500.000 νοικοκυριά δεν πληρώνουν τη ΔΕΗ – 2 δισ. φέσι – Αιτία τα χαράτσια!

Νέο, ευνοϊκότερο πρόγραμμα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματοςετοιμάζει η ΔΕΗ, σε μία προσπάθεια να μαζέψει όσα περισσότερα χρήματα γίνεται από το… φέσι των 1,9 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος διακανονισμός των χρεών θα έχει περισσότερες από 40 δόσεις αποπληρωμής και κατά πάσα πιθανότητα θα κατέβει και το «πλαφόν» του 25% επί του ποσού ενός διμηνιαίου λογαριασμού που ισχύει σήμερα ως ελάχιστη καταβολή τον μήνα.

Οι νέες ρυθμίσεις δεν αποκλείεται, λένε οι ίδιες πηγές, να εγκριθούν στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε και θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης.

Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ρεύματος έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βραχνά για τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας. Εκτιμάται ότι οι καταναλωτές που δεν πληρώνουν ανέρχονται σε περίπου 500.000.

Η κούρσα ανόδου των χρεών προς την εταιρεία ξεκίνησε όταν επιβλήθηκε το ειδικό τέλος ακινήτων, καθώς τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις, δεδομένης και της οικονομικής κρίσης, αδυνατούσαν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Η κατάσταση επιδεινώθηκε με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις που έχουν εκτοξεύσει τους λογαριασμούς στο… διάστημα!

Διότι οι πανέξυπνοι που μας κυβερνούν, χρησιμοποιώντας τη ΔΕΗ για να εισπράττουν χαράτσια, κατάφεραν να δημιουργήσουν τρύπα κοντά 2 δισ. ευρώ! Και όμως, αυτοί οι πανέξυπνοι αποφασίζουν για τις ζωές μας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *