Forum: Γενική συζήτηση 12

Τελευταία ενημέρωση την 18 Φεβ 2016 — 02:44

Συζήτηση για όλα τα θέματα

1. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διατυπώνει τις απόψεις του, ανεξάρτητα αν ενοχλούνται οι άλλοι, αρκεί να μην είναι υβριστικός και να τηρούνται οι ισχύοντες νόμοι.

2. Όποιος ενοχλείται από τις απόψεις κάποιου, μπορεί να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα ή απλά να τον αγνοήσει. Το να μην απαντήσεις καθόλου σε κάποιο σχόλιο, καμιά φορά είναι η καλύτερη απάντηση.

3. Όλοι μας είμαστε μεγάλα παιδιά και καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε, όπως καταλαβαίνουμε και τυχόν κρυμμένες σκοπιμότητες, πίσω από κάποια σχόλια.

4. Ορισμένες φορές, πίσω από κάποιο σχόλιο που δεν μας αρέσει, μπορεί να κρύβεται κάποια δυσάρεστη αλήθεια.

5. Μην ξεχνάτε ποτέ τη φράση του Θεμιστοκλή: Πάταξον μεν, άκουσον δε

6. Δεν χρησιμοποιούμε κεφαλαία ή greklish

7. Σχόλια προσβλητικά ή υβριστικά δεν θα διαγράφονται, αλλά θα αποκρύπτονται,επισημασμένα ως μη αποδεκτά, με δυνατότητα ανάγνωσης μόνο από όσους επιθυμούν.

1.608 σχόλια σχετικά με το “Forum: Γενική συζήτηση 12”

 1. ΠΕΝ αυτό που διάβασα χθες:

  Πως λειτουργεί ο νέος πτωχευτικός κώδικας
  Η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού αφορά ιδιώτες και επιχειρήσεις με εισόδημα από 700.000 ευρώ και κάτω και διενεργείται αυτόματα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του νέου πτωχευτικού Νόμου, μέσω της οποίας παράγεται η σχετική ρύθμιση, χωρίς να απαιτείται εμπλοκή ανθρώπινου παράγοντα ή/και έγκριση οποιουδήποτε στελέχους του Δημοσίου και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με τα όσα ήδη ορίζει ο Νόμος. Στη συνέχεια οι χρηματοδοτικοί φορείς, μπορούν να καταθέσουν πρόταση ρύθμισης προς τον οφειλέτη. Αν η πρόταση εξασφαλίσει τη συναίνεση του οφειλέτη και της απαιτούμενης πλειοψηφίας των χρηματοδοτικών φορέων, διαβιβάζεται στο Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίοι καλούνται εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος να ελέγξουν την τήρηση των προϋποθέσεων του Νόμου και εφόσον πληρούνται τότε αυτομάτως παρέχεται η αυτόματη έγκρισή τους.

  Όμως όλα αυτά γίνονται με βασική προϋπόθεση να αποδεχθεί ο δανειολήπτης την άρση του απορρήτου προσωπικών δεδομένων του αιτούντος αλλά και της/του συζύγου. Επίσης θα πρέπει να ρυθμιστεί το σύνολο των οφειλών του (προς δημόσιο και ιδιωτικό τομέα). Αν μέσα από αυτή την ηλεκτρονική διαδικασία, ο αλγόριθμος αποδεχθεί και δεν απορρίψει το αίτημα, τότε προκύπτει η ρύθμιση του συνολικού χρέους και ο αριθμός των δόσεων αποπληρωμής που φτάνουν τις 240 και υπό προϋποθέσεις τις 420 δόσεις. Έτσι λοιπόν ο αλγόριθμος με βάση τα εισοδήματα θα κρίνει αν το χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο και εντάσσει τον δανειολήπτη στη ρύθμιση. Αυτό σημαίνει από τη μία κούρεμα οφειλών και από την άλλη απώλεια περιουσίας (ακόμη και της πρώτης κατοικίας).

  Η διέξοδος των δικαστηρίων
  Αν λοιπόν ο αλγόριθμος θεωρήσει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και δεν εντάξει τον οφειλέτη στη ρύθμιση, τότε, εκείνος μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια υποβάλλοντας αίτηση πτώχευσης… Θα πρέπει να επισημανθεί ότι την ίδια δυνατότητα έχει και ο οφειλέτης που ενταχθεί στη ρύθμιση δια της πλατφόρμας αλλά θεωρεί ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην καταβολή της ηλεκτρονικά προσδιορισμένης δόσης. Πρόκειται για τη δεύτερη ευκαιρία επανεκκίνησης του οφειλέτη…

  Η απαλλαγή οφειλών επέρχεται:

  σε 1 έτος μετά την έκδοση της σχετικής δικαστικής απόφασης, στην περίπτωση που ο οφειλέτης διαθέτει περιουσία την οποία και θα απολέσει κατά την πτώχευση. Σε αυτή την περίπτωση ο οφειλέτης καλείται να πληρώνει στους πιστωτές για 1 έτος το ποσό των εισοδημάτων του που υπερβαίνει το 5πλάσιο των εύλογων δαπανών διαβίωσης.
  σε 3 έτη μετά την έκδοση της σχετικής δικαστικής απόφασης, στην περίπτωση που ο οφειλέτης δεν διαθέτει περιουσία ή διαθέτει περιουσία μικρής αξίας την οποία και θα απολέσει κατά την πτώχευση. Σε αυτή την περίπτωση ο οφειλέτης καλείται να πληρώνει στους πιστωτές για 3 έτη το ποσό των εισοδημάτων του που υπερβαίνει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης.
  Ετικέτες
  ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ • ΣΠΙΤΙΑ

  https://www.documentonews.gr/article/%ce%ae%ce%b3%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%bd-%ce%b7-%cf%8e%cf%81%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%cf%80%cf%84%cf%89%cf%87%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%cf%8e/

  1. κοίτα why on ,αυτό πάλι πρώτη φορά το ακούω,(διάβασα το documento ) οτι δηλαδη …ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.. όσους χρωστούν κάτω από 700.000 θα τους βγάζει μια δοση….. ΓΙΑΤΊ ΠΟΛΎ ΑΠΛΆ ΑΥΤΌ ΣΗΜΑΊΝΕΙ …. ότι όλοι μας όσοι χρωστάμε κάποια στιγμή θα ειδοποιηθουμε …και δεν θα μπορεί κανένας να νομίζει ότι επειδή έχει λίγα περιουσιακά στοιχεία ή ένα μισθό,δεν θα τον αγγίξει αυτή η διαδικασία,(ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ).
   Στο σημείο όμως why on που γράφει …ΓΙΑ ΣΥΖΗΓΟ….νομίζω πως εκεί το δημοσίευμα ….δεν έχει γράψει και για παιδιά, συγγενείς…δεν είναι μόνο ο- η συζηγος .
   Αλλά ΤΟ ΠΙΟ ΣηΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ πρέπει να προσέξεις και ΈΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΔΙΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:
   ενώ μιλά για το σύστημα που θα βγάζει από μόνο του την δόση…μετά αναφέρει οτι… ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΊ Ο ΔΑΝΕΙΟΛΉΠΤΗΣ(????) ΤΗΝ ΆΡΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ ΤΟΥ ΑΙΤΟΎΝΤΟΣ (????) ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΖΗΓΟΥ.Πιστευω κάποιο μπέρδεμα υπάρχει στο δημοσίευμα , δηλαδη από τη μία να λέει ότι το σύστημα θα βγάλει τη δοση και μετά να μιλά για … ΑΠΟΔΟΧΉ από τον “Δανειολήπτη” ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ …που ΣΥΓΧΡΌΝΩΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ Ο “ΑΙΤΏΝ”

   1. Πεν δεν κατάλαβες.Δεν θα βγάζει το σύστημα μόνο του χωρίς να έχει τα προσωπικά σου στοιχεία .Αφού δοθεί η άρση τότε θα γίνεται ο υπολογισμός.Για τα παιδιά δεν χρειάζεται να ζητήσει κάτι αλλά υπολογίζονται στα μέλη του νοικοκυριού αφού φαίνονται στα δεδομένα που θα δωσεις.Διαβασε την συνέντευξη του Κουρμουση που έβαλα πιο πάνω που είναι πιο πλήρης.

 2. Begar αν θες κόψε το δημοσίευμα του documento που έβαλα και κρατά μόνο το link γιατί μας γύρισε σελίδα στη συζήτηση.Εξαλλουνη συνέντευξη του ειδικού γραμματέα στο άλλο link που έβαλα είναι πιο πλήρης.Κι ας πει και κάποιος άλλος βρε παιδιά μια άποψη.Οχι όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι να μιλάμε.Ολοι βοηθούνται με τη συζήτηση,δεν είναι ανάγκη πάντα να εστιάζεται στο προσωπικό πρόβλημα κάποιου.

 3. Καλημέρα .θεωρω ότι θα ξεκινήσουν με τυχαία σειρά να κυνηγήσουν όλους .Επεδη ειναι εκαττομυρια αυτοί ,μπορεί για κάποιους να καθυστερήσουν .Για όσους εχουν στοιχεία ότι εχουν περιουσία η για αυτούς που εχουν στεγαστικό ίσως θα ξεκινήσουν ποιο γρήγορα .Το σύστημα θα σου αφήνει έναν μισθό νομίζω στα 900€ και ολα τα αλλα θα στα παίρνουν .Αυτη ειναι η άποψη μου.Μπορει όμως να υπάρξει κάποια κοινωνική αντίδραση κσι λόγω των εκλογών να πάρει κάποια παράταση για όσους εχουν εισόδημα μεχρι 9000€ ετησίως ή ανέργους .

  1. εγώ πιστεύω ότι όπως είπατε και σεις κύριε Μάκη , θα πάνε σε εκλογές και επειδή δεν θέλουν να φαίνονται τα γεγονότα ,(οπότε να επηρεαστεί η κοινή γνώμη) δηλαδή να βγάλουν τον κόσμο έξω από τα σπίτια του, θα πάνε αρχικά και θα βγαινουν ρεπορτάζ από τα κανάλια ,ότι και καλά βγάζουν έξω μεγάλους επιχειρηματίες κτλ… μετά θα πάνε σε εκλογές και μετά θα αρχίσουνε με τον απλό κοσμάκη, ούτως ή άλλως ειναι γνωστό ότι δεν έχουν ψηφιστεί ακόμα οι 52 ΚΥΑ, οι οποίες και θα διευκρινίζουν αρκετά πράγματα ,οπότε όλο αυτό πάει για μετά θα πάει σε εκλογές και μετά θα αρχίσουν τα γεγονότα για τον απλό κοσμάκη. ΜΊΑ ΛΎΣΗ ΠΙΣΤΕΎΩ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΕΞΉΣ ΤΑ ΚΌΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗΣ ΝΑ ΑΠΈΧΟΥΝ ΑΠΌ ΚΆΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΉΣ, ΝΑ ΠΟΎΝΕ ΔΗΛΑΔΉ ΣΤΑΜΑΤΉΣΤΕ ΑΜΈΣΩΣ ΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΌ ΝΌΜΟ ΑΛΛΙΏΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΆ ΣΥΜΜΕΤΆΣΧΟΥΜΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΉΣ, ΑΥΤΌ ΘΑ ΦΈΡΕΙ ΜΕΓΆΛΗ ΑΝΑΣΤΆΤΩΣΗ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΈΤΣΙ ΣΤΑΜΑΤΆΕΙ Ο ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΌΣ ΝΌΜΟΣ ,ΑΛΛΆ ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΌΛΗ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΚΌΜΜΑΤΑ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΧΕΊΡΙΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΏΝ , ΓΙΑ ΜΈΝΑ ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΛΎΣΗ ΚΙ ΑΝ ΕΓΏ ΉΜΟΥΝΑ ΣΕ ΈΝΑ ΚΌΜΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗΣ ΘΑ ΤΟ ΈΚΑΝΑ ΉΔΗ ΑΠΌ ΤΌΤΕ ΠΟΥ ΕΊΧΕ ΈΡΘΕΙ ΓΙΑ ΨΉΦΙΣΗ ΤΟΝ ΟΚΤΏΒΡΙΟ ΤΟΥ 2020 ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΌΤΡΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΚΌΜΜΑΤΑ ΈΤΣΙ ΏΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΊ Ο ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΌΣ ΝΌΜΟΣ

  2. Μάκη το ακατάσχετο είναι στα 15000€ το έτος.Δηλαδη για μονοπροσωπο νοικοκυριό ξεκινά ο ευάλωτος από 7000€ και προστίθεται 3500€ για κάθε μέλος της οικογένειας.Απο εκεί και ύστερα εγώ θεωρώ ότι ίσως το καλοκαίρι να αφήσουν να προσέλθουν οικειοθελώς όσοι είναι να προσέλθουν και από φθινόπωρο πιο επιθετικά.Το αστείο είναι ότι ο φορέας για τα ακίνητα δεν θα είναι έτοιμος πριν το Πάσχα.Και θα συμφωνήσω με την Πεν που λέει ότι όλη η αντιπολίτευση θα πρέπει να το κάνει σημαία αυτό το αισχρό νομοσχέδιο ώστε να σταματήσει.Εγω εκραξα την Πεν και της ζήτησα συγνώμη γιατί όταν τα έλεγε ότι θα συμβούν ,δεν το πίστευα ότι θα πέρναγε ποτέ κάποιος τέτοιο νόμο που δεν κατάφεραν να τον περάσουν ούτε στα χρόνια της σκληρής εποπτείας του μνημονίου.Κι όμως υπήρξε άνθρωπος που τον πέρασε και έχει ονοματεπώνυμο.Και δεν θέλω κανείς να εκλάβει το σχόλιο μου ως κομματικό, πολιτικό,κτλ.

 4. Λοιπόν, ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
  Παραθέτω σκόρπιες σκέψεις, οι οποίες ισχύουν μέχρι στιγμής, ως τροφή για σκέψη και συζήτηση.

  1. Αν ήταν εφικτό, οι τράπεζες θα μας είχαν βγάλει μέχρι και το μεδούλι από τα κόκαλα.

  2. Οι τράπεζες θέλουν να εισπράξουν, δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα.

  3. Η εκάστοτε κυβέρνηση θα ήθελε να λύσει το τραπεζικό πρόβλημα, χωρίς όμως να πάρει 5% στις εκλογές, όπως έπαθε το ΠΑΣΟΚ.

  4. Όλες οι κυβερνήσεις, από το 2010 και μετά, ενώ γνωρίζουν το πρόβλημα, νομοθετούν κάτι, για να δείχνουν προς τους Ευρωπαίους ότι προσπαθούν να βρουν λύση, αλλά μέχρι τώρα, απλά κλωτσάνε τη χειροβομβίδα παραπέρα, για να σκάσει στα χέρια τις επόμενης κυβέρνησης.

  5. Κάθε λίγο και λιγάκι, εδώ και 10 χρόνια, διαβάζουμε πληρωμένα άρθρα εκφοβισμού, ότι θα γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί, αλλά αυτοί ποτέ δε γίνονται.

  6. Τώρα τελευταία, διαβάζω διαρκώς ότι υπάρχει ανάκαμψη και ενδιαφέρον στην αγορά ακινήτων, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται από μεσίτες “της διπλανής πόρτας”. Γνωρίζω πολλούς που προσπαθούν να πουλήσουν ακίνητα, ακόμα και κοψοχρονιά και δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον.

  7. Δεν πιστεύω ότι η οποιαδήποτε τράπεζα θα προχωρήσει στη πτώχευση φυσικού προσώπου, αφού, αν υπάρχει ακίνητη περιουσία, μπορεί να την εκπλειστηριάσει. Αν δεν υπάρχει, γιατί απλά να του διαγράψει τα χρέη σήμερα και να τον καθαρίσει, όταν με μια διαταγή πληρωμής, διάρκειας 20 ετών, μπορεί να κάνει υπομονή και να αρπάξει μελλοντικά περιουσιακά στοιχεία, ή ο ίδιος ο οφειλέτης, σε μελλοντική βελτίωση των οικονομικών του, να πληρώσει μόνος του το σύνολο της οφειλής.

  8. Πιστεύω ότι οι πτωχεύσεις θα ξεκινήσουν με εταιρίες – επιχειρήσεις και με συγκεκριμένα επώνυμα φυσικά πρόσωπα, που είναι γνωστό ότι έχουν και δεν πληρώνουν.

  9. Οι τράπεζες ΔΕΝ θέλουν να μετατραπούν σε εταιρίες εκμετάλλευσης ακινήτων, ούτε και έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν ακίνητα, σε πλειστηριασμούς, που θα αποβαίνουν άγονοι. Ούτε και θέλουν να ασχοληθούν με τη διαχείριση ακινήτων.

  10. Πάντα στη γωνιά καραδοκούν λαϊκίστικα κόμματα, που θα τάξουν σεισάχθεια, άσχετα αν δεν είναι δυνατόν να γίνει, και οι κυβερνώντες το ξέρουν αυτό.

  11. Οι μισθοί και οι συντάξεις, λόγω 11 ετών κρίσης, είναι μειωμένοι. Στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, οι λεγόμενες “εύλογες δαπάνες διαβίωσης”, ξεπερνούν τα πραγματικά εισοδήματα.

  12. Η ΕΕ μοίρασε, λόγω πανδημίας, κοντά στα 2 τρισ πληθωριστικά ευρώ. Το ίδιο έκαναν και οι αμερικανοί, ρίχνοντας πάνω από 2 τρισ πληθωριστικά δολάρια στη δική τους αγορά. Αυτά θα φέρουν υψηλό πληθωρισμό. Μπορεί να μη φαίνεται τώρα, αλλά θα φανεί σε λίγο. Υψηλός πληθωρισμός, σημαίνει μείωση αγοραστικής αξίας στα εισοδήματα και τις καταθέσεις και άνοδο των επιτοκίων. Είμαι περίεργος να δω πως θα αντιμετωπιστεί το θέμα. Τι θα κάνουν; Θα δώσουν αυξήσεις; Δε νομίζω.

  13. Τέλος, το πιο απλό. Ανεξάρτητα από το τι λέγεται επίσημα ή το τι λέμε εμείς εδώ, τα δανεικά και απλήρωτα προς τις τράπεζες, ΙΚΑ, εφορία κλπ, από εταιρίες και νοικοκυριά ξεπερνούν τα 230 δισ ευρώ. (μιλώ μόνο για το εσωτερικό χρέος). Αν υπάρχει κάποιος, που πιστεύει ότι αυτό το ποσό μπορεί ποτέ να αποπληρωθεί, με οποιονδήποτε τρόπο, τότε είναι απλά ΗΛΙΘΙΟΣ.

  Τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΡΕΗ είναι σαν την εγκληματικότητα. Αν υπήρχε τρόπος να μειωθεί η εγκληματικότητα, θα τον είχαν βρει μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις.Κατά τον ίδιο τρόπο, αν υπήρχε τρόπος να λυθεί το πρόβλημα των κόκκινων χρεών, θα τον είχαν βρει μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις.

  EDIT.
  Ξέχασα το πιο σημαντικό.
  Άσχετα από το τι λένε οι πολιτικάντηδες, το ασφαλιστικό πηγαίνει ολοταχώς για κατάρρευση. Και όχι κάπου στο μακρινό μέλλον, αλλά μέσα στην επόμενη δεκαετία.
  Τι θα γίνει λοιπόν;
  Θα πάρουν τα σπίτια του κόσμου σήμερα και μετά από 10 χρόνια θα έχουμε ορδές άστεγων χαμηλοσυνταξιούχων, που θα μετακομίσουν σε καμιά Ινδία ή Αίγυπτο, για να μπορούν να επιβιώσουν;

 5. Θα πω και κάτι τελευταίο γιατί νιώθω το θυμό μου να ξεχειλίζει.Δεν ανεχομαι να επιδοτούνται ξένοι άνθρωποι που έρχονται στη χώρα παράνομα και να τους πληρώνουν και τα σπίτια που μένουν χωρίς να προσφέρουν τίποτα στην παραγωγική διαδικασία για την ίδια ώρα να ξεσπιτωσουν συμπολίτες μου,να τους κλείνουν τη μικρή τους επιχείρηση ή να τους παίρνουν το μισθό που έχουν για να ζούνε,αφού όλοι αυτοί οι κύριοι φρόντισαν τα προηγούμενα χρόνια να μας φτωχοποιησουν και δεν πήγε ούτε ένας φυλακή.Και οι τραπεζικοί ζούνε ζωή χαρισάμενη.Νιωθω απίστευτη οργή αυτή τη στιγμή.

  1. Αυτή την στήλη την διαβάζω κάθε μέρα ανελλιπώς.Αλλα εδώ δε λέει κάτι καινούριο.Στο σημερινό της θέμα όμως λέει ότι θα οδηγηθεί σε αποτυχία ο εξωδικαστικός, Γιατί οι τράπεζες διατηρούν το δικαίωμα να αρνηθούν την ρύθμιση,σε αντίθεση με το δημόσιο.Κι ότι ακόμα κι αν κάποιος πληρώνει το δάνειο του και έχει χρέη στο δημόσιο κινδυνεύει να μην μπορεί να τα ρυθμίσει γιατί οι τράπεζες θα αρνούνται.Γιατι εμείς τι λέμε;Είναι εντελώς άκυρο να μπλέκεις τα χρέη του δημοσίου με τα χρέη ιδιωτών και τα να τα κάνεις και νόμο.

   1. Επίσης αυτός που πληρώνει το δάνειο του και είναι καταπράσινο θα πρέπει αναγκαστικά να το ρυθμίσει μαζί με τις δόσεις της εφορίας,αν το δεχτεί η τράπεζα.Οποτε στην καλύτερη περίπτωση θα γίνεται ένας ρυθμισμένος δανειολήπτης που θα βγαίνει εκτός τραπεζικής αγοράς μέχρι να ξεχρεωσει,δηλαδή δεν θα δανείζεται,στη χειρότερη θα τον κυνηγάει το δημόσιο το οποίο σε βάζει και φυλακή.Ειδες σε τι αδιέξοδα φτάνεις όταν νομοθέτεις κατά παραγγελία των τραπεζών κι ενώ τους είχες όλους μαντρωμενους λόγω πανδημίας;;Όλη η αγορά θα γυρίσει σε μαύρα και η ανεργία θα εκτοξευθεί.Να δω μετά από που θα βρούνε φορους να πληρώνονται.

 6. Πεν τελικά το ειδοποιητηριο που έλαβες ήταν άσχετο με αυτό που φοβοσουν;Αν θες απαντάς φυσικά και χωρίς λεπτομέρειες εννοείται.

 7. Σαν τροφή για συζήτηση στο μεγάλο κείμενο που έβαλε ο begar θα θέσω κι εγώ κάποιες σκέψεις.
  Στην παράγραφο 7 θα αναφερθώ.Η λογική μου συμφωνεί αλλά οι τράπεζες δεν με έπεισαν ποτέ μέχρι τώρα ότι φέρονται ορθολογικά.Θα θεωρήσω κι εγώ ότι έχουν μεγαλύτερο συμφέρον μακροπρόθεσμα να περιμένουν παρά να πτωχεύσουν κάποιον που δεν έχει.Τι γίνεται με τα funds όμως τα οποία δεν λειτουργούν με μακροπρόθεσμο συμφέρον και είναι ότι αρπάξουν γρήγορα; Μπορεί βέβαια στην προσπάθεια τους αυτή να φάνε φόλα.

  Στην τελευταία παράγραφο που μιλάει για τρόπους να μειωθούν τα χρέη,εγώ θα πω το εξής απλό και κάπως έτσι έπρεπε να γίνει ο πτωχευτικός.
  Έχεις υποθηκευμένο ακίνητο;Πήγαινε οικειοθελώς και δώστο και το χρέος σου τερματίζει.Παρα πολλοί θα το έκαναν.
  Έχεις πάρει πιστωτική ή καταναλωτικό άνευ εξασφαλίσεων;Δώσε ένα 10% ή 20% παραπάνω από την τιμή που πουλήθηκε στο fund και στο σπάμε και σε 2 δόσεις και τελείωσες με το χρέος.Ολοι θα τσακιζοντουσαν να τα βρούνε.

  Τους ξαναβγαζεις καθαρούς σε μια τριετία στο σύστημα και όποιος δεν έβαλε μυαλό και ξαναδανειστει κακό του κεφαλιού του και κανένα έλεος.Στο μεταξύ όμως κινείται η οικονομία σου.

  Δεν θέλουν όμως λύσεις.Θελουν σκλάβους για πάντα.

  1. @why

   Αυτό που λες, δε το κάνουν οι τράπεζες για κάποιους λόγους:

   1. Ρίχνεις σήμα σε όσους ενήμερους οφειλέτες έχουν χρέη άνευ εξασφαλίσεων, να σταματήσουν να πληρώνουν, ώστε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, να καθαρίσουν με ένα 10 ή 20%.

   2. Στις καλές εποχές, πάρα πολλοί πήραν στεγαστικά δάνεια, όπου το ποσό ήταν πολύ μεγαλύτερο από την αξία του ακινήτου. Συμπλήρωναν με κάτι επισκευαστικά κλπ δάνεια.

   3. Σε πολλές περιπτώσεις, σήμερα, συμφέρει περισσότερο στον δανειολήπτη στεγαστικού, να επιστρέψει το ακίνητο και να γυρίσει στο ενοίκιο. Πάντα ήταν πιο συμφέρον να νοικιάζεις, απλά η μανία του Έλληνα για δικό του κεραμίδι τον έπιασε μαζικά κορόιδο στη δεκαετία 2000-2010, και πήγε και δανείστηκε.

   4. Υπάρχουν πολλοί (πάρα πολλοί) που δεν έχουν πληρώσει δόση για το στεγαστικό τους εδώ και μια δεκαετία, από τότε που άρχισε η κρίση. Αν σκεφτείς ότι αυτοί κατοίκησαν εντελώς τζαμπέ σε ένα σπίτι επί 10 χρόνια, τους συμφέρει να το παραδώσουν και να μη χρωστάνε. Με μια υποθετική τιμή ενοικίου 500 ευρώ, έχουμε 10Χ12=120 μήνες, δηλ 60 χιλιάρικα κέρδος από την δωρεάν κατοίκηση. Και θα επιστρέψουν ένα ακίνητο, που ενδεχομένως το πήραν νεόδμητο και σήμερα είναι 15-20 ετών.

   5. Αν αρχίσει ο κόσμος να επιστρέφει ακίνητα, των οποίων η εμπορική αξία είναι μικρότερη από την οφειλή, για να καθαρίσει, οι τράπεζες θα βρεθούν να κρατούν ένα σκασμό ακίνητα, θα γράψουν μεγάλες ζημιές στους ισολογισμούς τους, θα υπάρξει υπερπροσφορά ακινήτων προς πώληση σε χαμηλές τιμές και θα έχουν πρόβλημα με τις υποθήκες που έδωσαν ως ενέχυρο στην ΕΚΤ, για να πάρουν κεφάλαια.

   1. Begar εγώ εννοούσα να γίνει ως μια έκτακτη κατάσταση αντιμετώπισης των χρεών που δημιουργήθηκαν εδώ και μια δεκαετία.Οχι σαν μια κουλτούρα αθέτησης χρεών.

    Γιατί το τραπεζικό σύστημα έχει εγκλωβιστεί από μόνο του πλέον όσο κρατάει πλασματικές τιμές τεχνητά στην αγορά ακινήτων και όταν έχει αποκλεισμένο το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.

    Με τα ψέματα δεν πάνε πουθενά και συνεχώς θα χρειάζονται κεφάλαια και συνεχώς το πρόβλημα δεν θα λύνεται.Οι τιμές που βλέπουμε στην αγορά είναι ψεύτικες.

    Ακόμα κι αν αύριο οι τράπεζες βρίσκανε όλα τα κεφάλαια και ήταν έτοιμες να ξαναδώσουν δάνεια,ελάχιστοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να τα πάρουν.Και από ότι θυμάμαι η κερδοφορία των τραπεζών είναι η τοκοφορια των δανείων.

 8. Το πιο ενδιαφέρον που βρήκα για τον εξωδικαστικό είναι αυτό το κομμάτι που λέει ότι μπορούν να σε καλέσουν να κάνεις αίτηση αλλά η άρνηση σου τερματίζει την διαδικασία και λαμβάνεται υπόψη σε μελλοντική σου αίτηση:

  5.Με ποιο τρόπο μπορούν να κινήσουν τη διαδικασία οι πιστωτές (Δημόσιο, Τράπεζες κλπ) και τι γίνεται εάν ο οφειλέτης δεν ανταποκριθεί στην πρόσκληση των πιστωτών του;

  Tο Δημόσιο, οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, ή οι χρηματοδοτικοί φορείς μπορούν ως πιστωτές να κινήσουν τη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών κοινοποιώντας στον οφειλέτη με ηλεκτρονική επιστολή (e-mail) ή με δικαστικό επιμελητή ή με συστημένη επιστολή ή με ισοδύναμου τύπου ταχυδρομική επιστολή ή αυτοπρόσωπη παράδοση, πρόσκληση για την εξωδικαστική αναδιάρθρωση των οφειλών του θέτοντας προθεσμία για την υποβολή αίτησης στην πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ έως 45 ημερολογιακές ημέρες. Η πρόσκληση κοινοποιείται με επιμέλεια του πιστωτή και στην Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.. (άρθρο 8 παρ. 2) Η μη υποβολή αίτησης από τον οφειλέτη εντός της προθεσμίας που θέτουν οι πιστωτές συνεπάγεται την αυτοδίκαιη περάτωση της διαδικασίας και αξιολογείται σε περίπτωση μεταγενέστερης υποβολής αίτησης από τον οφειλέτη. (άρθρο 8 παρ. 2)

  https://www.fpress.gr/oikonomia/story/72892/ta-45-mystika-gia-na-katharisete-ta-xrei-ystera-apo-20-i-kai-40-xronia-poioi-dikaioyntai-koyrema?fbclid=IwAR00TLmJI-uoDlpGhcZpKEJw8YasWgNcFliXtHPVY6YsbIxY0yu_x5f1c4c

  1. ναι τα λέει μέσα ο νόμος,το έχω διαβάσει και γω ,απλά δεν θυμάμαι το άρθρο,κάποια στιγμή θέλω να διαβάσω και την αιτιολογημένη έκθεση κατ άρθρο ,κάπου άκουσα ότι είναι 700 σελίδες.
   Μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση που διάβασα χθες από την Υπέρβαση και έχουν δίκιο είναι ότι αυτό που λένε τα κουλοπαιδα για 420 και 240 δόσεις δεν αναφέρεται πουθενά στο νομό ,οπότε προσπαθούν να ψήσουν τον κόσμο να πάει στην πλατφόρμα

   1. Δίκιο έχουν αφού δεν υπάρχει καμία δέσμευση από πλευράς των τραπεζών να αποδεχτούν ή να προτείνουν ρύθμιση.Ακομα και το υποτιθέμενο κούρεμα μπορεί να προκύψει μετά την αποπληρωμή και πάλι διατηρούν το δικαίωμα να το ανατρέψουν .Και τι 240 και 420 δόσεις εδώ που τα λέμε;Υπάρχει ζωή μετά το θάνατο;Αν υπάρχει μόνο έτσι θα πληρώθουν τόσες δόσεις…!

 9. Να σου κάνω κι εγώ μια ερώτηση begar με αφορμή αυτό που απάντησες σε κάποιον άλλο τις προάλλες και έλεγες ότι η τράπεζα κάνει έλεγχο πριν βγάλει διαταγή πληρωμής για να μην κάνει τσάμπα έξοδα;Τι έλεγχο για παράδειγμα κάνει χωρίς κάποιο έγγραφο στα χέρια της;Κάτι ανεπίσημο φαντάζομαι;

  1. Στις μέρες μας μπορείς, με πολύ λίγα χρήματα, να αγοράσεις πληροφορίες για τον οποιονδήποτε, για οποιοδήποτε θέμα, όπως:
   1. Ποιος είναι ο αριθμός τηλεφώνου του και ας μην τον έχει δώσει πουθενά και ας μην τον έχει χρησιμοποιήσει.
   2. Πλήρες αντίγραφο φορολογικής δήλωσης και Ε9
   3. Πλήρες αντίγραφο ποινικού μητρώου
   κλπ κλπ κλπ
   Σε όλες τις θέσεις, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, υπάρχουν υπάλληλοι που λαδώνονται και πουλάνε τέτοιες πληροφορίες.

   1. απ’ ότι φαίνεται βγαίνουν σχετικά κονδύλια για να μαθαίνουν τα προσωπικά δεδομένα…..αναμενόμενο.

 10. Εδώ λέει ότι ο δικηγορικός σύλλογος αποφάσισε να απέχει από την έκδοση διαταγών πληρωμής της DoValue.Εταιρία οφειλών της λατρεμένης μας Eurobank που είχε μπουκώσει τα δικαστήρια της χώρας το 2011-2012 :

  https://www.oenet.gr/%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC/item/81657-dsa-dovalue-neos-ptoxeutikos-nomos-yperxreomena-programma-espa-dikigoron

  1. ναι το διάβασα χθές,αλλά εμένα προσωπικά δεν μου λέει τίποτα μία ολιγοήμερη αποχή από ντο βαλιου,αν θέλανε και αυτοί ,αλλά και οι δικαστές…να λέγανε ευθαρσώς …εμείς με αυτόν τον πτωχευτικο δεν δικάζουμε,δεν συμμετέχουμε,όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε, δεν έχουν κύρος,όλοι τα συμφέροντα τους,μόνο την τσέπη τους,εκτός από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις.

   1. Ο δικηγορικός σύλλογος επανήλθε και ζητά να παγώσουν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας και να ρυθμιστεί το πλαίσιο των εταιριών διαχείρισης.Φυσικα και κοιτάνε το συμφέρον τους γιατί αν δεν μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες τους μακροπρόθεσμα θα μείνουν άνεργοι.Ομως δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι οι δικηγόροι έκαναν ένα ολόκληρο χρόνο αποχή για τον κώδικα πολιτικής δικονομίας ο οποίος είναι ενάντια στα συμφέροντα του δημοσίου και οποιουδήποτε άλλου εκτός από της τράπεζας.Το προβλημα της χώρας είναι οι δικαστές οι οποίοι ζούνε στον κόσμο τους και προκειμένου να συνεχίσουν να παίρνουν τα λεφτουδακια τους έχουν ξεχάσει τον σκοπό για τον οποίο βρίσκονται εκεί που βρίσκονται.Πολλα παιδιά δικαστών έχουν προσληφθεί σε τράπεζες με το αντίστοιχο αντάλλαγμα φυσικά.

 11. Καλησπέρα σε όλους,

  Μια ερώτηση σε σχέση με την συζήτηση για τον πτωχευτικό νόμο.

  Αν κάποιος δεν έχει τίποτα στο όνομά του, ανεξαρτήτως του ύψους του μισθού του, για ποιο λόγο να κάνει αίτηση;
  Μπορούν να τον εξαναγκάσουν; Καταλαβαίνω οτι ΟΧΙ, μπορεί να μην αποδεχθεί τίποτα.
  Και επίσης καταλαβαίνω οτι δεν μπορούν, ή καλύτερα δεν θα κάνουν κάποια κίνηση για την μισθοδοσία του. Στην χειρότερη περίπτωση να του κατάχουν τον μισθό για οτι πάνω από το ελάχιστο πόσο διαβίωσης (~1250 €), αν και δεν το πιστεύω – όποιος θέλει τα βγάζει τις πρώτες 24 ώρες.

  Τώρα όσον αφορά τον/την σύζηγο, για ποιο λόγο κάποιος να δώσει την συγκατάθεση του για να ψάξουν την περιουσία του/της δεν το έχω καταλάβει.

  Ισχύουν τα παραπάνω;
  Ευχαριστώ πολύ

  1. Κοιτάξτε,πάνω κάτω σωστά τα έχετε καταλάβει.Απλα αν ζητήσει ο πιστωτής ή ακόμα και ο ίδιος ο οφειλέτης την πτώχευση και εφόσον προχωρήσει η διαδικασία δεν επαρκεί η περιουσία η πτωχευτικη για 3 χρόνια θα πρέπει να δίνει τα εισοδήματα του πάνω από το ελάχιστο ποσό διαβίωσης.
   Τώρα όσον αφορά την συγκατάθεση για τον σύζυγό είναι απαραίτητη για να μπει κάποιος στον εξωδικαστικό.Υποτιθεται ότι μετράνε τα εισοδήματα του νοικοκυριού και την περιουσία για να βγάλουν δόση ή να χαρακτηρίσουν κάποιον ευάλωτο,πράγμα εντελώς ακυρο γιατί μπορεί να μην γνωριζοντουσαν καν όταν δημιουργήθηκαν τα χρέη ή να μην δημιούργησαν μαζί περιουσία.

   1. εσύ why on εξηγείς στον denexotipota…την περίπτωση με τον-την συζηγο,οπου πρέπει να συνεναισει όταν οι ίδιοι θέλουν να αιτηθούν την πτώχευσή τους (σαν νοικοκυριό,)….το θέμα όμως είναι …τι γίνεται όταν σε πάνε οι τράπεζες για πτώχευση…και δεν χρωστά ο-η συζηγος ….εκεί τι γίνεται;;;; ΥΠΆΡΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ,ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΑΙ ΚΑΙ Ο- Η ΣΥΖΗΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΦΕΊΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΆΡΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΑΠΟΡΗΤΟΥ ΤΟΥ-ΤΗΣ;;;;

    1. Από που κι ως που μπορεί να υποχρεωθεί κάποιος που δεν χρωστάει σε άρση απορρήτου;Δεν βρίσκω νόμιμο τρόπο με τον οποίο ένας μη οφειλέτης μπορεί να υποχρεωθεί σε κάτι τέτοιο.

   2. Αυτό έχει να κάνει αν ζητήσω εγώ να μπω στον πτωχευτικό. Αν δεν θέλω και δεν έχω απολύτως τίποτα στο όνομα μου, έχω την επιλογή να το αφήσω να σέρνετε το θέμα – στην χειρότερη να πάρουν το επιπλέον απο το ποσό διαβίωσης,
    Αν το καταλάβαίνω καλά έχω την επιλογή να μην δώσω την συγκατάθεση μου ΠΟΤΕ για τον/την σύζηγο μου. Και αν θέλουν παίρνουν οτι επιπλέον ποσό απο το το ποσό διαβίωσης, αλλιώς τίποτα δεν παίρνουν.

    Σωστά τα λέω;

    Αν το λέω σωστά δεν βλέπω να προχωράει κάποια περίπτωση, παρά μόνο για πάρα πολύ μεγάλες οφειλές και κυρίως εταιρικές.

    1. Δε γνωρίζουμε λεπτόμέρειες αγαπητέ φίλε.Η συγκατάθεση για άρση απορρήτου αφορά τον εξωδικαστικό,αυτό το ξέρουμε σίγουρα.Στον πτωχευτικό δεν γνωρίζουμε τίποτα ακόμα ,δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή και όπως ξαναείπα δε μπορεί με νόμιμο τρόπο να υποχρεωθεί άνθρωπος που δεν χρωστάει να δώσει συγκατάθεση για άρση.

     1. denexotipota και why on…. χωρίς να θέλω να πω κάτι με σιγουριά,σε σχέση με το θέμα που έχει τεθεί και το οποίο και γω πιστεύω ότι έχει μεγάλη σημασία,αν θυμάμαι καλά σε κάποιο άρθρο του πτωχευτικου αναφέρεται ότι το δικαστήριο θα καλέσει “μάρτυρες” για να εκδίκασει την υπόθεση…. δηλαδη αν υπάρχει δόλος και αναλόγως θα ναι και η απόφαση
      Θα ξαναριξω μία ματιά και θα σας πω …

     2. Ναι ok,αλλά να μας πούνε πως θα αποδείξουν δόλια χρεοκοπία όταν δεν την έχει ζητήσει ο οφειλέτης την χρεοκοπία και όταν δεν είχε περιουσιακά στοιχεία που να μεταβίβασε.Δηλαδή,το επόμενο στάδιο θα είναι να μας βάζουν και φυλακή αποδεικνύοντας δόλο;Το να σταμάτησε να πληρώνει δεν μπορεί να είναι δόλος,μόνο αν δεν πλήρωσε ποτέ τίποτα θα μπορούσε να είναι πρόθεση.Το να δανείστηκε παραπάνω από τις δυνάμεις του πάλι λίγο δεν στέκει γιατί δεν τα πήρε μόνος του και δεν ήταν ειδικός για να αξιολογεί τις δυνατότητες του κάθε στιγμή,εξάλλου μιλάμε για χρήματα που δόθηκαν σε άλλες εποχές.Τα χρειάστηκε και τα πήρε.Να μην θυμηθώ τον διαγωνισμό που έκαναν οι τράπεζες για το ποια θα σου μαζέψει τις οφειλές με νέο δάνειο.

 12. Γνωρίζει κανείς εάν η τραπεζική διαμεσολάβηση είναι κάτι που έχει αποτέλεσμα ή ειναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων;
  Έκανα μια επίσκεψη σε δικηγόρο πριν μια εβδομάδα για την περίπτωσή μου και μου πρότεινε αυτό σε πρώτη φάση και μου είπε αν δεν πετύχει αυτό να πάμε για πτωχευτικό στο στάδιο της εξυγίανσης.

  1. εξαρτάται την περιουσία του καθενός ,θα πρέπει να μας πεις περίπου την οικονομική σου κατάσταση,εγώ σε διαμεσολαβητη που ρώτησα ….μου ζήτησε 500 ευρώ πριν την έναρξη της διαμεσολάβησης για το ένα φαντ και για τα άλλα δύο ΦΑΝΤ από 150 το καθένα ,σύνολο και τα τρία φαντ 800 .
   Σε δικηγόρο που ρώτησα , μου ζήτησε 500 πριν το ξεκίνημα της διαμεσολάβησης και 500 με το τέλος της συμφωνίας (για το ένα μόνο φαντ).

   1. Δεν είναι για προσωπικό δάνειο, είναι για επιχειρηματικό όπου το ακίνητο έχει βγει σε πλειστηριασμό 2 φορές το 2019. Εμένα μου είπε η δικηγόρος ότι πάει με την ώρα δηλ. όταν θα γίνεται η διαμεσολάβηση ως φυσική παρουσία στη τράπεζα.

    Ανεξάρτητα από το κόστος, μου φαίνεται λίγο χρονοβόρα η διαδικασία ή κάνω λάθος;

    1. Στην περίπτωση σας που τα έχετε δοκιμάσει όλα μπορεί και να σας ωφελήσει.Δεν έχετε να χάσετε τίποτα περισσότερο.Καποιους τους έχει βοηθήσει η διαδικασία.

    2. ροζμαρι …η διαμεσολαβήτρια που είπα εχθές,μου είπε ότι οι συζητήσεις μπορεί να διαρκέσουν και 6 μήνες , όπως σας είπα είναι κάτι που δεν το έχω κάνει, οπότε δεν μπορώ να ξέρω την διαδικασία και η περίπτωσή σας που περιλαμβάνει κατοικία είναι και εντελώς διαφορετική

 13. ¨¨¨¨¨¨Σημερα έλαβα με email απο το fund που πουλήσε η άλφα τραπεζα το καταναλωτικό δάνειο που είχα πάρει πριν 12 χρονια και δεν το πληρωνα το ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙΣΑΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΟΦΕΙΛΗΣ το οποιο λεει:Εφάπαξ καταβολή, έναντι της οφειλής σας, του ποσού των Ευρώ χιλίων τετρακοσίων πενήντα (1.500,00€)και διαγραφή του χρεωστικού υπολοίπου του προαναφερθέντος τραπεζικού προϊόντος, μετά την τήρηση τουπρογράμματος αποπληρωμής. Εφόσον τηρηθεί εκ μέρους σας το πρόγραμμα αποπληρωμής και καταβληθεί,προσηκόντως και εμπροθέσμως το συμφωνηθέν ποσό, η HELLAS 3P INVESTMENT DESIGNATED ACTIVITYCOMPANY (“H3P”), δηλώνει ότι θα θεωρήσει το σύνολο της οφειλής, που απορρέει από την ως άνω σύμβασηολοσχερώς εξοφλημένο.εχει υπογραφες επάνω.Τι λέτε ναβτο,πληρώσω με τον κωδικο πληρωμης που μου στείλανε στο email.. δεν νομίζω να κρύβεται κάτι άλλο,θέλω να ξεμπερδευω με αυτό μια για πάντα..τι λέτε εσείς..??¨¨¨¨¨¨¨¨
  ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ Κ ΜΕΝΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΚΟΛΑΕΙ? ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ? ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙς Κ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟς ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ?

 14. Διαγραφή 100% τόκων κ 60% του κεφαλαίου…σε μόνιμη καθυστέρηση 16 έτη κ δικαιολογητικά χαμηλού εισοδήματος κ μη ύπαρξης περιουσιακών στοιχείων,,, το ζητούμενο είναι αν το κείμενο της πράξης με κατοχυρώνει.

  1. Όπως είναι γραμμένο σας κατοχυρώνει.Μιλαει για εφάπαξ εξόφληση.Ειναι πολύ καλό,πληρώστε το να τελειώνετε και εύχομαι σε όλους μας κάτι αντίστοιχο.Καλη σας μέρα.

   1. To πλήρωσα, κ έτσι έκλεισε ο κύκλος ενός συνόλου 16 τραπεζικών προιόντων (κάρτες δάνεια) συνόλου 170 χιλιάδων ευρώ!

    1. δεν μας είπατε το ύψος του ποσού όταν ρωτήθηκατε και μετά μας λέτε για 16 προϊόντα,τελικά για να καταλάβουμε σας πρότειναν 1500 αντί 170000?

     1. Θέλω να μου πει κάποιος που έκλεισε με ιντρουμ (Πειραιώς) την εμπειρία του. Ευχαριστώ

 15. Βρήκα αυτό το ενδιαφέρον άρθρο για το κατά πόσο νομιμοποιούνται τα funds να ζητάνε ολόκληρες τις οφειλές:

  https://www.bankingnews.gr/nomiko-bima/articles/571773/themata-mi-nomimopoiisis-ton-funds

  Η εταιρεία ειδικού σκοπού – fund δεν νομιμοποιείται ενεργητικά ούτε να διαχειρίζεται, ούτε να εισπράξει, ούτε να απαιτήσει ποσό μεγαλύτερο από αυτό που της εκχωρήθηκε από την Τράπεζα

  To τελευταίο χρονικό διάστημα διαμορφώνεται στις δικαστικές αίθουσες η θέση των δικαστηρίων απέναντι στα funds, στα οποία έχουν πλέον μεταβιβαστεί χιλιάδες δανειακές συμβάσεις. Με σωρεία δικαστικών αποφάσεων, τα δικαστήρια κάνουν δεκτές τις ανακοπές δανειοληπτών, αναγνωρίζοντας πως πολλά από τα funds στερούνται ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ και άρα δεν μπορούν να κινούν διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης έναντι των δανειοληπτών.

  Συγκεκριμένα:

  Η αλλαγή στο πρόσωπο του επισπεύδοντος την αναγκαστική εκτέλεση είναι μεν δυνατή, αλλά σε κάθε περίπτωση ο διαχειριστής, δηλαδή το εκάστοτε FUND, θα πρέπει να κοινοποιήσει στον οφειλέτη τα έγγραφα που τον νομιμοποιούν.
  Από τα έγγραφα που κοινοποιούνται στον δανειολήπτη πρέπει να προκύπτουν με ακρίβεια: το πρόσωπο του μεταβιβάζοντος, το πρόσωπο του αποκτώντος, η δανειακή σύμβαση που μεταβιβάστηκε, το υπόλοιπο ανεξόφλητο ποσό.
  Η εταιρεία ειδικού σκοπού – fund δεν νομιμοποιείται ενεργητικά ούτε να διαχειρίζεται, ούτε να εισπράξει, ούτε να απαιτήσει ποσό μεγαλύτερο από αυτό που της εκχωρήθηκε από την Τράπεζα («ελλείψει ενεργητικής νομιμοποίησης της καθ’ ης ανώνυμης εταιρίας διαχείρισης απαιτήσεων, καθώς η τελευταία δεν νομιμοποιείται να προβεί σε οποιαδήποτε πράξη διαχείρισης και είσπραξης της απαίτησης που να υπερβαίνει το εκχωρηθέν ποσό»). Είναι σύνηθες φαινόμενο ότι τα funds, ενώ τους έχει εκχωρηθεί πολύ μικρότερο ποσό από την συνολική οφειλή, να διεκδικούν δικαστικά το ΣΥΝΟΛΟ της απαίτησης, ισχυριζόμενα ότι τα επιπλέον ποσά αφορούν γενικώς και αορίστως δεδουλευμένους τόκοι υπερημερίας και λοιπά έξοδα και άληκτο κεφάλαιο, το οποίο αναζητείται πέραν των ποσών που έχουν ήδη αναγγελθεί ως νόμιμα οφειλόμενα, αφού ο δανειολήπτης είναι αδύνατο να υπολογίσει τυχόν τέτοιους τόκους.
  Αν το FUND δεν αποδεικνύει την απαίτηση τoυ με τα έγγραφα που προσκόμισε κατά την έκδοση διαταγής πληρωμής , ως είχε το βάρος της αποδείξεως, «ούτε προσκόμισε τα έγγραφα τα οποία απαιτούνται κατά τον Νόμο προκειμένου να αποδείξει την αιτία και το ύψος της εκχωρούμενης λόγω τιτλοποίησης χρηματικής απαίτησής του», απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε πράξης εκτέλεσης κατά των δανειοληπτών.
  Αν η αίτηση για έκδοση διαταγής πληρωμής ασκείται από καθολικό ή ειδικό διάδοχο του φορέα της απαίτησης , αυτός θα πρέπει κατά την υποβολή της σχετικής αίτησης να προσκομίσει όλα τα έγγραφα που πιστοποιούν την άνω διαδοχή και κατ’ επέκταση την νομιμοποίηση του άλλως συντρέχει δικονομικό απαράδεκτο της αίτησης και της εκδοθείσας διαταγής πληρωμής. Τα εν λόγω έγγραφα δεν μπορούν να προσκομισθούν κατά πρώτο στην δίκη της ανακοπής.
  Αν παρ’ όλα αυτά, παρά δηλαδή την έλλειψη των νομιμοποιητικών εγγράφων, εκδοθεί τελικά η διαταγή πληρωμής, αυτή τυγχάνει ακυρωτέα λόγω διαδικαστικού απαραδέκτου.
  Με βάση την νέα νομολογία που διαμορφώνεται αυτήν την περίοδο, οι δανειολήπτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως να αξιοποιήσουν πλεονεκτήματα που έχουν από την μεταβίβαση μέσω τιτλοποίησης των δανείων τους:

  – Να πληροφορηθούν με απλά λόγια και με σαφήνεια τα περιθώρια που έχουν άμυνας έναντι των funds.

  – Να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση κατά την εξωδικαστική και προδικαστική απόπειρα ρύθμισης των δανείων τους και

  – Να αναβαθμίσουν την διαπραγματευτική τους δύναμη έναντι των funds των Τραπεζών.

  logo_Lekkakou_transparent_M.png
  http://www.bankingnews.gr
  Ρoή Ειδήσεων

 16. Mε πήραν τηλέφωνο απο την Β2Καπιταλ για λογαριασμό της Eurobank για ένα δάνειο 11900. Είχα σταματήσει να το πληρώνο μια δεκαετία. Στο πρώτο τηλέφωνο δώσαμε εξηγήσεις… ότι δεν έχω τίποτα στο όνομά μου κλπ κλπ. Μου ζητούσε 3000 για να το κλείσουμε. Το κατέβασαμε στα 2200-2400 και μέιναμε στο να ξαναμιλήσουμε σήμερα. Με πήρε τλφ και επέμενε στα 3000. Αν θέλαμε να το κατεβάσουμε ήθελε πλήρη οικονομικά στοιχέια. Εκκαθαριστικό, Ε9 ταυτότητα. Της ειπα ευγενικά ότι δεν θέλω να της τα δώσω, ίσως μόνο το Ε9…το οποίο είναι άδειο καθότι δεν έχω τίποτα στο όνομά μου. Ήθελα να το κλείσω το ρημάδι αλλά δεν θέλω να τους δώσω τόσα χρήματα…ασε που δεν τα εχω όλα. Θα βοηθούσε η οικογένεια…Τι λέτε να κάνω; Από την μία δεν θέλω να δώσω στοιχεία προσωπικά από την άλλη δεν ξέρω αν διατρέχουμε πλέον κάποιο κίνδυνο. Ή μήπως να το αφησω τελείως; Ούτως ή άλλως τα κουκιά δεν βγαίνουν…

  1. καλησπερα φιλε μου…. μια συμβουλη ,αν τα εχεις βεβαια,δωσε 3000 σε 6 μηνες και τελειωσε το.. Αν τα εχεις,ξαναλεω….. Μην μπεις στην διαδικασια αν δεν τα εχεις,σε 2 μηνες πες να σε παρουν(μαζεψε αν μπορεις) ξανα 3 θα ζητησουν.αν μπορεις βεβαια να μαζεψεις 2200 και να του παρεις και να τους πεις τοσο εχω μετρητα σημερα ,αν θελετε, και αυτο παιζει.. Δεν μπορουν να σου κανουν τιποτα για τοσα λιγα, αλλα θα νιωθεις καλα αν ξεμπερδεψεις

   1. Τελικα το κλείσαμε …χωρίς οικονομικα στοιχεία κλπ. Ναι το έκανα για να ξεμπερδεύω. Μαλλον θεώρησαν ότι δεν θα υπήρχε άλλη περίπτωση να το κλείσουμε και σου λεει δωσε το 20% να το κλείσουμε. Πάει και αυτό…

    1. Στα ποσά το έκλεισες; 20% του πραγματικού; 2400 ευρώ ; Κασερι; Με δόσεις; Δελεαστική και συμφέρουσα προσφορά το ένα πέμπτο και οι τόκοι χάρισμα ,σωστά;

 17. Να πω κι εγώ πως μόλις με πήραν… έχω υπόλοιπο καταναλωτικού 11.000 (από τα αρχικά 30.000) το οποίο οκ, το πάλευα, απλά το τελευταίο 6μηνο ίσως και να έβαλα τους δύο μήνες.

  Μου έκαναν προσφορά στα 2.660 για να το κλείσουμε και μάλλον θα την πάρω (γιατί το δάνειο έληγε σε 2-3 χρόνια). Ισχύουν αυτές οι προσφορές, έτσι; Από δικηγορικό με πήραν για Eurobank.

  1. Εντυπωσιάζομαι με αυτά που διαβάζω.Το παλεύετε και παρόλα αυτά σας έκαναν πρόταση να το κλείσετε;Πολύ χαίρομαι.Μπορει να έβαλαν μυαλό τελικά.

  2. και εμένα με πήραν από δικηγορικό εκ μέρους της eurobank, 2 κάρτες με όριο 3100+3800 απλήρωτες από το 2011, τις είχαν πάει 21.000!!!! με τους τόκους, ζήτησαν 3χιλιάρικα ντουκου, το μείωσα στα 2800 και το έκλεισα και αυτό

   1. Δηλαδη 87% κούρεμα στο χρέος με τόκους η Κούρεμα 60% στο πραγματικό χρέος . Καλή προσφορά,στην γιουρο ,το θέμα είναι να μπορείς να ανταπεξέλθεις,και 100 επάνω η κάτω δεν είναι προβλημα

 18. Καλησπέρα .μου ήρθε μια επιστολή από εταιρεία ,η οποία προτείνει 65% διαγραφή ,αλλα το μισό ποσο μπροστά κσι τα αλλα σε ενα χρόνο .
  Ειναι τεράστιο το ποσο αυτο για μένα .Να τους απαντήσω με επιστολή ή να περιμένω ακομα .Ποια ειναι η άποψη σας .ευχαριστω

  1. Καλησπερα Μάκη .. Γίνε πιο συγκεκριμένος… Από οφειλή ??.??? Μου κόβουν τόκους και τόσο πόσο και μου ζητάνε τόσο. Βάλε +- ένα ποσό για μην σε καταλάβει κάποιος για να μπορέσουμε να σου πούμε την γνώμη μας .. διαφορετικά το ποσό που σου ζητάνε είναι 10.000 πχ 5 μπροστά 5 σε δόσεις; Πες τους 10 σε 24 η 36 δόσεις. Αν έχεις, αν δεν έχεις και δεν μπορείς να ανταποκριθείτε μην κάνεις καμία συμφωνία . Τα πράγματα θα χειροτερέψουν τους επόμενους μηνες

   1. Από δάνειο ,ζητάνε 20.000 αντί για 65 .10 μπροστά και 10 σε έναν χρόνο .Ειναι αδύνατον να το κάνω αυτο.Τι εννοείτε θα χειροτερέψουν τους επόμενους μήνες ? Ευχαριστω

    1. Τα 65 ήταν πραγματικό κεφάλαιο ή διπλασιάστηκε από τόκους;Το λέω για να δούμε αν είναι καλή προσφορά ή όχι άσχετα αν έχετε τα χρήματα.

     1. Πολλά ζητάνε τότε νομίζω Εντάξει αν τα είχατε να τα δίνατε να ξεμπερδευατε,αλλά αφού δεν τα έχετε δεν χάνεται και κανένα κελεπουρι.Ουσιαστικα ζητάνε λίγο πιο κάτω από το αρχικό κεφάλαιο από ότι καταλαβαίνω.

 19. Περίπου το 50% ζητάνε .το θέμα μου ειναι αν ειναι καλύτερα να τους απαντήσω με πρόταση σαφώς πολύ μακριά από την δικιά τους ή να μην απαντήσω καθόλου

  1. Δε χάνεται τίποτα να κάνετε την πρόταση σας.Καποιος που έχει περισσότερη εμπειρία σε διαπραγματεύσεις σαν τον Κώστα θα σας πει καλύτερα νομίζω.

   1. Ευχαριστώ why που με έκανες διαπραγματευτή))))) πλάκα κάνω. Λοιπόν πραγματικά δεν βλέπω καμιά ιδιαίτερη προσφορά . Και το 10k μετρητά πολλά είναι. Με 10k για όλο το ποσό το δέχομαι. Όταν λέτε 65κ με τους τόκους το πραγματικό ήταν 40κ ; Όχι δεν είναι προσφορά,είναι μια απλή πρόταση. Όταν λέω τα πράγματα θα χειροτερέψουν ,θέλω να πω ότι οικονομικά θα είναι δύσκολο το 21,22 γι’αυτό μην βάλετε υποχρεώσεις που δεν θα μπορείτε να πληρώσετε γιατί θα χάσετε αυτά που θα έχετε πληρώσει. Καλύτερα μια δόση με 200 ευρώ για Χ μήνες παρά 800 ευρώ τον μήνα

     1. αφου ειναι μια απλη επιστολη , δεν θα αλλαξει κατι αν απαντησετε η οχι… αν θελετε ομως,παρτε τηλεφωνο την υπευθυνη,ενημερωστε την οτι ειναι παρα πολλα αυτα.μιληστε μαζι της, πειτε της αν εργαζεστε η είστε ανεργος, οτι η φορολογικη σας δηλωση ειναι χαμηλη,οτι δεν εχετε περιουσικα στοιχεία και οτι θελετε να τα βρειτε αλλα οχι σε αυτο το ποσο αλλα στο χ ποσο με πληρωμη σε τοσες δοσεις.Θα στειλει την αιτηση σας, και μπορει να εγκριθει το ποσο που θελετε αν τηρειτε καποιους ορους που βαζει καθε τραπεζα η γραφειο. Προς ενημερωση οποιαδηποτε προσφορα απο 15-25% της πραγματικης οφειλης πρεπει να γινεται αποδεκτο(αν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα)

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.