BBC : Οι Έλληνες ξεζουμίστηκαν, έρχεται κοινωνική αναταραχή

Ο ανταποκριτής του BBC εκτιμά πως, εαν κοπούν τα δώρα και μειωθεί ο κατώτατος μισθός, τότε θα πυροδοτηθεί κοινωνική αναταραχή στους δρόμους της Αθήνας.

Από την ανταπόκριση δεν λείπουν βέβαια οι ειρωνείες και οι απειλές.
”Οι προθεσμίες πάνε και έρχονται εδώ πολύ γρήγορα και πιστεύω ότι πάει και έρχεται και η υπομονή της ΕΕ για την Ελλάδα.

Πραγματικά, έχει αρχίσει και μειώνεται πάρα πολύ. Ο υπουργός Οικονομικών είπε χθες ότι ήταν κρίσιμο να βρεθεί συμφωνία στις συζητήσεις για το χρέος μέχρι το τέλος της χθεσινής μέρας, το τέλος της Κυριακής, όμως δεν έγινε”.

Ο ανταποκριτής του BBC μεταφέρει, αναρωτώμενος, το κλίμα από την Αθήνα.

”Έμεινε τίποτα για να περικοπεί μετά από τόσα προγράμματα αναπροσαρμογών του προϋπολογισμού και δομικών προσαρμογών. Έμεινε τίποτα στον δημόσιο τομέα ή αλλού για να περικοπεί στην Ελλάδα;
Είναι πολύ καλή η ερώτηση. Θα πω αυτά που λένε οι Έλληνες. Λένε ότι έχουν ξεζουμιστεί χωρίς έλεγχο, πέρα από τις δυνατότητές τους και ξεζουμίζονται τώρα εδώ μετά από δύο χρόνια λιτότητας.

Σε αυτή τη χώρα η ανεργία είναι στο 20% και διπλάσια μεταξύ των νέων. Ο κόσμος εδώ λέει ότι απλά δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με άλλες μειώσεις στους μισθούς ή με τις αυξήσεις φόρων.

Και αφού σχεδόν όλοι οι ευρωπαίοι υιοθέτησαν ή τουλάχιστον δεν αντέδρασαν στις παράλογες εμμονές του Βερολίνου που μιλούσαν για τεμπέληδες Έλληνες, τώρα φοβούνται ότι η κοινωνική αναταραχή που θα προκληθεί στην Ελλάδα αν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα θα είναι τεράστια, με απώτερο τον φόβο βέβαια ότι αυτές οι αντιδράσεις θα επεκταθούν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι Έλληνες ήδη αισθάνονται ξεζουμισμένοι από τη λιτότητα, υπάρχει ο φόβος ότι αν περάσουν αυτού του είδους τα μέτρα, η μείωση του κατώτατου μισθού και των δώρων, θα πυροδοτηθεί κοινωνική αναταραχή στους δρόμους της Αθήνας, πολύ μεγαλύτερη από ότι είδαμε τους τελευταίους μήνες και κανένα κόμμα πραγματικά δεν θέλει να φανεί ότι στηρίζει τα μέτρα μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές”.

newsit.gr

2 σχόλια σχετικά με το “BBC : Οι Έλληνες ξεζουμίστηκαν, έρχεται κοινωνική αναταραχή”

 1. Αυτό που θα συνιστούσα σε όλους είναι να παραδειγματιστούν από την ιστορία που θέλει σε κάθε εμφύλιο η χώρα μας να χάνει και εδαφική ακεραιότητα με αποτέλεσμα να συρρικνώνετε πριν ορμίσετε σκεφτείτε καλά γιατί κάποιοι ανυπομονούν να πάρουν λίγο από το Αιγαίο από τη Θράκη.
  Οι Άγγλοι δεν ήταν ποτέ φίλοι και φιλεύσπλαχνοι μαζί μας θέλει προσοχή μεγάλη θυμάστε την Κύπρο και όχι μόνο,
  όταν οργανώναμε τους ολυμπιακούς αγώνες δεν υπήρχε μέρα που να μην μας χλεύαζαν και κατηγορούσαν με αποτέλεσμα να μην έρθουν τουρίστες.
  Η μόνη μάχη που πρέπει να δοθεί είναι με το εγώ και το εμείς…
  Αλληλεγγύη
   
   

 2. Μην αυταπατάστε κυβερνήτες των αυτόχθονων ιθαγενών. Έχουμε φυλάξει ζουμί για να σας δώσουμε. Ρωτήστε τον Άρη. Με το ζόρι κρατιέται. Ήθελες ν’ αγιάσεις Άρη; Εγώ δεν σ’ αφήνω ή οι τέσσερις σωματοφύλακες που την έχουν δει δικτάτορες;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *