Forum: Γενική συζήτηση 12

Τελευταία ενημέρωση την 18 Φεβ 2016 — 02:44

Συζήτηση για όλα τα θέματα

1. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διατυπώνει τις απόψεις του, ανεξάρτητα αν ενοχλούνται οι άλλοι, αρκεί να μην είναι υβριστικός και να τηρούνται οι ισχύοντες νόμοι.

2. Όποιος ενοχλείται από τις απόψεις κάποιου, μπορεί να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα ή απλά να τον αγνοήσει. Το να μην απαντήσεις καθόλου σε κάποιο σχόλιο, καμιά φορά είναι η καλύτερη απάντηση.

3. Όλοι μας είμαστε μεγάλα παιδιά και καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε, όπως καταλαβαίνουμε και τυχόν κρυμμένες σκοπιμότητες, πίσω από κάποια σχόλια.

4. Ορισμένες φορές, πίσω από κάποιο σχόλιο που δεν μας αρέσει, μπορεί να κρύβεται κάποια δυσάρεστη αλήθεια.

5. Μην ξεχνάτε ποτέ τη φράση του Θεμιστοκλή: Πάταξον μεν, άκουσον δε

6. Δεν χρησιμοποιούμε κεφαλαία ή greklish

7. Σχόλια προσβλητικά ή υβριστικά δεν θα διαγράφονται, αλλά θα αποκρύπτονται,επισημασμένα ως μη αποδεκτά, με δυνατότητα ανάγνωσης μόνο από όσους επιθυμούν.

1.669 σχόλια σχετικά με το “Forum: Γενική συζήτηση 12”

 1. “Οταν επισκέφθηκα την εισπρακτική”

  Είναι το κείμενο που “ανέβασε” στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, ένας αγανακτισμένος με τις εισπρακτικές, πολίτης. Διαβάστε το:

  “ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ
  Βουλιαγμένης 270 Α. Άγιος Δημήτριος. Εκεί που γίνεται ο κακός πολεοδομικός χαμός, δίπλα στη στάση του μετρό. Ένα μαύρο γυάλινο κτίριο που φιλοξενεί ινστιτούτο αισθητικής, δεσπόζει στο χώρο.
  Εγώ ψάχνω την εισπρακτική EOS MATRIX. Να δεις, σκέφτομαι ο κακοπροαίρετος, που δεν υπάρχει. Μια κυρία που μοιράζει φυλλάδια με βοηθά. «Είναι στον πρώτο όροφο» μου λέει. Μπαίνοντας, διακρίνω μια ταμπελίτσα: EOS MATRIX 1ος όροφος. Ανεβαίνω. Μια δίφυλλη τεράστια ξύλινη πόρτα ακριβώς μπροστά μου. Χτυπάω το κουδούνι. Τίποτα. Από μέσα ακούγεται βουητό. Ξαναχτυπάω. Τίποτα. Ξαναχτυπάω κι αυτή τη φορά η πόρτα ανοίγει και μπαίνω. Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι, ό ένας δίπλα στον άλλο, σε μικρά γραφειάκια-κλουβάκια, με ακουστικά στα αυτιά και υπολογιστή μπροστά τους, μιλάνε συνεχώς.
  «Τι θα θέλατε;» με ρωτά η κυρία που κάθεται στη μικρή ρεσεψιόν, ακριβώς δεξιά, μόλις μπαίνουμε.
  -θα ήθελα την κυρία Πορφυρίου, της απαντώ.
  – «Μισό λεπτό» μου λέει και αρχίζει να ψάχνει καταλόγους και τεφτέρια που έχει μπροστά της. Επί ματαίω… Ψάχνει, ξαναψάχνει, τίποτα. Τηλεφωνεί και την ακούω που ρωτάει: «Μήπως εσείς εκεί κάτω έχετε κάποια Πορφυρίου; Την ψάχνει ο κύριος Παπαθανασίου.»
  Με ξαναρωτάει: «Τι ακριβώς θα θέλατε; Έχει σχέση με την εταιρεία» για να πάρει καταφατική απάντηση. Μου ζητά ευγενικά το πατρώνυμο, να υπογράψω στο βιβλίο που έχει μπροστά της και μου δείχνει ένα καναπεδάκι που βρίσκεται ακριβώς απέναντι της και στο οποί κάθεται ήδη μια σχετικά εύσωμη κυρία. «Καθίστε παρακαλώ και περιμένετε».
  Όση ώρα περιμένω υπομονετικά, παρατηρώ και ακούω. Ένας, μάλλον προϊστάμενος, όπως φαίνεται από το ύφος καρδιναλίων και την ένταση που μιλάει, κάνει παρατηρήσεις σε μια κοπέλα που δεν έκανε καλό «εκβιασμό». Λέει, λέει, λέει… Μιλάει δυνατά και όρθιος, προφανώς για να τον ακούνε όλοι. Σταματά. Προσπαθώ να ακούσω τις συνομιλίες. Είναι φοβερό. Χρησιμοποιούν όλοι το ίδιο λεξιλόγιο. Πενήντα ίδιες λέξεις. Τις ξέρω καλά πια…
  -«Κύριε Παπαθανασίου έρχονται» με ειδοποιεί η κυρία στη ρεσεψιόν. Ανοίγει η πόρτα και διαπιστώνω ότι κακώς χρησιμοποίησε πληθυντικό. Ένας κύριος στέκεται μπροστά μου. Η κυρία Πορφυρίου άφαντη. Μου συστήνεται ως υπεύθυνος. Το όνομά του έχει κάτι από αρπακτικό, αλλά δεν έχει σημασία…
  – Παρακαλώ, τι θα θέλατε;
  – Εσείς, η κυρία Πορφυρίου δηλαδή, με ψάχνει εναγωνίως, του απαντώ. Κι επειδή τις τελευταίες 10 μέρες με έχετε πάρει περισσότερα από 20 τηλέφωνα κι επειδή όπως έχετε ενημερώσει και τους συγγενείς μου πρόκειται για κάτι πολύ επείγον, ήρθα αυτοπροσώπως. Σας ακούω…
  – Ξέρετε κύριε Παπαθανασίου δεν μπορώ δια ζώσης να σας πω τίποτα.
  -Τι εννοείται; Εγώ αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα και το επείγον της υπόθεσης ήρθα και σεις μου λέτε ότι δεν μπορείτε να μου πείτε τίποτα;
  -Λυπάμαι, συνεχίζει ευγενέστατος, αλλά ο νόμος δεν μας επιτρέπει να μιλάμε παρά μόνο τηλεφωνικά.
  – Ο νόμος σας επιτρέπει να τρομάζετε τους συγγενείς μου;
  -Ενημέρωση κάνουμε.
  – Ωραία, επιμένω, πείτε μου τι θέλετε. Είμαι εδώ για να σας ακούσω. Μου ξαναλέει τα ίδια για το νόμο και το τηλέφωνο. Εντάξει, του απαντώ, και του δείχνω ένα από τα γραφεία δίπλα μου: «Καθίστε πάρτε με τηλέφωνο να τα πούμε. Να βλεπόμαστε κιόλας…» Αρνήθηκε. Του ζητώ ευγενικά να μην με ξαναπάρουν τηλέφωνο.
  – Αν θέλετε κύριε Παπαθανασίου να απαλλαγείτε από τις κλήσεις, πρέπει να απευθυνθείτε στην POST CREDIT. Εμείς σας καλούμε για λογαριασμό τους…
  – Δεν θέλω να τους ενοχλήσω γιατί είναι απασχολημένοι με τα θαλασσοδάνεια και τις κομπίνες τους που εξαφάνισαν μια τράπεζα που ήταν εθνικό κεφάλαιο του λέω. Δεν μπορώ να ενοχλώ ανθρώπους οι οποίοι, με τη βοήθεια του Στουρνάρα την κρίσιμη ώρα, έβαλαν ταφόπλακα σε μια τράπεζα που κάποτε δάνειζε το κράτος, συνεχίζω… Με κοιτά αποσβολωμένος.
  -Στην POST CREDIT κύριε, μου ξαναλέει.
  – Θα κάνουμε μια συμφωνία του απαντώ. Κάθε φορά που θα με παίρνετε τηλέφωνο εγώ θα έρχομαι από δω να τα λέμε. Θα σας αναζητώ. Να δεις που θα γίνουμε φίλοι…
  Πριν φύγω γυρίζω και βλέπω τους συνωστισμένους. Τους λυπήθηκα. Δεν θα τους ξαναμιλήσω άσχημα. Σκέφτομαι ότι προσπαθούν να ζήσουν από τον θάνατο των άλλων. Τους λυπάμαι διπλά…” Dimitris Papathanasiou
  http://www.usay.gr/

 2. Καλησπέρα στη παρέα και καλή δύναμη.

  Λοιπόν έχω μια κάρτα στα 3500 την οποία έχω σταματήσει να
  πληρώνω.

  Μου έχουν δώσει διαταγή πληρωμής και έχω κάνει ανακοπή και
  περιμένω την εκδίκαση.

  Το ποσό έχει τώρα πάει στα 7200 και έχω μια γκαρσονιέρα στο
  όνομα μου.

  Λοιπόν η ερώτηση μου είναι η εξής στο τηλέφωνο που με
  παίρνουν μου λένε “πληρώστε τώρα τα 7200 γιατί όσο καλό δικηγόρο και να έχετε
  και να κερδίσει την ανακοπή θα ασκήσουμε έφεση και τις εφέσεις τις κερδίζει η
  τράπεζα οπότε τότε το ποσό θα είναι μεγαλύτερο άρα σας συμφέρει να πληρώσετε τα
  7200 τώρα αντί για ένα υψηλότερο ποσό αργότερα”.

  Εγώ ρωτώ ότι προδικάζουν το αποτέλεσμα και σου το παρουσιάζουν ως μόνη διέξοδο το να
  τους δώσεις αυτά που σου λένε δεν είναι παράνομο ?

  Δηλαδή τι νόημα έχει τότε να μπαίνεις στη διαδικασία με
  δικηγόρους φασαρίες και έξοδα ?

  Από την άλλη μεριά μου λένε αυτοί που με καλούν ότι με καλούν για ενημέρωση και μόνο και όταν μου είχαν πει να στείλω μια επιστολή καινα τους κάνω μια πρόταση εγώ με το τι θα μπορώ να τους δίνω και τους είπα θα γράψω 1500 ευρώ και μου απάντησαν μη το γράψετε δε θα περάσει ( ενώ είναι άλλο το τμήμα που κάνει το credit όπως ισχυρίζονταν αρχικά ) η τηλεφωνήτρια μου έδωσε και τηλεφωνική απόρριψη αμέσως.

  Ξέρει κάποιος να μου πει αν μπορώ να κινηθώ νομικά γι αυτούς
  τους λόγους?

  Ευχαριστώ.

  1. 1. Όσον αφορά το επιχείρημα για την έφεση, κάπως έτσι είναι. Η ανακοπή κερδίζεται εύκολα στο ειρηνοδικείο, αλλά η τράπεζα κάνει έφεση και συνήθως την κερδίζει.

   2. Δυστυχώς οι τράπεζες και οι εισπράκτορες ακόμα συνεχίζουν να ζουν στον κόσμο τους, γι’ αυτό και τα κόκκινα δάνεια έχουν φτάσει στα 3.000.000 δανειολήπτες και ανεβαίνουν.

   Δεν βλέπω κάτι μεμπτό που να δικαιολογεί νομική κίνηση εναντίον κάποιου.

   1. Ευχαριστώ πολύ begar για την απάντηση σου. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ κόσμο, που σκεφτόταν που να βρει χρήματα για να αποτανθεί σε δικηγόρο , ότι είναι μάταιος κόπος τελικά και χαμένα χρήματα αφού στο τέλος η τράπεζα κερδίζει τις εφέσεις.

    Άρα στη περίπτωση μου θα ήταν καλύτερα να είχα δώσει τα 3500 ευρώ και να είχα ξεμπερδέψει. Κρίμα. Γιατί να μη σε εύρισκα νωρίτερα να μου ανοίξεις τα μάτια,,,

    1. Στα λέω ως παθώς και μαθώς.

     Η μοναδική περίπτωση που αξίζει να παλέψεις ανακοπή στο ειρηνοδικείο είναι όταν το ποσό είναι κάτω από 5.000, διότι αν κερδίσεις, η τράπεζα δεν έχει δικαίωμα έφεσης, παρά μόνο αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, πράγμα που δεν κάνει ποτέ.

     Όσον αφορά τη δικαιοσύνη, γενικά:

     “Η δικαιοσύνη είναι ένα φίδι που δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους (φτωχούς)”

     1. Συγνώμη begar αλλά διαφωνώ. Καταρχάς σε όποιο δικηγόρο και να πας όπως
      πήγα κι εγω θα σου πει πως θα πρέπει να έχεις εν γνώση σου όταν κάνεις
      την ανακοπή ότι μόνο 2-3 στις 10 περιπτώσεις ανακοπών κερδίζουν στο
      ειρηνοδικειο. Άρα η ανακοπή δεν κερδίζεται εύκολα στο ειρηνοδικείο. Εγώ
      καταφερα και την κέρδισα ύστερα από πολυ προσωπικο αγωνα και η τράπεζα
      μου έκανε έφεση η οποία θα εκδικαστει σε δυομίση χρόνια απο τωρα! στην
      ουσία προσπαθει να βρει τρόπο να μην ισχύσει η απόφαση και όχι να πάρει
      τα λεφτά της μετά απο χρόνια η οποία απόφαση ομως απο την φυση της είναι
      ανεκλιτη και το ξέρει η τράπεζα και δεν επιδεχται εφεσεως άρα
      προσπαθει να κερδίσει χρόνο. Αυτό που είπαν στον φίλο μας τον κωστα
      ειναι για να του προκαταβαλλουν ψυχολογικά να πληρωσει και να μη μπουν
      σε περισσοτερα εξοδα με ανακοπες, εφεσεις κτλ

     2. begar συμφωνώ και αυτό που φοβαμαι είναι μήπως και οι δικάστες στα
      προτωδικεια είναι των τραπεζών διότι εκεί τα συμφέροντα είναι μεγαλα και
      μια καταδικαστικη απόφαση κατα των τραπεζων γέρνει κατα όλου του
      συστήματος. Εάν εκεί οι δικαστές έχουν όφελος από τις τραπεζες και χιλια
      δικια να ‘χω αποκλείεται να δικαιωθώ. Αλήθεια εσύ έχεις κάνει ποτέ
      ανακοπή ή εφεση?

     3. begar η περιπτωση μου είναι ακριβως αυτη που αναφέρεις ποσό κάτω από 5.000 η δικη εγινε βάση της νομοθεσιας περι μικροδιαφορων στο οποιο κερδισα η τράπεζα δεν έχει δικαίωμα έφεσης παρολαυτα μου εκανε εφεση που θα εκδικαστει στο πρωτοδικειο σε δυομιση χρονια δεκεμβριο του 18′. μαλιστα στον 1ο λογο της εφεσης δηλωνει οτι η εφση της μπορει να συγχωρεθει απο το πρωτοδικειο βαση μιας αλλης αποφασης που βγηκε σε αλλο δικαστηριο στην θεσσαλονικη . τρελλένεσαι ή οχι?

     4. Κυριάκο
      όχι, δεν τρελαίνεσαι.
      Πρόθεσή μου δεν είναι να απογοητεύσω κανέναν, αλλά προσωπικά ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
      Και δεν αναφέρομαι απαραίτητα στα πρόσωπα, αλλά πρωτίστως στο σύστημα νόμων, που προστατεύει λίγους και ισχυρούς και φτύνει τη φτωχή μάζα.

     5. begar συμφωνώ και αυτό που φοβαμαι είναι μήπως και οι δικάστες στα προτωδικεια είναι των τραπεζών διότι εκεί τα συμφέροντα είμαι μεγαλα και μια καταδικαστικη απόφαση κατα των τραπεζων γέρνει κατα όλου του συστήματος. Εάν εκεί οι δικαστές έχουν όφελος από τις τραπεζες και χιλια δικια να ‘χω αποκλείεται να δικαιωθώ. Αλήθεια εσύ έχεις κάνει ποτέ ανακοπή ή εφεση?

     6. Έχω κάνει και τα δύο.

      10 λεπτά πριν την εκδίκαση της έφεσης, ρωτάω το δικηγόρο τι προβλέπει και μου απαντάει ωμά, ότι τις εφέσεις, κατά 95%, τις κερδίζει η τράπεζα.
      Δυό μήνες μετά, βγήκε η απόφαση και νίκησε η τράπεζα.

     7. δηλαδη κέρδισες την ανακοπή και έχασες την έφεση. μπόρεις να μου πεις ακριβώς τον λόγο με τον οποίο κέρδισες την ανακόπη και τον όποιο ύστερα απερριψε το πρωτοδικείο? μήπως και καταλάβω το μέγεθος της αλητείας

     8. Έχασα την ανακοπή με μια γελοία δικαστική απόφαση, η οποία χωρίς να επικαλείται νομολογία, έλεγε με απλά λόγια: «να πας να πληρώσεις το δάνειο σου μπαταξή και να αφήσεις τις δικαιολογίες». Απέρριψε όλους τους λόγους ανακοπής, χωρίς αιτιολογία.

      Όπως είναι φυσικό, έκανα έφεση και το μονομελές διαφοροποιήθηκε ελαφρώς. Μείωσε την οφειλή μου κατά 60 ευρώ.

      Οπότε, θεωρητικά δεν έχασε κανένας.
      Πρακτικά, πέρασε η επιθυμία της τράπεζας.

     9. begar το γεγονός ότι έκανες έφεση δείχνει άνθρωπο θαρραλέο που δεν το βάζει κάτω και αντιστέκεται.εχουμε μπλέξει με απατεώνες συμπεριλαμβανομενου και της δικαιοσύνης αφου οι δικαστες κάνουν εξ΄αρχής όλες τις διαταγες πληρωμες των τραπεζών έναντι των δανειοληπτών δεκτές παρόλο που γνωριζουν οτι τα επιτοκια των συμβασεων ειναι καταχρηστικα και παρανομα. δηλαδη τωρα μετα την εφεση ποιο ειναι το επομενο βημα τους. καθονται και περιμενουν μηπως σου βρουν καποτε κατι και στο παρουν? Τι ακριβώς προσδοκούν? αφού είτε βγει είτε ή όχι διαταγή πληρωμής, πλέον ξέρουν ότι δεν θα εισπράξουν.

    2. αν οντως τις εφεσεις τις κερδιζουν οι τραπεζες ,γιατι καποιοι απο εμας μπηκαμε στην διαδικασια να επιλεξουμε δικηγορους, που προτεινονταν και εδω μεσα και πανηγυριζαμε και στις κερδισμενες αποφασεις ανακοπων διαταγων πληρωμης?

     1. Διότι ο απελπισμένος πιάνεται από τα μαλλιά του.
      Οι δικηγόροι μας είπαν ότι είναι εύκολο να κερδίσεις ανακοπές στα ειρηνοδικεία, πράγμα αληθές.
      Έτσι έστησαν μια βιομηχανία ανακοπών για να βγάζουν λεφτά.
      Ξέχασαν όμως να μας πουν, ότι σε περίπτωση έφεσης, που εκδικάζεται στο μονομελές Πρωτοδικείο τα πράγματα αλλάζουν. Εκεί το δικαστήριο βλέπει με άλλη ματιά τα πράγματα.

      Εγώ βλέπω παντού να διαφημίζουν επιτυχίες σε πρωτόδικες ανακοπές, αλλά πουθενά δεν διαφημίζονται επιτυχίες σε εφέσεις.

   2. αν οντως τις εφεσεις τις κερδιζουν οι τραπεζες ,,γιατι τοτε καποιοι απο εμας επιλεξαμε δικηγορους που διαφημιζονταν και απο εδω μεσα και πανηγυριζαμε για τις αποφασεις της ανακοπης διαταγης πληρωμης?

   3. Συγνώμη begar αλλά διαφωνώ. Καταρχάς σε όποιο δικηγόρο και να πας όπως πήγα κι εγω θα σου πει πως θα πρέπει να έχεις εν γνώση σου όταν κάνεις την ανακοπή ότι μόνο 2-3 στις 10 περιπτώσεις ανακοπών κερδίζουν στο ειρηνοδικειο. Άρα η ανακοπή δεν κερδίζεται εύκολα στο ειρηνοδικείο. Εγώ καταφερα και την κέρδισα ύστερα από πολυ προσωπικο αγωνα και η τράπεζα μου έκανε έφεση η οποία θα εκδικαστει σε δυομίση χρόνια απο τωρα! στην ουσία προσπαθει να βρει τρόπο να μην ισχύσει η απόφαση και όχι να πάρει τα λεφτά της μετά απο χρόνια η οποία απόφαση ομως απο την φυση της είναι ανεκλιτη και το ξέρει η τράπεζα και δεν επιδεχται εφεσεως άρα προσπαθει να κερδίσει χρόνο. Αυτό που είπαν στον φίλο μας τον κωστα ειναι για να του προκαταβαλλουν ψυχολογικά να πληρωσει και να μη μπουν σε περισσοτερα εξοδα με ανακοπες, εφεσεις κτλ.

    1. 1. Στην επαρχία οι ημερομηνίες εκδίκασης είναι συντομότερες. Κάνει έφεση η τράπεζα και παίρνει δικάσιμο εντός τριών μηνών. ‘Αρα το κέρδος χρόνου, δεν υφίσταται για κανέναν από τους αντίδικους.

     2. Αυτό που κατάλαβα, είναι ότι το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, έχει πάρει μαζικές διαστάσεις και, στην ουσία, έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των τραπεζών. Είτε βγει είτε όχι διαταγή πληρωμής, η τράπεζα ξέρει ότι ΔΕΝ θα εισπράξει.

    2. συμφωνω ΚΥΡΙΑΚΟ21, με τον bagar για τις ανακοπες…και μενα η δικηγορος μου ειπε οτι σε συνολο 20 ανακοπων ,τις εχει κερδισει ολες,τι εννοεις με τον ορο ανεκλιτη? εγω ας πουμε για παραδειγμα, μου εκανε εφεση πριν λιγο καιρο που θα εκδικαστει το 2020….,οταν βγει η αποφαση σε περιπτωση που δεν ειναι θετικη για μενα,τι θα λεει? ΘΑ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΘΕΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΙΟ??? Η ΚΑΙ θα αποφασιζει και θα λεει, οτι πρεπει να πληρωσω το ποσο της πιστωτικης που χρωσταω?

     1. Όταν θα βγει η απόφαση, θα δικαιώνει και τους δύο ως εξής:
      Θα αναιρέσει την πρωτόδικη ακύρωση της διαταγής πληρωμής, κρίνοντας ότι κακώς ακυρώθηκε από το ειρηνοδικείο.
      Θα διαφοροποιεί το οφειλόμενο ποσό αφαιρώντας κάποιες παράνομες χρεώσεις.

      Για να καταλάβετε καλύτερα:
      Βγάζει ΔΠ η τράπεζα και λέει ότι απαιτεί π.χ. 5.000 για οφειλή κάρτας.
      Κάνεις ανακοπή και μέσα στους ισχυρισμούς αναφέρεις υπολογισμό τόκων 360 ημερών αντί 365 και 100 ευρώ παράνομες προμήθειες, λόγω αναλήψεων από ΑΤΜ με κάρτα.
      Το ειρηνοδικείο δέχεται τον ισχυρισμό και ακυρώνει τη διαταγή πληρωμής.
      Κάνει έφεση η τράπεζα.
      Το πρωτοδικείο ακυρώνει την πρωτόδικη απόφαση και λέει ότι από τα 5.000 θα αφαιρεθούν τα 100 ευρώ και πρέπει να πληρώσεις τα 4900.
      Όσον αφορά τον υπολογισμό τόκων 360 ημερών, αν μέσα στο αποδεικτικό σου υλικό έχεις πραγματογνωμοσύνη που αποδεικνύει παράνομους τόκους, π.χ 600 ευρώ, τους αφαιρεί και αυτούς και ορίζει πληρωμή 4300. Αν δεν έχεις πραγματογνωμοσύνη, απλά αγνοεί τον ισχυρισμό.

      Σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει τη ΔΠ, τουλάχιστον στις κλασικές περιπτώσεις που αναφέρονται σε κάρτα ή καταναλωτικό δάνειο.

      Αυτό που κερδίζεις, είναι αυτά τα λίγα που θα σου αφαιρέσει καθώς και ότι κανένας αντίδικος ΔΕΝ θα πληρώσεις έξοδα δίκης, αφού και οι δύο θεωρούνται ότι είχαν δίκιο κατά ένα μέρος της υπόθεσης. Και μάλιστα, αυτός που άσκησε την έφεση, παίρνει πίσω και τα 200 ευρώ παράβολο δημοσίου, που πλήρωσε.

      Η άποψή μου είναι ότι για άλλη μια φορά, στήθηκε μια βιομηχανία παραγωγής χρήματος για τους δικηγόρους, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την αγωνία του κόσμου, βρήκαν νέο πεδίο δράσης.
      Στην ουσία, σου διαφημίζουν ότι πουλάνε πάμφθηνο και γρήγορο αυτοκίνητο, αλλά ξεχνάνε να σου πουν ότι ο κινητήρας έχει διάρκεια ζωής 5.000 χιλιόμετρα και τα σερβις κοστίζουν αστρονομικά ποσά.

      Το χειρότερο είναι ότι ορισμένοι επικαλούνται «ιστορικές» δικαστικές αποφάσεις που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο. Αν όμως κάτσεις και τις διαβάσεις ολόκληρες με προσοχή, χωρίς καν να είσαι νομικός, διαπιστώνεις ότι αφορούν εξειδικευμένες περιπτώσεις που αφορούν το 0,000001% των περιπτώσεων και όχι το σύνολο των οφειλετών.

    3. Επίσης, σπουδαίο ρόλο παίζει και η προσωπική θέση του δικαστή.
     Αν είναι κάποιος που και ο ίδιος έχει δάνεια και του ζαλίζουν τον έρωτα οι εισπρακτικές, θα έχει μια τάση να δικαιώσει τον οφειλέτη.
     Αν δεν χρωστάει πουθενά ή έχει καμιά σύζυγο ή παιδί, που εργάζονται σε τράπεζα, τείνει να δικαιώσει την τράπεζα.

     Αν μιλήσεις με δικηγόρους, ξέρουν, ανάλογα με το όνομα του δικαστής, αν είναι τραπεζομάχος ή τραπεζολάτρης.

     Γι αυτό και η προσωπική μου άποψη είναι ότι η απονομή δικαιοσύνης στην Ελλάδα πάσχει και ΔΕΝ είναι επιστήμη.

     Όταν σ’ ένα φάκελο δικογραφίας, κάνεις 10 κόπιες και τις μοιράζεις σε 10 δικαστές, αυτοί σου εμφανίζουν 10 διαφορετικές αποφάσεις, τι σκατά δικαιοσύνη και επιστήμη είναι αυτή;

     1. Begar σωστά τα λες αλλά ένα πράγμα θέλω να μου εξηγήσεις. Στην ίδια τραπέζα (eurokleftobank) κατά της οποίας κέρδισα την ανακοπή εχώ άλλη μια πιστωτίκη 3000 χιλίαδων και καταναλώτικο 12000 χιλιάδων για τα οποία δεν μου έχει έρθει ακόμα καμία διαταγή πληρωμής απο το 2009!!! . Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί προτίμησαν να μου κάνουν έφεση τώρα (κατά μιας απόφασης μάλιστα αμετάκλητης λόγω ότι είναι του ποσού κατω των 5000 χιλιάδων) και να μπουν σε περισσότερα έξοδα έχοντας μεγάλο ρίσκο να την χάσουν, και δέν μου έκαναν διαταγή πληρωμής εκ νέου για τα άλλα δάνεια με μεγαλύτερη σιγουριά και χωρίς να μπλέκουν με εφέσεις. Το βρίσκεις λογικό αυτό που έκαναν? Να σου σημειώσω ακόμα ότι από την ημέρα που κέρδισα την ανακοπή οι απατεώνες του μπουρδελογραφείου τσαφάρα δεν με έχουν ενοχλήσει ούτε μία μέρα ενώ πριν βγει η απόφαση με πέρναν κάθε μέρα και μου έλεγαν να μην κάνω ανακόπή γιατί είναι πεταμένα λεφτα. Εν ολίγοις τώρα δεν με παίρνουν ούτε καν για συμβιβασμό αλλά ούτε καν για απλη επικοινωνία η συννενόηση. Την ανακοπή την κέρδισα διότι το ειρηνοδικείο έκρινε καταχρηστικό γενικό όρο της σύμβασης βάση του οποίου καμία τράπεζα δεν μπορεί να ορίζει οποιοδήποτε συμβατικό τόκο όταν δεν καθορίζει εύλογα κριτήρια για τον πελάτη. Θα έλεγα ότι η απόφαση αυτή έχει περισσότερο και κοινωνικές προεκτάσεις.

     2. Δεν έχω όλες τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.
      Αλλά μην ψάχνεις και λογική στις ενέργειες των τραπεζών.
      Την ανακοπή που κέρδισες, γιατ ον ίδιο λόγο, σε άλλο δικαστήριο θα την έχανες.

     3. Και κάτι ακόμα, ανέφερες σε παραπάνω post πως “Η μοναδική περίπτωση που αξίζει να παλέψεις ανακοπή στο ειρηνοδικείο
      είναι όταν το ποσό είναι κάτω από 5.000, διότι αν κερδίσεις, η τράπεζα
      δεν έχει δικαίωμα έφεσης, παρά μόνο αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, πράγμα
      που δεν κάνει ποτέ.” Υπάρχει κάποιος νόμος γι αυτό ή το διάβασες κάπου γιατί αφού τελικά μου έκανε έφεση σε πρωτοδικείο σημαίνει ότι τελικά έχει το δικαίωμα και για έφεση σε πρωτοδικείο εκτος από την ανέραιση στον αρειο πάγο.

     4. Κάπου το είχα διαβάσει , αλλά δεν το βρίσκω τώρα.
      Αν το βρω, θα επανέλθω.

     5. Μακάρι να το βρείς και να ναι και νομος ,να΄χω κι εγώ κάτι πολύ δυνατό χειροπιαστό στο δικαστήριο. Οποτε και εάν το βρείς ποσταρε το κι εγώ θα το δω

 3. Επειδη, προφανως, ολοι εχουμε παρει δανειο, θα μπορουσαμε οντως να παρουμε τα εξοδα φακελου τα οποια παρακρατηθηκαν;υπαρχει ευκολος τροπο;μακροχρονιος;ενδεχομενο κοστος δικης κλπ;ευχαριστω

  1. Θέλει να κάνεις τακτική αγωγή, που θα πάρει χρόνο και θα στοιχίσει περισσότερο από τα έξοδα φακέλου που πλήρωσες.
   Με λίγα λόγια, δεν συμφέρει.

 4. καλησπερα , ειμαι ανεργος, εκλεισα την μικρη ατομικη επιχειρηση που ειχα, χρωσταω σε μια πιστωτικη καρτα περιπου 5000, και με παιρνουν μερικους μηνες τηλεφωνα συνεχεια, δεν σηκωνω κανενα. πειτε μου αν εχετε χρονο τι να κανω, μια συμβουλη. μπηκα στον οαεδ, επισης χρωσταω μικρα ποσα (400) σε 3 προμηθευτες αλλα δεν με παιρνουν καθολου τηλεφωνο. ενω σε ενα αλλο προμηθευτη χρωσταω 2000. αυτος μου ειπε να βαζω καθε μηνα λεφτα αλλιως θα πανε στο δικηγορο. αμα μπορειτε μια γνωμη να με βοηθησετε….

  1. Νομίζω… ότι τους προμηθευτές πρέπει να τους πληρώσεις… είναι ηθικό το ζήτημα.. εκτός αν δεν πούλησες τα προϊοντα οπότε μπορείς να τα επιστρέψεις… Ακόμα και 50 50 να βάζεις δεν μπορούν να πουν τίποτα γιατί θα φαίνεται η προσπάθεια σου… Νομικά αν δεν έχει ακίνητα δεν μπορούν να σου κάνουν κάτι… αλλά η γνώμη μου είναι επειδή η αγορά της Ελλάδος είναι γενικά μικρή να προσπαθήσεις σταδιάκα την αποπληρωμή τους όσο μικρά ποσά και αν δίνεις…

   Απο κει και πέρα αν δεν έχεις ακίνητα… απλά εγκατέστησε την εφαρμογή Ban BaNk απο το google play και ξενοιασε… δεν νομίζω να σου κάνουν κάτι οι τράπεζες..

    1. Θεωρητικά ναι η τράπεζα μπορεί να σου πάρει την υψηλή κυριότητα. Το καλό στηην υπόθεσή σου είναι ότι τα ποσά που χρωστάς θεωρούνται μικρά αλλά αν είσαι άνεργος χωρίς εισόδημα είναι δυσθεώρητα. Όπως προαναφέρθηκε κάνε μία προσπάθεια να αποπληρωνεις τους προμηθευτές επειδή στο μέλλον ίσως οι συνθήκες το επιτρέψουν να ανοίξεις πάλι μία δραστηριότητα και θα είναι οι προμηθευτές που θα σε στηρίξουν.

     1. συνεχεια…………..παιδια απο μια εταιρεια με πηρε ο δικηγορος τηλεφωνο οτι θα κανει αγωγη αν δεν αρχισω να πληρωνω, δεν εχω χρηματα, τι να κανω, μπορω να αμυνθω?

     2. επισης, με την πιστωτικη που εχω, δεν θα συνεχίζει να τοκιζεται, πως να τους αντιμετωπισω

     3. προφανώς πρόκειται για τον δικηγόρο του προμηθευτή που οφείλεις 2 χιλιάρικα. Αν σου κάνει αγωγή, θα εκδικαστεί σε 1 με 2 χρόνια και βάλε. Μπορεί μέχρι τότε να έχει αλλάξει η οικονομική σου κατάσταση και να τον έχεις εξοφλήσει. Αλλιώς, παρουσιάζεσαι και εξηγείς το οικονομικό σου αδιέξοδο στον δικαστή. Αν ο δικαστής κάνει δεκτή την αγωγή ο προμηθευτής θα εκδώσει εναντίον σου διαταγή πληρωμής. Τώρα την υψηλή κυριότητα του πατρικού σου δεν ξέρω σε τί θα του χρησιμεύσει. Σε κάθε περίπτωση αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να τον εξοφλήσεις. Δεν έχει νόημα να ζητήσεις δανεικά από συγγενείς και φίλους και μετά να σε κυνηγάνε αυτοί. Οπότε ψυχραιμία, δεν ξέρω αν έχεις κάποιο εισόδημα τώρα κάποια απασχόληση, αν ναι, προσπάθησε να τα δίνεις σιγά σιγά.

     4. Κατάλαβα , σε ευχαριστώ καταρχήν
      Έχω κάποια λεφτά από μαύρη εργασία αλλά λίγα μεροκάματα να φανταστείς . Θα προσπαθήσω να δίνω λίγα κάθε μήνα για να μη με πρηζουν . Μου είπε ο δικηγόρος ότι αν δεν βάλω κατι οκτωβριο και νοεμβριο μετά θα προχωρήσει σε αγωγή .

 5. Καλησπέρα, θα ήθελα και εγώ την βοήθειά σας…. Εχω μια καρτα και ενα καταναλωτικο εδω και 17-18 χρονια περιπου 8000€ στην Eurobank τα οποια τα 4-5 πρωτα χρονια περιπου πληρωνα κανονικα. Με πηραν τηλεφωνο προχτες απο εισπρακτικη οτι μου εχει στειλει η τραπεζα ΔΠ και αλλα χαρτια σε μια διευθυνση που εμενα πριν απο 15-16 χρονια και που φυσικα ποτε δεν ελαβα μεχρι τωρα. Μου κανουν ενα κουρεμα περιπου 70% αν πληρωσω γυρω στις 2800€ μεχρι την Παρασκευη αλλιως οι 8000€ θα γινουν με τους τοκους 16.000€. Ειμαι ανεργος εδω και 2 χρονια, δεν εχω τιποτα στο ονομα μου εκτος απο το 10% στο 18ετων αυτοκινητο της γυναικας μου και η γυναικα μου που δουλευει παιρνει 700€. Οπως καταλαβαινετε, με ενα παιδι 10ετων και την μανα μου 88ετων με συνταξη που ντρεπομαι να σας πω, δεν βγαινουμε περα και ηδη χρωσταμε ΔΕΗ-ΟΤΕ-κοινοχρηστα κλπ κλπ και φυσικα ΕΝΦΙΑ για το σπιτι που μενουμε και ειναι γονικη παροχη στην γυναικα μου. Μπορουν,(οπως μου ειπαν απο την εισπρακτικη οτι θα γινει μελλοντικα) να παρουν λεφτα απο τον μισθο της γυναικα μου ή να κατασχεσουν το σπιτι που της ανηκει απο γονικη παροχη? θα τρελλαθω, αν μπορει να γινει κατι τετοιο… Δεν ξερω τι να κανω και δεν υπαρχει περιπτωση(τουλαχιστον τωρα) να δωσω εστω κι ενα ευρώ. Ευχαριστω εκ των προτερων για οποιαδηποτε απαντηση.

  1. Μόνο αν έχει υπογράψει ως εγγυητής η σύζυγος ή/και έχει γίνει προσημείωση του συγκεκριμένου ακινήτου για αυτό το δάνειο, υπάρχει αυτή η περίπτωση. Αν όχι, τότε μπορούν άνετα να πάρουν φόρα και να σας κλ@@ουν τα αρ@@@ια. Άλλωστε, αν μπορούσαν θα το είχαν κάνει ήδη, αφού όπως γράφεις έχουν εδώ και χρόνια εκδώσει διαταγή πληρωμής. Τα χρέη μας προς τις τράπεζες είναι προσωπικά. Οπότε φίλε μη μασάς. ”stay calm and f@ck them”.

   1. Σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Οχι ευτυχως το σπιτι δεν εχει καμια προσημειωση και δεν εχει μπει η συζυγος εγγυητης. Η ΔΠ αν όντως ειχε βγει πριν χρονια, πηγε σε διευθυνση που εχω φυγει εδω και πανω απο 15 χρονια και φυσικα ποτε δεν την ελαβα. Αν και δεν εχω καταλαβει τι ακριβως γινετε αν δεν εχεις να πληρωσης την ΔΠ, εισαι ανεργος και δεν εχει κατι στο ονομα σου? Ποιο ειναι το χειροτερο που μπορεις να παθεις? να σου κοψουν το κεφαλι?

    1. Σου ξαναγράφω τι μπορούν να σου κάνουν : μπορούν άνετα να πάρουν φόρα και να σας κλ@@ουν τα αρ@@@ια. Άν στο μέλλον αποκτήσεις περιουσία στο όνομα σου ή καταθέσεις στην τράπεζα, τότε θα σου κάνουν μία πολύ ωραία κατάσχεση και θα τα χάσεις. Γι αυτό κι εσύ, επειδή είσαι ξύπνιος, ποτέ από εδώ και στο εξής δε θα γράψεις τίποτα στο όνομα σου….

     1. Σε ευχαριστω, καταλαβα. Βασικα σκεφτομαι οτι το χειροτερο θα ειναι να με βαλουν φυλακη αλλα τοτε ειναι που δεν θα παρουν μια. Μακαρι να βρω καμια δουλεια να τους τα δωσω λιγα-λιγα και να ξεμπερδευω.

     2. αυτο με τα @@.. ισχύει… Για να σε βάλουν φυλακή πρέπει να αποδείξουν ότι είσαι απατεώνας (πράγμα που δεν γίνεται) και το καλύτερο θα πρέπει να σε πληρώνουν (που δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει-στην ουσία την διαμονή 5* στην φυλακή)… γράψτους εκει που δεν πιάνει η μελάνη…

     3. Σε ευχαριστω κι εσενα και τον Νικο για αυτα που λετε και πηρα λιγο τ’ απανω μου. Θα δω πως θα τους αντιμετωπισω και θα τους απαντησω καταλληλα. Να εισαστε καλα.

     4. δεν μπορούν να σου κάνουν απολύτως τίποτα, για τη γυναίκα σου ειδικά ούτε λόγος. Οπότε ασχολήσου με την οικογένειά σου, να μην σε θυμάται το παιδί σου μουτρωμένο 🙂

     5. Σε ευχαριστω Νικο. Πραγματι αυτες τις μερες ημουν ετσι οπως λες. θα το ξεπερασω ομως. Να εισαι καλα.

     6. Έλα Παναγία μου. Είδες να βάζουν φυλακή κανένα για χρέος σε τράπεζα;; και μάλιστα για 8 και 16 χιλιάρικα;; ή να τους παίρνουν σπίτι που δε είναι στο όνομά τους και ούτε καν προσημειωμένο. Ηρέμησε άνθρωπέ μου. Ξέρω κάτι κυρίους που χρωστάνε 5 εκτομμύρια στο δημόσιο που κυκλοφορούν ελέυθεροι, χαμογελαστοί και με γραβάτα.

     7. Το θέμα είναι ότι οι εισπρακτικές φτάνουν ακομα και σε τέτοιες απειλές και όποιος ψαρωσει. Αν κάνεις αναζήτηση στο Google “κατάσχεση δεν έχω τίποτα στο όνομά μου”, στα πρώτα αποτελέσματα βγαίνει η ιστοσελίδα κάποιου δικαστικού επιμελητή που γράφει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις έρχεται η τράπεζα και σου άδειαζει το σπίτι από τα έπιπλα (!!!) και όπου πιάσει. Η παραπληροφόρηση ζει και βασιλεύει. Για αυτό υπάρχει ο πανικός.

 6. Καλησπέρα, έχω έναν κ μόνο λογαριασμό μισθοδοσίας. Επειδή έχω λάβει μια διαταγή πληρωμής πριν κάποια χρόνια θέλησα να κάνω ακατάσχετο το λογαριασμό. Πήγα στο λογιστή κ μου είπε ότι δηλώνεται ακατάσχετος μέσα από το taxis είτε πρόκειται για χρέη σε εφορία είτε σε τράπεζα. Ισχύει αυτό; (αν όχι τι πρέπει να κάνω, γνωρίζει κάποιος;)

  1. Λάθος !!!
   Μέσα από το taxis δηλώνεται ακατάσχετος ΜΟΝΟ για χρέη προς το δημόσιο.
   Για χρέη προς ιδιώτες, όπως οι τράπεζες, θα πρέπει να πας στην τράπεζά σου και να συμπληρώσεις μια τυποποιημένη δήλωση προστασίας του λογαριασμού σου.

  2. Για χρέη σε τράπεζα ισχύει το αρθρο 20 του Ν4161/13
   Απαιτήσεις από καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ και των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ σε περίπτωση κοινού λογαριασμού. Από το προηγούμενο εδάφιο εξαιρείται ως δανειστής το Δημόσιο, για το οποίο ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 31 του ν.δ. 356/1974 (Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, Α’ 90). Με δήλωση του καταθέτη προς ένα εκ των πιστωτικών ιδρυμάτων προσδιορίζεται ο λογαριασμός για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο. Καταθέσεις που αφορούν σε μισθούς ή συντάξεις ή ασφαλιστικές παροχές προσδιορίζονται υποχρεωτικά ως τέτοιες και κατά το υπερβάλλον του ποσού του ανωτέρω εδαφίου α’ καταλαμβάνονται από τις διατάξεις του άρθρου 982 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (π.δ. 503/1985, Α’ 182).
   Αυτη η διαδικασία γίνεται ΜΟΝΟ ΕΓΓΡΑΦΩΣ με αιτηση-υπευθυνη δήλωση προς στην τράπεζα και αν πεσεις σε κανέναν ηλίθιο, άσχετο η…πονηρίδη υπάλληλο τραπέζης θα επιμείνεις σε αυτό γιατι και άλλοι νομίζουν οτι γίνεται απο taxisnet ενω αυτο ισχυει μονο για την εφορια. Εγώ το είχα κάνει στην Πειραιώς χωρίς προβλήματα, μετα έκανα άρση του ακατάσχετου και το έκανα στην Αλφαμπανκ, αφου πρώτα είχα κατι “δυναμικές διαπραγματέυσεις” με κάτι άθλιους και ασχετους τραπεζουπαλληλίσκους πιό άθλιους και απο το χειρότερο κηφήνα του δημοσίου!

   1. Για καποιο χρέος σε ασφαλιστικό ταμείο φαντάζομαι δεν ισχύει ο ακατάσχετος που δηλώνεται στο taxis. Ποτέ και πουθενά δεν αναφέρεται αυτό.

    1. Ο νόμος αναφέρεται γενικά προς το δημόσιο οπότε λογικά και προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ετσι τουλάχιστον αναφέρεται εδω….οτι τα ταμεία αντιμετωπίζονται ώς δημόσιο όπως και η εφορία. https://oaee2015.wordpress.com/2015/12/12/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C/

     1. Ευχαριστώ. Επομένως αρκει να δηλωθει στο taxis όπως αναφέρει το άρθρο. Είχα την απορία αν πρεπει να γινει και στην τράπεζα η ιδια διαδικασια.

     2. Παλιότερα ηθελε και στην τράπεζα. Μετα αυτοματοποιηθηκε η διαδικασια….ωστοσο για τα χρεη προς τραπεζες εξακολουθει να ισχυει η υπευθυνη δηλωη σε τραπεζα.

 7. καλησπερα σας , θα ηθελα παρακαλω τη βοηθεια σας , εχω ενα κοινο λογαριασμο με τον πατερα μου στην τραπεα πειραιως , στον οποιο μπαινει η συνταξη χηρειας του πατερα μου απο τη μητερα μου εδω κ πεντε μηνες , ο πατερας μου εχει ενα επισκευαστικο στη παλια αγροτικη του οποιου η δοση πληρωνετε περιπου κατα το ημισυ εδω κ καιρο , ρωτησαμε σε δυο διαφορετικα καταστηματα της πειραιως πριν ξεκινησει να μπαινει η συνταξη για να κανουμε ακατασχετο λογ/μο κ τα δυο μας απαντησαν οτι εφοσον ειναι συνταξη δεν χρειαζετε να κανουμε ακατασχετο λογ/μο γιατι το συστημα αναγνωριζει το κωδικο της καταθεσης οτι ειναι απο συνταξη κ δεν τα πειραζει , τους 4 πρωτους μηνες τοσο η συνταξη οσο κ η επικουρικη που εμπαινε με διαφορα λιγων ημερων στο λογαριασμο παρεμενε αθικτη , ξαφνικα στις 28 ενημερωθηκα με sms στο κινητο οτι μπηκε η συνταξη κ μετα απο λιγη ωρα ενημερωθηκα οτι τα ειχε παρει η αγροτικη υπο εκκαθαριση με αιτιολογια πληρωμες τριτων , επισκεφθηκα καταστημα πειραιως , μου ειπαν οτι δεν γνωριζουν καν να υπαρχει τετοια διαδικασια ακατασχετου λογ,τοσο ο υπαλληλος οσο κ η διευθυντρια , επεμεναν μονο για το taxis , κ οτι η ατε εχει δικαιωμα να τα τραβηξει , οταν ρωτησα γιατι δεν τραβηξαν κ τις προηγουμες συνταξεις , μου ειπαν οτι δεν σημαινει κατι αυτο , επειδη δεν εγινε πριν δεν μπορει να γινει κ τωρα , πιστευεται οτι μπορω να τα παρω πισω αυτα τα χρηματα με δεδομενο οτι εχουν παρακρατηθει παρανομα , μια κ ειναι απο συνταξη ?? εχει κανεις καποια ιδεα τι θα μπορουσα να κανω ?? ευχαριστω πολυ, συγνωμη αν σας κουρασα, κ παλι ευχαριστω !!!!!

  1. Στην τράπεζα δηλώνεις το λογαριασμό σου, ως ακατάσχετο για χρέη προς ιδιώτες.
   Οι υπάλληλοι σου λένε ΨΕΜΑΤΑ.
   Τονίζω, οι υπάλληλοι σου λένε ΨΕΜΑΤΑ.

   https://daneiakartes.info/%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CE%AF/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9/

   Στο taxis δηλώνουμε ως ακατάσχετο τον ίδιο λογαριασμό για προστασία από κατασχέσεις ΜΟΝΟ για χρέη προς το δημόσιο.

    1. σας 10000 ευχαριστωωω , εχθες που πηγα επεμεναν τοσο πολυ που με εκαναν να αισθανομαι τρελλος , οχι δεν υπαρχει κατι τετοιο μου ελεγε ,δεν εχω ενημερωση , δεν ξερω , κανετε λαθος , δηλαδη ολο το πρωι να καθομουνα εκει εγω τα δικα μου αυτοι τα δικα τους , τωρα αισθανομαι μεσα απο τις απαντησεις δυνατος ,θα ξαναπαω σημερα για φουλ επιθεση , θα σας κρατησω ενημερους για τη συνεχεια

   1. καλησπερα , θα ηθελα καταρχην να σας ευχαριστησω για την συμπαρασταση σας κτις πολυτιμες πληροφοριες σας , κ να σας ενημερωσω για τη συνεχεια ,σημερα που επανηλθα στη τραπεζα δριμυτερος κ καλα πληροφορημενος ενω αρχικα επεμεναν οτι κατ εντολη της νομικης υπηρεσιας της πειραιως δεν γινεται ακατασχετος λογ/σμος , μολις ανεφερα τους νομους που με ειχατε πληροφορησει κ ειπα δωστε το μου αυτο που μου λετε εγγραφως ξαφνικα η διευθυντρια βγαζοντας ενα ντοσιε απο το συρταρι τα ειχε ολα μπροστα της , ως δια μαγειας εμφανιστηκε κ η υπευθυνη δηλωση κ ο νομος κ ολα κ η νομικη υπηρεσια συμφωνουσε , καναμε ενα λογ/μο ακατασχετο κ το κερασακι στη τουρτα μας το επαιζαν κ στενοχωρημενοι που μας παρακρατησαν τα λεφτα , τωρα απο βδομαδα θα απευθυνθω στην ατε υε για να διεκδικισω πισω τα χρηματα που παρανομως παρακρατουν, μηπως υπαρχει κατι να μου προτεινετε κ για αυτο ?? πιστευετε θα τα παρω πισω ?? κ αν ναι πως ?? κ παλι σας 1000 ευχαριστω για την πραγματικη πολυτιμη βοηθεια σας μεχρι τωρα η αληθεια ειναι οτι σε πρωτη φαση νικησαμε γιουργια για τη δευτερη φαση …..

    1. Πίσω δεν πρόκειται να πάρεις λεφτά, διότι όταν σου τα άρπαξαν, ο λογαριασμός ΔΕΝ ήταν χαρακτηρισμένος ως ακατάσχετος.

     Αν κανένας άλλος έχει διαφορετική άποψη, παρακαλώ να την πει, ώστε να βοηθήσει το φίλο μας.

     1. Θα συμφωνήσω μαζί με τον Begar.

      +Θα σου ξαναπάρουν χρήματα και ας είναι ακατάσχετος… αλλά μετα θα μπορείς να τα διεκδικήσεις

     2. Δεν πιστεύω ότι από δω και μπρος θα του ξαναπάρουν χρήματα, γιατί μπορείς μετά να τους μηνύσεις και δεν είναι χαζοί.
      Αλλά όσα πήραν ήδη, πάνε, πέταξαν.

     3. καλησερα σας κ παλι , σας ευχαριστω για αλλη μια φορα για την πολυτιμη βοηθεια σας , θα κανω την τηλεφωνικη καταγγελια που μου ειπατε την δευτερα , αν κ εδω που βρισκομαι ειμαι εκτος εδρας κ δεν υπαρχει κοντα μου ατε υε ,θα κανω την δευτερα την τηεφωνικη καταγγελια κ οταν επιστρεψω θα κανω κ μια επιθεση στην ατε , που αν κ κατα την ψυχοπονη διευθυντρια της πειραιως που ανεφερα προχθες πρεπει να μου τα επιστρεψουν γιατι κ σε αντιστοιχη περιπτωση με ενα ηλικιωμενο που εγινε το ιδιο οπως με ενημερωσω η πειραιως τα εποεστρεψε πισω, κατα την αποψη της δειυθυντρια , αφουμ μετα απο τη φασαρια , πλεον κ εφοσον με ειδε διαβασμενο συμφωνα με αυτα που μου ειχατε οει , δεν μπορουν να πειραξουν συνταξη επιδομα κ μισθοδοσια με η χωρς ακατασχετο , μην φανταστειτε οτι μιλαμε για καμια μεγαλη συξταξη μολις 3540 ε , θα σας κραταω ενημερους για οτι μου επιφυλασσει η συνεχεια … κ παλι ευχαρισστωωωωωωω

     4. Θα κάνω αργότερα μία αναζήτηση, φοβάμαι και εγώ ότι το ποσό αυτό δύσκολα επιστρέφεται. Επειδή όμως οι νόμοι που προαναφέραμε παραπάνω θεωρούν παράνομο αυτό που έκανε η τράπεζα στο φίλο μας, ας καλέσει οπωσδήποτε τη Δευτέρα πρωί πρωί το 1520 και θα του πουν αν μπορεί να γίνει κάτι. Έστω μία επώνυμη καταγγελία μπας και τα δώσουν σε πρόστιμο για το γαμωτο!

  2. Κάνε και επώνυμη καταγγελία στην τηλεφωνική γραμμή καταναλωτή 1520. Από εκεί αντιγράφω ότι : “Οι καταναλωτές που έχουν συνδέσει με (ξεχωριστή από τη σύμβαση) έγγραφη εντολή-εξουσιοδότηση προς την Τράπεζα, τραπεζικό λογαριασμό τους για την εξυπηρέτηση δανειακών τους υποχρεώσεων στον οποίο κατατίθενται μηνιαίως τα ποσά της μισθοδοσίας, της σύνταξης ή του επιδόματος ανεργίας έχουν το δικαίωμα με γραπτό αίτημά τους προς την Τράπεζα να ζητήσουν ανάκληση της ως άνω εντολής και εξυπηρέτηση της δανειακής υποχρέωσης με άλλο τρόπο. Η εντολή δεν είναι ανέκκλητη για τους ως άνω τραπεζικούς λογαριασμούς. Η νομοθεσία ορίζει ως ακατάσχετο και προστατεύει το ποσόν του μισθού ή της σύνταξης που κατατίθεται σε λογαριασμό μισθοδοσίας μέχρι το ύψος του ενός μισθού ή σύνταξης (άρθρο 982 παρ. 3 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας), ενώ δεν επιτρέπει – ούτε με συμφωνία – τον συμψηφισμό ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων με ακατάσχετες απαιτήσεις (άρθρα 451, 464 Αστικού Κώδικα). Επιπλέον, το ποσό του επιδόματος ανεργίας είναι επίσης ανεκχώρητο και ακατάσχετο (άρθρο 21, παρ. 6, Ν.Δ. 2961/1954 Σύσταση ΟΑΕΔ).”

  1. δεν κατάλαβα… με ποια λογική σώζουν (Εκτός από τις 10000 θέσεις εργασίας) τον ΧΨ Μαρινόπουλο και δεν κάνουν το ίδιο για τον ΠΕΤΡΟ, ΧΡΗΣΤΟ, ΓΙΩΡΓΟ…

   1. Με την ίδια λογική που αν χρωστάς 4.000 σου ζαλίζουν τα @@ καθημερινά, ενώ αν χρωστάς 100.000.000 αγοράζεις κανάλια και είσαι κύριος.

   2. Επειδή πολύ απλά ο ΧΨ Μαρινόπουλος δεν ανήκει στον όχλο, στην πλέμπα. Κάποιοι πρέπει να πεινάσουν για να περνάει καλά η ελίτ. Έχεις διαβάσει για τη Μαρία Αντουανέτα που έλεγε για το λαουτζίκο “αν δεν έχουν ψωμί να φάνε παντεσπάνι?”. 200 χρόνια πέρασαν και στον πλανήτη μας δεν άλλαξε απολύτως τίποτα.

 8. Καλημέρα σε όλους!
  Θα ήθελα να εκφράσω 2 απορίες κ παρακαλώ να με διορθώσετε:
  1) Οι τράπεζες οι οποίες είναι ιδιωτικές δεν τα χουν πάρει τα λεφτά τους; Έχω υποστεί 40 % μείωση στο μισθό μου εδώ και 5 χρόνια για ποιό λόγο; Προκειμένου να ανακεφαλοποιηθούν με εκατοντάδες δις οι τράπεζες όπως όριζαν τα μνημόνια. Αν δεν είχα υποστεί αυτή την μείωση όχι μόνο θα είχα ξεχρεώσει αλλά θα είχα και στην άκρη. Τώρα το δάνειο έχει εκτοξευθεί στα ύψη, αδυνατώ να πληρώσω και την παραμικρή δόση αφού η δύσκολη καθημερινότητα μου δημιουργεί μόνο νέα χρέη, και οι τράπεζες αντί να μου κουρέψουν μέρος του δανείου, αφού ουσιαστικά εμείς έχουμε πληρώσει την ανακεφαλοποίησή τους, μου ζητά κ τα ρέστα. Να μην μιλήσω για τα τσιράκια τους τις εισπρακτικές και το τι θέματα σοβαρά και επικίνδυνα δημιούργησαν στην οικογένεια μου, με την πίεση που ασκούσαν.
  2) Για ποιό λόγο να επιβαρύνεται ο δανειολήπτης όταν θέλει η τράπεζα να ασκήσει όποια δικαστική τακτική; ( μάλλον υπήρχε στα ψιλά γράμματα στη σύμβαση που υπέγραψα και όφειλα να το γνωρίζω…πριν πάρω με τόση ευκολία το δάνειο, τόση όσο εύκολα με ξυπνούσε στις 3 το μεσημέρι η τράπεζα για να μου δώσει δάνειο χωρίς καμιά εγγύηση)

  1. Καλημέρα, η ανακεφαλαιοποιηση/αναδιαρθρωση των τραπεζών γίνεται με το κούρεμα των ομολόγων και όχι των μισθών ή ακόμα χειρότερα με το κούρεμα των καταθέσεων όπως έγινε στην Κυπρο. Και σε κάθε περίπτωση πουθενά στη δανειακη σύμβαση δεν λέει ότι ενδεχόμενη αναδιάρθρωση ισοδυναμεί με αποπληρωμή του χρέους. Όσον αφορά τα δικαστικά έξοδα ναι δυστυχώς έχουμε υπογράψει και αυτό. Εδώ δεν ξέρω κατα πόσο είναι νόμιμο αυτό. Και σε κάθε περίπτωση όταν η τράπεζα απειλεί να σε πετάξει στο δρόμο το μόνο που δεν σκεφτόμαστε είναι ποιός θα πληρώσει το παράβολο και τα μεγαροσημα.

  2. Τώρα μου θυμίζεις το μαύρο σκλάβο στις αμερικανικές φυτείες, που ρωτάει γιατί εργάζεται χωρίς αμοιβή και χωρίς δικαιώματα;
   Περιμένεις να βρεις δίκιο;

   1. γεια σας παιδια,εχω μεγαλο προβλημα και δεν ξερω τι να κανω!ειχα ζητησει και παλιοτερα την συμβουλη σας!εχω ενα καταναλωτικο απο καρτες στα 57000 και δεν πληρωνα λογω αδυναμιας!τον περασμενο μηνα η ALPHA μεσω τριτων μου στειλανε μια ρυθμιση με 540 ευρω τον μηνα για τον πρωτο χρονο,και 1313 κατι για την συνεχεια!φυσικα δεν πληρωσα την πρωτη δοση,και ουτε συμφωνησα η υπεγραψα κατι!μονοι τους αποφασισαν χωρισ να λαβουν υποψην τους οτι η φορολογικη δηλωση που κανω ειναι γυρω στα 4500 το χρονο!σημερα με πηρε τηλ ενας δικηγορος απο δικηγορικο γραφειο Δελετη και οτι εχουν την αρμοδιοτητα να κινηθουν νομικα εναντιον μου,και οτι ο κρατικος φορεας ενεκρινε να πωληθει το δανειο σε ξενο fund,και οτι η τραπεζα το εχει ξεφορτωθει.αλλα αν την δευτερα το πρωι βαλω σε ταμειο 540 θα καθυστερησουν την διαδικασια,και οτι θα πουληθει στο fund ολο το ποσο μαζι με τους τοκους που ειναι 108000!τι να κανω κακαι τι να πιστεψω απο αυτα?χρειαζομαι γνωμες!!!!!

    1. Παπαριές σου λένε, μην τους πιστεύεις και μην τους δίνεις δεκάρα, αν πρόκειται να πεινάσεις.

     1. δεν υπαρχει εγγυηση στο καταναλωτικο,ουτε εγγυητης ουτε τιποτα!και δεν υπαρχει περιουσια!

     2. Τότε κακώς ασχολείσαι… αν σε πάρουν τη δευτέρα τηλέφωνο ξανά πες τους να πάρουν και το δάνειο και το fund και να το βάλουν εκεί που τους αρέσει! Το πολύ να σου στείλουν μια διαταγή πληρωμής που θα την κρεμάσεις κορνίζα, δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα άλλο απολύτως! Με 4500 δήλωση, μηδέν περιουσιακά στοιχεία και χωρίς εγγυητή…. περιμένουν και 540 ευρώ κάθε μήνα, αυτό είναι το ανέκδοτο του μήνα.

     3. Πανικοβληθηκα οταν μου μίλησε έτσι ο συγκεκριμένος
      κύριος,αλλα μετά σκέφτηκα και είπα αφού
      πρεπει να πληρώσω Δευτέρα πρωι τι βλακείες
      μου λέει για fund,ήθελε να με φοβήσει!

     4. Ο συγκεκριμένος κύριος είναι αλήτης. Άλλοι άνθρωποι που έλαβαν τέτοιο τηλεφώνημα, πριν ξημερώσει Δευτέρα έδωσαν τέλος στη ζωή τους είτε πατώντας τη σκανδάλη, είτε περνώντας θηλιά στο λαιμό τους, είτε καταπίνοντας ολόκληρο κουτί lexotanil, είτε πέφτοντας στη θάλασσα/στο γκρεμό με το αμάξι. Χρειάζεται ψυχραιμία όταν δεχόμαστε τέτοια εκβιαστικα τηλεφωνήματα και δυστυχώς λίγοι την διατηρούν….

     5. Θέλω να τον ρωτήσω ,αν συμβεί κατι παρόμοιο σε μένα
      από ποιον θα ζητήσουν οτι ζητάνε;αν βάλω τέλος
      Σόου που θα πάρουν ένα ευρώ;υποθετικά πάντα γιατί
      δεν αξίζει ουτε να το σκεφτόμαστε αυτο,αλλα για να δω τι θα
      μου απαντήσει!δευτερα πρωι περιμένει τηλ να του πω οτι
      κατάθεσα τη δόση σε ταμείο,θα τον πάρω και θα του πω
      αν βάλω τέλος τωρα σόου θα τα πάρεις;εχεις απόλυτο δίκιο!

     6. Μην του δώσεις τέτοια χαρά, είναι αλήτες Θα φανεί ως κίνηση αδυναμίας. Μην πάρεις καν τηλέφωνο. Αστον να πάρει αυτός, που θα πάρει σίγουρα και πες του ότι δεν προλαβες επειδή έχεις κλείσει ραντεβού σε σπα και ετοιμαζεσαι για αστακό με σαμπάνια. Μετά μπλόκαρε τους. Δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα.

 9. καλησπερα και παλι, την τελευταια εβδομαδα εχει λυσσαξει η ποστκρεντιτ με τα τηλεφωνα, 4 φορες τη μερα.

  1. καλησπέρα, μια χαρά είσαι. Εμένα με παίρνουν 10-15 φορές τη μέρα τηλέφωνο. Μην απαντάς και το κυριότερο μην πανικοβάλλεσαι. Μπλόκαρε τους αριθμούς τους στο κινητό και δώσε προτεραιότητα στον προμηθευτή. Στο χειρότερο σενάριο η τράπεζα θεωρητικά μπορεί να πάρει την ψιλή κυριότητα που έχεις στο πατρικό σου αν θυμάμαι καλά, αλλά πρακτικά δεν καταλαβαίνω τί όφελος θα έχει αν το κάνει. Απλά ψυχραιμία.

 10. διαβασατε οτι μπορει λενε να κουρευτουν ακομα και τα καταναλωτικα δανεια και οι καρτες ως 80% , με μια εφαπαξ εξοφληση?
  Λόγω των αγορων των δανείων απο ξενες τραπεζες που θα τους δωσουν ελαχιστα,,,,
  ισχυει ή ειναι ραδιο αρβυλα οεο?

  1. Πολλά σενάρια ακούγονται. Το ζουμί είναι αν μας γίνει τέτοια πρόταση, θα έχουμε το ποσό διαθέσιμο εφάπαξ? Αν πχ εγώ χρωστάω 10 χιλιάρικα και μου πουν με 2 χιλιάρικα εφάπαξ στο χέρι καθάρισες, θα τα έχω?

   1. Μα αν τα έχεις, δεν θα σου κάνει την πρόταση κουρέματος η τράπεζα.
    Αυτή η φιλολογία είναι για να γεμίζουμε σελίδες.
    Στα funds πωλούνται δάνεια, στο 2-5% της ονομαστικής τους αξίας, δάνεια που έχει εξαντληθεί κάθε ελπίδα είσπραξης.
    Όποιος έχει στο όνομα του κάποιο ακίνητο, δεν πρόκειται να του προσφερθεί κανένα κούρεμα.

    Μια απλή σκέψη:
    Έστω ότι έχω ένα σπίτι τρέχουσας εμπορικής αξίας 100.000 και χρωστάω σε κάρτες και καταναλωτικά επίσης 100.000.
    Με την τρέχουσα κατάσταση, πρέπει να χάσω το σπίτι και όλο και κάτι θα χρωστάω.
    Αν μου προσφέρουν 80% κούρεμα, με συμφέρει να πουλήσω το σπίτι στα 70-80.000, για να βρω αμέσως αγοραστή, να εξοφλήσω τις τράπεζες με 20.000 και να μου μείνουν και 50-60.000 στην τσέπη.

    Ρωτάω: χαζές είναι οι τράπεζες;

    1. Μπορεί και να είναι χαζές. Πώς θα χαρακτηρίζαμε κάποιον πλούσιο που σκόρπισε την περιουσία του σε θαλασσοδάνεια δεξιά αριστερά χωρίς να προβλέψει κάνενα σενάριο? Και τί γίνεται αν τα λεφτά αυτά δεν είναι δικά του αλλά ανθρώπων που του τα εμπιστεύθηκαν προς φύλαξη και τώρα δεν έχει να τους τα δώσει πίσω? Ένας οποιοσδήποτε ιδιώτης να έκανε κάτι τέτοιο θα τον έκλειναν στη φυλακή τρις ισόβια αντί να κυνηγάνε τους δανειολήπτες και να στηρίζουν τον ηλίθιο ιδιώτη.
     Ήδη η ιστορία με τους πλειστηριασμούς είναι πολύ επικίνδυνη, το αίμα βράζει, το έχω ξαναπεί, εδώ δεν είναι Ισπανία που πετάνε τον φτωχό στο δρόμο δια της βίας μαζί με τα έπιπλά του.

  2. Με εφάπαξ εξόφληση;;; Δηλαδή να έχω μαζεμένα χρήματα και να μην πληρώνω τις δόσεις μου. Και μόλις μου εμφανίσουν τέτοιο μέτρο να βγαλω τα μετρητά στη φόρα. Και γι αυτούς που είναι πράγματι μεροδούλι μεροφάι και δεν έχουν ουτε χιλιάρικο στην άκρη κανένα κούρεμα δηλαδή…

 11. Καλησπέρα,
  θα ήθελα να ρωτήσω και αν γνωρίζει κάποιος να μου πει την άποψή του:
  Έχω στεγαστικό δάνειο στην Πειραιώς (το έιχα πάρει από την ΑΤΕ).
  Κάποια στιμή δεν μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε την αρχική δόση μας (περίπου 650 ευρώ) και είχαμε κάνει ρυθμίσεις.
  Η τελευταί ρύθμιση έληξε στις 31/8. Εμείς πριν να έχουμε λξηιπρόθεσμες οφειλές πήγαμε στο κατάστημα της πειραιώς και ζητήσαμε να κάνουμε άιτημα για να μπούμε πάλι σε ρύθμιση.
  Εκεί ο υπάλληλος μας έδωσε το τυποποιημένο έντυπο οικονομικής κατάστασης του κώδικα δεοντολογίας και μας είπε ότι πλέον όλες οι ρυθμίσεις γίνονται μόνο έτσι και ότι είναι για το καλό μας κλπ. και επιπλέον μας είπαν ότι αν δεν το συμπληρώσουμε δεν θα είμαστε συνεργασιμοι…?
  Εμείς τέλος πάντων επιμέναμε ότι δε θέλουμε να το συμπληρώσουμε και ότι θέλουμε να υποβληθεί το αίτημά μας για ρύθμιση χωρίς την υποβολή του εντύπου. Μας διαβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτό αλλά αφού επιμένουμε να μας “κάνουν τη χάρη” και να το υποβάλουν για να δούμε ότι δε θα γίνει δεκτό. Προς το παρόν περιμένουμε την απάντηση, καθώς σήμερα υποβάλαμε το αίτημα.
  Ξέρει κανείς γιατί το κάνει αυτό η Πειραιώς? είναι η πολιτική της να οδηγεί τους πελάτες στον κώδικα?
  Το αντιμετωπίσαμε σωστά ή λάθος?
  Παρακαλώ όποιος έχει άποψη ή ανάλογη εμπειρία ας μου πει.

  1. …τα πράγματα είναι απλά… θέλουν να ξέρουν το σύνολο της περιουσίας σου… δηλαδή αν έχεις άλλα ακίνητα (γιατί ζητάει και Ε9)… αν έχεις και άλλα εισοδήματα… κτλ κτλ.

   Με λίγα λόγια θέλουν να ξέρουν πόσα έχεις για να σου το ρυθμίσουν ανάλογα – πάντα προς τα πάνω… αν δηλ. έχεις 1500€ εισόδημα τον μήνα άνετα μπορουν να σου ζητήσουν και 700-800€ – αν έχεις 1000€ θα παραμείνει εκεί που είσαι… αν έχεις 600€ μπορεί να σου πουν 500€/δοση.. Απλά να βγαίνει η δόση τους..

   Σε καμιά περίπτωση πάντως μην ρίξεις χρήματα στον κουβά.. δηλ. μην κάνεις καταθέσεις χωρίς να υπάρχουν χαρτιά ρύθμισης και ελάχιστη δόση..

   Θα έλεγα ότι γενικά – δεν υπάρχει σωστό ή λάθος… οι άνθρωποι αν μπορείς να τους πείς έτσι… είναι παράλογοι.

   1. Μα το θέμα είναι ότι τους τα παρέχω τα οικονομικά μου στοιχεία κάθε προηγούμνεη φορά που έκανα ρύθμιση΄, όπως και τώρα που αιτήθηκα νέα.
    Δεν καταλαβαίνω την επιμονή της τράπεζας στο να πάω με τον κώδικα

    1. Δυστυχώς πλέον αυτή είναι η διαδικασία, θα πρέπει να τα συμπληρώσεις όλα αυτά με πλήρη ειλικρίνεια. Οι τράπεζα δεν εμπιστεύεται πλέον ούτε τον ίσκιο της και σου λέει ότι θέλει επικαιροποιημενα στοιχεία επειδή στο ενδιάμεσο διάστημα μπορεί να σου ήρθε κάποια κληρονομιά, να αυξήθηκε τέλος πάντων το εισόδημά σου.

 12. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τη γνώμη σας, σχετικά με τη περίπτωση μου. Έχω μια κάρτα Citibank που έχει μεταφερθεί στην CREDIT M.
  Μετά από διαπραγματεύσεις και χαμένες προθεσμίες λόγω οικονομικής δυσχέρειας κατέληξαν ότι θα προχωρήσουν σε διαταγή πληρωμής. Με πήραν σήμερα και με ρώτησαν αν έχω ορίσει δικηγόρο. Χρειάζεται να βρω κάποιον πριν βγει η διαταγή πληρωμής;
  Ρωτάω γιατί τα οικονομικά αρκούν μόνο για την συντήρηση της οικογένειας μου και θέλω χρόνο για να μαζέψω χρήματα για δικηγόρο. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

    1. Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο, εμένα δεν με ρώτησαν ποτέ αν έχω ορίσει δικηγόρο. Έχετε περιουσιακά στοιχεία?

     1. Ευχαριστώ για την απάντηση Νίκο. Ούτε εγώ το είχα ξανακούσει και ήθελα μια δεύτερη άποψη. Έχω την ψιλή κυριότητα στο πατρικό μου. Επί της ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε αν αυτό θεωρείτε και πρώτη κατοικία;

     2. Η τράπεζα μπορεί να πάρει για τον εαυτό της την ψιλή κυριότητα. Δεν ξέρω αν θα το κανει όντως πάντως η απειλή θα πλαναται.

     3. ακόμα και αν αφορά πρώτη κατοικία; από όσο και αν ξέρεις βέβαια, η ψιλή κυριότητα δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία;

     4. Υπάρχει ένα αλαλουμ στο τί θα γίνει τελικά με την πρώτη κατοικία. Από ότι διάβαζα σήμερα οι τρόικα δεν δίνει έγκριση για την εξαίρεση της πρώτης κατοικίας, οπότε η ψιλή επικαρπία ακόμα κινδυνεύει.

     5. Λοιπόν, για να μην τσιμπάμε σε ο,τι μαλακία διαβάζουμε:
      Το πρόβλημα των κόκκινων δανείων είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ.
      Δεν θα λυθεί ούτε με κατασχέσεις, ούτε με πλειστηριασμούς.
      Βασικά ΔΕΝ θα λυθεί καθόλου.
      Αν γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί, θα καταρρεύσουν οι τιμές των ακινήτων.
      Αν γίνουν πλειστηριασμοί, όπου η ίδια η τράπεζα αγοράζει το ακίνητο, για να μην καταστεί άγονη η διαδικασία, θα πρέπει να πληρώνει ΕΝΦΙΑ και λοιπούς φόρους και ταυτόχρονα να διαγράψει από τα βιβλία της ποσά οφειλών.
      Εκτιμώ ότι θα γίνουν κάποιοι πλειστηριασμοί, έτσι για εκφοβισμό και αυτό είναι όλο.

  1. Μήπως σας πήρε κάποιος Ηλιόπουλος με ψαρωτική αντιπαθητική φωνή;;; Θα μου πείτε σιγά μην είναι ένας, αλλα θα σας πω τη δική μας περίπτωση επίσης από credit για πρωην καρτα Citibank του συζυγου. Πριν δυο χρόνια και για μια μικρή καθυστέρηση πληρωμής, του τηλεφώνησαν και του είπαν οτι θα κινηθούν νομικα κλπ. Δεν ήρθε καμμιά διαταγή πληρωμής μόνο που την επόμενη φορα που ήρθε ο μηνίαιος λογαριασμός το τελικό ποσό πληρωμής ήταν το σύνολο που χρωστούσε (μιλάμε για 800 ευρώ τώρα) και κάποια δικαστικά έξοδα. Συνεχίσαμε να πληρώνουμε, που έτσι κι αλλιώς το είχαμε σκοπό, αλλά βάζαμε κάπου 30 ευρώ το μήνα. Σταμάτησαν οι ενοχλήσεις και το υπόλοιπο κατέβαινε, ώσπου φετος για ένα διάστημα λόγω δυσκολιών πάλι ενα μηνα πληρώναμε, δυο δεν πληρώναμε. Αρχές Ιουνίου τηλεφωνησε ο κύριος που λεω παραπάνω και ειπε ότι θα έπρεπε να βαλουμε 160 ευρω εκεινο το μήνα ή αν θέλουμε κάποιο κούρεμα ή τελοσπάντων να βάζουμε 60 ευρώ καθε μήνα και όχι 30. (αχαριστίες ρε φίλε). Του είπα ότι θα πληρώνουμε ότι μπορούμε. Μου απάντησε “δεν γίνεται γιατί αλλιως θα εκδοθεί διαταγή πληρωμής”. Του απάντησα “αφήστε τα αυτά, σταματήστε τους εκβιασμούς και δεν σας πιστεύω”. Πήγα μία από τις επόμενες ημέρες και κατέθεσα πάλι τα 30 ευρώ. Τον Ιούλιο πάλι δεν πληρωσαμε και αρχές Αυγούστου νάτος ο κύριος. “γεια σας ειμαι ο κ. Ηλιόπουλος. Επειδή θα εκδοθεί ΔΠ που να σας τη στειλουμε στην παλιά ή την καινούρια διέυθυνση;;;” Κι όταν του είπα “ώστε θα στειλετε ΔΠ” μου λεει “είδατε που δεν με πιστεύατε;;; Και με τα έξοδα το ποσό θα πάει στα 1000” Και του λέω “ΟΚ στειλτε την (φυσικά στην καινούρια διεύθυνση ρε βλάκα! ) και έχουμε ένα λόγο να σταματήσουμε εντελώς τις πληρωμές”.
   Μου λέει “πάντως να ξέρετε δεν κινδυνέυετε ούτε κατάσχεση να σας κάνουν ούτε να παει φυλακή ο σύζυγος. “Δέν έχει τίποτα ο σύζυγός μου στο όνομά του κύριε” του έιπα.
   Διαταγή προς το παρόν δεν λάβαμε, συνεχίζουμε να πληρωνουμε καθε μήνα και στο λογαριασμό μέχρι προχθές δεν προστέθηκαν δικαστικά έξοδα.
   Θα συνεχίσω να την περιμένω γιατί ξέρω ότι καθυστερούν αυτά, αλλά κάτι μου λέει ότι μπλόφαρε.

   1. Σίγουρα μπλοφαρε ο ξεδιαντριοπος. Αυγουστο δεν εκδίδονται διαταγές πληρωμής. Και από την ημερομηνία έκδοσης πρέπει να σου επιδοθεί εντός δύο μηνών.

    1. Εκτός αν το δρομολόγησε για Σεπτέμβριο. Το τηλεφώνημα έγινε 3 με 4 Αυγούστου. Εγώ πάντως ακόμα περιμένω. Θα δούμε.

     1. αφού ο σύζυγος δεν έχει περιουσιακά στοιχεία, είτε έρθεί ΔΠ είτε δεν έρθει, δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα. Και για μένα κακώς πληρώνετε τα 30 ευρώ αφού και σας φοβερίζουν με ΔΠ και δεν κατεβαίνει το ποσό επειδή αυτό που δίνετε το τρώνε οι τόκοι που ανατοκίζονται. Κοίτα, μας έχει φάει η μιζέρια, μια φορά ζούμε, αφού αδυνατείτε να δίνετε μια δόση της προκοπής κάθε μήνα και δεν υπάρχει έστω ούτε ένα σκυλόσπιτο…ασχοληθείτε με κάτι άλλο

     2. Δεν έχεις και άδικο. Πληρώνουμε για την τιμή των όπλων και για ότι μπορούμε να παλέψουμε για να μην τα βρούμε κάποια στιγμή μπροστά μας. Εννοείται ότι αν θα ερθει ΔΠ δεν θα εχει νόημα καμιά πληρωμή.

 13. Καλησπερα.Θα ηθελα να σας συγχαρω για τη βοηθεια και τις συμβουλες που δινεται αυτη τη δυσκολη περιοδο.Η δικη μου περιπτωση ειναι η εξης, εχω μαζι με τη γυναικα μου απο καρτες και καταναλωτικα γυρω στις 80.000 ευρω χρεος χωρις εξασφαλισεις.Εχω να πληρωσω δοση απο το 2010 και υπαρχουν 2 διαταγες πληρωμης που τρεχουν, σε 2 δανεια εχω μπει εγγυητης για τη γυναικα μου και το αντιθετο.Απο περιουσια εχω στο ονομα μου ενα ΙΧ 13 ετων και το 33% απο δυο σπιτια, η γυναικα μου δεν εχει τιποτα.Ο δικηγορος μου προτεινει το νομο κατσελη αλλα με μηνιαιο εισοδημα με τη συζυγο 2000 ευρω νομιζω οτι θα αναγκαστω να πληρωσω μεγαλη δοση και τα παγια ειναι πολλα με δυο παιδια [φροντιστηρια,ενδυση, 3 ρυθμισεις στην εφορια 300 ευρω για βενζινη λογω μεγαλης αποστασης εργασιας κ.λ.π].Η αλλη λυση ειναι να μεταβιβασω το ποσοστο απο τα δυο σπιτια στα παιδια μου και να τα γραψω ολα στα %^%$#@#^*.Θα ηθελα τη γνωμη σας και κυριως αν μπορω να κανω τη μεταβιβαση στα παιδια μου χωρις να εχουν καποιο προβλημα μελλοντικα .Ευχαριστω.

  1. Αν μεταβιβάσεις τα ποσοστά από τα σπίτια στα παιδιά, οι δανείστριες τράπεζες μπορούν να σου κάνουν αγωγή για καταδολίευση δανειστή, εντός 5 ετών, από την ημερομηνία μεταβίβασης.
   Δηλ αν το συμβόλαιο μεταβίβασης έχει ημερομηνία 1 Νοε 2016, έχουν περιθώριο μέχρι την 31 Οκ 2021.
   Και μην πιστέψεις ότι δεν θα το κάνουν, Θα γίνει 99,99%.

   1. Πιστευεις οτι υπαρχει κινδυνος απο τα μικρα ποσοστα για τα σπιτια? και τι μου προτεινεις να κανω?

    1. Ναι, υπάρχει κίνδυνος.
     Γνωρίζω περιπτώσεις, όπου ο οφειλέτης έχει το 10% κυριότητας σε ακίνητο μικρής αξίας και πολύ παλιό και πάλι η τράπεζα τον κυνήγησε.
     Όχι τόσο για να πάρει το ακίνητο, όσο για να τον κρατάει στο χέρι.

     Προτάσεις δεν μπορώ να κάνω πάνω σ’αυτό.
     Μπορείς να κάνεις τη μεταβίβαση και να το ρισκάρεις. Αν η τράπεζα δεν σε κυνηγήσει εντός πενταετίας το γλυτώνεις, αλλά είναι επίφοβο.
     Σε συγγενή μου που έκανε το ίδιο, ο δικαστικός επιμελητής ήρθε και του επέδωσε την αγωγή ακριβώς την τελευταία μέρα της προθεσμίας των 5 ετών, εκ μέρους τραπέζης Πειραιώς, όταν πλέον είχε πιστέψει ότι την σκαπούλαρε.

     1. Πιστευεις ο νομος κατσελη ειναι καλη λυση στη περιπτωση μου?

     2. Βασικά, ο ν. Κατσέλη βοηθάει όσους είναι … απένταροι.
      Δηλ πας στο ειρηνοδικείο, όπου ο δικαστής ορίζει μια μηνιαία δόση με βάση τα εισοδήματά σου.
      Αν πχ έχεις μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα 500ευρώ, ως οικογενειάρχης, σου βάζει να πληρώνεις 10 ευρώ / μήνα για 4 χρόνια και τα υπόλοιπα διαγράφονται.
      Με 2000 εισόδημα, θα σου βάλει μια δόση 700 ευρώ το μήνα.
      Οπότε….. δεν κολλάει στην περίπτωσή σου.

     3. Σε ευχαριστω για τις συμβουλες αν και με ανησυχησες λιγο, ειχα την εντυπωση οπως μου ειπε και ο δικηγορος οτι η περιουσια μου λογω μικρου ποσοστου και μη εκμεταλευσιμου απο τις τραπεζες δεν διατρεχει σοβαρο κινδυνο

     4. Όπως είπα και πιο πριν, η τράπεζα θα εγγράψει αναγκαστική προσημείωση, για να σε κρατάει στο χέρι.
      Όποτε θελήσει, θα σε απειλήσει με πλειστηριασμό, αλλά στην ουσία δεν θα μπορείς ποτέ να πουλήσεις – μεταβιβάσεις – κληροδοτήσεις το σπίτι, αφού θα είναι προσημειωμένο.

      Παρόμοια τακτική έχει το δημόσιο με τις φορολογικές ενημερότητες. Μπορεί να χρωστάς και να μην πληρώνεις και να μην σε ενοχλήσει ποτέ η εφορία, αλλά κάποια στιγμή, που θα χρειαστείς φορολογική ενημερότητα, αναγκαστικά θα περάσεις πρώτα από το ταμείο για να την πάρεις.

      Να θυμάσαι ότι ο δικηγόρος, μιλάει εκ πείρας και δεν μπορεί να προβλέψει καταστάσεις, αν αυτές δεν ορίζονται ρητά από το νόμο, όπως π.χ. η επιλογή μιας τράπεζας, για το τι θεωρεί μικρή η μεγάλη περιουσία.

     5. εχω διαβασει ομως σε διαφορα σαιτ ,οτι ………..και αν το καταλαβαινω σωστα εννοει …οτι και περα απο την πενταετια μπορει η τραπεζα να κανει αγωγη διαρηξης

      ….το γνωριζει καποιος αυτο? τι ισχυει τελικα?

     6. Δέν εννοεί αυτο που φοβάσαι. Εννοεί πως η πενταετια κρινεται ημερολογιακα και οχι χρονολογικα
      “Η προθεσμία αυτή αποτελεί παραγραφή και όχι αποσβεστική προθεσμία, άρα κρίνεται ημερολογιακά στα πέντε έτη και όχι κατά το τέλος του αντίστοιχου πέμπτου έτους 1885/2009 ΑΠ.”
      αν πουληθηκε σπιτι στις 1/5/10 η πεντετια τελειωνει στις 1/5/15 και οχι στο τελος του 15

     7. μακαρι να ετσι και να μην υπαρχει κανα παραθυρακι….εχτες επερνα τηλεφωνα στην ευελπιδων για να μαθω μηπως εχει γινει η αγωγη…και δεν εβγαλα ακρη…αυριο πρωι πρωι θα παω εκει ο ιδιος…ξερει κανεις τι ωρα ανοιγει το πρωτοδικειο για τα δικογραφα? νομιζω εκει πρεπει να απευθυνθω.

     8. Ναι από τηλέφωνο δεν σου λένε, πρέπει να πας ο ίδιος με ταυτότητα. Πήγαινε κατά τις 8, μπορεί και να σε στείλουν Αλεξανδρας, είσοδος από Κυριλλου Λουκαρη. Οπωσδήποτε ταυτότητα μαζί σου

     9. Και πολύ σωστά κάνουν που δεν δίνουν πληροφορίες από το τηλέφωνο, παιδιά, διαφορετικά κάθε αλιτήριος θα μάθαινε ο,τι ήθελε για μας.

     10. δεν ειναι οτι δεν λενε ,απλα οτι τηλεφωνο και να χρησιμοποιησα δεν βρισκεις ακρη με τιποτα…ο ενας στον αλλο σε δινει και μετα κανεις δεν σηκωνει τηλεφωνα…

     11. λες Αλεξανδρας να με στειλουν ε? εχω και μια υποψια… οτι γενικα να μην με πληροφορησουν…δηλαδη να μου πουνε…. θα σας ερθει με τον κλητηρα και τετοια….

     12. ελπίζω όχι. Εφόσον υπάρχει αγωγή και έχει καταχωρηθεί στο σύστημα, λογικά δεν έχουν λόγο να μην σε ενημερώσουν.

     13. ξεκίνα από κτίριο 2, 2ος όροφος που κατατίθενται οι αγωγές, γραφεία 202-203 και βλέπεις….Μετά είδα οτι υπάρχει αρχείο δικογράφων στη Κυρίλλου Λούκαρη στο -4…. Πιστεύω θα εξυπηρετηθείς σε κάθε περίπτωση

     14. δεν ειδα τα χτεσινοβραδυνα σου μηνυματα,οποτε πηγα ψαχνοντας για το κτιριο 16 και το κτιριο 2, που απο τις συζητησεις και “ψαξιμο” ,που ηδη ειχα κανει τις τελευταιες μερες ειδα οτι εκει θα ηταν η λυση ….με ειδε ενας δικηγορος ,που εψαχνα και μου ειπε κτιριο 2 για τις αγωγες, μετα τις 9 η ωρα ομως και για τις μυνησεις κτιριο 16 μετα τις 9 και 15,αλλα για τις αγωγες μου λεει, λιγο δυσκολο να σου πουν . Οντως Νικο οπως ειπες κτιριο 2 στο 203. Το μονο κακο ειναι οτι η αγωνια ,παρατεινεται ,γιατι δεν σου λενε αμεσα,καταθετεις αιτηση για πιστοποιητικο ,περι υπαρξης αγωγης απο ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ …και η απαντηση στις….. 4 Νοεμβρη.Εκει στο 203… η πολυ καλη υπαλληλος ,αφου ρωτησα αν υπαρχει τροπος να μαθω πριν τις 4 Νοεμβρη ,μου απαντησε οτι δεν γινεται πιο γρηγορα…με παρεπεμψε …”αλλου”..οπου εκει πηρα ημερομηνια για 31 οκτωβρη…ισως θα μπορουσα να παρω και πριν τις 31 Οκτωβρη,αλλα εκεινη την ωρα μου φανηκε καλο το “ημερολογιακο κοψιμο” ,αλλα μετα που το σκεφτηκα ….τελικα ισως θα μπορουσα να μαθω και μεσα στην αλλη εβδομαδα….Μετα πηγα κτιριο 16 ,οπου εκει υπηρχε μια δεκαλεπτη ουρα ,αλλα εφευγε γρηγορα ο κοσμος,σε ενημερωνουν αμεσα ,με την ταυτοτητα….. αν υπαρχει μηνυση ,οπου και δεν ειχα τιποτα.Τωρα σκεφτομαι οτι αν ειχα διαβασει το χτεσινοβραδυνο σου μυνημα, θα πηγαινα και στην λουκαρεως,αφου ειπες οτι εχουν αρχειο δικογραφων…μπορει εκει να μου απανταγαν αμεσως,να εχουν αλλο συστημα.

     15. Πολύ ωραία, δεν εκκρεμεί τίποτα ποινικό εναντίον σου. Τώρα, για την ύπαρξη αγωγής θα περιμένεις 11 μέρες, δεν είναι τίποτα τραγικό. Το παιδί σου πόσο χρονών ήταν τη στιγμή της μεταβίβασης?

     16. Hταν 11μησι ,γιατι ? παντως εκει που περιμενα, μιλαγαν 2 δικηγοροι που θελαν να καταθεσουν κατι χαρτια και τους ακουγα να λενε “θα γινουν πολλα λαθη τωρα με τα καινουργια που θα ισχυουν” …και συμφωνουσαν… ,δεν προλαβα να μπω στην κουβεντα….αλλα νομιζα οτι μιλουσαν για προθεσμιες ….και ετσι αδραξα την ευκαιρεια να ρωτησω εναν απο αυτους ,ποσο καιρο εχει προθεσμια η τραπεζα να δωσει την αγωγη και μου ειπαν 30 μερες…οποτε δεν ισχυουν αυτα που λεγαμε προχτες, οτι μπορει να μου την δωσουν λιγο καιρο πριν το δικαστηριο αν ηταν για παραδειγμα το 2018.

     17. Στη θέση σου δεν θα ανησυχούσα. Πριν 10 χρόνια ίσως σε τσακωνανε, σήμερα γίνεται τέτοιος συνωστισμός στα υποθηκοφυλακεια με τα κοράκια να ξεσκονιζουν όλους τους τομους που δεν βγαίνει άκρη. Ρωταγα για την ηλικία του παιδιού επειδή για να υπάρξει διάρρηξη/ καταδολιευση θα πρέπει το άτομο που του γίνεται μεταβίβαση να είναι εις γνώση του ότι το κάνεις για να “εξαπατησεις” τους δανειστές. Τί γνώση μπορεί να έχει για νομικά ζητήματα ένα παιδί 11 ετών? Αν βέβαια το μεταβιβαζες στη σύζυγο η αν ο υιός ήταν ενήλικος θα είχαμε καταδολιευση καραμπίνατη. Εδώ όμως νομίζω ότι λείπει ενα σημαντικό στοιχείο ώστε να στοιχειοθετηθεί κάτι τέτοιο. Τέλος πάντων υπομονή μέχρι την άλλη Δευτέρα, λίγες μέρες είναι θα περάσουν

     18. και αυτο θεωρειτε δολιο, αν διαβασεις τον αστικο κωδικα απο 936-945 αρθρο…μου ρθε και χαρτι για δανειο …οτι ειμαι μη συνεργασιμος δανειοληπτης…ελεγε οτι ερεπε να παω στο ταχυδρομειο μεσα σε 7 μερες,…εχουν δωσει εντολη εμαθα απο το ταχυδρομειο…να μενει το συστημενο μεχρι 7 μερες…μετα γυριζει πισω… και μου ρθε και αλλο ενα ,που λεει πανω, δυο συστημενα…αλλα πισω την πισω μερια το χαρτι λειγια 15 μερες…ξεχασαν να σβησουν το 15 και να βαλουν 7…και σκεφτομαι να παω μετα απο 14 μερες και να το ζητησω το συστημενο…αφου δηλαδη θα το εχουν γυρισει πισω στην τρπεζα….και αν θελει ας το ξαναστειλει ….θα παω
      να κανω ενσταση και θα πω οτι κακως με ειπαν μη συνεργασιμο γιατι στα συστημενα ποτε δεν ειχε προταση γραπτη αλλα παντα εχει διαφημιστικα,εχω παρει ηδη φυλλαδια απο τα σταντ

     19. Περίμενε 10 μέρες και θα ξέρεις. Και μετά μην ασχοληθείς ξανά. Εγώ όταν μου έρχεται ειδοποίηση για συστημένο που δεν περιμένω, απλά δεν πάω στο ταχυδρομείο και ας στείλουν και δύο και τρία ειδοποιητήρια. Μέχρι τις 31 μόνο υποθέσεις θα κάνεις, εγώ σου λέω να σκεφτείς θετικά

   2. δηλαδη begar ,αν αποφασισει η τραπεζα να κινηθει εναντιον του….στις στις 31 Οκ του 2021, ποια ειναι η διαδικασια που θα συμβει?

    1. Η τράπεζα θα καταθέσει στη γραμματεία του αρμόδιου δικαστηρίου την αγωγή εναντίον του και δυό ώρες μετά θα εμφανιστεί στην πόρτα του ο δικαστικός επιμελητής για να του επιδώσει αντίγραφο.

     1. εισαι σιγουρος? γιατι δυο ωρες μετα? ……1η περιπτωση….δεν ειναι πιθανο δηλαδη να λεει οτι εγεινε ελεγχος στο υποθηκοφυλακιο, πριν τις 31 Οκ …και να κατατεθει η αγωγη διαρηξης στο δικαστηριο στις και να λεει το εξης…..μετα απο ελεγχο που εγινε στο υποθηκοφυκολακειο στις κανουμε την αγωγη διαρηξης της μεταβιβασης κ.τ.λ…. 2η περιπτωση ……δεν ειναι πιθανο να λεει οτι μετα απο ελεγχο που εγεινε στο υποθηκοφυλακιο στις 29 Οκ καταθετουμε σημερα 30 ΟΚ την αγωγη διαρηξης της μεταβιβασης κ.τ.λ….και να μου ερθει εμενα το αντιγραφο με επιμελητη μετα απο 2-3 εβδομαδες? ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ για τους εξης λογους…πως μπορει να κατωχυρωθει καποιος ,οτι πραγματι η τραπεζα ελενξε εγκαιρα στο υποθηκοφυλακιο πριν περασει η πενταετια ? αυτη μπορει να το ελενξει μετα απο μια εβδομαδα, αφου περασε η πενταετια και να πει οτι εγινε ελενχος πριν την πενταετια ….και ο αλλος λογος ειναι ο εξης ,που μου εχει συμβει εμενα και συναδει με την δευτερη περιπτωση που ανεφερα πριν …..τελειωνε η περιοδος των 3 χρονων, για να κανει εφεση η τραπεζα σε ανακοπη διαταγης πληρωμης που ειχα κερδισει…και εκει που νομιζα οτι περασε η προθεσμια και δεν καναν εφεση ,ηρθε η εφεση στα χερια μου, 3 βδομαδες μετα την παροδο των 3 χρονων προθεσμιας, οπου και ανεγγραφε οτι εγινε 5 μερες πιν περασουν τα 3 χρονια… Αν απαντησεις begar και για τις δυo περιπτωσεις που αναφερθηκα ,αλλα και για το πως μπορει να κατωχυρωθει καποιος οτι η τραπεζα εκανε εγκαιρα ελενχο θα σε ευγνωμονουσα

     2. Το πότε θα κάνει τον έλεγχο στο υποθηκοφυλακείο η τράπεζα είναι αδιάφορο. Αυτό που μετράει είναι το πότε θα καταθέσει την αγωγή στο δικαστήριο.
      Θα πρέπει η ημερομηνία κατάθεσης να είναι μέσα στην 5ετή προθεσμία που δίνει ο νόμος, διαφορετικά ο δικαστής θα την απορρίψει ως εκπρόθεσμη.
      Π.χ.
      Μπορεί η τράπεζα να κάνει τον έλεγχο 5 μήνες μετά τη μεταβίβαση του ακινήτου, αλλά να καταθέσει την αγωγή την τελευταία ημέρα της 5ετίας (ας πούμε ότι είναι η 31 Οκτ).

      Με λίγα λόγια, η κατάθεση αγωγής πρέπει να γίνει εντός της προθεσμίας που ορίζει ο νόμος.

      Σχετικά με την έφεση, επάνω στο χαρτί έχει σφραγίδα της γραμματείας του δικαστηρίου, που αναγράφει την ημερομηνία κατάθεσης της.
      Αν αυτή είναι μετά την 3ετία, τότε ο δικαστής, κατά την εκδίκαση, θα την απορρίψει ως εκπρόθεσμη.

      δες και αυτό:

      https://greeklaw.github.io/gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%AF%CE%B5%CF%82.html

     3. οκ ειναι αδιαφορο,οταν ομως καταθεσει την αγωγη, θα μου ερθει την ιδια μερα , οπως ειπες? η μπορει να μου ερθει και μετα απο 3 εβδομαδες ,οπως μου συνεβη και με την εφεση στην αποφαση της διατγης πληρωμης και δεν το περιμενα…..Α και σε ενα αλλο μηνυμα χτες ,που μαλλον δεν το εχεις δει ,σε ρωτουσα για την πενταετια ,αν οντως ισχυει σαν προθεμια…γιατι σε καποια σαιτ εχω διαβασει και εγω ετσι οπως το καταλαβαινω εννοει …οτι δεν αποτελει προθεσμια …….η εγω το καταλαβαινω λαθος? ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ begar

     4. https://greeklaw.github.io/gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD.html

      5 χρόνια

      Η αγωγή διάρρηξης απαλλοτρίωσης παραγράφεται πέντε έτη από την απαλλοτρίωση 946 ΑΚ.
      Χρόνος έναρξης της παραγραφής είναι ο χρόνος που έλαβε χώρα η απαλλοτριωτική δικαιοπραξία 1695/1998 ΑΠ.
      Η προθεσμία αυτή αποτελεί παραγραφή και όχι αποσβεστική προθεσμία, άρα κρίνεται ημερολογιακά στα πέντε έτη και όχι κατά το τέλος του αντίστοιχου πέμπτου έτους 1885/2009 ΑΠ.

      Εννοεί ότι η προθεσμία λήγει ακριβώς 5 χρόνια μετά την πώληση και όχι στο τέλος της χρονιάς, που συμπεριλαμβάνεται το 5ο έτος.

      Τις δύο ώρες τις ανέφερα ως σχήμα λόγου.
      Ανάλογα με το τι επιδίδει ο ΔΕ, ισχύει και αντίστοιχη προθεσμία.
      Σου έδωσα σύνδεσμο στο προηγούμενο σχόλιο.

     5. begar καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις σου…δεν βρηκα στο συνδεσμο που μου εδωσες ,ποσες ειναι τελικα οι μερες της επιδοσης της αγωγης διαρρηξης απο τον κλητηρα προς εμενα, αλλα δεν πειραζει….σκεφτομαι να κανω κατι αλλο για να γλιτωσω απο την αγωνια… ….και θελω και εδω την βοηθεια σου…σκεφτομαι να παω στην ευελπιδων και να ρωτησω….αυτο που θελω απο σενα να μου πεις αν γνωριζεις, που πρεπει να απευθυνθω οταν παω εκει ,για να μου πουν αν εχει γινει,αν οντως ειναι στην ευελπιδων η απαντηση που ψαχνω στο ερωτημα μου? αν οντως θα με εξυπηρετησουν…αν θα μου απαντησουν αμεσα….η θα χρειαζεται καποια αιτηση? χρειαζεται να εχω ταυτοτητα, η κατι αλλο μαζι μου? υπαρχουν συγκεκριμενες ωρες και μερες για τετοιου ειδους ερωτηματα?

     6. Η προθεσμία για την επίδοση αγωγής είναι 60 μέρες πριν τη δίκη. Πήγαινε ευελπιδων νομίζω κτίριο 16, σου απαντανε επί τόπου

     7. εκει Νικο μου απαντανε για αγωγες ? σαν την δικη μου περιπτωση? η ειναι εκει μονο για μηνυσεις?

     8. σε αυτό έχεις δίκιο, μπορεί να αφορά μόνο ποινικά, για σιγουριά κάνε ένα τηλέφωνο στα κεντρικά να σε καθοδηγήσουν, σίγουρα υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία αφού όλα κατατίθενται ηλεκτρονικά και υπάρχει αρχείο, μπορεί να είναι στην Αλεξάνδρας. Το τηλεφωνικό κέντρο του Πρωτοδικείου είναι 2108625016,-522,-055

     9. και κατι αλλο….ειπες 60 μερες πριν την δικη ειναι η προθεσμια για αγωγη….η δικη αυτη οριζεται την ημερα που κατατιθεται η αγωγη? δηλαδη αν η δικη ειναι για παραδειγμα το γεναρη του 2018 …δεν εμποδιζει τιποτα την τραπεζα να μου την δωσει τον νοεμβρη του 2017 …δηλαδη 60 μερες πριν την δικη ,ετσι δεν ειναι?

     10. ναι. την ημέρα που κατατίθεται η αγωγή, ορίζεται και δικάσιμος, οπότε σωστά λες οτι αν η δίκη έχει οριστεί για 15/01/2018, θα σου έρθει κλήτευση το αργότερο μέχρι 15/11/2017.

     11. Επίσης, όταν έρχεται κάποιος άγνωστος στην πολυκατοικία και ρωτάει από το θυρουηλεφωνο αν είμαστε εκεί, δεν απανταμε παθητικά “δεν είμαι εδώ, είμαι εδώ” αλλά με παρρησία ρωτάνε πρώτα “ποιός είστε κύριε, τί θέλετε?” Αν δεν δώσει απάντηση ότι είμαι ο τάδε και θέλω αυτό αλλά επιμένει να ρωτάει, λέμε “φύγετε γιατί θα καλεσω την αστυνομία!”. Ο ταχυδρόμος όταν έρχεται λέει “ταχυδρόμος”, ο πιτσιρικάς ζητάει να μοιράσει φυλλάδια, ο δικαστικός επιμελητής λέει ότι έχει να αφήσει κάτι, η αστυνομία λέει ότι είναι αστυνομία. Μην ψαρρωνετε και διωξτε τους αγνώστους!

     12. εχεις δικιο ,αλλα οπως ειπα, δεν ημουν εγω που απαντησε στο θυροτηλεφωνο…..ακριβως ετσι ,αυτη ειναι η ερωτηση …ποιος ειστε ?τι θελετε?…..και οπως ειπα χτες ,ειχε το ιδιο συμβει τον Μαιο ,πριν μου ερθει η εφεση για την αποφαση ανακοπης της διαταγης πληρωμης και για αυτο πιθανολογω οτι το ιδιο θα μου συμβει και τωρα με την αγωγη διαρρηξης,ελπιζω να μην βγω αληθινοσ.Παω να παρω αμεσα το τηλεφωνο που μου εδωσες και να δω αν εχει γινει αγωγη…..ελπιζω να μαθω σημερα αν τελικα την γλυτωσα….

 14. Καλησπέρα , κατ αρχάς συμφωνώ με τον jimjim, η βοήθειά σας είναι σημαντική και με τις πληροφορίες που δίνετε αλλά και ψυχολογικά. Για παράδειγμα σας είχα αναφέρει ότι προσπαθώ τόσο καιρό να δηλώσω το μοναδικό μου εισόδημα, το λογαριασμό μισθοδοσίας ακατάσχετο, και μια ο λογιστής δεν ήξερε κ απ την άλλη στην τράπεζα το έπαιζαν κινέζοι. Begar κάποτε είχες αμφιβολίες για την συνέχιση του site θυμάμαι, να είσαι σίγουρος έχεις βοηθήσει πολύ κόσμο κυρίως ψυχολογικά, και σε/σας ευχαριστούμε.
  2 ερωτήσεις παρακαλώ αν ξέρει κάποιος να απαντήσει:
  1) Κάτι άκουσα στην τηλ για καραντίνα 10ετίας. Δηλ να χρωστάω και να δεσμευτούν όλα τα εισοδήματά μου μέχρι να ξοφλήσω… είτε χρωστάω σε εφορία είτε σε τράπεζα θα μπαίνω σε καραντίνα…
  2) Το 2007 πήρα δάνειο στην τότε ASPIS και πλήρωνα κανονικά μέχρι το 2010 που ο μισθός μου μειώθηκε και έφτασα σήμερα που πληρώνουμε και για τον αέρα που αναπνέουμε να μην μπορώ να δώσω ούτε σέντ αφου σας είχα ξαναπεί ότι η καθημερινότητα μου δημιουργεί συνήθως νέα χρέη ζώντας μια ζωή μόνο με τα βασικά. Υπάρχει περίπτωση στη νέα σύμβαση που υπέγραψα τότε να υπήρχε κάποιος όρος για μεταβίβαση χρεών του δανείου στα παιδιά μου; Το χει κάνει αυτό καμιά τράπεζα;

  1. 1. Η καραντίνα αφορά αυτούς που έχουν χρέη προς το ΔΗΜΟΣΙΟ και παρά την έρευνα που γίνεται, δεν βρίσκουν κάτι για κατάσχεση. Αυτά τα χρέη θα χαρακτηριστούν ανεπίδεκτα είσπραξης και το δημόσιο θα παρακολουθεί τον οφειλέτη επί 10 χρόνια, ώστε αν από κάπου αποκτήσει χρήματα ή ακίνητα, να του τα κατασχέσουν. Όχι μισθούς.

   2. ΔΕΝ μπορείς να υπογράψεις τέτοιο πράγμα, ακόμα και εν γνώση σου.
   ΔΕΝ μπορείς να μεταβιβάσεις χρέη σε τρίτους, αν δεν υπογράψουν οι τρίτοι ότι συμφωνούν. Αν οι τρίτοι είναι ανήλικοι, απλά ΔΕΝ γίνεται. Είναι παράνομο.

 15. Καιρός να κάνω και εγώ μία ερώτηση. Η διαβόητη Eurobank προχώρησε στην καταγγελία των συμβάσεων δύο προϊόντων το 2009. Έλαβα διαταγή πληρωμής για το ένα το 2011. Για το άλλο δεν έλαβα κάτι και πέρασαν 7 χρόνια. Μπορεί να εκδώσει τώρα? Ισχύει εδώ η παρέλευση της 5ετιας?

  1. χωρις να ειμαι 100% σιγουρος ….ναι μπορει να σου εκδοσει,δεν ισχυει εδω η πενταετια….και στην δικια μου περιπτωση με την μεταβιβαση …ακομα δεν ειμαι σιγουρος αν ισχυει η πενταετια…νομιζω οτι υπαρχουν καποιες λεπτομερειες ,οπως το οτι αν εχει καταγγελθει το προιον μεσα σε ενα χρονο…τοτε…..υπαρχει θεμα.

   1. Για εσένα η 5ετια πέρασε, θα κάνεις επιμονή 9 μέρες και έλεγξε στο ενδιάμεσο τις φοβίες σου επειδή σου έχει γίνει ψυχαναγκαστική εμμονή

    1. mpa ok ειμαι…αν δω αυτο που δεν θελω, τοτε θα πρεπει να ψαχνομαι για νομο κατσελη…..η ακομα και αν δω αυτο που θελω ,παλι θα αρχισω να ψαχνομαι για νομο κατσελη…

  2. ερωτηση …με αυτη την διαταγη πληρωμης που σου καναν πριν 7 χρονια ,τι εχει γινει? ποια ειναι η εξελιξη αυτης της υποθεσης απο τοτε που σου εγινε η επιδοση?

   1. κοίτα μια απλή ερώτηση κάνω επειδή προσωπικά δεν κινδυνεύω, Τότε δεν ήξερα, και ένας δικηγόρος μου έφαγε 800 ευρώ για την ανακοπή, 100 ευρώ για την παράσταση δικηγόρου. Η υπόθεση πήρε αναβολή και στη δεύτερη συζήτηση δώρισα άλλα 300 ευρώ στο δικηγόρο. Μετά έμαθα οτι αφού δεν έχω περιουσιακά δεν υπήρχε λόγος να μπω σε αυτά τα έξοδα. Έχω μπλοκάρει τις κλήσεις του δικηγορικού γραφείου που καλεί κάθε εβδομάδα και έκτοτε…. δεν γνωρίζω

    1. οντως σου εφαγε πολλα….ουσιαστικα αν την γλιτωσω και γω …θα βρεθω στην θεση σου…αλλα επειδη απο εδω μεσα το εχουμε ξανασυζητησει…πολλα ακουγονται…..και μιλαω για αυτο που ειχε βγει αρχες Σεπτεμβρη και το χαμε συζητησει και εδω μεσα…που λεγαν οτι θα δημιουργηθουν κατι σαν “δικαστηρια” ….θα εξεταζουν ολες τις υποθεσεις αχετα αν εχουν περιουσιακα στοιχεια…και θα μπορουν να “εισπρατουν” απο μισθους και συνταξεις ,επιδωματα κ.τλ….οποτε ο χρονος θα δειξει

     1. δεν αποκλειω τιποτα…ουτε αυτο,ουτε κατι αλλο που μπορει να σκεφτουν….δεν πρεπει να ξεχναμε και τα ξενα funds ,οπου εκει μπορει να μας πους ,οτι ισχυουν “τα δικαια αλλων χωρων”….και πια πενταετια για παραγραφη και ποιες αποφασεις για ανακοπες διαταγων πληρωμης και ποιοι παρανομοι και καταχρηστικοι οροι κ.τ.λ..ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΙΑ….οταν τον τελευταιο καιρο βλεπω συνεχεια σε ειδησεις στο star,alpha,skai να κανουν ρεπορταζ για τα κοκκινα δανεια και παντα μεσα στο ρεπορταζ να υπαρχουν και οι “κακοπληρωτες”…στην αρχη ειπε λεει ο στουρναρας το 33% ειναι κακοπληρωτες που εχουν και δεν δινουν …μετα εγινε λεει αυτο το ποσοστο 15%….ΠΕΣΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ… ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ …αυτο να το δεχτω….αλλα να παιζει παντα το ιδιο θεμα στα ρεπορταζ …κατι μυριζει

     2. Κοίτα εσύ στις 31 του μήνα να έχεις την πολυπόθητη απάντηση και μετά μην σε απασχολεί τίποτα. Όταν αρχίσουν να πετάνε τον κοσμάκη δια της βίας από τα σπίτια τους ύστερα από πλειστηριασμό και ακουστούν οι πρώτες καραμπίνες θα ξεκουμπιστούν και τα funds και όσοι λένε αρλούμπες σε χρόνο ντετέ. Για αυτό ακριβώς δεν θα συμβεί τίποτα από όλα αυτά.

     3. μακαρι να ταν στο χερι μου…και μακαρι να βγουν και καραμπινες….αλλα εχουμε γινει λαος στα λογια….δεν ημαστε σαν τους προγονους μας….η ιστορια ενος τοπου αλλαζει μονο με αιμα…και μονο τοτε αποκαθισταται η δημοκρατια…καλοσκεψου το…και θα δεις οτι αυτη ειναι η αληθεια….ποτε θορυβνθηκαν κυβερνησεις και τρεμαν τα τελευταια χρονια….παντα μετα απο τετοια γεγονοτα…<αυτοκτονια συνταξιουχου στο συνταγμα,καψιμο Αθηναςκ.τ.λ….ς και γι αυτο κοιταν την προληψη….σε λιγεσ μερες θα δεις οτι εξω απο τους πληστηριαζομενου;ς χωρους, θα ειναι περιτριγυρισμενα απο τα ματ,θα προχωρανε σε συλληψεις και θα γινονται οι πληστηριασμοι κανονικα…και εκει ολα τελειωνουν,,,,μακαρι να βγουν τυποι με σθενος και καραμπινες οπως ειπες…αλλα δεν το βλεπω….αλλα αν γινει ,θυμησου το τοτε θα υπαρχει …αλλαγη της ιστοριας στην χωρα….εγω πιστευω οτι οποτε φυγει αυτη η κυβερνηση….η επομενη που θα ερθει…..κουλης δηλαδη….εκει θα ναι τοσο εξωφρενικα αυτα που θα γινουν ,που τοτε ναι θα ναι ποια ο κοσμος ετοιμος για εξεγερση και θα την κανει….αλλιως ολοι εμεις τωρα….ειμαστε του καναπεως

     4. εχω την απαντηση begar kai niko123 …αλλα και οποιος αλλος ειχε ασχοληθει πριν καποιες μερες ……31 του μηνος και πηγα κτιριο 2 …παιρνω το χαρτι στα χερια μου και…βλεπω το ονομα της κλεφτομπανκ …που λεει κλεφτομπανκ κατα εμου κ.τ.λ….και με πιανει μια κρυαδα…διαβαζω λιγο καλυτερα ..και βλεπω οτι αυτο που διαβασα…ειναι η εφεση που μου εχουν κανει για την αποφαση στην διαταγης πληρωμης που “ειχα κερδισει” και θα εκδικαστει μετα απο καποια χρονια….και ποιο κατω διαβαζω …ΚΑΜΙΑ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ…ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΝΕΑ ΛΟΙΠΟΝ…και σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον…..αλλα επειδη θελει επαγρυπνυση ,ενημερωση,πληροφορηση….αυτο ακριβως εκανα και θα κανω…πηρα λοιπον τον δικηγορο τηλεφωνο και λεω τι εγινε …και ρωτω αν πρεπει τωρα να παω με τον νομο κατσελη ,ετσι ωστε να πληρωσω για 4-5 χρονια και να τελειωνω οριστικα,με την προσδοκια οτι αυτο το μηνιαιο ποσο, θα ειναι ενα ποσο μικρο μετα την αποφαση του δικαστηριου…και μου απαντα …οχι με τιποτα ,εδω εμεις περιμεναμε να περασει η πενταετια και θα πας να πληρωνεις τωρα…και οταν θα εκδικαστει και η εφεση της διαταγης πληρωμης …θα δουμε καταρχην αν θα παραστουμε …η μπορει και να παμε για την τιμη των οπλων…να δουμε μου λεει και τι θα ισχυει μετα απο 5 χρονια….ΤΟΥ ΛΕΩ…επειδη μου στειλαν χαρτι για μη συνεργασιμο δανειοληπτη …μηπως να παω να τους δωσω τα στοιχεια μου …γιατι ετσι και αλλιως δεν με ενδιαφερει να ξερουν καπιοα παραπανω πραγματα για μενα τωρα πια…ετσι ωστε να μην με λενε …μη συμεργασιμο δανειοληπτη και μελλοντικα αν αποφασισω να παω με κατσελονομο… να μπορω να παω ,γιατι νομιζω οτι αν σε χαρακτηρισουν μη συνεργασιμο δεν μπορεις να πας …και μου απαντα οχι…καλυτερα να μην ξερουν τιποτα για σενα…ΤΟΥ ΛΕΩ μηπως υπαρχει παραθυρακι ,παρολο που περασε η πενταετια, να μου κανουν αγωγη διαρρηξης και μου απαντα οχι δεν υπαρχει κανενα παραθυρακι για αγωγη ,αφου δεν σου καναν πριν την πενταετια…ΤΟΥ ΛΕΩ ….μηπως επειδη εχουν κανει την εφεση που θα εκδικαστει μετα απο καποια χρονια,αν ειναι αρνητικη η αποφαση για μας θα θεωρηθει οτι υπηρχε εκρεμοδικια ,οποτε να μην εχει ισχυ η μεταβιβαση…και μου πε οχι ,θα υπηρχε εκρεμοδικια αν θα μου χαν κανει την αγωγη πριν την πενταετια…δεν μπορεσα να μιλησω και παραπανω απο 3 λεπτα…ΟΠΟΤΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ

     5. και εγώ ΣΟΥ ΛΕΩ ότι όλη αυτή η ιστορία σου έχει προκαλέσει ψυχαναγκαστικές εμμονές. Χάρηκα ειλικρινά και στο είχα πει άλλωστε οτι μάλλον τσάμπα ανησυχούσες. Πάρε μια βαθιά ανάσα και χαλάρωσε. Προσωπικά βρίσκω το δικηγόρο σου σωστό σε όλα σου είπε. Και να πληρώνεις κάθε μήνα κάτι, την έφεση θα την χάσεις αλλά η διαταγή πληρωμής πλέον είναι ένα χαρτί χωρίς καμία αξία για σένα. Δεν βλέπω τίποτα το κακό στο να “κρύβεσαι” από την τράπεζα. Δεν γνωρίζω το εισόδημά σου αλλά προτεραιότητα είναι οι ανάγκες της οικογένειάς σου και όχι οι ανατοκιζόμενοι τόκοι της τράπεζας. Αν σου περισσεύει κάποιο ποσό κάθε μήνα που μπορείς να το δίνεις στην τράπεζα αλλά να μην το μετανοιώσεις αν τύχει κάτι έκτακτο, πχ θέμα υγείας, κάντο, με την προυπόθεση οτι εσύ θα προτείνεις πάγωμα τόκων, κούρεμα τόκων ώστε με τη δόση που θα δίνεις το χρέος θα πέφτει, δεν θα μένει σταθερό λόγω του ανατοκισμού.
      Για μένα προσωπικά, κάνε οτι σου λέει ο δικηγόρος, μην ασχοληθείς ξανά.

     6. οχι δεν μου εχει προκαλεσει ψυχαναγκαστικες εμμονες,μπορει να φαινεται ετσι απο το γραψιμο των μυνηματων, αλλα δεν ειναι ετσι ,απλα εκφραζω τις ανησυχιες μου και την αναγκη να προηγηθω απο τις εξελιξεις , για το πως θα βγω ζημιωμενος οικονομικα λιγοτερο. Δεν σκεφτομαι καν …να τους δινω κατι καθε μηνα ,επειτα απο κοψιμο τοκων , κουρεμα κ.τ.λ….απλα μιλησα πιο πριν για νομο κατσελη για τον εξης λογο….επειδη δεν εχω διαβασει και τοσο καλα τις προυποθεσεις για την ενταξη σε αυτον, ξερω οτι εχουν δυσκολεψει την ενταξη, με καμια δεκαρια ορους που εχουν βαλει απο την αρχη του 2016,που σημαινει οτι μπορει και να μην μπορω να ενταχθω….αν εντασομουν ομως, ισως οικονομικα να ηταν ΠΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ για μενα ,με την εξης ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ,σε αυτα που ηδη δεν πληρωνω εδω και 5 χρονια, να εντασοντουσταν και 2 δανεια που μου κρατανε κατευθειαν απο την μισθοδοσια μου καθε μηνα, γυρω στα 260 ευρω . Γιατι αν αυτα τα 260 ,τα εδεινα για 4-5 χρονια σαν δοση ,συνολικα για ολες τις τραπεζες, για τον κατσελονομο ,θα γλιτωνα τα υπολοιπα 12 χρονια, απο το ενα απο τα 2 δανεια, που ειναι γυρω στα 160 ευρω και ειναι παρακαταθηκων . Απο την αλλη ,διαβασα καπου χτες οτι για τον κατσελονομο, εκτος απο ε9 δικο μου και της γυναικας ,ζητανε και το ε9 των παιδιων και εκει φοβαμαι μην υπαρχει κανα μπλεξιμο ,γιατι φαινεται στο ε9 του γιου, η μεταβιβαση “που εχουμε πει”…αυτο που θελω να πω ειναι….οτι αλλο να δινω μια δοση το μηνα , με αποφαση δικαστηριου ,για ολα μαζι τα προιοντα που χρωσταω για 4-5 χρονια,συμπεριμβαλλομενων και αυτων που αποπληρωνονται κανονικα …..και αλλο να δινω ξεχωριστα για κατσελονομο,συν να αποπληρωνω και τα αλλα 2 δανεια…..Το αλλο που ειπες για κρυψιμο απο τις τραπεζες ,οτι δεν βρισκεις λογο ,το ιδιο πιστευω και γω…..δεν ξερω ομως γιατι το πιστευει αυτο ο δικηγορος…ασε που εχω σκεφτει και το αλλο…μπορει ετσι να νομιζουν οτι κρυβω κατι και να αρχισουν τις διαταγες πληρωμης…θα μου πεις τι σε ενδιαφερει τωρα πια???…σωστο και αυτο. Α και κατι αλλο.. που δεν το εχω κανει ακομα, αλλα σκεφτομαι να το κανω με το ενα δανειο …που ειναι 100 ευρω το μηνα …να στειλω απο ενα χαρτι …στην μισθοδοσια μου,στην τραπεζα και στην τραπεζα της Ελλαδος που να λεει οτι θα το αποπληρωνω στον γκισσε και να σταματησουν να μου το κρατανε κατευθειαν απο την μισθδοσια μου,εχω ακουσει πριν χρονια οτι γινεται….

     7. έχω διαβάσει οτι μπορείς να ανακαλέσεις την εντολή πληρωμής δανειακών υποχρεώσεων με αυτόματη χρέωση από τραπεζικό λογαριασμό/μισθοδοσία αν έχει γίνει ξεχωριστή συμφωνία από την σύμβαση. Αν όμως αυτό αποτελεί όρο της δανειακής σύμβασης, εκεί δεν γνωρίζω τί μπορεί να γίνει.

     8. οταν ειχα ασχοληθει πριν καποια χρονια,ειχα διαβασει περιπτωση υπαλληλου σον δημο Θεσσαλονικης σε κυριακατικη εφημεριδα που το ειχε κανει…η διαδικασια ειναι αυτη που σου ειπα…..θελω να δω μηπως μπορω και να το κανω και μονος αυτο χωρις δικηγορο…για κατσελονομο γνωριζεις αν μπορουν να ενταχθουν και δανεια που πληρωνονται κανονικα μαζι με αλλα που δεν πληρωνονται?

     9. Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω καθόλου τον κατσελονομο, ξέρω ότι κρύβει πολλές παγίδες

     10. Εγώ πάλι πιστεύω ότι δεν θα γίνουν πολλά πράγματα.
      Όταν σε ένα χωριό 1000 κατοίκων χρωστάνε οι 3, τότε θα πλειστηριαστούν τα σπίτια τους και θα βρεθούν αγοραστές από τους υπόλοιπους 997 κατοίκους.

      Αν τώρα χρωστάνε οι 700, δε νομίζω ότι οι υπόλοιποι 300 μπορούν να αγοράσουν 700 σπίτια.
      Άν μάλιστα στο συγκεριμένο χωριό, η νομοθεσία τιμωρεί την ιδιοκτησία ακινήτων, με ΕΝΦΙΑ και άλλους υψηλούς φόρους, τότε το βλεπω χλωμό.

     11. θα δειξει….θα παρουν εντολη απ’εξω και θα τους πουν …δεν ασυνομευεται καλα…..και θα το κανουν…η θα γινει κανα τραγικο γεγονος ,,θα τους την πεσει η αντιπολιτευση και θα πεσει η κυβερνηση……θα ρθουν οι επομενοι …θα αστυνομευουν δρακοντεια…θα γινονται οι πληστηριασμοι ,αλλα ο κομπος θα φτασει στο χτενι και κει θα γινει το μπουμ πιστευω…αν δεν γινει ,καλα μας κανουν,αυτοι θα εχουν τις καρακλες τουσ με τους παχυλους μισθους και μεις θα κλαιμε την μοιρα μας εδω

 16. καλημερα σας , ξερει καποιος κατι απο εφορια ??? εχω μια μικρη ατομικη επιχειρηση , μεχρι κ σημερα δεν χρωσταγα απολυτως τιποτα στην εφορια , αλλα φετος με το φορο εισοδηματος κολλησα κ ετσι για πρωτη φορα χρωσταω κ εγω στην εφορια , χωρις καθυστερηση λοιπον μου δεσμευσαν , κατασχεσαν δεν ξερω ακριβως τι τον λογαριασμο μου , πηραν τα 210 ε που βρηκαν , κ την δευτερα που θα εισπραξω τις αμοιβες μου θα μου παρουν υποθετω κ τα υπολοιπα ,,, πηγα στον διευθυντη της δου ο οποιος μου ειπε , να κανω ρυθμιση κ να μου κανει τη χαρη να μου αποδεσμευσει το 50 % του λογαριασμου μου , δηλ να κανω ρυθμιση να πληρωνω περιπου 700 δοση για 12 μηνες κ αυτοι να μου κρατανε περιπου 900 ε αναλογ με το ποσα εισπραττω .. δεν ξερω αν με θυμαστε ειμαι εγω που σας απασχολησα με την πειραιως που επαιρνε με το ετσι θελω τη συνταξη του πατερα μου κ δεν ηθελε να μας κανει ακατασχετο , ερωτησεις τωρα 1) πιστευεται θα προλαβω να τα εισπραξω αν ειμαι πανω απο τον υπολογιστη τη δευτερα που θα μπουνε ?? ειναι εμβασμα κ εχει ηδη κατατεθει απο την πεμπτη κ θα εμφανιστει τη δευτερα στο λογσμο , 2) μπορω να κανω ακατασχετο αλλο λογ σμο για την εφορια κ αλλο για τη τραπεζα ?? γιατι εχω κανει ηδη ενα ακατασχετο για τη τραπεζα αυτον που μπαινει η συνταξη του πατερα μου ….σας 1000ευχαριστωω

  1. για την πρώτη ερώτηση χλωμό το κόβω αφού η εφορία έχει δεσμεύσει το λογαριασμό, αλλά δεν χάνεις να δοκιμάσεις. για τη δεύτερη ερώτηση ναι, μπορείς να το κάνεις, αλλά η εφορία μπορεί να πάρει λεφτά από τον άλλο λογαριασμό και η τράπεζα το ίδιο

   1. απελπιστηκα , ειναι πολλα τα μετωπα .. εχω να πληρωσω τη δευτερα , φπα , τον συνεργατη μου , το τεβε , το ικα , δεν ειναι κλεφτες ,δολοφονοι ειναι ,απλα με εκτελεσαν , σας ευχαριστω πολυ θα σας κρατησω ενημερους για την εξελιξη μηπως κ βοηθησει και καποιον αλλον , σας ευχαριστω πραγματικα

    1. Κάνε εναν λογαριασμό ακατασχετο μέσα από το taxis, απόψε κιόλας, η τράπεζα θα στο επιβεβαιώσει τη Δευτέρα/Τριτη ώστε να έχεις 1500 ευρώ το μήνα σίγουρα. Μην απελπιζεσαι. Δεν ξέρω τί δουλειά ακριβώς κάνεις και από που πληρώνεσαι

    2. επίσης, αντι να σε πιάνει απελπισία, πάρε μια βαθιά ανάσα μήπως μπορείς να βρεις εναλλακτικές λύσεις για τις επόμενες πληρωμές. Δεν ξέρω με τί ασχολείσαι και από πού περιμένεις λεφτά, επειδή την τελευταία φορά είχες αναφέρει κάτι για εκτός έδρας, μήπως μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό στο εξωτερικό. Αυτοί εδώ θα μας πάρουν και την μπουκιά από το στόμα

     1. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι. Μπορεί ο φάκελος σου να έχει επιστρέψει στην τράπεζα για να τον δώσει σε άλλη Εισπρακτική, ίσως να έχει βλάβη το λογισμικό που κάνει τις κλήσεις και να δίνει προτεραιότητα σε άλλους βάσει αλγορίθμων, σε κάθε περίπτωση δεν μας ξεχνάνε.

     2. μπορει να εχεις χαρακτηρισθει μη συνεργασιμος δανειοληπτης και δεν ασχολουνται πλεον μαζι σου…απλα περιμενουν την εξαγορα του δανειου απο ξενους και θα ασχοληθουν αυτοι μετα μαζι σου

     3. και αν γινει η εξαγορα, οι ξενοι τι θα ζητανε? ξερουμε σε αυτη τη περιπτωση?

     4. δεν κοπηκανε τελικα τα τηλεφωνηματα, εχω καινουριο φιλο τη μελλον εισπρακτικη, αυτη με καλει τωρα

     5. σωστα λεφτα..πιθανον ποιο λιγα θα ζητανε αυτοι… απ’οτι ζητανε τωρα οι δικες μας τραπεζες..αλλα ΤΟ ΘΕΜΑ ειναι οτι οντως δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει και τι ακομα εχουν να σκεφτουν οι πολιτικαντηδες και οι τραπεζοκλεφτες για να μας τυλιξουν σε μια κολλα χαρτι….. και εννοω ΜΗΠΩΣ… 1ον …αυτα που ακουστηκαν μεσα Σεπτεμβρη <για δικαστηρια …που οσοι χρωστανε και εχουν εισοδημα απο μισθους και συνταξεις, θα τους βγαινει αναγκαστηκα ενα ποσο για απολπηρωμη και θα δεσμευονται απευθειας απο αυτους καθε μηνα … και 2ον….ΜΗΠΩΣ μας πουν οτι αυτα τα δανεια… αφου πουληθηκαν σε ξενους θα διεπονται κατω απο ξενους νομους και κανονες ..οποτε δεν θα μπορουμε να αντισταθουμε ??? πολλα εχουν ακουστει κατα καιρους…..αγγλικα δικαια…κ.τ.λ….οποιος εχει αποψη πανω στο θεμα και γνωση….ας την πει…μας ενδιαφερει ολους

     6. Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλαδα διέπονται από τους ελληνικούς νόμους όποια και αν είναι η προέλευση τους. Όχι ότι μας καλύπτει και πολύ. Ναι στην Ελβετια που βγαζεις 4-5 χιλιάρικα σαν υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ το δικαστήριο σου λέει να δίνεις ένα χιλιάρικο. Εδώ που ο υπάλληλος βγάζει 480 τί θα δώσει? Αν ποτέ γίνει κάτι τέτοιο εδώ θα πάρει χρόνια

 17. Καλημερα παιδια,μια ερωτηση για οποιον ξερει.Μπορει η τραπεζα να κανει ενεργειες σε ακινητο μη υποθηκευμενο στο οποιο ο δανειοληπτης εχει τη ψιλη και οχι τη πληρη κυριοτητα?Ευχαριστω.

    1. Η προσημειωση γίνεται είτε για να πάρεις το δάνειο είτε για να το ρυθμίσεις. Αν όμως είσαι κόκκινος και σε βάλουν στο μάτι σε περνάνε από κόσκινο και βρίσκουν οτιδήποτε κατάσχεται. Μία βόλτα στο υποθηκοφυλακειο της περιοχής σου θα σε πείσει όταν δείς το συνωστισμό των γραβατωμενων που ξεσκονιζουν όλα τα βιβλία. Για να μην το μακραινω η κατάσχεση της ψιλής κυριότητας ή της επικαρπίας είναι δυνατή και επιτρέπεται σύμφωνα με το νόμο. Το τί θα τα κάνουν είναι άλλο θέμα. Η απειλή πλανάται

  1. jimjim ισχυει οτι σου πε ο nikos123….μπορει να κανει ανετα οτι θελει η τραπεζα,ξερω πολλα πανω σε αυτο το θεμα.

 18. Καλημέρα, εχω λίγο πανικοβληθεί, μόλις με ενημέρωσε δικαστική επιμελήτρια ότι θα μου επιδώσει διαταγή πληρωμής για πιστωτική κάρτα που είχα αλλά δεν μπορούσα να την πληρώσω. Δεν έχω τίποτα στο όνομα μου παρα ενα αυτοκίνητο με άδεια κυκλοφορίας του 2001. Τι πρέπει να κάνω για τη διαταγή πληρωμής? να την αγνοήσω?

  1. Καλημέρα, ναι αγνοήστε την. Αν όμως ενδέχεται στο μέλλον να λάβετε κάποια κληρονομιά σε ακίνητα απο γονείς/συγγενείς, θα την βρείτε μπροστά σας. Εφόσον έχετε τη δυνατότητα, δεν γνωρίζω το ποσό της οφειλής ούτε την οικονομική σας κατάσταση, αν η τράπεζα επικοινωνήσει μαζί σας κάνοντας μια ενδιαφέρουσα πρόταση με κούρεμα της οφειλής, σκεφτείτε την. Αν όμως δεν περιμένετε κάποια κληρονομιά στο μέλλον, καλημερίστε την δικαστική επιμελήτρια και απολαύστε το χειμερινό καιρό με ένα ζεστό ρόφημα…και μην ξανασχοληθείτε

   1. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Δεν υπάρχει πιθανότητα κληρονομιάς, και τα οικονομικά μου δεδομένα αυτή την εποχή είναι αρκετά περιορισμένα. Το ποσό είναι 13000 μετά από τόκους. Διάβασα και πιο κάτω ότι δεν υπάρχει θέμα για πλειστηριασμό επίπλων κλπ, έτσι δεν είναι ?(δεν έχει κάτι αξίας το σπίτι το οποίο είναι με ενοίκιο, στο όνομα της αδελφής μου)

    1. κατηγορηματικά όχι… τί να τα κάνει τα έπιπλα? εδώ κλείνουν παλιατζίδικα, αγγελίες με μεταχειρισμένα έπιπλα μένουν στα αζήτητα, τα δικά σας έπιπλα περίμεναν για να πάρουν τα λεφτά πίσω? ηρεμήστε και ετοιμάστε κάτι για μεσημεριανό… το κρύο αυξάνει την όρεξη!

     1. Ευχαριστώ πολύ με ανακουφίσατε! Καλή συνέχεια εύχομαι!

 19. Με τις ασφάλειες των δανείων τι γίνεται;; Μ’ εχουν πρηξει στα τηλεφωνήματα επειδή δεν πληρωσα την ασφάλεια, ενώ πληρώνω κανονικά τις δόσεις μου. Δεν περισσεύουν λέμε.

  1. Αναφέρεσαι σε στεγαστικό δάνειο, έτσι;
   Αν δεν ασφαλίσεις μόνη σου το ακίνητο, με τους όρους, που θέτει η τράπεζα, στο ασφαλίζει αυτή, σε διπλάσιο κόστος και έχεις υποχρέωση να πληρώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *