Forum: Γενική συζήτηση 12

Τελευταία ενημέρωση την 18 Φεβ 2016 — 02:44

Συζήτηση για όλα τα θέματα

1. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διατυπώνει τις απόψεις του, ανεξάρτητα αν ενοχλούνται οι άλλοι, αρκεί να μην είναι υβριστικός και να τηρούνται οι ισχύοντες νόμοι.

2. Όποιος ενοχλείται από τις απόψεις κάποιου, μπορεί να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα ή απλά να τον αγνοήσει. Το να μην απαντήσεις καθόλου σε κάποιο σχόλιο, καμιά φορά είναι η καλύτερη απάντηση.

3. Όλοι μας είμαστε μεγάλα παιδιά και καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε, όπως καταλαβαίνουμε και τυχόν κρυμμένες σκοπιμότητες, πίσω από κάποια σχόλια.

4. Ορισμένες φορές, πίσω από κάποιο σχόλιο που δεν μας αρέσει, μπορεί να κρύβεται κάποια δυσάρεστη αλήθεια.

5. Μην ξεχνάτε ποτέ τη φράση του Θεμιστοκλή: Πάταξον μεν, άκουσον δε

6. Δεν χρησιμοποιούμε κεφαλαία ή greklish

7. Σχόλια προσβλητικά ή υβριστικά δεν θα διαγράφονται, αλλά θα αποκρύπτονται,επισημασμένα ως μη αποδεκτά, με δυνατότητα ανάγνωσης μόνο από όσους επιθυμούν.

1.516 σχόλια σχετικά με το “Forum: Γενική συζήτηση 12”

 1. Νέα νούμερα λογαριασμών ,που ουσιαστικά δεν θα ξέρεις σε ποιους λογαριασμούς σου αναφέρονται

 2. Ένα λεπτό να το ξεκαθαρίσουμε, χρωσταγες μια κάρτα πχ με αριθμό 12345678 και ένα δάνειο 12345678 αυτά δεν θυμάσαι πόσα λεφτά ήταν; Πχ 1000 ευρώ και 1000ευρω ,αφού συμφωνήσεις ότι θα δώσεις 1000 ευρώ και για τα δύο , θα σου στείλουν ένα συμφωνητικό που θα λέει τον παλιό αριθμό,αλλά και τον καινούργιο και ότι αφορά χρέος στην τράπεζα σου. Και για την κάρτα 12345678 αν δώσεις 500 το χρέος θεωρείται εξωφλημενο. Δεν ξέρω που μπερδεύεσαι εκτός αν πέρασε καιρός και έχεις διαγράψει από την μνήμη σου κάρτες και δάνεια. . Το μοναδικό που έχω να δώσω ως συμβουλή είναι να κλείσεις με ένα καλό κούρεμα,ξεχνάμε τόκους,και μιλάμε για το κεφάλαιο, φαντάσου ότι το αγόρασαν σχεδόν τσάμπα,άρα ότι τους δώσεις είναι κέρδος τους. Λένε,δεν ξέρω,ότι αγόρασαν 3-5% του πραγματικού χρεους

 3. η ένσταση μου είναι ,ότι σου ζητάνε να πληρώσεις χωρίς να σου λένε τι είναι αυτό .Αν θέλεις να το αμφισβητήσεις ? αν διαφωνείς ?

  1. Δεν ξέρω πως δημιουργήθηκε το χρέος,αλλά μέχρι κάποια στιγμή το πλήρωνες. Βρες το τελευταίο πληρωμένο και υπολόγισε…. Αν δεν έχεις τίποτα…. Νομίζω όμως ότι το χρέος σου είναι υπαρκτό.δεν ξέρω όμως πόσες φορές ένωσαν τόκους με κεφαλαίο γι’αυτό λες και 6φορες επάνω.αναλυση,είναι υποχρεωμένοι να σου στείλουν. Ημερομηνία χορήγησης ,πόσο και υπόλοιπο. Κάνε ένα Ντιλ να κλείσεις όμως,αν έχεις βέβαια

 4. Διάβασα κάπου ότι τα fund ζήτησαν από κάποιους και χρέη ,τα οποία είχαν ήδη ξεπληρωσει.Ετσι από την στιγμη που δεν ξέρουν για ποια προϊόντα αναφέρονται ,πως ο Χ θα συμφωνήσει μαζί τους ή Οχι ?Αν πάτε στο δικαστήριο τι θα πουν ? Ότι ζητάω αυτά τα χρήματα ,αλλα δεν ξέρω από που προέρχονται ?

 5. Ευχαριστω για τις απαντήσεις .δεν εμφανιζόταν στην ΡΟΗ κσι τα διάβασα μόλις τώρα .Αυτο που λέτε εσεις ,δεν το κάνουν αυτοί .Σου λένε χρωστάς τόσα από τόσα προϊόντα .και τιποτα παραπάνω .Αν έχεις ξοφλήσει με κάποια από αυτά ? Εχω διαβάσει και τέτοιες περιπτώσεις .Σου λένε τηλεφώνησε στα κεντρικά και πες τους το.Εμας μας τα πούλησαν αυτά

 6. καλησπέρα σας έχω ένα χρέος 4700 ευρώ στην εθνική από κάρτα (1400 το κεφάλαιο + 3300 τόκοι κτλ). το χρέος το έχει ακόμα η εθνική.δεν το έχει δώσει σε κάποιο fund.θέλω να τελείωνω μαζί τους .
  τι ποσό να τους προτείνω . γύρω στα 2000 εφάπαξ είναι καλά ? ευχαριστώ

   1. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου Κώστα . τι εννοείς εάν πάει σε fund θα πληρώσω 350-400 ευρώ?
    ξέρω οτί η τράπεζα πουλάει στο fund 5-6 λεπτά του ευρώ για κάθε ευρώ δανείου .
    Δεν ηξέρα μετά οτί το fund ζητάει λιγότερα από την τράπεζα.
    Αρα να τους κάνω πρόταση για το κεφάλαιο μόνο γύρω στα 1400 ευρώ.
    Κάποιος άλλος συμφορουμίτης έχει κάποια πρόταση?

    1. Ποια ηταν η πρόταση τους ? Δεν πιστεύω να έφτανε τα 2000€ .Για μετρητά γύρω στα 1000€ νομίζω ότι ειναι καλα

     1. καλησπέρα Μάκη ,σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.εγώ τους πλησίασα για να το κλείσω το χρέος.θεωρώ οτί μία πρόταση δικιά μου της τάξεως των 1400 ευρώ σε 2 δόσεις θα ήταν δίκαιη.
      Το χρέος είναι 1400 κεφάλαιο + 3300 τόκοι = 4700 . απλώς δεν έχω εμπειρία από τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις.
      Για αυτό κάθε πρόταση δεκτή . φυσικά ότι λιγότερο δώσω τόσο το καλύτερο!
      έχω ακούσει και για καταναλωτικό δάνειο που είχαν φτάσει οι οφειλές 7000 και έδωσε 1000 ευρώ και καθάρισε!

     2. Είναι μικρό το ποσό,και θέλουν και αυτοί να το κλείσουν και να τελειώσει ένα κόκκινο δάνειο… Σίγουρα το κεφάλαιο είναι μια δίκαιη πληρωμή,αλλά και πιο κάτω,στο 1000 καλά είναι…. Όσο μεγαλώνει το ποσό,τόσο πιο δύσκολο να εισπράξουν δηλαδή μπορείς να ακούσεις για 100.000 πλήρωσε 10.000 αλλά μετράνε περιουσιακά,φορολογικές και άλλα. Κούτσα στραβά όλοι μπορούν να βρουν 1400ευρω σε 14 μήνες η σε 28. Γι’αυτό 1000 μετρητά να καθαριζεις

  1. Να μας πεις αν συμφωνήσεις πόσα έδωσες για να βοηθήσεις και άλλους. Τράπεζα κεφάλαιο και πόσο εδωσες

 7. φυσικά Κώστα ,θα δώσω feedback όταν έρθω σε συμφωνία!στο μεταξύ κάθε πρόταση – εμπειρία καλοδεχούμενη!

 8. Καλησπέρα σας, έκανα αίτηση για ρύθμιση κόκκινου δανείου απο την τράπεζα. η προσφορά που μου έκαναν δεν είναι βιώσιμη και με πιέζουν να υπογράψω. σκέφτομαι να κάνω αντιπροσφορά αλλά απο την τράπεζα μου λένε οτι αν λήξει η προσφορά η επόμενη θα είναι πολύ χειρότερη και εάν υποβάλλω αίτημα θα το απορριπτουν συνέχεια. έχει βγει διαταγή πληρωμής (με ανακοπή) και έχει γίνει προσημείωση που υπερκαλύπτει το ποσό του δανείου. Δε ξέρω τι να κάνω φοβάμαι οτι θα μου πάρουν το σπίτι αλλά αν υπογράψω δε θα μπορώ να αποπληρώνω τις δόσεις.

  1. Αφού έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να πληρώσεις, μην υπογράψεις. Δεν χάνεις τίποτα με το να μην υπογράψεις, δεν κερδίζεις τίποτα με το να υπογράψεις.

  2. Καλησπερα,αν θέλετε μπορείτε να μας πείτε πιο πολλές πληροφορίες; Τράπεζα; Στεγαστικό;καταναλωτικό; Γιατί δεν κάνατε κάτι με τον 4065? Δόση; Πόσο; Αξία σπιτιού; Δεν θα γίνουν πλειστηριασμοι για σπίτια με χαμηλή αντικειμενική αξία. Θα αλλάξουν τα δεδομένα προς όφελος τον καταναλωτών λόγο κοβιντ

 9. Είναι στην εθνική, δεν έκανα κάποια κίνηση γιατί τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζω σοβαρά οικονομικά και οικογενειακά ζητήματα. το πρόβλημα είναι οτι ζητάει ως εγγυητή το γιο μου (και δεν θέλω να τον μπλέξω), ενω οι εξασφαλίσεις της τράπεζας υπερκαλύπτουν το χρεος. αν υπογράψω δεν θα μπορώ να πληρώνω τις δόσεις για μέγαλο διάστημα και θα προσπαθήσω να πουλήσω κάτι και να εξοφλήσω το ποσό. απλά σκέφτομαι να επανυποβάλλω πρόταση μήπως αυτή η φορά είναι πιο βιώσιμη η λύση ή μεγαλύτερο κούρεμα (γιατί τώρα μου κόβουν το 40% των τόκων). αν απορρίψω την πρόταση θα έχω τη δυνατότητα να επανυποβάλλω αίτημα για ρύθμιση (ζητώντας 100% των τόκων) ή θα με απορρίπτουν και θα ζητάνε το 100% της οφειλής χωρίς κανένα κούρεμα? επίσης υπάρχει η δυνατότητα να επιτύχω μεγαλύτερο κούρεμα με εφάπαξ αποπληρωμή?

  1. Σίγουρα μέσα από ένα φόρουμ δεν θα βρεις οδηγίες για ένα τόσο σοβαρό θέμα…. Θες την βοήθεια ενός επαγγελματία δικηγόρου που να ασχολείται μόνο με αυτά,γιατί πολλοί είναι άσχετοι και άλλοι κοράκια. Θα σου πω την γνώμη μου και την εμπειρία μου μόνο… Για τον γιο να το ξεχάσεις να μπει εγγυητής… Αμαρτίες γονέων παιδευουσι τέκνα.. όσο για την φίλη μου την εθνική να σου πω ότι παρακαλούσα την τράπεζα για μια φυσιολογική ρύθμιση,και ήταν αντίθετη στο να μου κόψει τόκους. Μέχρι που πούλησε το δάνειο έξω και πλήρωσα το 20% της πραγματικής οφειλής. Είχα και στεγαστικό και με τον νόμο 4605/2019 μέσα από την πλατφόρμα μου χάρισε τόκους και το 30%της οφειλής. Με δόση 320 ευρώ και επιδότηση το 50%….αφού είχες δάνειο με εγγύηση το σπίτι έπρεπε να μπεις. Τώρα μίλα με ένα ΚΕΥΔ της περιοχής σου,βρες κάποιον δικηγόρο με τον νέο πτωχευτικό να δεις αν σε συμφέρει.να ξέρεις ότι έχεις λίγο χρόνο ακόμα λόγο κορωνοιου. Οι τράπεζες θα προσπαθήσουν να μαζέψουν το τσουνάμι από τα κόκκινα δάνεια,παλιά και νέα. Καλή τυχη

   1. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και τις συμβουλές. Θα απευθυνθώ σε δικηγόρο αύριο κιόλας. Παρόλα αυτά δεν έχω κάποιο δικό μου δικηγόρο και δεν γνωρίζω κάποιον έμπειρο ώστε να απευθυνθώ. Θα μποσούσες να μου συστήσεις κάποιον δικηγόρο που να μπορούσε να με βοηθήσει και να ασχολείται με τα κόκκινα δάνεια, γιατί φοβάμαι πως αν πάω στην τύχη σε κάποιον μπορεί να είναι κοράκι και να μπλέξω χειρότερα.
    Ευχαριστώ πολύ

    1. υπέρβαση ,γκουγκλαρε υπέρβαση τβ,υπέρβαση φβ, υπέρβαση στο ίντερνετ έχουν σάιτ, δυστυχώς κάποιοι εδώ μέσα τα βλέπετε πολύ απλά, όποιο ς έχει χρέος πάνω από 30000 είναι δύσκολα

 10. Καλημέρα σε όλους κ Χρόνια Πολλά!
  Έχω ένα δάνειο από το 1ο εξοικονομώ κατ’ οίκον με υπογραφή σύμβασης στην Alpha Bank τον Ιανουάριο του 2013.
  Σε αυτό είχα επιδότηση το 35% του κόστους εργασιών από το ΕΤΕΑΝ και το υπόλοιπο 65% αποπληρωμή σε 48 άτοκες ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
  Από ένα σημείο και μετά αδυνατούσα να εξυπηρετώ το δάνειο με αποτέλεσμα να υπάρχει χρωστούμενο κεφάλαιο περίπου 2.900€ και τόκοι περίπου 1.000€, σύνολο 3.900€ κόκκινο δάνειο.
  Πήγα από την τράπεζα να κάνω κάποιο διακανονισμό αλλά μου απάντησαν πως δεν μπορεί να γίνει καμία ρύθμιση γιατί “συμμετείχε” και το δημόσιο στο δάνειο.
  Εν τω μεταξύ μου έρχονται κανονικά τα μηνιαία statement από την τράπεζα, γεγονός που (μάλλον) σημαίνει πως δεν έχει δωθεί σε fund.
  Θέλω να κάνω διακανονισμό κ δεν μπορώ!
  Έχει κάποιος κάποια ιδέα για το πώς να το διαχειριστώ;;
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 11. Γεια σας! Σήμερα λάβαμε γράμμα κακή έκπληξη στο όνομα του πατέρα μου, απο ένα δικηγορικό γραφείο στη Γερμανία όπου ζούμε.
  Ότι για δήθεν ανοιχτές οφειλές δανείου στη Εurobank έχουν προσφύγει σε αρμόδιο δικαστήριο στη Γερμανία.
  Και ότι παρά της επανειλημμένες προσπάθειας τους για εξωδικαστική ικανοποίηση της αξίωσης τους, τόσο Ελλάδα και Γερμανία, δεν έλαβαν πληρωμές.
  Δε γνωρίζουνε τίποτε, πρώτη φωρά διάβασα σήμερα για κάτι τέτοιο, ενώ ο πατέρας μου έχει 11χρόνια που έχει πεθάνει.
  Τηλέφωνησα με την Eurobank, δεν μπορούσαν να μου πουν πολλά, μόνο ότι το νούμερο δανείου της Eurobank στο γράμμα δεν είναι fake.
  Επειδή έφτιαξα και έκλεισα όλλα τα χαρτιά του πατέρα μου μετά το θάνατό του, δε βρίκα το παραμικρό σ’αυτά που να έχει σχέση με Eurobank.
  Ούτε λάβαμε τα τελευταία 11 χρόνια γράμμα ή πληροφορία από την Eurobank.
  Τώρα τί κάνουμε;
  Σας ευχαριστώ.

  1. Και κάτι παρέλειψα…αξίωση της Zeus Recovery Fund S.A. για δάνειο της Εurobank…και να επικοινωνήσουμε με την Χανικιαν Law Firm…μπορεί να μου τα εξηγείσει αυτά κάποιος;

  2. Δεν έχω ξανακουσει κάτι τέτοιο…. Μήπως είναι εγγυητής; Ένα χρέος στην Ελλάδα σε τράπεζα σβήνει αν δεν έχει κινηθεί η διαδικασία για 20 χρόνια άρα τα 11 δεν είναι αρκετά . Ο πατέρας άφησε διαθήκη; Κάνατε αποδοχή; Πόσο είναι το χρέος να μάθεις..και να συμβουλευτείτε δικηγόρο Γερμανό,όπου θα ξέρει αν μπορούν να σας κάνουν κάτι η στέλνουν απλά γραμματα

   1. αυτό με τα 20 χρόνια που παραγράφονται ,δεν το κατάλαβα ακριβώς .20 χρόνια μετά που σταμάτησες τις πληρωμές ή 20 χρόνια αφότου υπέγραψες την δήλωση ? πως μετά το τσεκάρεις αυτό ?είναι σίγουρο ή μια υπόθεση ?

    1. στην ελλαδα οτι και να κανεις παραγραφεται στα 20 χρονια…. ακομα και φονο…. Αν λοιπον χρωστας στην τραπεζα και δεν εχει κινηθει εναντιον σου για 20 χρονια χανει την δυνατοτητα.. Αν ομως εκεινη εβγαζε χαρτια και τα εστελνε στην παλια σας διευθυνση? δεν ειναι υποθεση,ειναι πραγματικοτητα τα 20 χρονια.. Αποδοχη κληρονομιας η αποποιηση? ποσοειναι το ποσο? ειναι σοβαρο? εχεις αδερφια? εγγυητης η οφειλετης? ειχε ασφαλεια το δανειο? (η eurobank ta asfalize) ανοιχτο ειπες? αναλυση ποσου. (η γιουρομπανκ εδινε ενα ανοιχτο δανειο που ειχε εξοδα 250 ευρω το χρονο, αν ο ανθρωπος δεν ειχε παρει τα λεφτα και του χρεωναν τα 250 αρια αφου ειχε πεθανει?

     1. να μην έστελνε χαρτιά καμία τράπεζα λίγο δύσκολο .Λογικά θα στέλναν .Έλεγα μήπως δεν έχει κινηθεί ο λογαριασμός για 20 χρόνια μήπως παραγράφονται ?Δηλαδή αν είχες σταματήσει να πληρώνεις το 2001 ,τότε θα έχουν παραγραφεί ?

     2. αν εβγαλαν διαταγη πληρωμης,και ολο αυτο το διαστημα τον (εψαχναν)θελει δικηγορο…. σου λεω ομως οτι το δανειο μηπως ηταν ασφαλισμενο? αν εχεται κανει αποδοχη το χρεος παει σε εσενα και τα αδερφια σου αν εχεις,θελει ομως δικηγορο γιατι αν δεν γνωριζατε για το δανειο οταν κανατε την αποδοχη…. θελεις ανθρωπο που να ξερει,δες το ποσο και δες μηπως δωσεις κατι και ξεμπερδεψεις γιατι ο δικηγορος στην γερμανια μπορει να σου παρει πιο πολλα…

     3. Για το δάνειο δε ξέρουμε το παραμικρό, ούτε αν ο πατέρας μας ήταν οφειλέτης ή εγγύητης. Κανείς όλλα τα χρόνια δε μας ειδοποίησε από την eurobank, η διευθυνσή μας στο εξωτερικό, εδώ και 40χρόνια η ίδια.
      Το ποσό είναι γύρω στα 5000ευρό.
      Έψαξα λίγο στο διαδίκτυο και απ’ότι κατάλαβα τα κόκκινα δάνεια της eurobank πουλήθηκαν σε fund (στο γράμμα που λάβαμε γράγει για το Zeus Recovery Fund S.A) και ότι η Χανικιαν law firm είναι
      συνεργαζόμενη εταιρία με το γερμανό δικηγόρο που μας έστειλε την επιστολή. Για την Χανίκιαν και τους συνεργάτες της διάβασα τα χειρότερα σχόλεια, γι’αυτό καν δε θέλω να συνομιλήσω μ’αυτούς.
      Γίνοντε αυτά τα πράγματα χωρίς να ειδοποιηθεί κανείς όλλα τα χρόνια;
      Τρέξε τώρα να βρεις άκρη…
      Σας ευχαριστώ όλλους!

   2. Λοιπόν φίλε Γιώργο,με ένα πρόχειρο ψάξιμο βρήκα ότι η zeus recovery sa με έδρα το Λουξεμβούργο είναι γερμανική εταιρία απαιτήσεων.Τα δάνεια αυτά πουλήθηκαν πολλά χρόνια πριν από εμπορική κι κυρίως eurobank πριν υπάρξει ρυθμιστικό πλαίσιο στην Ελλάδα για τις εταιρείες αυτές.Ελα όμως που ο νόμος προβλέπει να έχουν υποκατάστημα και άδεια στην Ελλάδα και αυτοί δεν έχουν!!! Πουλήθηκαν παλιά πριν το 2010.Κρατα αυτό που σου λέω γιατί με βάση το νομικό πλαίσιο της χώρας μας δεν νομιμοποιούνται να ενεργούν.Κι επειδή είσαι κληρονόμος του πατέρα σου η eurobank να αφήσει τις μπιπ και να σου πει ακριβώς τι συμβαίνει.Βαλε δικηγόρο.

  3. Ο πατέρας που ζούσε πριν τον χάσετε;Ελλάδα ή Γερμανία;Υπάρχει διεύθυνση στην Ελλάδα που μπορεί να πήγαιναν κάποια χαρτιά;Γιατί να δανειοδοτησαν κάποιον που είχε διεύθυνση Γερμανίας μου φαίνεται περίεργο.Αν και εκείνα τα χρόνια πολλά γινόντουσαν.

  4. Καλημέρα σε όλους.Και κάτι ακόμα θέλω να προσθέσω.Σε ποιον υποτίθεται ότι απευθύνεται η επιστολή εφόσον εσείς δεν γνωρίζατε κι έτσι δεν ενημερώθηκε ποτέ από εσάς η τράπεζα ότι ο πατέρας απεβίωσε;Και με βάση ποιο δίκαιο σας πάνε σε γερμανικό δικαστήριο για μια υπόθεση που αφορά συμβάσεις ελληνικής τράπεζας που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο;Θέλω να πω ότι είναι πολλά τα κενά σημεία χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπήρξε χρέος για το οποίο η τράπεζα έχει υποχρέωση να σας δώσει πλήρη ενημέρωση.

 12. Ο σύζυγος μου είχε ένα δανειο στην Άλφα bank, το οποίο ήταν προσημείωση για την πρώτη κατοικία το οποίο ήταν συνδεδεμένο με την ασφάλεια ζωής του. Τον Αύγουστο του 2016 απεβίωσε, τον Σεπτέμβριο πήγαμε το πιστοποιητικό θανάτου του στην τράπεζα και από τότε μέχρι το 2020 δεν μας ενόχλησαν ούτε τηλεφωνικός, ούτε γραπτώς. Ωστόσο όταν πήγα να ρωτήσω τι έγινε με το δάνειο, ανακάλυψα ότι από τα 8 χιλιάρικα που χρωστούσα, το ποσό είχε φτάσει στα 10,5 χιλιάρικα. Από την στιγμή που ο αντρας μου είχε ασφάλεια ζωής, η οποία θα αποπλήρωνε το δάνειο, είναι νόμιμο η τράπεζα να μου ζητάει να αποπληρώσω τους τόκους αυτούς; Οι τοκοι αυτοί είναι νόμιμοι;

  1. Την ασφάλεια ζωής ποιος την εισέπραξε;Αν ήταν ασφάλεια δανείου και την εισέπραξε η τράπεζα έχει τελειώσει το θέμα εκεί αλλά αν ήταν ασφάλεια που εισπράξατε εσείς πρέπει να πληρωθεί.Σας είπαν τι αφορούν οι τόκοι;Όταν πεθάνει ένας άνθρωπος κλείνει η υπάρχουσα δανειακη συμβαση ως έχει γιατί εννοείται ότι δεν μπορεί να γίνει καμία ενέργεια ή συναλλαγή με άνθρωπο που απεβίωσε.Αν υπάρχει συνδεδεμένη ασφάλεια πληρώνεται κατευθείαν στην τράπεζα.Αν όχι μεταβιβάζεται η υποχρέωση στους κληρονόμους με άλλη μορφή.Διευκρινηστε τι έχει συμβεί με το ασφαλιστηριο.

   1. Νομίζω ότι το αφήσατε λίγο στην τύχη του….. Βέβαια είχατε το πένθος σας. Αλλά ακόμα και τώρα αφού δεν έχει περάσει αρκετός καιρός θα πρέπει να κινηθείτε ..πόσο ήταν το δάνειο; 8? Ασφαλιστική; Είχε υποχρέωση η ασφαλιστική να πληρώσει το δάνειο; Τα πλήρωσε; Τηλέφωνο στην ασφαλιστική,ποιος εχει αναλάβει την υπόθεση ,και βρείτε την άκρη. Από προσωπική εμπειρία με δάνειο ασφαλισμένο την μητέρας μου για μόνιμη και ολική αναπηρία στην ασφαλιστική της γιουρομπανκ,μας ταλαιπώρησαν αρκετά ,αλλά μας αποζημίωσαν και με το παραπανω

    1. Αγαπητέ φίλε Κώστα είχατε την επιθυμητή εξέλιξη στο θέμα σας ή τουλάχιστον υπάρχει διαπραγμάτευση;Μην μπείτε σε λεπτομέρειες απλά αν κυλάει γράψτε γιατί μας διαβάζουν κοράκια και λοιπά που ψάχνουν πελατακια.

   2. Η ασφάλεια ζωής ήταν συνδεδεμένη με το δάνειο και τα λεφτά τα εισέπραξε η τράπεζα (8 χιλιάδες). Το πρόβλημα μου είναι ότι με έχουν φορτώσει με τόκους τους οποίους δεν ξέρω από προέρχονται και η τράπεζα δεν δέχεται να με ενημερώσει.

    1. Υπάρχει περίπτωση να είχαν μείνει δόσεις απλήρωτες;Λέω ένα απίθανο ενδεχόμενο.Παντως από τη στιγμή που έχουν εισπράξει την ασφάλεια δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν σας ενημερώνουν εφόσον είστε άμεσα εμπλεκόμενη και επίσης δεν αντιλαμβάνομαι από που προέρχεται αυτό το ποσό για το οποίο κανείς δεν σας ενόχλησε.Ζητηστε αναλυτική κατάσταση γραπτή του δανείου και έχετε μαζί σας και τα χαρτιά που αποδεικνύουν ότι είστε κληρονόμος και έχετε δικαίωμα να τα ζητάτε.Μηπως είχε κάποια ποινή πρόωρης εξόφλησης;Αλλά εδώ μιλάμε για άνθρωπο που απεβίωσε.

 13. Με ειδοποίησαν από εταιρεία Courier ότι υπάρχει για εμένα μία επιστολή από INTRUM και να πάω να την παραλάβω. Γνωρίζω ότι η INTRUM διαχειρίζεται τα κόκκινα δάνεια της Πειραιώς. Έχει κάποιος από εσάς παραλάβει κάποια τέτοια επιστολή, για να με ενημερώσει περί τίνος πρόκειται….Υποψιάζομαι ότι θα περιέχει κάποια πρόταση για διακανονισμό ή για κούρεμα, αλλά αποφεύγω να πάω να την παραλάβω, μην τυχόν περιέχει κανένα νομικό έγγραφο. Όποιος γνωρίζει, ας ενημερώσει. Ευχαριστώ.

  1. Να πας να την πάρεις.
   Η συστημένη επιστολή ΔΕΝ γεννά νομικές απαιτήσεις, διότι δεν μπορεί κανένας να αποδείξει τι περιείχε ή τι δεν περιείχε.
   Ο μόνος αναγνωρισμένος μη αμφισβητίσημος τρόπος να σου στείλουν κάτι κακό, είναι επίδοση από δικαστικό επιμελητή.

   1. Ευχαριστώ begar. Ωστόσο αν κάποιος έχει παραλάβει τέτοια επιστολή, ας ενημερώσει για το περιεχόμενο.

    1. Φίλε Κώστα,σε παρακαλώ όταν παραλάβεις,ενημέρωσε μας. Περιμένω ενημέρωση από ιντρουμ εδώ και 4μηνες. Ευχαριστώ

 14. Το 2006 έκανα αίτηση έκδοσης πιστωτικής κάρτας απο τη Eurobank. Μου την έδωσε….

  Εκταμίευσα συνολικά 12.000 ευρώ αφού αυτό το ποσό της είχα ζητήσει. Μέχρι το 2013 είχα κάνει συνολικές καταθέσεις στην τράπεζα για το ποσό που εκταμίευσα, 13.400 ευρώ.

  Το2013 μένω άνεργη και της ζητάω να μου δώσει λίγους μήνες περιθώριο μέχρι να ξαναβρώ εργασία. Για να το κάνει αυτό, μου ζήτησε να κάνουμε μια νέα σύμβαση που θα λέγεται :
  ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ.
  Της είπα όχι και έφυγα. Εξέδωσε διαταγή πληρωμής και χωρίς να έχω την οικονομική δυνατότητα να ορίσω δικηγόρο για ανακοπή της διαταγής, ακολούθησα τη φιλική συμβουλή μιας δικηγόρου να συναινέσω και να υπογράψω την υποθήκευση ώς καλή πίστη (το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχω είναι ποσοστό σε ένα οικόπεδο μαζί με τα υπόλοιπα τρία αδέλφια μου).
  Απο το 2013 ώς το 2018 με την καινούργια σύμβαση πλέον, της κατέθεσα επιπλέον 1.800 ευρώ με μια πολύ μικρή δόση που μου είχε ορίσει.
  Τέλη του 2018 σταμάτησα να την πληρώνω, της πρότεινα να της δώσω 6.000 ευρώ και να το κλείσουμε. Μου είπε όχι. Μέχρι σήμερα εξακολουθώ να μην την πληρώνω ( βέβαια τα τελευταία τρία χρόνια εργάζομαι 3 με 4 μήνες το χρόνο και τους υπόλοιπους είμαι άνεργη).
  Φυσικά , το funds που πούλησε η τράπεζα το δάνειό μου Pillar finance designated με απειλεί με πλειστηριασμό σχεδόν τρείς φορές την ημέρα με χυδαιότατο τρόπο.

  Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής : Υπάρχει τρόπος να ακυρωθεί η δεύτερη σύμβαση;

  Σας ευχαριστώ πολύ!

  1. Καλησπέρα σας.Δυστυχως δεν υπάρχει τρόπος να ακυρωθεί η νέα σύμβαση που υπογράψατε στην οποία κακώς σας παρέσυραν να το κάνετε.Ειναι τρελό για μια πιστωτική κάρτα άνευ εξασφαλίσεων να βάζετε υποθήκη.Το μόνο το οποίο μπορείτε να κάνετε είναι να ζητήσετε από το περιβόητο fund στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχει στην κατοχή του το δάνειο και ότι δεν του έχει απλά εκχωρηθεί η διαχείριση.Απο εκεί και ύστερα θα σας έλεγα να μην σας τρομάζει ενδεχόμενος πλειστηριασμός γιατί κάνεις δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα ποσοστό οικοπέδου που ανήκει σε άλλους 3,εκτός αν βρίσκεται στη Μύκονο!Αν και όταν γίνει ο πλειστηριασμός βάλτε δικό σας άνθρωπο να πάει να το χτυπήσει και να το πάρει στην κατοχή του.Αυτα από εμένα και μην στενοχωριέστε.

   1. Σας ευχαριστώ πολύ Why!

    Πρίν αποφασίσει η Eurobank να κάνει πλειστηριασμό, λογικά δεν πρέπει πρωτίστως να στείλει διαταγή πληρωμής στην οποία εγώ μπορω να κάνω ανακοπή μετα να πάμε δικαστικώς, να αποφασίσει το δικαστήριο πόσα χρήματα είναι να της δώσω και αν εγώ δεν εχω να της τα δώσω να προχωρήσει σε πλειστηριασμό;

    1. Ναι βέβαια.Το πρώτο βήμα είναι η διαταγή πληρωμής .Μετά η κατάσχεση και τελευταίος ο πλειστηριασμός.Ολα θα σας έχουν γνωστοποιηθεί πριν φτάσει εκεί και θα αποφασίσετε ανάλογα τι θα κάνετε.

  2. Μόνο δικαστικά θα μπορούσες ίσως να πετύχεις ακύρωση της σύμβασης αλλά με αμφίβολο αποτέλεσμα και πολλά έξοδα.

   Προσωπικά αν είχα χρήματα και το ανάλογο “ήθος” να χτυπήσω ένα οικόπεδο σε πλειστηριασμό, δεν θα πέταγα τα ωραία μου λεφτά σε ένα οικόπεδο που θα το μοιραζομουν με τα 3 αδέλφια της “χρεοκοπημένης”.

   Αυτοί που σου τηλεφωνούν και σε απειλούν το ξέρουν ότι δεν θα κερδίσουν κάτι από αυτό το οικόπεδο. Για αυτό και ποντάρουν στο φόβο σου. Πολύ κακώς τους απαντάς. Μπλόκαρε τις κλήσεις τους.

   1. Σ ευχαριστώ Νίκος123. Αυτό ακριβώς εχω κάνει, εχω αποθηκεύσει γύρω στα 70 τηλεφωνικά τους νούμερα και τα έχω μπλοκάρει. Σε ένα έτυχε να απαντήσω που δεν ήταν μέσα στις επαφές μου.
    Πολύ όμως θα ήθελα να δώ πόσο ακόμα θα το προχωρήσει και ποιά θα είναι η κατάληξη γιατι θέλω να να την πετάξω έξω απο την υποθήκη.
    Μπορεί να σέρνει αυτό το δάνειο σαν τράπεζα για πολύ καιρό ακόμα πιστεύεις;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.