Bad Bank που θα αναλάβει τα «κόκκινα δάνεια» και θα επανδρωθεί από απολυμένους τραπεζουπάλληλους ετοιμάζουν οι τράπεζες

Μια λύση ιταλικής προέλευσης που μπορεί να εξασφαλίσει ταυτόχρονη μείωση των «κόκκινων» δανείων και λειτουργικού κόστους, εξετάζουν οι τράπεζες.

Το σχέδιο που έχει εφαρμοστεί στο πλαίσιο της συνεργασίας της ιταλικής τράπεζας, Ιntesa με την Ιntrum, προβλέπει την πώληση «κόκκινων» δανείων “ πακέτο” με εργαζομένους του κλάδου διαχείρισης τους σε νέα εταιρεία που συστήνουν πωλητής και αγοραστής.

Με τον τρόπο αυτό , οι τράπεζες επιτυγχάνουν ταυτόχρονα τη μείωση των κόκκινων δανείων αλλά και του λειτουργικού τους κόστους , στοιχεία που αμφότερα είναι κρίσιμα για την εξυγίανση των ισολογισμών τους και την επιστροφή στη κερδοφορία

Η ανάγκη για περιστολή των εξόδων είναι σε άμεση συνάρτηση με τα μειωμένα έσοδα από τραπεζικές εργασίες και κυρίως από τις χορηγήσεις δανείων.

Πηγή Πληροφοριών: Εφημερίδα» Καθημερινή»

7 σχόλια σχετικά με το “Bad Bank που θα αναλάβει τα «κόκκινα δάνεια» και θα επανδρωθεί από απολυμένους τραπεζουπάλληλους ετοιμάζουν οι τράπεζες”

 1. Καλή χρονια σε όλες και ολους ,που χρωστανε σε κάρτες και δανεια …και μια ευχή για το σάιτ…. εύχομαι να ειναι πιο  ενεργο,με πιο πολύ ενημέρωση και ειδησεωγραφικα ,αλλά και οι πιο “γνωστες” εδω μεσα να δίνουν τα “φώτα τους”  με απαντήσεις στις ερωτήσεις που γίνονται. Ετσι ώστε το σάιτ να είναι χρήσιμο εργαλείο με πολλούς τρόπους ,για όλες και όλους τους απεγνωσμένους.Εχω μια ερώτηση,αυτό που διαβάζω για bad bank και συμμετοχή του ελληνικού κράτους, σημαίνει ότι θα αγοράσει το ελληνικό δημόσιο τα κόκκινα δανεια και τις κάρτες,οπότε εγώ  η κακομοιρα που χρωστάω στις τράπεζες και δεν πληρώνω,θα χρωστάω στο ελληνικό δημόσιο;;; οπότε ετσι θα μπορεί το κράτος –εφορια ,να βάζει χέρι στον μισθο μου,μέσω της μισθοδοσίας μου;;

 2. Νικόλ απ’ ότι βλέπεις απάντηση στο ερωτημα σου,από κάποιον πού γνωρίζει  δεν υπάρχει.Ιδια ακριβώς περίπτωση με σενα είμαι και γω,έχω κάρτες και δανεια και με απασχολεί όπως και σένα,το ιδιο ερωτημα,αν δηλαδή το δημόσιο συμμετέχει με κάποιο τρόπο ,σε μια νεα είδους ρυθμίση που θα είναι σαν αποπληρώμη καρτών και δανείων και ετσι θα βρεθούμε να χρωστάμε μετά στην εφορία,αντί στις τράπεζες.Οποτε και μένα με απασχολεί αν θα μπορούν να βάλουν χέρι στην μισθοδοσια μου.Αλλα θα το πάω ακόμα παρά πέρα,μηπως κάποια στιγμή τράπεζες και δημόσιο,μας αναγκάσουν να προσέλθουμε στις δικαστικές αίθουσες, όπου εκεί θα βγαίνει μια αποφαση για το ποσο που θα πρέπει να δίνουμε αναγκαστικά μηνιαίως (στην εφορία πλέον) και αν δεν τα δινουμε ,να τα παιρνουν από την μισθοδοσία με το έτσι θέλω(;;;;;;;;)

 3. Το Ελληνικό Δημόσιο είναι υποχρεωμένο λόγω των μνημονιακών του υποχρεώσεων να παρουσιάζει πλεόνασμα στα έσοδα για πολλά πολλά χρόνια ακόμα. Οπότε το να αγοράσει απλήρωτα δανεικά που οι τράπεζες απέτυχαν να εισπράξουν μου φαίνεται κάπως απίθανο.

 4. Καλησπέρα .μια ερώτηση ,μήπως ξέρει κάποιος .

  αν η εταιρεία που δουλεύεις εχει σκοπό να αλλάξει την τράπεζα της μισθοδοσίας και η με την νέα έχεις πολλά απληρωταψ,μπορείς να ζητήσεις να πληρώνεσαι στην παλιά ?

  1. θα πρέπει να μιλήσετε με το λογιστήριο της εταιρείας. Αν είναι ανθρώπινοι θα δείξουν κατανόηση. Εγώ για παράδειγμα έπιασα δουλειά σε νέα εταιρεία καπάκι με την έναρξη των capital controls. Η μισθοδοσία τους ήταν στην Εθνική αλλά δεν μπορούσα να ανοίξω λογαριασμό λόγω απαγόρευσης για άνοιγμα νέου λογαριασμού που υπήρχε τότε. Οπότε πληρωνόμουν στην Πειραιώς.

 5. Ευχαριστω πολύ .εκεινη την περίοδο υποχρεωτικά οι εταιρείες έκαναν αυτο μια και δεν υπήρχε άλλος τρόπος πληρωμής

  1. Δεν νομίζω ότι θα έχετε πρόβλημα.Δυο φορές που μου συνέβη να ζητάνε μισθοδοσία σε τράπεζα που χρωστούσα εδειξαν κατανόηση.Επειδη πολυς κοσμος πια κάπου χρωστάει,όλοι είναι εξοικειωμένοι και κάνουν υποχωρήσεις στο θέμα αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *