο το σπιτι!
Μιλαμε φοβερη και τρομερη αποφαση υπερ του δανειοληπτη!!!
Ξεχασα να συμπληρωσω
Δεν βοηθαει ο νομος Κατσελη αμα χρωστας περισσοτερα απο την αξια του ακινητου σου
Εγώ θα έλεγα ότι ο Νόμος Κατσέλη βοηθάει κυρίως στην περίπτωση που χρωστάς τ’ άντερά σου και δεν έχεις τίποτα στο όνομά σου. Όπως έγινε με τον στρατιωτικό στη Λάρισα, τον οποίο οι τράπεζες έχουν τρελάνει ήδη στις εφέσεις.
Εκει ο νομος ειναι ιδανικος εαν θελεις να ξεμπερδευεις.
Κάναν εφέσεις στον στρατιωτικό ενώ δέν έχει τίποτα στο όνομα του? Γιατί? Θελουν να εισπράξουν πρισσότερα απο αυτά που ΄δέν έχει?
Συνεκτιμώντας διάφορες πληροφορίες, οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι οι τράπεζες έχουν χάσει πλέον τη μπάλα, με αποτέλεσμα, αντί να μελετούν την υπόθεση του κάθε δανειολήπτη ως ξεχωριστή, ενεργούν μαζικά, ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία για όλους, ανεξάρτητα αν τις συμφέρει ή όχι.
Απορώ γιατί έχω επαφές με δικηγόρους αλλα και με δανειολήπτες που δίκασαν τις υποθέσεις τους και μέχρι στιγμής εφέσεις δέν τους έχουν τύχει.