80% αυξήθηκαν οι μετακομίσεις από την Αθήνα προς την επαρχία!

Οικογένειες, άνεργοι, ακόμη και νέοι άνθρωποι που δεν βλέπουν καμία προοπτική στην Αθήνα μετακομίζουν σε πόλεις και χωριά της περιφέρειας αναζητώντας καλύτερη τύχη.Μαζεύουν ό,τι έχουν και δεν έχουν και εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ, αφού η οικονομική κρίση τούς έχει φέρει σε απόγνωση. Οι επαγγελματίες αναλαμβάνουν να μεταφέρουν από την πρωτεύουσα σε κάποια άλλη πόλη ολόκληρο νοικοκυριό.

Οι περισσότεροι εσωτερικοί μετανάστες, όπως μας εξηγούν, επιστρέφουν στα πατρικά τους. Πρόκειται συνήθως για ανθρώπους που έχουν μείνει άνεργοι και φεύγουν χωρίς δουλειά, με την ελπίδα ότι σε μικρότερο τόπο θα επιβιώσουν.

Ο Θανάσης Παυλόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως, λέει σχετικά:  "Οι μετακομίσεις από την Αθήνα προς την επαρχία έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 80% σε σχέση με πέρυσι. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον προηγούμενο χρόνο, την εποχή που γίνονται οι περισσότερες μετακομίσεις, δηλαδή άνοιξη και καλοκαίρι, στις 50 δουλειές που έκανα οι 5 ήταν από την Αθήνα προς την επαρχία και οι υπόλοιπες τοπικές. Φέτος από τις 60 μετακομίσεις που πραγματοποίησε η εταιρεία μου, τουλάχιστον οι 35 έγιναν προς κάποια επαρχιακή πόλη ή χωριό σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο κόσμος έχει απελπιστεί και η μετακόμιση σε μια μικρότερη πόλη φαίνεται να είναι η μοναδική λύση. Δεν υπάρχουν λεφτά, τι να κάνουν οι άνθρωποι; Θυμάμαι χαρακτηριστικά πριν από λίγο καιρό ότι μεταφέραμε μια τετραμελή οικογένεια στο πατρικό τους σπίτι σε ένα χωριό έξω από το Αγρίνιο. Ο σύζυγος ήταν ιδιωτικός υπάλληλος και είχε απολυθεί, ενώ η σύζυγος ήταν αδιόριστη δασκάλα. Μου έλεγαν ότι τουλάχιστον στο χωριό θα βγαίνει το μεροκάματο με δουλειές του ''ποδαριού'' και θα έχουν το περιβόλι τους που θα καλλιεργούν τη γη".

www.katoci.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *