Forum: Γενική συζήτηση 12

Τελευταία ενημέρωση την 18 Φεβ 2016

Συζήτηση για όλα τα θέματα

1. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διατυπώνει τις απόψεις του, ανεξάρτητα αν ενοχλούνται οι άλλοι, αρκεί να μην είναι υβριστικός και να τηρούνται οι ισχύοντες νόμοι.

2. Όποιος ενοχλείται από τις απόψεις κάποιου, μπορεί να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα ή απλά να τον αγνοήσει. Το να μην απαντήσεις καθόλου σε κάποιο σχόλιο, καμιά φορά είναι η καλύτερη απάντηση.

3. Όλοι μας είμαστε μεγάλα παιδιά και καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε, όπως καταλαβαίνουμε και τυχόν κρυμμένες σκοπιμότητες, πίσω από κάποια σχόλια.

4. Ορισμένες φορές, πίσω από κάποιο σχόλιο που δεν μας αρέσει, μπορεί να κρύβεται κάποια δυσάρεστη αλήθεια.

5. Μην ξεχνάτε ποτέ τη φράση του Θεμιστοκλή: Πάταξον μεν, άκουσον δε

6. Δεν χρησιμοποιούμε κεφαλαία ή greklish

7. Σχόλια προσβλητικά ή υβριστικά δεν θα διαγράφονται, αλλά θα αποκρύπτονται,επισημασμένα ως μη αποδεκτά, με δυνατότητα ανάγνωσης μόνο από όσους επιθυμούν.

1,173 σχόλια σχετικά με το “Forum: Γενική συζήτηση 12”

 1. καλησπέρα και πάλι και από μένα
  μόλις μου κάνανε πρόταση από cepal για οφειλές στην alphabank που έχουν περάσει εδώ και 2 χρόνια περίπου στην cepal, μου προτείνουν εφάπαξ ή 6μηνιαίες δόσεις με κούρεμα 63%, είναι καλό κούρεμα αλλά πάλι μεγάλο το ποσό, με το κούρεμα ζητάνε να πληρώσω 5χιλιάδες περίπου, μπορώ να μαζέψω το ποσό , θα στριμωχτώ υπερβολικά αλλά θα μου φύγει από το κεφάλι, αυτό που με προβληματίζει είναι τι γίνεται με τις άλλες τράπεζες, υπάρχει οφειλή μεγάλη σε πειραιώς επειδή είχε μαζέψει όλα τα χρέη από όλες σχεδόν τις τράπεζες, αξίζει να ρισκάρω να ξοφλήσω την cepal ενώ θα υπάρχει οφειλή σε πειραιώς? που δύσκολα θα τακτοποιηθεί μιας και μιλάμε για 50χιλίαρικα περίπου? και είναι όλα από κάρτες μόνο, παλιές μ@λ@κίες εννοείτε, υπάρχει σαν περιουσία ένα σπίτι 50% εξαδιαιρέτου με την γυναίκα μου η γυναίκα μου δεν χρωστάει πουθενά, εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, τι με συμβουλεύεται??

 2. Καλημέρα ,διαβάσατε τον νέο πτωχευτικο κώδικα ? Ποια ειναι η άποψη σας ?ενας που δεν εχει περιουσία ,αλλα εχει καλο μισθό και μεγάλες καθυστερημένες οφειλές στις τράπεζες και στα fund,να μπει άμεσα στο προγραμμα ?

  1. Ας ψηφιστεί πρώτα ώστε να δούμε το τελικό κώδικα.
   Οπως ειναι τώρα θα πρέπει να αποδεχθείς ότι θα ζεις για τα επομενα 3 χρόνια με 537€ + ενοίκο.
   Τα υπόλοιπα του μισθού σου θα τα δίνεις εκεί που χρωστάς.
   Μετά καθαρίζεις και έχεις το μισθό σου ολόκληρο.
   Εκτός αν έχεις να παραδώσεις περιουσία πάνω απο 100,000€ οπότε καθαρίζεις σε 1 χρόνο χωρίς να σου πάρουν τίποτα από το μισθό σου.

   Προσωπικά το έχω αντιληφθεί έτσι ότι είναι.

   1. Το ποσό αυτό αν και είναι μεγαλύτερο από αυτό που γράφεις ελαφρώς ,αφορά έναν ενήλικο χωρίς οικογένεια ή προστατευόμενα μέλη.Διαφοροποειται από το βαθμό των ενηλίκων και κρίνεται κάθε φορά κατά περίπτωση.
    Είναι όμως στη δικαιοδοσία της τράπεζας αν θα δεχτεί το αίτημα της πτώχευσης.
    Οπότε όπως σωστά αναφέρεις ας το δούμε πρώτα να ψηφίζεται ολοκληρωμένα.

    1. Ένας που δεν εχει περιουσία ,θα παίξει υποχρεωτικά σε αυτο το καθεστώς .τον συμφέρει να μπει ,τι ειναι καλύτερο για αυτόν να κάνει ?

     1. Ανάλογα το πόσα χρωστάει και αν σκοπεύει ποτέ να αποκτήσει περιουσία.Εγω δεν θα έκανα τίποτα.Αν το κίνητρο ήταν η απαλλαγή σε ένα έτος όπως ήταν το αρχικό σχέδιο θα ήταν δελεαστικο.Προφανως όμως τα τρία έτη τα έβαλαν για να είναι αποτρεπτικό για όποιον δεν έχει περιουσία να προσφεύγει.Ο σκοπός τους είναι να σε βάζουν να ρυθμίζεις τα χρέη ,όχι να σε απαλλάξουν.Ας το δούμε πρώτα,μην βιαζομαστε.Αν έχεις ένα μεσαίο μισθό της τάξης των 1000€ και οικογένεια ίσως να συμφέρει γιατί ουσιαστικά δεν μπορούνε να σου πάρουν τίποτα.

     2. Φίλε αν δεν έχεις τίποτα στο όνομά σου τους γράφεις τους ευραίους εκεί που δε πιάνει μελάνι πάρα πολύ απλά !!

 3. Μια ερώτηση παρακαλώ ,για όποιον γνωρίζεις.Η αποζημίωση απόλυσης ή συνταξιοδότησης ειναι ακατάσχετη ?

  1. Η αποζημίωση απόλυσης είναι ακατάσχετη.Εκτος αν ξεπερνά το ποσό των 40.000€ περίπου.
   Αποζημίωση συνταξιοδότησης δε γνωρίζω.Αν εννοείς το εφάπαξ,αυτό δεν είναι ακατάσχετο.

   1. Νομίζω ότι από το 2019 ουτε η αποζημίωση λόγω απόλυσης ειναι ακατάσχετη.Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει εφάπαξ η αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης ? Ειναι το ίδιο με το εφάπαξ αυτο ? Ειναι ακατάσχετο ?

    1. Πριν από μερικούς μήνες που το είχα ψάξει γιατί με αφορούσε,είχα δει ότι είναι ακατάσχετη η αποζημίωση και αφορολογητη αρκεί να μην ξεπερνάει ένα αρκετά μεγάλο ποσό που όμως δεν θυμάμαι να σου πω ακριβώς ποιο ήταν.
     Το εφάπαξ κατάσχεται.Για να το πάρει όμως κάποιος στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να έχουν πληρωθεί οι κρατήσεις.Δεν είναι βέβαιο όπως στο δημόσιο.Πλεον όμως έχει μειωθεί αρκετά κι εκεί.

 4. Την πτώχευση πλέον τη ζητούν και οι πιστωτές
  Απόρροια των αρχών που αναφέρθηκαν παραπάνω και πρέπει να σέβεται ένα σύγχρονο δίκαιο ιδιωτικής αφερεγγυότητας είναι ότι η ρύθμιση των χρεών με το νόμο Κατσέλη είναι ένα δικαίωμα του οφειλέτη. Μόνο εκείνος μπορεί να ζητήσει να ενταχθεί στη διαδικασία και να υποστεί τις δοκιμασίες που αυτή προβλέπει. Αντίθετα, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, την πτώχευση του φυσικού προσώπου μπορεί να τη ζητήσουν και οι πιστωτές του. Έτσι, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα κινδυνεύουν να εμπλακούν σε μια πολύπλοκη και δαπανηρή διαδικασία ακόμα και αν δεν το επιθυμούν, καθώς και να υποστούν το στίγμα της κατηγοριοποίησης τους ως πτωχευμένων στο νέο Ηλεκτρονικό Μητρώο Φερεγγυότητας.
  Κερκόπορτα στο ακατάσχετο των μισθών και συντάξεων;
  Με μια έντονα προβληματική και γεμάτη ασάφειες διάταξη, ορίζεται ότι το εισόδημα των οφειλετών με περιουσία αξίας κάτω των 100.000 ευρώ θα αποτελεί μέρος της πτωχευτικής περιουσίας, κατά το μέρος που υπερβαίνει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης. Αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, ότι το εισόδημα πλέον των ευλόγων δαπανών θα παρακρατείται και θα αποδίδεται στους πιστωτές, άγνωστο για πόσα έτη. Βέβαια, τα ακατάσχετα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη εξαιρούνται από την πτωχευτική περιουσία και έτσι μόνο πρέπει να ερμηνευτεί η διάταξη. Δηλαδή, ότι ως εισόδημα θεωρείται κάθε πηγή ρευστότητας εκτός των μισθών, συντάξεων (και επιδομάτων). Η ασάφεια όμως της διάταξης προκαλεί προβληματισμό για το κατά πόσο θα αποτελέσει η ρύθμιση αυτή δούρειο ίππο κατά του ακατάσχετου των μισθών και συντάξεων.

  1. Αυτή τη στιγμή το ακατάσχετο ανέρχεται στα 1250€ Σωστά?? Μια οικογένεια με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης χρειάζεται 1450 περίπου ευρώ σωστά??? Πόσοι είναι αυτοί που παίρνουν τέτοιους μισθούς?? Αφού και να δουλεύει το ανδρόγυνο παίρνει πολύ λιγότερα απο αυτές τις εύλογες δαπάνες.

 5. Καλησπέρα σας.
  Έλαβα χθες και σήμερα το παρακάτω κείμενο από δικηγορική εταιρεία (όλα με κεφαλαία γράμματα):
  “””Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για τους όρους με τους οποίους μπορεί να εξοφληθεί οριστικά η οφειλή σας προς την Intrum Hellas η διαχείριση της οποίας έχει αναθέσει στην εταιρεία Dovalue Greece Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις. Καλέστε στο 2130888363-6933847076 ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Αλιγηζάκη Μαρκέλα”””
  Έχουν έρθει και σ’ εσάς αυτού του είδους τα μηνύματα;
  Αν ναί, επικοινωνήσατε μαζί τους;
  Η προσφορά τους ήταν “δελεαστική και ενδιαφέρουσα” ή ήταν “εξωπραγματική”;

  1. Καλημέερα !! Μόνο που για να μπείς σε ρύθμιση η να αποδεχτείς τέτοιου είδους προτάσεις θα πρέπει να έχεις και αξιοπρεπές εισόδημα. Όχι εισόδημα που τέλος του μηνός πληρώνεσαι και σε πέντε με δέκα μέρες έχεις μείνει στον άσσο.Εισόδημα της τάξεως των 705 “ΟΛΌΚΛΗΡΩΝ” €. Δηλαδή περί τα 700€ κάτω από τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης για οικογένεια.

 6. Καλησπέρα.Θα ήθελα να ρωτήσω όσους γνωρίζουν σχετικά με την καβολή μισθοδοσίας και εφάπαξ των στρατιωτικών.Εάν είναι υποχρεωτικό να γίνεται σε τράπεζα συστημική ή εάν μπορουμε να επιλέξουμε εμείς άλλη τράπεζα ακόμα και στο εξωτερικό; Οι λόγοι είναι νομίζω προφανείς…

 7. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει.
  Δικος μου άνθρωπος συνταξιούχος αποφάσισε να κλείσει μια οφειλή καθυστερημένη εδώ και χρόνια και προφανώς πουλημένη άλλου.Υποψη ότι διαπραγμευεται μαζί τους εδώ και δύο χρόνια που τους τηλεφώνησε ο ίδιος για να κλείσει το θέμα και αναρωτιέμαι αν πραγματικά τελικά θέλουν να τους εξοφλουνται τα δανεια.Αφου συμφώνησαν στο ποσό το οποίο ήταν μικρό από την αρχή απλά αδυνατούσε να το πληρώσει,το κούρεμα που έκαναν ήταν γελοίο,δηλαδή 300 ευρώ.Για να το κλείσει όμως ζητάνε εκκαθαριστικά και ενημερωτικό σύνταξης γιατί ισχυρίζονται ότι ο λογαριασμός έχει χρόνια να κινηθεί.Εμενα αυτό μου φαίνεται περίεργο γιατί δεν ζήτησε διακανονισμό αλλά κλείσιμο με εφάπαξ καταβολή ποσού όπως φάνηκε και στον ίδιο και δίστασε να προχωρήσει.Εχει κανείς ανάλογη εμπειρία ή που να συνέβη σε κάποιον άλλο;Η’ θεωρείται κι αυτό στα πλαίσια επικαιροποιησης στοιχείων;Οποίος γνωρίζει ειλικρινά θα εκτιμούσα μια απάντηση γιατί δεν θέλω να μπλέξει χειρότερα.

  1. καταλαβαίνω απόλυτα πώς το εννοείς ,φοβάσαι ότι όταν δουν εκκαθαριστικα κτλ μπορεί να αναθεωρήσουν την πρόταση εφάπαξ που είναι ελκυστική …και έχεις απόλυτο δίκιο να ζητάς εδώ μία απάντηση,αυτό στο λέω γιατί σε γνωστό μου που χρωσταγε 7 χιλιάρικα σε πιστωτικη κάρτα (με τους τόκους έχει φτάσει 35.000),μόλις τους έδωσε εκκαθαριστικά κ.τ.λ…..ενώ ζήταγαν εφάπαξ αποπληρωμή 2.800 μετα ζήταγαν εφάπαξ 20.000

   1. Όχι Πεν είναι μικρό το εκκαθαριστικό του καθότι χαμηλοσυνταξιουχος,αλλά αυτοί οι τύποι δεν είναι κι εμπιστοσύνης.Τωρα αν πρέπει κάποιος να επικαιροποιησει στοιχεία για να κλείσει και μια οφειλή…τότε τι να πω.Αυτα δηλαδή τα ζήτησαν να τα έχει στην τράπεζα την ημέρα που θα πήγαινε να κλείσει την εκκρεμότητα όχι να τα στείλει στους ίδιους.Σε ευχαριστώ για την απάντηση πάντως γιατί όλα περνάνε από το μυαλό ολων μας.

    1. Δεν εχει σημάσια για αυτούς αν είναι υψηλό ή χαμηλό, αυτοί θέλουν να ξέρουν τα περιουσιακά στοιχεία για να δούν αν θα προχωρήσουν σε αυτα που του υποσχέθηκαν.
     Οσο για το ευχαριστώ ,δεν χρειάζεται….υποχρέωση μου,το ανησυχητικό εδώ μέσα σε αυτό το χώρο είναι ότι πλέον δεν υπάρχει καμία επικοινωνία -ενημερωση, ερωταπαντήσεις,γενικότερα σε συτό που έρχεται δηλαδή τον πτωχευτικο νομο… κάποιοι προσπαθούν να το παρουσιάσουν σαν μία δεύτερη ευκαιρία.
     Κάποια στιγμή εδώ μέσα κάποιοι το παρουσίαζαν σαν κάτι καλό που έρχεται.Οσοι όμως ασχολήθηκαν λίγο παραπάνω και είδαν πραγματικά τι είναι αυτό που έρχεται και δεν. παραμυθιαστηξκαν από Ίντερ νετ,κανάλια, εφημερίδες.
     Η μομφή κατά της κυβέρνησης αν παρατηρήσετε περνάει στα ψιλά γράμματα και δεν γίνεται καμία ανάλυση επί του θέματος , τρανταχτό παράδειγμα, την πρώτη μέρα της μομφής σε κανένα δελτίο ειδήσεων στα κανάλια δεν υπήρχε μέσα στα πρώτα θέματα

     1. Δεν υπάρχει κάτι οριστικό για να συζητήσει κάποιος για τον πτωχευτικό.Γινονται συνεχώς τροποποιήσεις και υποτίθεται ότι θα ψηφιζόταν τον Ιούλιο,κάτι που δεν έγινε.Ναι, κάκιστος είναι.Καμια δεύτερη ευκαιρία δεν δίνει εκτός αν κάποιος βαρέθηκε και θέλει να παραδώσει τα περιουσιακά του στοιχεία για να τελειώνει.
      Στον αν θα εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο διατηρώ αμφιβολίες.

     2. Επίσης θέλω να αναγνωρίσω ότι είχες δίκιο ΠΕΝ για τους φόβους που διατυπωνες σχετικά με τον πτωχευτικό.Προκειται περί τερατουργηματος διεστραμμένων μυαλών.Στα κεφάλια τους να γυρίσει τους εύχομαι όσων νομοθετούν τέτοια αισχη.
      Επειδή δεν θέλω να αδικώ ανθρώπους ήθελα να στο πω.Παρουσιαζοταν καλύτερο αλλά τελικά δέχτηκαν όλες τις εισηγήσεις των τραπεζών.

     3. καλή χρονιά αγαπητέ why,αλλά και υγεία σε όλους εδώ μέσα.Δυστηχως είχα δίκιο παρότι όλο το σύστημα θέλει να παρουσιάσει τον πτωχευτικο σαν μια δεύτερη ευκαιρία για τους κόκκινους δανειολήπτες,ο καιρός δεν είναι μακρυά,έξι μήνες πήρε παράταση,τότε ο καθένας (ανάλογα με τον δανεισμό που έχει)θα το βιώσει στο πετσί του ,μέσα στα πτωχευτικά δικαστήρια.Να ξέρετε ότι οι μόνοι πλέον που παρέχουν έγκυρη ενημέρωση για τον πτωχευτικο,είναι η ypervasi.gr μεσα στο σάιτ θα διαβάσετε πολλά,αλλά και μέσα από τις εκπομπές τους που έχουν στο υπερβασηtv στο ίντερνετ,εκεί μέσα ζωντανα μπορείτε να θέσετε ερωτήματα και να σας απαντήσουν κάτι που εδώ μέσα πλέον έχει σχεδόν σταματήσει,σας συνιστώ την εκπομπή της Παρασκευής αλλά και της τρίτης.

 8. Καλησπέρα ,τώρα που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο ,πως πιστεύετε ότι θα κινηθούν οι τράπεζες και τα fund? Αν δεν έχεις περιουσία ,θα τους συμφέρει να σε πτωχεύουν και σε 3 Χρονια να έχεις ξοφλήσει ή θα κάνουν βιώσιμες προτάσεις με σκοπό να σου πάρουν οσο δυνατό περισσότερα ?

  1. Αν δεν έχεις περιουσία δεν τους συμφέρει να σε πτωχεύσουν.Γιατι και το εισόδημα σου μπορεί να μην υπερβαίνει το ακατάσχετο.Σε πρώτη φάση θα ασχοληθούν με τα σπίτια,αυτό τους ενδιέφερε όπως και με κάθε μορφής περιουσία.Φυσικα όμως θα προσπαθούν να κάνουν ρυθμίσεις σε όσους δεν έχουν περιουσία.Απο ότι λέγεται δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει τον Ιανουάριο ο πτωχευτικός.Θα πάει κάποιους μήνες αργότερα.Θα δούμε.

   1. Ευχαριστώ για την απάντηση και γω το ίδιο πιστεύω .Φιλος μου ,εχει κοντά στα 2200€ μισθό που δίνει συνολικά 700€ σε κάποια από τα πολλά απλήρωτα δάνεια που εχει.
    Δεν ξέραμε αυτο που γράψατε σε άλλο σχόλιο ότι θα ειναι κάθετο το αφορολόγητο και Οχι για καθε δικαιούχο .σκεφτοταν να βάλει την γυναίκα του που δεν εχει εισόδημα .Εσεις τι έχετε καταλάβει ,σε περίπτωση που θα σε πτωχεύσει η τράπεζα ,θα παίρνει και ολα τα δωρα κλπ ?εξ ολοκλήρου ?η δικηγόρος του του είπε να μην στέλνει τα οικονομικά του στοιχεία σς fund κλπ.γιατι λόγω του υψηλού μισθού του ,θα του κάνουν ρύθμιση με πολύ μάταιη δόση ,με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους χρεώστες

    1. Αγαπητέ φίλε makis καλημέρα.Αυτο με το ακατάσχετο κατά λογαριασμό το είχε πει ο Σταϊκούρας όταν είχαν φέρει στη Βουλή τον πτωχευτικό.Δεν έχω περισσότερη ενημέρωση έκτοτε αλλά θεωρώ ότι έτσι θα είναι μάλλον .Είχε πει δηλαδή ότι θα είναι οριζόντιο το ακατάσχετο.Κι εγώ συμφωνώ με τον δικηγόρο ότι δεν πρέπει να στέλνονται στοιχεία σε funds εκ των προτέρων για κανένα λόγο.Για ρύθμιση βέβαια θα τα ζητάνε επιτακτικά.Για μια τελική πρόταση όμως εφάπαξ πληρωμής έστω και δύο δόσεων την κάνουν τη δουλειά και χωρίς στοιχεία.

 9. Καλησπέρα σε όλους,
  Έχω 2 καταναλωτικά δάνεια σχετικά μεγάλα σε Eurobank και Alpha Bank. Στο όνομα μου δεν έχω τίποτα.
  Στην Eurobank έχει πάει σε κάποιο fund και με πήραν από δικηγορικό γραφείο και μου ζητάνε το 20% αλλιώς πάει δικαστικά. Τους είπα οτι μέχρι το 10% μπορώ να δώσω και δεν το δέχτηκαν. Και είπαν θα προχωρήσουν σε διαταγή πληρωμής.
  Ήθελα να ρωτήσω όποιος γνωρίζει τι πραγματικά μπορούν να κάνουν δεδομενου οτι δεν έχω απολύτως τίποτα στο όνομά μου (ούτε αυτοκίνητο). Στον λογαριασμό μισθοδοσίας είμαστε 4 οι δικαιούχοι (φαντάζομαι το ακατάσχετο που είναι 1250 ευρώ αντιστοιχεί στον καθένα από τους 4)

  Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα μια απάντηση. Ευχαριστώ πολύ

  1. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι μπορούν να σας κάνουν κάτι.Ομως αν θέλετε τη γνώμη μου να αλλάξετε τη μισθοδοσία σας ώστε εφόσον οι άλλοι 3 έχουν εισοδήματα να μην τους αφορά.Με το νέο πτωχευτικό τα 1250 είναι οριζόντια κατά λογαριασμό από ότι έχω καταλάβει και όχι κατά άτομο.Αν ισχύει κάτι διαφορετικό θα σας το πει κάποιος άλλος.

   1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τους δικαιούχους να τους βάλω μου το σύστησε δικηγόρος κ μου ανέφερε οτι το ακατάσχετο είναι στο άτομο και όχι στον λογαριασμό….αυτό δεν μου είναι ξεκάθαρο κ με έχει μπερδεψει.

    Γενικά τα διάφορα funds, τελικά μπορούν να μπουν σε λογαριαμούς μισθοδοσίας;

    Ευχαριστώ πολύ

    1. Δεν είναι θέμα fund.Ακομα και η τράπεζα αν θελήσει να κάνει κατάσχεση λογαριασμού μπορεί.Μην κοιτάτε που στην πράξη δεν συμβαίνει συχνά.Ακομη κι αν είναι ακατάσχετο κατά άτομο όπως είναι αυτή τη στιγμή,αν τα υπόλοιπα άτομα έχουν εισοδήματα και χρησιμοποιούν τον λογαριασμό,πάλι είναι λίγο μπλέξιμο σε περίπτωση κατάσχεσης.Αν δεν τον χρησιμοποιούν και απλώς υπάρχουν σαν δικαιούχοι κανένα πρόβλημα.Δεν είμαι ειδικός για να σας πω περισσότερα.Σας είπα απλά τι θα έκανα εγώ για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο…..όσο μπορεί βέβαια να το έχει ήσυχο κάποιος που μπλέκει με τράπεζες.

  2. Σε έναν κοινό λογαριασμό, οι συνδικαιούχοι θεωρούνται συνιδιοκτήτες στο 100% του υπολοίπου.
   Αν λοιπόν ο λογαριασμός έχει 4 συνδικαιούχους και 3000 ευρώ υπόλοιπο, τότε το ακατάσχετο προστατεύει υπόλοιπο μέχρι 1250 ευρώ. Ακόμα και 100 συνδικαιούχους να έχει ο λογαριασμός, κάθε δεκάρα πάνω από τα 1250 ευρώ, μπορεί να κατασχεθεί.

   Απλά πράγματα και να μην σας μπερδεύουν διάφοροι.

   1. To παρακάτω είναι από δικηγόρο. Δεν Ισχύει; Πάνω από 1250 ευρώ όσοι και να ειναι οι συνδικαιούχοι μπορούν να τα πάρουν;

    “Μπορούν να κατάσχουν πάνω από τα 1250 ευρώ εκτός και αν όλοι οι συνδικαιούχοι του λογαριασμού έχουν τν ίδιο λογαριασμό ως ακατάσχετο οπότε θα κατάσχουν το 1/4 και μέχρι του ποσού των 1250 στο 1/4.”

    1. Και πως θα γνωρίζουν ποιο είναι το ποσό που αντιστοιχεί στο 1/4 εφόσον θελήσουν να κατάσχουν;Όταν ένας λογαριασμός είναι κοινός σημαίνει ότι ανήκει σε όλους τους δικαιούχους.Οι υπόλοιποι θα αφήνουν χρήματα μεσα ή θα τα τραβανε άμεσα;.Κι επειδή οι τράπεζές δεν τηρούν την νομιμότητα κι έχουν κατάσχει και ακατάσχετα στο παρελθόν,όπως πχ ταμεία ανεργίας, θα πρέπει να τρέχει κανείς στη δικαιοσύνη να βρει το δίκιο του.Στην ελληνική γρήγορη δικαιοσύνη.Η απόφαση δική σας.Εγω δεν είμαι δικηγόρος.

     1. Φαντάζομαι το 1/4 του ποσού. Έχει 4.000/4 = 1000 στον κάθε απο τους 4 δικαιούχους – Στην δική μου περίπτωση οι άλλοι 3 δικαιούχει δεν έχουν σχέση με τον λογαριασμό

      Και από οτι ξέρω μετά από 24 ώρες από οταν μπαίνει ο μισθός μπαίνουνε και οτι υπάρχει μπορούν να πάρουν. Ισχύει αυτό;
      Επίσης ισχύει οτι μια τράπεζα για να κάνει ερώτηση σε άλλη τράπεζα έχει κόστος; περίπου 50 ευρώ;

      Πραγματικά ξεκάθαρη απάντησω δεν έχω βρεί.

     2. Αφού δεν έχουν σχέση με τον λογαριασμό οι άλλοι 3 δικαιούχοι τότε τι συζητάμε;
      Κανένα πρόβλημα.Σας είπα οι κατασχέσεις λογαριασμών δεν είναι διαδεδομένοι όταν δεν πρόκειται για την ίδια τράπεζα στην οποία χρωστάει κάποιος.Αυτο όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί εφόσον η τράπεζα έχει το δικαίωμα αυτό.Μεχρι στιγμής δεν το κάνουν γιατί δεν μπαίνει η μία στα χωράφια της άλλης,επειδή και οι 4 έχουν τα χάλια τους και γιατί είναι ασύμφορο.Με τον νέο πτωχευτικό όμως κανείς δεν ξέρει τι θα κάνουν όταν και αν εφαρμοστεί.Τεινω να πιστεύω αυτό που σας απάντησε ο begar.Πως ότι βρούνε πάνω από το ακατάσχετο μπορούν να το πάρουν.Τωρα αν το ακατάσχετο αφορά 4 ανθρώπους θα πρέπει να συγχρονίζονται όλοι μαζί και να τραβάνε τα λεφτά.Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω.

    2.  Να το ξαναπώ για να το καταλάβετε:

     Σε έναν κοινό λογαριασμό, οι συνδικαιούχοι θεωρούνται συνιδιοκτήτες στο 100% του υπολοίπου.
     Αν λοιπόν ο λογαριασμός έχει 4 συνδικαιούχους και 3000 ευρώ υπόλοιπο, τότε το ακατάσχετο προστατεύει υπόλοιπο μέχρι 1250 ευρώ. Ακόμα και 100 συνδικαιούχους να έχει ο λογαριασμός, κάθε δεκάρα πάνω από τα 1250 ευρώ, μπορεί να κατασχεθεί.

     1. Και για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό:

      Αν δεν ίσχυε η συνολική οροφή των 1250 ευρώ, τότε κάποιος θα έβαζε συνδικαιούχο γυναίκα και 3 παιδιά και θα έφτανε σε ακατάσχετη οροφή 5 Χ 1250 = 6250 ευρώ.

       

     2. Αυτο πάντως μου συνέστησε δικηγόρος και μάλιστα να δηλώσει και άλλος δικαιουχος ως ακατάσχετο τον λογαριασμό αυτό.Ελπίζω να μην αρχίσουν να ανοίγουν λογαριασμούς μισθοδοσίας αν δεν βρίσκουν τίποτα να κατασχέσουν, όπως στην δική μου περίπτωση

 10. Καλησπέρα σε όλους,θα ήθελα την γνώμη σας. Εδω και χρόνια εχω σταματήσει να πληρώνω δύο δάνεια. Αλφα και Γιουρομπανκ. Με πήραν από ένα δηκηγορικο γραφείο σήμερα και μου πρότειναν συμβιβασμό για την Γιουρομπανκ. Τα 7500 έχουν γίνει 12000 και μου κουρεύουν το 75% δλδ ζητούν 3000. Μέσες άκρες μου είπαν ότι προβαίνουν σε νομικές κινήσεις ακόμα και περιορισμού εξόδου από την χώρα αν κατάλαβα καλά. Ισχύει κάτι τέτοιο; Στο όνομα μου δεν έχω τίποτα και ο μισθός μου είναι μικρός. Πρακτικά μπορούν να μου κάνουν κάτι εκτός του ότι μπορούν να μου εκδώσουν ΔΠ; Ευχαριστώ

  1. Και πως θα περιορίσουν την έξοδο σας από τη χώρα;Θα σας συλλάβουν για ιδιωτικό χρέος στο αεροδρόμιο;;Ημαρτον θεέ μου με τις μεθόδους αυτής της τράπεζας.Παντως μέχρι τώρα πολλοί άνθρωποι με διαταγές εις βάρους τους συνεχίζουν να ταξιδεύουν.Δεν ξέρω τι ήθελε να πει ο ποιητής.

  2. Για να το κάνω λίγο πιο ξεκάθαρο μέχρι τώρα γνωρίζω για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για χρέη στο δημόσιο.Κι αυτό για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα συνήθως έξι μηνών,όχι δια παντός.Για ιδιωτικό χρέος πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο.Καποιος που γνωρίζει περισσότερα θα μας το διευκρινίσει αν ισχύει.

  3. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα μπορεί να επιβληθεί μόνο σε υπόδικους του ποινικού δικαίου και για συγκεκριμένα αδικήματα. π.χ. Αν είμαι υπόδικος, επειδή  έβρισα το γείτονα και με μήνυσε, αυτό δεν αποτελεί λόγω απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. 
   Τελεία και παύλα.
   Ο,τι έχει σχέση με χρέη και λεφτά, δεν είναι ποινικό.

   1. Κατάλαβα…απλα μια ακόμα τακτική εκφοβισμού. Τέλος πάντων…το δάνειο μου είπε ότι το έχει πάρει ξένο fund και το απαιτεί. θα τους κανω μια αντιπροσφορα αν θελουν να κάνουμε παζάρι αλλιώς τίποτα άλλο. Ας κάνουν ότι θελουν. Κάπου όλα αυτά σε φέρνουν κόπωση. Στην τελική ας βγάλουν μια ΔΠ να τελειώνουμε.

 11. Πάντως ακούγεται ότι εχουν σταματήσει να κάνουν προτάσεις και περιμένουν την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού 

  1. Εγώ αγαπητέ φίλε makis το αντίθετο διαπιστώνω αν κρίνω από αυτά που γράφονται στο φόρουμ.Βεβαια αφορούν δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις.Για τα υπόλοιπα σίγουρα δεν έχουν λόγο να κάνουν προτάσεις γιατί τα έχουν στο πιάτο με τον πτωχευτικό.

   1. Εγώ τουλάχιστον έχοντας 2 καταναλωτικά δεν βλέπω να καίγονται για να κάνουν προσφορές και ρυθμίσεις και συμφωνώ οτι τώρα που ψηφίστικε ο νόμος οτι θα περιμένουν να κινηθούν μέσα στα πλαίσια του νόμου.Το θέμα είναι πότε θα μπει σε ισχύ ο νόμος και αν αργήσει μηπως ξεκινήσουν πάλι τις κουβέντες

    1. Ποτέ δεν καιγοντουσαν να κάνουν προσφορές γιατί εξακολουθούν να τα διαχειρίζονται οι ίδιοι μέσα από εταιρείες που συστήνουν.Η κοκκινίλα από την τράπεζα τους ενδιέφερε να φύγει έστω και με κόλπα.

     1. Φίλε makis αν επιτρέπεται τι εξώδικα στέλνουν;Για δάνεια για τα οποία δεν έχουν ξαναστείλει στο παρελθόν;

 12. Kαλησπέρα,έχει κάποιος θετική εμπειρία από δικηγορικό γραφείο που να αναλαμβάνει ρυθμίσεις δανείου καταναλωτικού και να μπορεί να τα βάλει με το γραφείο των Σιουφάδων?Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

  1. Φίλος ,μου είπε οτι του στείλανε για κάρτα που σταματήσε να την πληρώνει 1-2 Χρονια τώρα 

 13. Καλησπέρα σε όλους.Μια ερώτηση αν έχετε καταλάβει για τον πτωχευτικό. Ας πουμε οτι σε βάζουν κ σου παίρνουν κάθε μήνα 1250 ευρώ για 3 χρόνια (στην περίπτωση μου δεν έχω τίποτα στο όνομα μου).Αυτό θα γίνετε για 12 μήνες; Τα δώρα Χριστουγέννων κτλπ τα παίρνουν κ αυτά; Αν στο διάστημα αυτό πάρεις κάποιο bonus π.χ. 5000 ευρώ, το πάιρνουν κ αυτό (έστω το πάνω από 1250 ευρώ)Ευχαριστώ πολύ

  1. Την ίδια ερώτηση εχω και γω .Ενας που μου απαντησε χωρίς να ειναι σίγουρος ,αλλα από ότι είχε καταλάβει ,ότι θα σου αφήνουν μόνο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και ολα τα αλλα θα τα παίρνουν .Απλα όμως έκανε μια υπόθεση

   1. Δεν είμαι σίγουρος αν αναφέρετε κάτι σε αυτό που ψηφίστικε.Επίσης αν δουν οτι τα προηγούμενα χρόνια είχες μεγάλες μισθοδοσίες, παίζει να σε βάλουν “στρατηγικό κακοπληρωτή” και να μην μπαίνεις στην ρύθμιση; Τότε τι γίνετε; Παίζει κατάσχεση μισθού επ’αόριστον πάνω απο 1250 ευρώ;

 14. Πάντως Θεωρω ότι οποιος δεν εχει σπιτι ,θα προσπαθούν να έρθουν σε συμφωνία μαζί του ,γιατι δεν θα τους συμφέρει να τους ξοφλήσει σε 3 Χρονια .ενας πχ που χρωστάει αρκετά σε πολλούς ,θα μπορεί να μοιράζει σε όλους από λίγα για 3 Χρονια και να καθαρίσει .ετσι Θεωρω ότι αυτοί θα προσπαθήσουν να έρθουν σε συμφωνία για να τα παίρνουν για 10-15 Χρονια .αυτα δεν μου τα είπε κάποιος δικηγόρος ,εγω κάνω μια σκέψη αν και ακομα δεν εχουν διευκρινιστεί πολλά .ας πούνε και οι άλλοι φίλοι τι εχουν καταλάβει 

  1. Πρακτικά, συμφέρει σε όποιον δεν έχει περιουσία και έχει μικρό εισόδημα, να μπει στη ρύθμιση και να καθαρίσει.

   Στους υπόλοιπους ΟΧΙ.

   1. Σε αυτο συμφωνώ και εγω .Χρειαζονται καποιες απαντήσεις στα ερωτήματα του φίλου και μετά θα ξέρουμε σίγουρα ποσο συμφέρει ή οχι.Μεχρι στιγμής σίγουρα συμφέρει σε κάποιον χωρίς περιουσία και με μικρό εισόδημα 

    1. Στον εξωδικαστικο μπορεις να κανεις αίτηση και αν σε καλύπτει τοτε ναι πληρωνεις μια ζωη. Απλα δεν μπορουν να σε εξαναγκάσουν να δεχτείς το αποτέλεσμα.Στον πτωχευτικό έχω καταλάβει οτι μπορείς να το ξεκινήσεις κ εσυ.Τωρα αν το δεχτούν δεν ξέρω.Αλλά αν δεν σε βάζουν στον πτωχευτικό, πως μπορούν να σε εξαναγκάσουν να πληρώνεις; Μιλάω πάντα οταν δεν έχεις τίποτα.Θα ανοίξουν μισθοδοσία;

   2. Αν δεν έχεις τίποτα αλλά έχεις εισόδημα άνω των 2000; Μπαίνεις και σε 3 χρόνια καθαρίζεις; αν δεν μπείς δεν έχουν κάποιο τρόπο να τα πάρουν;

    1. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει αν αύριο – μεθαύριο αλλάξουν τη νομοθεσία και καταργηθεί η προστασία ακατάσχετου λογαριασμού ή μισθών και συντάξεων.

     Ποιος μας λέει ότι δεν θα αλλάξουν τα όρια και θα πάνε την οροφή προστασίας π.χ. στα 500 ευρώ;

     1. Ναι αλλά και τώρα αν καταλαβαίνω σωστά και την μισθοδοσία μπορεί να στην παίρνουν….αν έχεις πάνω από 1250 ευρώ

     2. Όχι. Μισθός και σύνταξη, είναι ακατάσχετα για 24 ώρες, ανεξαρτήτως ποσού.
      Αν δεν τα τραβήξεις και τα αφήσεις, μετά το 24ωρο, θεωρούνται κατάθεση και μπορούν να τραβήξουν ό,τι υπερβαίνει τα 1250 ευρουλάκια.

      Αυτό σήμερα.

      Αύριο, ποιος ξέρει τι μπορεί να ψηφίσουν;

      Μπορεί να βγάλουν νέο νόμο και να πει “ο,τι είναι πάνω από 700 δεν έχει καμιά προστασία και κλαδεύεται.

 15. Με τον καινούργιο όμως νόμο ,μπορούν να σε πτωχεύσουν αυτοί και να σου παίρνουν όλο τον μισθό ,συν την ερώτηση που έκανε ο φιλος ,αν θα σου παίρνουν κσι τα δωρα και τα μπόνους 

  1. Φαντάζομαι παίζει ρόλο και πόσα χρωστάς. Αν σε πτωχεύσουν αυτοί δεν ισχύει αυτό που αναφέρει ο begar οτι για 24 ώρες δεν μπορούν να πάρουν τίποτα;Εγώ χρωστάω περίπου 150Κ σε δύο τράπεζες με μισθό 2Κ. Θα τους συμφέρει να με πτωχεύσουν;

   1. Αυτο δεν εχει ξεκαθαριστεί πλήρως .Αν τους συμφέρει να σε,πτωχεύσουν ή να κάνουν διακανονισμο.συν τα αρχικά ερωτήματα που είχατε .πιστευω ότι αν σε πτωχεύσουν θα στα παίρνουν στην πηγή 

    1. Παιδια με το ακατάσχετο ισχύει ότι και σήμερα.Τα δώρα δεν προστατεύονται.Απο εκεί και ύστερα ο πτωχευτικός λέει ότι ισχύει μόνο για χρέη πάνω από 30000€ και όχι σε μια τράπεζα.Επισης δεν μπορεί ενα πιστωτικό ίδρυμα από μόνο του να σε πτωχεύσει.Πρεπει να συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι πιστωτές που μπορεί να είναι κι άλλες τράπεζες ή και το δήμοσιο.Εφοσον επέλθει η πτώχευση για τρία έτη θα δίνετε το εισόδημα πάνω από τις έυλογες δαπάνες και το ακατάσχετο όπως είπε ο Σταϊκούρας θα είναι στα 15000 ετησίως,δηλαδή 1250*12.Ενας από αυτούς να διαφωνήσει δεν μπορεί να συνεχίσει η διαδικασία.Κατα τη γνώμη μου ανησυχείτε υπερβολικά όσοι δεν έχετε περιουσία.Δεν ξέρω πόσο υψηλομισθοι είστε αλλά πραγματικά υπάρχουν πολλοί άλλοι σε προτεραιότητα μέχρι να φτάσουν σε εσάς,αν φτάσουν.Τα περιουσιακά στοιχεία θέλουν.Και κυρίως τα σπίτια και τις επιχειρήσεις.Επισης πριν φτάσουν να σε πτωχεύσουν εννοείται ότι θα έχεις αρνηθεί όλους τους διακανονισμούς που θα έχουν προταθεί,άσε που μπορεί να μην είσαι και συνεργάσιμος οπότε μάλλον δεν μπορείς να μπεις στον πτωχευτικό.Επαναλαμβανω,δεν είναι εύκολο να συμφωνήσουν όλοι μαζί οι πιστωτές και να σε πτωχεύσουν.

     1. Στην πραγματικότητα, ούτε τα ακίνητα θέλουν. Ρευστό θέλουν, αλλά οι συγκυρίες τους καθυστερούν τρομακτικά.

     2. Αγαπητέ begar τα θέλουν και τα παραθελουν τα ακίνητα.Θελουν να αλλάξει χέρια η ιδιοκτησία.Σκοπευουν να τα πουλήσουν σε ξένους και να έχουν πλεονέκτημα σε σχέση με έναν απλό ιδιοκτήτη γιατί θα τα διαχειρίζονται εταιρίες με ευνοϊκούς για εκείνες όρους έναντι των άλλων.Βλεπε νομιμοποίηση αυθαίρετων κτλ.Το θέμα όμως είναι ότι οι συγκυρίες θα τους καθυστερήσουν πολύ περισσότερο από όσο πιστεύουν αν δεν τους τα τιναξουν όλα στο αέρα.Η εκτίμηση μου είναι ότι πολύ δύσκολο να καταφέρουν να βάλουν σε εφαρμογή τον πτωχευτικό το 2021.

    2. Αγαπητέ φίλε αν εννοείτε όταν λέτε στην πηγή τον εργοδότη σας κατευθείαν,να σας ενημερώσω ότι αυτό απαγορεύεται για την μισθοδοσία.Θα πρέπει να κατατεθούν στην τράπεζα ως έχουν κι από εκεί να σας κατάσχουν το πάνω από το ακατάσχετο.

 16. Χρήσιμη κουβέντα εχει ανοίξει .Αν σου καταθέτουν τον μισθό κσι εσυ τα τραβάς αμέσως ,τότε για ποια πτώχευση μιλάμε ? Αναφέρομαι στον καινούργιο πτωχευτικό ,πιστεύω ότι αυτόματα θα σου παίρνουν το πανω από 1250€ .

  1. Αγαπητέ φίλε,από τη στιγμή που για 24 ώρες προστατεύεται ο μισθός και η σύνταξη,ελάχιστα πράγματα μπορούν να κάνουν.Για αυτό σας λέω, ανησυχείτε υπερβολικά.Αφηστε που θα σκάψουν το λακο τους γιατί θα πάνε τα μαύρα σύννεφο.

   1. Εγω πιστεύω ,μένει να διευκρινιστεί αυτο όπως και πολλά αλλα ,αν σε εχουν πτωχεύσει δεν θα ισχύει για 24 ώρες ο μισθός 

    1. Αυτό που λέτε για να συμβεί είναι σαν να λέτε ότι καταργείται το ακατάσχετο,πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει.Στο ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να διευκρινιστούν θα συμφωνήσω.Γιατι πχ όταν είπαν ότι το εισόδημα για θεωρείται μέρος της πτωχευτικης περιουσίας κανείς δεν διευκρίνισε για ποιο εισόδημα μιλάμε.Γιατι ξέρετε εισόδημα θεωρείται κι αυτό που εισπράττει κάποιος σαν ενοίκιο από ακίνητα και πολλά άλλα.Δεν συμφέρει αγαπητέ μου φίλε τις τράπεζες να σου τραβάνε μισθό.Υποψη ότι οι επιχειρήσεις με χρέη άνω των 30000 θα έχουν ακόμα μεγαλύτερο που σημαίνει ότι η οικονομία εύκολα θα γυρίσει στη μαύρη αγορά με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι κι έτσι οι τράπεζές χάνουν καταθέσεις και προμήθειες από τη χρήση καρτών και το κράτος ασφαλιστικές εισφορές.Προσπαθειστε να δείτε τη μεγαλύτερη εικόνα έξω από το προσωπικό σας πρόβλημα και θα καταλάβετε γιατί δεν είναι τόσο απλό να συμβεί.Υπαρχει λόγος που προστατεύεται ο μισθός και η σύνταξη.

     1. Ο μόνος λόγος που προστατεύεται ο μισθός και η σύνταξη είναι για να μην επαναστατήσει ο κόσμος και βγει με τα τουφέκια στο δρόμο.

     2. Χαχα.Ισχυει αυτό.Ομως σκεφτείτε και το πρακτικό κομμάτι.Νομοθετησαν το 30% των αγορών με κάρτες για να σώσουν τις τραπεζουλες.Και μόνο που θα μαθευτεί ότι τραβάνε λεφτά από μισθούς και συντάξεις κι αυτός που χρωστάει λίγα,δεν θα αφήνει ούτε ευρώ στο λογαριασμό του και πάνε και αγορές με κάρτες και πάνε και οι καταθέσεις γενικά.Μεσα στον πτωχευτικό θα υπάρχουν και το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

     3. Έχω την αίσθηση ότι στην πραγματικότητα καμία κυβέρνηση δεν θέλει να αγγίξει το θέμα των κόκκινων δανείων, γιατί θα καταστραφεί για πάντα.

      Γι αυτό και βλέπουμε να νομοθετούν αηδίες, τις οποίες μετά δεν εφαρμόζουν.

      Αν κατασχέσεις μισθούς και συντάξεις, πέθανες για πάντα.
      Αν κατασχέσεις, μαζικά, τα σπίτια του κοσμάκη, πέθανες για πάντα.

      Μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα, για κάθε κυβέρνηση, το τι είναι ωφέλιμο για τη χώρα, περνάει σε δεύτερη μοίρα.

      Η προτεραιότητα είναι να μη χαθούν ψηφαλάκια.

      Μη μου πείτε ότι αν θέλει μια κυβέρνηση να λύσει το θέμα με τα κόκκινα δάνεια, δεν μπορεί. 
      Δεν θέλουν, επειδή είναι τρομακτικό το πολιτικό κόστος.

      Ο καθένας κλωτσάει τη βόμβα παρακάτω, για να σκάσει στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης.

     4. Βασικά begar οι τράπεζές είναι αυτές που δεν θέλουν να λυθεί το πρόβλημα και βολεύονται με πασαλειματα.Απλα θέλουν όλα τα εργαλεία στα χέρια τους για να τρομοκρατούν.Σας είπα για δικό μου άνθρωπο που επί δύο χρόνια τους πρότεινε να κλείσουν το δάνειο με τα μισά λεφτά.Ουτε στον πτωχευτικό δεν μπορούσαν να τον πάνε κι όμως δεν το δεχοντουσαν.Τελικα το έκλεισε και αποδέχτηκε το ποσό που ζητούσαν επειδή είναι ηλικιωμένος άνθρωπος και δεν ήθελε να έχει εκκρεμότητες.Οι κυβερνήσεις δεν τολμούν για τον λόγο που ανέφερες.Ηδη ο πτωχευτικός έχει ψηφιστεί μόνο από τη νέα Δημοκρατία και θα έχει όλη την αντιπολίτευση στα κάγκελα.Θα τον φορτωθεί μόνη της άπαξ και πάει να τον εφαρμόσει.Σας είπα υπάρχουν και επιχειρήσεις.Καταστρεφεται κόσμος.

 17. Προχθές εμφανίσθηκε  επιστολή της hellas 3p investment για ένα δάνειο του 1998-99 της AMEX ,που εκκρεμεί .Ολα αυτά τα χρόνια ούτε στον Τειρεσία έχει εμφανισθεί ,ούτε πουθενά .

Απάντηση