7 Δικαστές για κάθε 2163 υποθέσεις!

Στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου ελάχιστοι Δικαστές δίνουν “άνιση μάχη”με τον χρόνο έχοντας τεράστιες ελλείψεις σε οργανικές θέσεις. Τα στοιχεία από το ρεπορτάζ του enikos.gr είναι ενδεικτικά για την προσπάθεια που καταβάλλουν,χωρίς να περιμένουν  βοήθεια από το κράτος αφού το αίτημα για ενίσχυση του προσωπικού, πρακτικά έχει απορριφθεί εδώ και μήνες.

Μόνο για το 2011 ,εφτά δικαστές ανέλαβαν 2.163 πολιτικές υποθέσεις και μόλις ένας δικαστής κατάφερε να περαιώσει 3.957 (!) πταισματικές αποφάσεις στο σύνολο των 4.147 υποθέσεων. Στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου υπηρετούν 12 γραμματείς και 7 ασκούμενοι δικηγόροι.

Φαίνεται ότι η κεντρική υπηρεσία εκτιμά πως είναι υπεράριθμοι(!) γιαυτό έχει δοθεί η εντολή να μετατεθεί στην Αθήνα, η πιο έμπειρη γραμματέας. Η δουλειά που πρέπει να διεκπεραιώσουν οι γραμματείς είναι τεράστια και οι περισσότεροι από τους 8 δικαστές όταν παίρνουν τις καταθέσεις των μαρτύρων το κάνουν χωρίς την βοήθεια γραμματέα. Τις ημέρες που γίνονται δεκάδες κλήσεις κατηγορουμένων οι Δικαστές δεν φτάνουν και έτσι αναλαμβάνου “δράση” οι ασκούμενοι δικηγόροι που τους βοηθούν. κάθε ημέρα στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, οι ελάχιστοι δικαστές και οι ακόμα λιγότεροι διοικητικοί υπάλληλοι,παλεύουν για να μην δοθεί η αίσθηση ότι οι “υπηρέτες” της δικαιοσύνης αποδεκατίστηκαν. …

Το Ευαγγέλιο και ο υπολογιστής για να ξεκινήσει η κατάθεση.

Το καροτσάκι του σούπερ μάρκετ γεμάτο υποθέσεις που “περιμένουν” από το υπουργείο να γεμίσει τα κενά του προσωπικού…

Όλες αυτές οι καταθέσεις και οι δικογραφίες αντιστοιχούν σε έναν υπάλληλο του Ειρηνοδικείου!

Στον δεύτερο όροφο του Ειρνοδικείου υπάρχουν γραφεία για όλους. Αλλά δεν υπάρχουν υπάλληλοι.

Οι ασκούμενοι δικηγόροι είναι σημαντική βοήθεια για τους δικαστές, αλλά δεν φτάνουν…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *