48 ώρες προθεσμία για να ρυθμίσετε τα χρέη σας με το δημόσιο!

– Κάποιος θα πρέπει να αποδείξει στον έφορο ότι δεν μπορεί να πληρώσει για να υπαχθεί στο καθεστώς 60 δόσεων
– Για όποιον δεν προχωρήσει σε ρύθμιση τότε ξεκινούν οι κατασχέσεις
– Η ελάχιστη μηνιαία δόση είναι 100 ευρώ και ο μέγιστος αριθμός δόσεων είναι 24.
– ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Μόλις δύο μέρες προθεσμία έχουν οι πολίτες για να ρυθμίσουν τα χρέη τους με το δημόσιο και αυτό γιατί το υπουργείο Οικονομικώ αποφάσισε την  Παρασκευή να δώσει την σχετική εγκύκλιο για το πως μπορεί κάποιος να το κάνει και ποια δικαιολογητικά πρέπει να καταθέσει.

Τελευταία μέρα είναι η 29η Φεβρουαρίου έτσι οι πολίτες έχουν μόνο την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 για να μπορέσουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά.

Τι χρειάζεται όμως να γνωρίζουν οι πολίτες

Από την προσεχή Τρίτη λοιπόν, οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο θα μπορούν να προσέρχονται στις εφορίες για τη ρύθμιση των χρεών τους. Σημειώνεται ότι με βάση τη νέα ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή, τη δυνατότητα υπαγωγής σ’ αυτήν έχουν οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη έως 10.000 ευρώ και οι επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 75.000 ευρώ. Η ελάχιστη μηνιαία δόση είναι 100 ευρώ και ο μέγιστος αριθμός δόσεων είναι 24.

Ωστόσο, οι φορολογούμενοι που επιθυμούν περισσότερες δόσεις θα πρέπει να υποβάλουν στην εφορία ή στο τελωνείο, όπου είναι βεβαιωμένες οι οφειλές, σχετική αίτηση έως την προσεχή Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, συνυποβάλλοντας κατά περίπτωση τα παρακάτω δικαιολογητικά:

-τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των τελευταίων τριών ετών
– την τελευταία εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ και την τελευταία οριστική δήλωση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών
– όλες τις περιοδικές και τις προσωρινές δηλώσεις ΦΠΑ που έπονται της τελευταίας εκκαθαριστικής δήλωσης και που η προθεσμία υποβολής τους έχει λήξει ένα μήνα πριν από την υποβολή της αίτησης
– την τελευταία δήλωση Ε9, επίσημα στοιχεία που να αποδεικνύουν ζημία τις τελευταίες δύο χρήσεις
– επίσημα στοιχεία που να αποδεικνύουν καταστροφή περιουσιακών στοιχείων, δημόσια έγγραφα που να αποδεικνύουν βαριά ασθένεια ή βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Το αν θα δοθεί παράταση στην κατάθεση των δικαιολογητικών είναι για την ώρα…άγνωστο.

www.newsit.gr

2 σχόλια σχετικά με το “48 ώρες προθεσμία για να ρυθμίσετε τα χρέη σας με το δημόσιο!”

  1. Αν γινουν τιποτα κατασχεσεις … βλεπω να γεμιζει η Ελλαδα με παλουκωμενα κεφαλια “εφορων” σε κοινη θεα εξω απο τις “εφοριες” τους.

  2. Το Μνημονιο εχει υποθηκευσει την δημοσια περιουσια και ειναι περισσοτερο απο φανερο οτι με τετοιες πρακτικες τυπου κατασχεσεων, θελουν να μετακυλισουν και την ιδιωτικη περιουσια στην κυριοτητα των Τροικανων οταν αποφασισουν να πτωχευσουν την Ελλαδα.
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *