Δεκαπλάσιοι είναι οι Έλληνες, που έπεσαν φέτος στην παγίδα των τεκμηρίων, τα οποία έγιναν πιο αυστηρά. Έτσι, θα καταβάλλουν μεγάλα χρηματικά ποσά στην εφορία, αφού δεν μπορούν να δικαιολογήσουν περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν, άσχετα με το πότε το απόκτησαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του 24h.gr, κατά τη φετινή χρονιά βρέθηκαν 1,3 εκατ. φορολογούμενοι, οι οποίοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, εισοδηματίες και επιτηδευματίες, που δήλωσαν στην εφορία χαμηλά εισοδήματα, όμως σκόνταψαν στα τεκμήρια για περιουσιακά στοιχεία, που κατέχουν.
Έτσι, τώρα θα πρέπει να πληρώσουν σημαντικά ποσά, ωστόσο αυτό που δεν λαμβάνουν υπόψιν τους τα τεκμήρια, είναι ότι τα συγκεκριμένα ακίνητα, ΙΧ και σκάφη αποκτήθηκαν πριν ορισμένα χρόνια, σε μια περίοδο οικονομικής άνθησης. Οπότε, τώρα που η οικονομία είναι σε ύφεση και η κατανάλωση ακολουθεί πτωτική πορεία, εμφανίζονται με μικρά εισοδήματα και έτσι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τη χρήση όσων απέκτησαν.
Σύμφωνα με τις διασταυρώσεις του ΚΕΠΥΟ, είχαν δηλώσει για τα εισοδήματα του 2010, κατά μέσο όρο, εισόδημα 4.400 ευρώ το χρόνο και συνολικά 5,8 δισ. ευρώ.
Όμως το εισόδημα τους… διπλασιάστηκε, αφού ο υπολογισμός, που έγινε με τα τεκμήρια, έβγαλε μέσο όρο εισοδήματος 9.000 ευρώ και σύνολο τεκμαρτών εισοδημάτων 11,5 δισ. ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πληρώσουν τουλάχιστον διπλάσιο φόρο.
Μέσα στη λίστα αυτών που δήλωναν χαμηλά εισοδήματα, κάτω και από το αφορολόγητο, ενώ τα τεκμήρια έδειξαν άλλα, είναι οι οδοντίατροι, που με τα τεκμήρια έφτασαν φορολογητέο εισόδημα τα 22.800 ευρώ, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων που έφθασαν τα 11.200 ευρώ, οι γιατροί τα 52.500 ευρώ και οι υδραυλικοί τα 10.000 ευρώ.
Πάντως σκοπίμως δεν έχει εξηγηθεί στον κόσμο ότι τα τεκμήρια του δημιουργούν φανταστικό εισόδημα το οποίο προκύπτει από οτιδήποτε έχουν στην κατοχή τους ακόμα και από γονική παροχή όπως και ότι δεν λαμβάνεται υπόψιν το ότι μπορεί να έχεις σπίτι αλλά να έχεις χάσει την δουλειά σου και τους λογαριασμούς τους πληρώνεις με γονεική συνδρομή.
Τμήμα ειδήσεων Defencenet.gr