Eurobank: Χάνουμε 4 δισ. ευρώ από την ακύρωση του deal

Τελευταία ενημέρωση την 14 Μαρ 2012 — 16:53

Δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα η επιχειρηματολογία της Alpha Bank, αναφέρει η διοίκηση

Απώλεια συνεργειών ύψους 4 δισ. ευρώ θα χάσουν Alpha και Eurobank από την ακύρωση της συγχώνευσής τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της δεύτερης, προς απάντηση της γνωστοποίησης της πρόθεσης της πρώτης να βάλει οριστική «ταφόπλακα» στο deal.

Όπως αναφέρει η Eurobank, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα και μετά την επιτυχημένη προσπάθεια αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, το τραπεζικό σύστημα οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί στις ευθύνες του έναντι της οικονομίας, των μετόχων και των πελατών.

Η διοίκηση της τράπεζας σημειώνει ότι η κοινή απόφαση της Eurobank EFG και της Alpha Bank για τη δημιουργία της 23ης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ευρώπη, ελήφθη με γνώμονα τα πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις δύο τράπεζες και την οικονομία.

«Η πρόθεση της Διοίκησης της Alpha Bank να προτείνει την ανάκληση αποφάσεων, που ελήφθησαν από τους μετόχους εν επιγνώσει του πλαισίου του PSI+ και επικυρώθηκαν από το σύνολο των εποπτικών αρχών της Χώρας, οδηγεί, με βάση τις εκτιμήσεις κοινών εξωτερικών συμβούλων, σε απώλεια συνεργειών άνω των 4 δισ. ευρώ σε συνολική παρούσα αξία». τονίζει η Eurobank στην ανακοίνωσή της.

Επιπλέον, προσθέτει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη τη στιγμή που τα τραπεζικά ιδρύματα υποχρεούνται σε μεγάλης κλίμακας ενίσχυση της κεφαλαιακής τους βάσης.

 

«Δε στέκει η επιχειρηματολογία της Alpha»

Επιπλέον, η διοίκηση της Eurobank υπογραμμίζει ότι η γενική αιτιολογία που προβάλλεται από την Alpha Bank δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα.

Ο λόγος γίνεται για το επιχείρημα της Alpha Bank ότι οι ζημιές της Eurobank θα είναι υψηλότερες από τις δικές της, και ως εκ τούτου οι όροι της αρχικής συμφωνίας τους δεν είναι δίκαιοι.

Η Eurobank υπογραμμίζει ότι τήρησε με συνέπεια, ως προσήκει σε ένα πιστωτικό ίδρυμα, όσα συμφωνήθηκαν σε επίπεδο Διοικητικών Συμβουλίων και εγκρίθηκαν από τις Γενικές Συνελεύσεις των δυο τραπεζών, όπως έπραξε άλλωστε κατ΄ επανάληψη στο παρελθόν πραγματοποιώντας σειρά επιτυχημένων συγχωνεύσεων.

«Εν προκειμένω, θα αναμείνει τις εξελίξεις και θα πράξει αναλόγως. Σε κάθε περίπτωση, η Eurobank συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της και αναπτύσσει, με το ίδιο αίσθημα ευθύνης, τις εργασίες της, συμμετέχοντας ενεργά στη συλλογική προσπάθεια για την ανάταξη της Οικονομίας και την επάνοδο στην ανάπτυξη. Γνώμονας για τις στρατηγικές της επιλογές παραμένει το συμφέρον της Χώρας, των Μετόχων και των Πελατών της» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

www.tovima.gr

 

4 σχόλια σχετικά με το “Eurobank: Χάνουμε 4 δισ. ευρώ από την ακύρωση του deal”

  1. Τσ τσ τσ τσ, τί κρίμα ….

    Η EUROBANK (πεθαμένη Νο 1), ψάχνει να βρει φέρετρο άλλου (ALPHA BANK, πεθαμένη Νο 2.) να ξαπλώσει, γιατί ούτε αυτό δεν έχει.

  2. Άντε παιδιά 5-10 την ημέρα και 100 την εβδομάδα…. παιδιά και κάνα κεράκι να μην ξεχνάμε ότι ο θεός τα βλέπει όλα!!!!

  3. Και πόσα θα χάσουν από τις ανακοπές των ΔΠ έτσι γιατί το είχαν ξεφτιλίσει. Εμένα μου εξέδωσαν ΔΠ χωρίς σύμβαση, μόνο με μια υπογραφή σε αίτηση για πιστωτική.Η δικαστής ( μάλλον από Κεφαλλονιά) δεν είδε , δε ζήτησε να δει και όπως είπα η ΔΠ βρέθηκε σε παλιά μου διεύθυνση σε φάκελο απλό ούτε καν συστημένο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.