1.000 Καρδιτσιώτες παρέδωσαν πινακίδες

«Τέλος» στο δεύτερο και σε πολλές περιπτώσεις και στο πρώτο αυτοκίνητο έβαλαν οι Καρδιτσιώτες πολίτες, παραδίδοντας τις πινακίδες κυκλοφορίας στη ΔΟΥ Καρδίτσας.

Μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, περίπου 1.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. είχαν παραδώσει τις πινακίδες τους, εξαιρουμένων των φορτηγών αυτοκινήτων που από φέτος παραδίδουν τις πινακίδες τους στο Τμήμα Συγκοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Το παραπάνω νούμερο ωστόσο αναμένεται να αυξηθεί μέχρι την 13η Ιανουαρίου όπου λήγει η παράταση που έδωσε το Υπουργείο για προμήθεια του σήματος ή για παράδοση πινακίδων.

Ήδη από τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη, παρατηρήθηκαν σημαντικές ουρές στη ΔΟΥ Καρδίτσας από πολίτες που θέλησαν να παραδώσουν άδειες κυκλοφορίας και πινακίδες, καθώς το κόστος συντήρησης και λειτουργίας ενός αυτοκινήτου στον καιρό της κρίσης, είναι δυσβάσταχτο και κυρίως των αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού. Αρκεί να σημειωθεί ότι ένα αυτοκίνητο 2.000 κυβικών κοστίζει μόνο για τα τέλη κυκλοφορίας 880 ευρώ, ενώ δυσβάσταχτο είναι και το κόστος των ασφαλίστρων.

Ο Διευθυντής της ΔΟΥ Καρδίτσας κ. Περικλής Πολύζος σε δηλώσεις του στη «Γνώμη» τόνισε ότι μέχρι στιγμής ο αριθμός των παραδοτέων πινακίδων αντιστοιχεί στον περσινό αριθμό, ωστόσο αυτός αναμένεται να αυξηθεί όσο πλησιάζουν οι μέρες λήξης της παράτασης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κυριότερος λόγος που παραδίδουν τις πινακίδες κυκλοφορίας οι οδηγοί είναι το κόστος των τελών κυκλοφορίας, ωστόσο αυτή η «προσωρινή ακινησία» των οχημάτων για το 10% περίπου των οδηγών διαρκεί ελάχιστα, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα επανέρχονται και ζητούν πίσω την άδεια κυκλοφορίας και την πινακίδα, πληρώνοντας (χωρίς πρόστιμο) τα τέλη.

ΠΗΓΗ: thessalianews.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “1.000 Καρδιτσιώτες παρέδωσαν πινακίδες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *