110 δις ευρώ τα κόκκινα δάνεια!!!

Αρθρογράφος: ΝΙΚΟΣ ΜΗΤΣΙΑΛΗΣ  Ημερομηνία δημοσίευσης: Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 01:54

Και χτύπαγε τότε το τηλέφωνο… «Από την τράπεζα Αέρα Μπανκ, σας εγκρίθηκε το δάνειο, μπορείτε να περάσετε από το κατάστημα μας για τις τυπικές διαδικασίες…» Και δεν πρόφτανε να κατεβάσει ο ενδιαφερόμενος το ακουστικό και πάλι ντριν και μια φωνάρα  βαρύγδουπη, τον πληροφορούσε πως η Παράγκα  Μπανκ, αυτή τη φορά,  του χορηγούσε εορτοδάνειο και τον καλούσε να το παραλάβει!
Χαράς ευαγγέλια, μια τηλεφωνική συσκευή να κουδουνίζει από το πρωί μέχρι που έκλειναν τα ευαγή τραπεζικά ιδρύματα, με προσφορές δανείων όλων των ειδών!!! Εορτοδάνεια, διακοποδάνεια για περιήγηση ανά τας Ευρώπας και όχι μόνο… Δάνεια για απόκτηση σκάφους, αυτοκινήτου ή… αεροπλάνου! Δανειακές «διευκολύνσεις» πάσης φύσεως με διαδικασίες  στο άψε-σβήσε! Υπογραφή διευθυντή με χαμόγελα και το ενθυλάκωνε ο τρισευτυχισμένος ανέμελος δανειολήπτης ! Αυτός ήταν ο δανεικός παράδεισος του καπιταλισμού πριν μερικά χρόνια!

Με μια υπογραφούλα σ’ ένα «κωλόχαρτο» και γέμιζε ευρωλάκια ο “Ευτύχιος”, πολλά ευρουλάκια και αν δεν του φτάνανε, πήγαινε παρά δίπλα στην άλλη τράπεζα τράβαγε άλλη μια υπογραφάρα και χούφτωνε άλλο ένα χοντρό πακέτο κολλαριστά χαρτονομίσματα του Ευρωπαϊκού παραδείσου!
Και ευτυχώς που ήταν πολλές οι τράπεζες τότε, με ορθάνοιχτες τις πόρτες τους , έτσι που έδιναν και αφειδώς πλαστικές  κάρτες και ψώνιζαν ό,τι γουστάριζαν οικογενειακώς, τόσα όσα να μην υστερούν, από τους απέναντι ψηλομύτηδες νεόπλουτους!
Και τις χώνανε στα μηχανήματα τις πλαστικές καρτούλες χρυσές και αργυρές – σπουδαίες εφευρέσεις του συστήματος αυτοί οι αυτοματισμοί πριν τα capital control βεβαίως  – και σου έβγαζαν ό,τι η όρεξή σου ζήταγε! Περίφημο σύστημα το τραπεζικό, πριν εμφανισθούν φυσικά οι συμβολαιογράφοι και οι κλητήρες…

Βεβαίως υπήρχαν και τα δάνεια πρώτης κατοικίας, τα απολύτως δικαιολογημένα. Ένα κεραμίδι πάντα ήθελε ο Έλληνας νοικοκύρης να ΄χει πάνω απ’ το κεφάλι του, ασχέτως αν λόγω κρίσης τελικά έπεσε πάνω του ολόκληρη η κεραμιδοσκεπή ισοπεδώνοντας τον οριστικά… Και όλη αυτή η…φιλολαϊκή  ξαφνική τραπεζική ατμόσφαιρα ήρθε περίπου καπάκι μετά τη μεγάλη απάτη της Σοφοκλέους με τα εκατομμύρια θύματα… Κοίτα κάτι συμπτώσεις φίλε μου και στο Χρηματιστήριο με το ίδιο σκηνικό ξεκίνησε το «ψάρεμα της μαρίδας»!
Έμπαιναν στο σπιτικό μέσω τηλε-οθόνης οι «Παπαντωνίου» και καλούσαν τον πάσα έναν να γίνει στο άψε σβήσε πλούσιος χωρίς κόμπο ιδρώτα στο μέτωπο!  Αραχτός στο έτσι, με το φραπεδάκι του, με ανοιγμένη την εφημερίδα στις μέσα αλλόχρωμες σελίδες – τις άλλες τις πέταγε – να κοιτάζει χωρίς να καταλαβαίνει γρι για τα σκαμπανεβάσματα των πέτσινων μετοχών!
«Λίγα βάζεις, πολλά παίρνεις…» του έλεγαν οι πλασιέ ελπίδων!

Και να η «μαρίδα», ουρές στα φρεσκοανοιγμένα «χρηματιστηριακά γραφεία» που καθοδηγούσαν τους νεοφώτιστους πού να τα ακουμπήσουν, για ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις! Και ήρθε η τούμπα και να η «μαρίδα» ξεροτηγανισμένη, μεζεδάκι στο μεγάλο τραπέζι της απάτης. Κάπως έτσι έγινε και με τα τηλεφωνήματα των τραπεζών για δάνεια προς κάθε χρήση με το καλημέρα… Στην αγωνία σήμερα οι δανειολήπτες με ένα άνοιγμα κόκκινων δανείων 110 δις ευρώ αλλά και όσοι ουδεμία σχέση με το ολέθριο τραπεζικό αλισβερίσι είχαμε, αφού χρεωθήκαμε και εμείς τις τρεις συνεχείς τουλάχιστον ανακεφαλαιοποιήσεις της τραπεζοπαράγκας !
Πληρώνοντας έτσι τα θαλασσοδάνεια των καναλαρχών που πάρθηκαν με εγγυήσεις αέρα, τα δανεικά και αγύριστα των κομμάτων, αλλά και εκείνων που γνωρίζοντας την επερχόμενη οικονομική πορεία της οικονομίας της χώρας, σήκωσαν εγκαίρως χοντρά τραπεζοπακέτα και τα ταξίδεψαν σε φορολογικούς παραδείσους!

Και όλα αυτά τα εγκλήματα μένουν ατιμώρητα και από τους «αριστερούς» σήμερα, χωρίς να λογοδοτήσει ουδείς εξ αυτών που μοίραζαν δάνεια από το…τηλέφωνο! Στη συνέχεια την έκαναν «αλλά γαλλικά» από τη γνωστή έξοδο κινδύνου του συστήματος, όπως και οι άλλοι της μεγάλης απάτης του Χρηματιστηρίου… Το ατύχημα είναι πως επιμένουν κάποιοι να «φτύνουν» αγωνιστικά μόνο τον καπιταλιστή της φάμπρικας, αγνοώντας πως ζούμε πλέον στην εποχή του καζινοκαπιταλισμού…    

Ένα σχόλιο σχετικά με το “110 δις ευρώ τα κόκκινα δάνεια!!!”

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.