Οδηγός για Αρχάριους & Άσχετους Δανειολήπτες

Τελευταία ενημέρωση την 24 Μαρ 2018 — 16:36

1. Τα δανεικά.

Καταρχήν, η πρώτη συμβουλή είναι απλή και κατηγορηματική: Ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ, μην πάρετε δάνειο για κανένα λόγο, παρά μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας, γιατί το χρέος είναι μαύρη σκλαβιά. Αν δηλαδή τα υπάρχοντα χρήματα δεν επαρκούν να καλύψουν ιατρικά έξοδα και κινδυνεύει σοβαρά η υγεία σας. Δικαιολογίες, όπως επιχειρηματική ευκαιρία ή αναγκαία κατανάλωση δεν υπάρχουν. Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό δανειοληπτών αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούν σε αδυναμία αποπληρωμής, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες.  Ποτέ δεν πρέπει να δανειστείτε για αγορά καταναλωτικών αγαθών, διακοπές, ταξίδια, διασκέδαση κλπ

Αν οπωσδήποτε πρέπει να πάρετε δάνειο, η σειρά προτεραιότητας, με την οποία θα επιλέξετε δανειστή είναι:   Γονείς, αδέλφια, συγγενείς, φίλοι, τράπεζα και ποτέ, μα ποτέ,  τοκογλύφος.

Όταν αναφερόμαστε σε δάνειο, εννοούμε είτε δάνειο σε μετρητά (στεγαστικό, καταναλωτικό, προσωπικό, διακοποδάνειο, εορτοδάνειο κλπ), είτε χρέωση της πιστωτικής μας κάρτας για πληρωμή αγαθών ή ανάληψη μετρητών.

2. Η τράπεζα

Παλιά υπήρχε ένας χιουμοριστικό ορισμός της τράπεζας:  Τράπεζα, είναι το ίδρυμα, το οποίο για να σου δανείσει χρήματα, πρέπει πρώτα να της αποδείξεις ότι δεν τα χρειάζεσαι. Αυτές ήταν οι παλιές καλές εποχές, τότε που η Τράπεζα της Ελλάδας, ασκούσε αληθινή εποπτεία στις εμπορικές τράπεζες, επιτρέποντας σ’ αυτές να χορηγούν μόνο πολύ μικρά δάνεια, προστατεύοντας έτσι τους δανειολήπτες από υπερβολικό δανεισμό, ο οποίος συνήθως επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα.

Σήμερα, οι εμπορικές τράπεζες στη χώρα μας, λειτουργούν υπό καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης, χωρίς σχεδόν κανένα έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις να παρανομούν και να κερδοσκοπούν σε βάρος των δανειοληπτών.

Οι συνήθεις παρανομίες των τραπεζών.

Επιπλέον, τα επιτόκια που επιβάλλουν οι τράπεζες, είναι παράνομα, εφόσον είναι μεγαλύτερα από το επίσημο δικαιοπρακτικό επιτόκιο, το οποίο καθορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδας και μπορείτε να δείτε στον πίνακα εδώ.

Γενικά, η τράπεζα είναι εχθρός και όχι φίλος. Σου πουλάει φιλικότητα και εξυπηρέτηση με πλατειά χαμόγελα τη στιγμή που δανείζεσαι και προσπαθεί να σε εξοντώσει, μόλις βρεθείς σε κατάσταση ανάγκης. Ποτέ μην πέσετε στην παγίδα του «έχω φίλο ή συγγενή που είναι τραπεζιτικός και θα με εξυπηρετήσει ή βοηθήσει ή εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους», απλά γιατί τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει.

3.  Τι προσέχουμε στην επιλογή τράπεζας

Μπορεί η παροιμία να λέει ότι «όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη», αλλά η πρακτική αποδεικνύει ότι «μερικά γουρούνια είναι πιο γουρούνια από τα άλλα».

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο που διαλέγουμε τράπεζα. Θα πρέπει να προσέξουμε ορισμένα πράγματα:

– Καταρχήν τι φήμη έχει. Σε περίπτωση που θα εμφανίσουμε αδυναμία αποπληρωμής είναι ελαστική ή για λίγα ευρώ θα κοιτάξει να μας πάρει το κεφάλι;

– Τι επιτόκια χρεώνει; Τα συνήθη ληστρικά όπως όλες; Μήπως η δική μας βάζει κάτι έξτρα παραπάνω;

–  Με τι εξασφάλιση μας δανείζει; Ζητάει προσημειώσεις σε ακίνητα γα μικροποσά;

– Προκειμένου να μας δώσει τα δανεικά, μήπως εκβιαστικά μας πουλάει πρόσθετα προϊόντα, όπως ασφάλεια ζωής ή πιστωτικές κάρτες;

Κατά τη σύναψη του δανείου, δεν δηλώνουμε ποτέ σταθερό τηλέφωνο στην τράπεζα. Δίνουμε μόνο αριθμό κινητού, λέγοντας ότι δεν έχουμε σταθερό. Δεν δίνουμε ποτέ τηλέφωνο εργασίας.

4.  Ο ήλιος λάμπει στον καταγάλανο ουρανό.

Αυτή είναι η περίοδος, κατά την οποία έχοντας πάρει το δάνειο, κάναμε τη δουλειά μας και μη έχοντας κάποιο πρόβλημα, αποπληρώνουμε στην ώρα μας τις δόσεις. Προσέχουμε, ώστε το σύνολο των μηνιαίων δόσεων, να μην υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου εισοδήματός μας.

5. Όταν έρχονται τα σύννεφα

Να λοιπόν, που ήρθε η ώρα της κρίσης. Για κάποιους λόγους, δεν μπορούμε να είμαστε συνεπείς στην αποπληρωμή των δόσεων: Ξαφνική ανεργία, προβλήματα υγείας, οικονομική κρίση κλπ

Ειδικά στις μέρες μας, ακόμα και ο πιο συνεπής πελάτης μιας τράπεζας (δηλαδή το μεγαλύτερο κορόιδο), αν δεν πληρώσει μια δόση στην ώρα του, μέσα σε πέντε μέρες θα αρχίσει να δέχεται τηλεφωνήματα από τις λεγόμενες εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών, δηλαδή τις γνωστές εισπρακτικές εταιρίες.

Γενικά, μπορεί οι εισπρακτικές εταιρίες να μας πρήζουν, αλλά τουλάχιστον, όσο μας ενοχλούν αυτές, η τράπεζα δεν έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον μας.Αφού περάσουν 2-3 απλήρωτοι μήνες, οι τηλεφωνικές ενοχλήσεις γίνονται πιεστικές και η ευγενική συμπεριφορά του υπαλλήλου αντικαθίσταται από έμμεσες και ψευδείς απειλές, με σκοπό να μας πιέσουν ψυχολογικά, ώστε να «κόψουμε το λαιμό μας» για να βρούμε χρήματα.

Οι συνήθεις «λαμογιές» των εισπρακτικών εταιριών, αλλά και ο τρόπος άμυνας του δανειολήπτη αναλύονται παρακάτω:α.

Απειλούν ευγενικά έμμεσα, αλλά ψευδώς, τον οφειλέτη, ότι αν δεν πληρώσει τις καθυστερούμενες δόσεις, η τράπεζα θα καταγγείλει τη σύμβαση και θα γίνει απαιτητό προς πληρωμή, όλο το ποσό του δανείου ή της κάρτας.—- Απαντούμε: κάντε ότι νομίζετε, ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Θέτουν ψευδείς προθεσμίες του τύπου «για να μην ξεκινήσουν νομικές διαδικασίες σε βάρος σας, πρέπει να πληρώσετε μέχρι την τάδε μέρα τόσα χρήματα.—- Απαντούμε: Ωραία, θα προσπαθήσω,ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Παραπλανούν κάποιους δανειολήπτες, λέγοντας ότι αν πληρώσουν μέχρι μια ημερομηνία ένα ποσοστό, π.χ. 50% του συνολικού δανείου, τότε η τράπεζα θα διαγράψει το υπόλοιπο της οφειλής και θα τους χορηγήσει εξοφλητική απόδειξη.—- Απαντούμε: Πάρα πολύ ωραία, μόλις η τράπεζα μου στείλει γραπτώς την προσφορά, θα κινηθώ ανάλογα. Ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Μας ζητούν να τους πούμε για πιο λόγο δεν πληρώνουμε.—- Απαντούμε: Έχω κάποιες δυσκολίες, τις οποίες όμως δεν επιθυμώ να συζητήσω μαζί σας. Ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Αν θέλουμε να αποφύγουμε τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα μπορούμε να περάσουμε στον κατάλογο της συσκευής μας τους αριθμούς από όπου μας τηλεφωνούν οι τράπεζες και οι εισπρακτικές (υπάρχει πίνακας που διαρκώς εμπλουτίζεται εδώ)  και ανάλογα με τις δυνατότητες της συσκευής μας, είτε δεν απαντούμε, είτε ενεργοποιούμε τη λειτουργία απόρριψης μαύρης λίστας (σχεδόν όλα τα κινητά διαθέτουν τέτοια λειτουργία).

Αν μας τηλεφωνήσουν σε σταθερό τηλέφωνο, τους λέμε ότι κατηγορηματικά τους απαγορεύουμε να ξανατηλεφωνήσουν στον συγκεκριμένο αριθμό. Τους δίνουμε τον αριθμό του κινητού μας, ως αποκλειστικό αριθμό επικοινωνίας. Αυτό όμως συνεπάγεται, ότι θα πρέπει να απαντάμε στις κλήσεις τους, τουλάχιστον μια φορά στις πέντε μέρες.

Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να καταγράψουμε νόμιμα τις συνομιλίες μας μαζί τους, για μελλοντική νομική χρήση, ακολουθώντας τις οδηγίες καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας.

Καλό είναι να διαβάσετε το Νόμο 3758/2009, περί εισπρακτικών εταιριών.

6. Νομικές διαδικασίες

Αφού περάσουν κάποιοι μήνες (ανάλογα με την τράπεζα και τη χρονική συγκυρία), η τράπεζα στέλνει ένα εξώδικο, το οποίο λίγο πολύ μας λέει ότι καταγγέλει τη σύμβαση και κάνει απαιτητό όλο το ποσό του δανείου άμεσα.

Αυτό μας κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή, αλλά στην ουσία, πέρα από το να μας απειλεί, δεν μας βλάπτει.

Μόλις περάσει η προθεσμία που μας δίνει το εξώδικο, η τράπεζα θα εκδώσει διαταγή πληρωμής σε βάρος μας. Αυτή μας κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή.

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Αν δεν αντιδράσουμε άμεσα, η τράπεζα μπορεί να προβεί σε κατάσχεση και πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων μας. Εδώ απαιτείται άμεση επέμβαση δικηγόρου.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Άμυνα κατά διαταγής πληρωμής και Διαταγή πληρωμής – Κατάσχεση – Πλειστηρισαμός – Ένδικα μέσα – Τειρεσίας.

Αν ο δικηγόρος σας, σας συμβουλεύει να συμβιβαστείτε με την τράπεζα και να προχωρήσετε σε διακανονισμό της οφειλής, τότε είναι άσχετος με τραπεζικές υποθέσεις. Φύγετε από αυτόν, γιατί θα σας κάψει στην κυριολεξία.

Πολύ καλή ενέργεια (ίσως η σοφότερη) είναι να έρθετε σε επαφή με κάποιον από τους εξειδικευμένους δικηγόρους.

Ακόμα, να πούμε στους δανειολήπτες ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απελπιστικά, όσο φαίνονται, επειδή οι ίδιες οι τράπεζες, στην προσπάθεια να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, έχουν διαπράξει παρανομίες σε βάρος μας, οι οποίες μέσα στο δικαστήριο γυρίζουν σαν μπούμερανγκ εναντίον τους, εφόσον μας εκπροσωπεί κάποιος δικηγόρος εξειδικευμένος σε τραπεζικά θέματα και όχι ο τυχαίος χασοδίκης της γειτονιάς μας.

Επίσης, καλό είναι να γνωρίζουν οι δανειολήπτες, ότι στην παρούσα χρονική περίοδο, τα οικονομικά των ελληνικών τραπεζών είναι σε μαύρο χάλι. Ως αποτέλεσμα, κάπου έχουν αρχίσει κυριολεκτικά να παρακαλούν τους δανειολήπτες, μήπως και πληρώσουν καμιά δόση. Επιπρόσθετα, το να ξεκινήσει η τράπεζα νομικές διαδικασίες (εξώδικο – διαταγή πληρωμής) στοιχίζει αρκετά, και θα το σκεφτεί προσεκτικά, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα καταφέρει να πάρει χρήματα από τον δανειολήπτη.

7. Σημαντικό:

Αν βλέπεις ότι δε μπορείς να πληρώσεις ή αν αποφασίσεις ότι δε θες να τους πληρώσεις ποσά που χρεώθηκες και εξακολουθείς να χρεώνεσαι από άκυρους όρους, κάνε σε ανύποπτο χρόνο το εξής: Τράβα μια αίτηση προς την τράπεζα και ζήτα τους το αντίγραφο της σύμβασης που υπέγραψες. Λόγου του χάους που επικρατεί στις τράπεζες από τον όγκο των φακέλων των μη εξυπηρετούμενων δανείων, είναι πιθανό να έχουν χάσει τη σύμβαση!!! ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΟΥΝ! Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι σε παίρνουν τηλέφωνο και σου λένε ότι χρωστάς.

Η τράπεζα έχει δώσει το φάκελο σου σε εισπράκτορες που μπλοφάρουν για να σου πάρουν λεφτά, ενώ γνωρίζουν ότι δε μπορούν να σου βγάλουν διαταγή πληρωμής, γιατί πολύ απλά έχουν χάσει τη σύμβαση που υπέγραψες!!! Όπως συνέβη στην περίπτωση αυτή, που η Eurobank έχασε τη σύμβαση της VISA!!!

346 σχόλια σχετικά με το “Οδηγός για Αρχάριους & Άσχετους Δανειολήπτες”

  1. παιδιά χαιρετώ. Γράφω από κύπρο, έχω στεγαστικό στην τράπεζα κύπρου 108,000 και δεύτερο στεγαστικό 35,000, στο οποίο τα καθίκια οι τραπεζίτες με δόλιο τρόπο κατάφεραν να βάλουν πρωτοφειλέτες τα δυο μου παιδιά, τα οποία είναι φυσικά ενήλικα. Ξέρω ότι ας βλέπαμε τι υπογράφαμε, κι ότι το πουλί έχει πετάξει. Παρόλα αυτά, λόγω πολλών οικονομικών προβλημάτων, ο δεύτερος γιος σπουδάζει Αγγλία κλπ, οι δόσεις έμειναν απλήρωτες.
    Οι δόσεις ήταν αρχικά 900 και 250 αντίστοιχα, ενώ ο μισθός μου 1070!! Το δάνειο έγινε με υποθήκη χωράφι στο οποίο έχτισα ξύλινο σπίτι, χωρίς ρεύμα ή νερό, και χωρίς πολεοδομική άδεια. Παρόλα αυτά, είναι το σπίτι μου, δεν είχα τίποτα άλλο γραμμένο στο όνομα μου, και τώρα δεν έχω ούτε αυτό αφού το μεταβίβασα στα παιδιά μου.

    Αποτάθηκα στον απατεώνα τον μπανκερ μου, ο οποίος αφού κανόνισε τα παιδιά μου να γίνουν πρωτοφειλέτες, μου έκανε αναδιάθρωση του δανείου βάζοντας και τα παιδιά εγγυητές! όταν έληξε η περίοδος που καθορίστηκε στην αναδιάθρωση, μιλήσαμε για δεύτερη αναδιάρθωση. Ο μπάνκερ δεν επικοινώνησε για εναμιση χρόνο και πήρα εγώ να δω τι γίνεται πρόσφατα. Ούτε επιστολή έστειλαν ούτε σημεία ζωής έδωσαν και το δάνειο των 108 χιλιάδων ήταν απλήρωτο χρόνια. Σημειώστε ότι το δεύτερο στεγαστικό των 35,000 το πλήρωνα μήνα παρά μήνα, όσο συχνότερα μπορούσα εφόσον ήταν τα παιδιά μου πρωτοφειλέτες και δεν ήθελα να τους δημιουργηθούν προβλήματα. Στο τηλέφωνο με πληροφόρησαν ότι ο μπάνκερ μου πήρε προαγωγή και μετατέθηκε, και με κάλεσαν να τους επισκεφθώ. Ούτε λίγο ούτε πολύ μου είπαν ότι έπρεπε να πληρώνω τουλάχιστον τους τόκους 750 ευρώ και ήταν διατεθειμένοι να ρίξουν και το επιτόκιο κλπ. Μετά μίλησαν για αναδιάρθωση όλων των λογαριασμών, δηλαδή, να παραμείνει το 35,000 δάνειο ως έχει με αναδιάρθωση, ενώ το 108,000+ο τρεχούμενος+μια κάρτα απλήρωτη, να γίνουν ένα και να πληρώνεται ένα ενιαίο ποσό για όλα.
    Μου πρότειναν επίσης και το θεικό, αν παραχωρήσω στην τράπεζα το τεμάχιο με το σπίτι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε εξόφληση.
    Εγώ θα πω το εξής. Αυτοί οι κύριοι, δεν μπορώ να ξέρω γιατί, πάω στοίχημα ότι δεν θέλουν να φτάσει η ιστορία αυτή στο δικαστήριο. Σημειώστε ότι το χωράφι + το ξύλινο μου σπίτι έχουν εκτιμηθεί πρόσφατα από το κτηματολόγιο του κράτους στις 85,000!

    Τι μπορώ να κάνω για να μην μου πάρουν το σπίτι μου?

    1. Καλημέρα. Επειδή η Κυπρος είναι άλλο κράτος, το νομικό καθεστώς για δανειολήπτες σίγουρα είναι διαφορετικό και ίσως και πιο αυστηρό από το ελληνικό κράτος και το οποίο μάλλον δεν το γνωρίζει κάποιος εδώ. Καλό θα ήταν να αποτανθειτε σε δικηγόρο.

  2. Μήπως χρειάζεστε μια ΕΠΕΙΓΟΝ ΔΑΝΕΙΟΥ ??? ΕΠΕΙΓΟΝ ΔΑΝΕΙΟΥ είναι διαθέσιμο τώρα Επικοινωνία Για περισσότερες πληροφορίες, ο οφειλέτης λαμβάνει δάνειο ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ 10 BANKING ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, SO σε επαφή με εάν έχετε ανάγκη επείγουσας ΔΑΝΕΙΟΥ. μέσω e-mail: Christopherfinanciallink@mail.com

  3. Καλησπερα σας χρωσταω καμμια 15000 απο ενα μαζεμα που μου εκαναν πριν απο 2-3 χρονια δεν θυμαμαι ακριβως.δεν εχω τπτ μα τπτ στο ονομα μου.και δεν παιζει να παρουν και τπτ.εχω βγει μη συνεργασιμος και λιγο που με νοιαζει.ερωτηση:προσωπικα χρεη κληρονομουνται απο τα παιδια μου ;

    1. Τα προσωπικά σου χρέη κληρονομούνται από τον οποιονδήποτε κληρονόμο κάνει αποδοχή κληρονομιάς.
      Εφόσον δεν έχεις τίποτα στο όνομά σου, ενημέρωσε τα παιδιά σου από τώρα, πως αν πάθεις κάτι, να κάνουν αποποίηση κληρονομιάς, διαφορετικά θα φορτωθούν τα χρέη σου.

      1. κάπου έχω διαβάσει οτι η διαταγή πληρωμής έχει ισχύ 20 χρόνια, δεν ξέρω αν αληθεύει. Αν ισχύει αυτό, να συμπεράνω οτι μετά η τράπεζα δεν θα μπορεί να έχει καμία αξίωση?

          1. Αν τους γραψει ο πατερας μου κατι χωραφι σπιτι οικοπεδο δεν κινδυνευουν σωστα ;

          2. Τα παιδιά κινδυνεύουν ΜΟΝΟ αν κάνουν αποδοχή κληρονομιάς από εσένα, γιατί τότε θα φορτωθούν τα χρέη σου.
            Αν κάνουν αποποίηση κληρονομιάς από εσένα, τότε δεν έχουν καμία σχέση με τα χρέη σου.

          3. Αρα οτι και να τους γραψουν στο ονομα τους αν δεν αποδεχτουν την κληρονομια τα κλαιει η εκαστοτε τραπεζα.

          4. Μα βασει αστικου κωδικα καθε αξιωση παραγράφεται στα εικοσι χρονια. Πως μπορει με τη ληξη της εικοσαετιας να βγαλει νεα ΔΠ για αλλα εικοσι?

          5. Θα σου βγάλει άλλη, με νέα απαίτηση, τους τόκους που συσσωρεύθηκαν από την ημερομηνία έκδοσης της 1ης ΔΠ και μετά.
            Είναι νέα απαίτηση, που δεν περιλαμβάνεται στην 1η ΔΠ.

          6. Ειναι σιγουρο αυτο? Γιατι η απαιτηση αφορα συγκεκριμενο τραπεζικο προιον που εχει καταγγελεθει και στην ουσια ειναι για 20 χρονια απαιτητο. Δεν μπορει ετσι απλα επειδη τοκιστηκε να το θεωρησει ως νεα απαιτηση εκ νεου μετα εικοσι χρονια γιατι αφορα παλιο χρεος που ειχε γινει αρχικα απαιτητο πριν εικοσι χρονια μεσω καταγγελιας συμβασης (τότε) και δεν γινεται να το “ανακυκλωσουν” εκ νεου. Γι αυτο και οι ΔΠ δεν εχουν παραπανω διαρκεια απο τα εικοσι χρονια. Μονο αν κανει η τραπεζα αγωγη διακοπτεται ο χρονος παραγραφης για οσο διαστημα (χρονια) διαρκεσει η διακαστικη διαδικασια και μετα την οριστικη αποφαση συνεχιζεται ο χρονος απο εκει που ειχε διακοπει. Ετσι μπορει μονο να καθυστερησει μια απαιτηση. Και οι όποιες “παρεπομενες” αξιωσεις παραγραφονται με βαση την προθεσμια της αρχικης αξιωσης. Με όσους δικηγόρους και αν μιλησα ολα αυτα τα χρονια ολοι ειναι κατηγορηματικοί ακριβως σε αυτο, Εικοσι χρονια και μετα τελος. Η πεντε χρονια αν ειναι για λογαριασμους, κοινοχρηστα και διαφορες αλλες απαιτησεις που θελουν πεντε χρονια. Αν ηταν να μπορουμε να ξαναβγαζουμε μετα τη ληξη της ΔΠ αλλη νεα τοτε ολοι θα χρωστουσαμε σε ολους αιώνια. http://www.karagiannislawfirm.gr/astiko-dikaio/475-paragrafi-aposvestiki-prothesmia

      2. Εφόσον δεν υπάρχει τίποτα να κληρονομήσουν γιατί να κάνουν αποποίηση; Πρέπει να γίνει δηλαδή τυπικά η διαδικασία έτσι κι αλλιώς; Δεν τα ξέρω καθόλου αυτά τα θέματα.

        1. Την κάνεις οπωσδήποτε την αποποίηση για να είσαι 101% σίγουρος.
          Αν δεν κάνεις αποποίηση, μετά από 4 μήνες θεωρείται ότι αποδέχθηκες την κληρονομιά αυτόματα.

          1. Ως κληρονομιά θεωρούνται και τα χρέη, οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις ζυγιζεις αν μπορείς να τα διαχειριστεις

    2. mano θελω να σου κανω μια ερωτηση…..ειπες οτι εχεις βγει μη συνεργασιμος ….αυτο πως το ξερεις?

          1. kalispera gnorizete an mpori na katasxethi efapaks dimosiou gia xrei se trapeza eurobank? to efapaks plironete apo tin ethniki sas eyxaristw…

          2. Θεωρητικά ναι. Αν η Eurobank γνωρίζει οτι διατηρείτε λογαριασμό σε άλλη τράπεζα και έχει εκδόσει διαταγή πληρωμής εναντίον σας, θεωρητικά ναι, θα μπορούσε να το κάνει. Πρακτικά όμως δεν έχω διαβάσει πουθενά οτι οι τράπεζες ακολουθούν αυτή την τακτική, τουλάχιστον όχι ακόμα.

          3. den iparxi logariasmos stin ethniki apla ayrio tha paw me to xarti tou efapaks na dw ti epiloges exw kai pos mporo na plirothw to poso giati mou ipan pos den ekdidoun trapezikes epitages exei kapios gnosi gia to pos boro na plirothw to poso xoris na gini katasxesi iparxi kapios tropos to xreos stin giourobank ine 14000 e apo katanalotiko danio exw pelagosi… eyxaristw

          4. σε ποιές τράπεζες διατηρείτε λογαριασμό? η γιουρομπανκ έχει εκδόσει διαταγή πληρωμής?

          5. se pireos ton sintaksiodotiko mou kai enan kino me ton gio mou. prin 1.5 xrono ixe erthi apofasi dikastiriou pou gia ti epomena 20 xronia oti tha eperna sto onoma mou tha katasxeto opos elege to xarti.

          6. ναι αυτό που λέτε μάλλον είναι διαταγή πληρωμής. Αφού δεν δίνουν τραπεζικές επιταγές, μάλλον η πληρωμή θα γίνει με μεταφορά σε λογαριασμό σας. Τώρα για να κατασχεθεί ότι είναι στο όνομά σας, η τράπεζα θα πρέπει να γνωρίζει την ύπαρξη του λογαριασμού σας στην Πειραιώς, το οποίο το θεωρώ λίγο δύσκολο. Έχει ο γιος σας άλλο λογαριασμό μόνο δικό του? ή η σύζυγος? Ρωτήστε μήπως υπάρχει πιθανότητα να γίνει η μεταφορά εκεί. Αν και σας ξαναλέω..δεν νομίζω οτι πολυκινδυνεύετε

          7. απο τοτε που βγηκε αυτη η διαταγη πληρωμης ,εδω και εναμιση χρονο οπως λες και σου λεει οτι θα παιρνεις τα επομενα 20 χρονια θα κατασχεται……σενα σου εχει κατασχεθει κατι?? για παραδειγμα η συνταξη σου…η απο τους ηδη υπαρχοντες τραπεζικους λογαρισμους σας ,εχει γινει καποια κατασχεση??

  4. Καλησπερα. Εχω πρωσορινη αποφαση απο δικαστηριο που λεει να δινει σε δανειο(αυτοκινητο) 2,5 ευρω τον μηνα..το υπολοιπο που εχει μεινει ειναι 1500 ευρω (αρχικο ποσο 15.300). Τωρα αν και τους εχει γινει κοινοποιίση της αποφασης , η τραπεζα κανει δικαστηριο γιατι θελει όλο το ποσο…Εαν γινει δικη ερημην μου υπαρχει προβλημα;; Εγω εχω κανει ατηση υπαγωγης στο νομο κατσελη γι’αυτο εχω την πρωσορινη αποφαση δικαστηριου.

  5. καλησπερα τα τελευταια 3 χρονια κανουμε ρυθμιση σ ενα στεγαστικο στο ονομα τις μανας μου κ εγω κ η γυναικα μου εγγυητες(ανεργοι κ οι 2)ολες οι δοσεις πληρωμενες στην ωρα τους .φετος εχει κοληση η διαδικασια επειδη δεν εχει πληρωθει μια δοση απο ενα καταναλωτικο στο ονομα μου ………….ΤΙ μπορω να κανω σ αυτη την περιπτωση???? μηπως να σταματησω να τα πληρωνω ολα………..ευχαριστω καθε βοηθεια δεκτη…….

  6. Γεια σας, κ Parker Robert, ένα ιδιωτικό πιστωτικό ίδρυμα δάνειο που δίνει δάνεια. Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο επειγόντως να εξοφλήσει το χρέος σας ή να χρειάζεστε ένα δάνειο για να βελτιώσει την επιχείρησή σας; Μπορείτε έχουν απορριφθεί από τράπεζες και άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς; Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο σταθεροποίησης ή υποθήκη; ψάχνει για περισσότερο επειδή είμαστε εδώ για να κάνουμε όλα τα οικονομικά σας προβλήματα είναι ένα πράγμα του παρελθόντος. Έχουμε δανείσει κεφάλαια σε άτομα που έχουν ανάγκη από οικονομική βοήθεια, που έχουν μια κακή πιστωτική ή χρειάζονται χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς, να επενδύσουν στην επιχείρηση σε ποσοστό 2%. Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό το μέσο για να σας ενημερώσουμε ότι παρέχουμε αξιόπιστη βοήθεια και τον παραλήπτη και θα είναι πρόθυμοι να προσφέρουν ένα δάνειο. Έτσι, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω e-mail στη διεύθυνση: parkerrobertloanfirm@gmail.com

  7. Καλησπέρα θα σας ήμουν ευγνώμων αν μπορούσατε να με διαφωτίσετε στο παρακάτω ερώτημα.

    Είχα κάνει αίτηση στεγαστικού η οποία απερρίφθη απο την τράπεζα και τώρα, εξι μήνες μετά, μου ζητούν να πληρώσω την αμοιβή του μηχανικού.

    Πρέπει να την πληρώσω ακόμη κι αν πρόκειται για δάνειο που δεν μου έδωσαν; (απερρίφθη λόγω χρησικτησιας).

    Ευχαριστώ πολύ

        1. Εγώ θα σας έλεγα να ζητήσετε και μία δεύτερη γνώμη τηλεφωνώντας στο ΙΝΚΑ ή και στο 1520 Γραμματεία Καταναλωτή, επειδή πολλά έξοδα φακέλου έχουν κριθεί παράνομα ως παράνομος πλουτισμός.

  8. Χαίρετε ,

    Μήπως θα πρέπει να έχετε ένα καλό δάνειο για οποιοδήποτε σκοπό;

    Εδώ μπορείτε να πάρετε καλή ασφαλισμένων και ανασφάλιστων δανείων.

    Μόλις φτάσει σήμερα σε gikaslimited@gmail.com, και θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να είναι ένα μέρος της οικονομικής επιτυχίας σας

    Ευχαριστώ

  9. Προσοχή!!!

    Ramsay Χιλ Finance Plc προσφέρει στους επιχειρηματίες τη δυνατότητα να έχουν εύκολη πρόσβαση τα δάνεια σε μια γρήγορη, διαφανή και αποδοτικό περιβάλλον. Η πείρα μας και τα διεθνή πρότυπα διαβεβαιώσω τους πελάτες της ποιότητας των υπηρεσιών και την παράδοση μας, κύρια υπηρεσία μας είναι η παροχή διεθνούς χρηματοδότησης έργων σε εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς για σημαντικά έργα ανάπτυξης γης στις βιομηχανίες αναψυχής, τουρισμού, ψυχαγωγίας και κατασκευών, προσφέρουμε επίσης ατομικό δάνειο , ιδιωτικό δάνειο, η αποπληρωμή του χρέους δανείου?

    Ramsay Χιλ Finance Plc Δάνεια Επισκόπηση:

    Τα δάνεια κυμαίνονται σήμερα από $ 5,000.00 έως $ 4,5 εκατομμύρια? μέγιστη διάρκεια είναι 18 μήνες? Για μεγαλύτερα μεγέθη δανείου, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ενότητα των ΜΜΕ *
    Δεν ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις που απαιτείται *
    Ευέλικτες ρυθμίσεις ασφάλειας ανάλογα με το ύψος του δανείου (είδη οικιακής χρήσης, επαγγελματικό εξοπλισμό, προϊόντα σε απόθεμα, οχήματα, ακίνητα κ.λπ.) ευέλικτες απαιτήσεις τεκμηρίωσης *

    Μακροχρόνια πελάτες με άψογη ρεκόρ αποπληρωμής πληρούν τις προϋποθέσεις για διαδοχικές εκπτώσεις των επιτοκίων και ακόμα γρηγορότερη επεξεργασία δανείου * Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι όλες οι αιτήσεις υποβληθούν σε επιτόπια αξιολόγηση από έναν από μας παράγοντα πριν
    με απόφαση της επιτροπής.

    Ramsay Χιλ Finance Plc Επικοινωνία:

    Επικοινωνία Email: ramsayhillfinance@yandex.com ή ramsayhillfinance@usa.com
    Website: http://ramsayhillfinance.wixsite.com/mysite

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας, σας εύχομαι το καλύτερο …

    Με εκτίμηση,
    Chris Νέοι
    Υπεύθυνος δημοσιότητας
    Ramsay Χιλ Finance Plc…

  10. Καλημερα
    η μητερα μου η οποια απεβίωσε 3 χρονια πριν είχε παρει ενα δανειο της ταξης των 6000 ευρω. εγω αποδεχθηκα την κληρονομια της (ενα σπιτι). Πήγα στην τράπεζα ολα τα χαρτια και πιστοποιητικα θανάτου. εκανα και αιτηση για διακανονισμό. η τράπεζα όμως συνεχίζει να μου στέλνει ενημερωτικά οφειλής στο όνμα της μητέρας μου χωρίς να επικονωνούν μαζί μου από τα κεντρικά. Προσπαθώ να το εξοφλήσω και δεν θελουν ,μπορώ να κάνω κάτι να μειώσω το ποσό όταν επικοινωνήσουν μαζί μου΄΄?
    ευχαριστώ εκ των προτέρων

    1. Μην περιμένετε να σας πάρουν τηλέφωνο γιατί τότε συνήθως έχουν άγριες διαθέσεις. Εφόσον θέλετε να εξοφλήσετε περάστε από υποκατάστημα της τράπεζας και ζητηστε πάλι διακανονισμό/ενημερωθείτε για την κατάσταση του δανείου.

  11. Καλημέρα σας. Καλή χρονιά εύχομαι σε όλους με υγεία και δύναμη. Ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί κανείς να με βοηθήσει στο εξής: Έχω ένα στεγαστικό δάνειο (για την ακρίβεια δύο δάνεια ένα στεγαστικό και ένα επισκευαστικό) από κοινού με τη σύζυγο από το 2008 στην Εθνική τράπεζα αρχικού ποσού 275.000 ευρώ περίπου, το οποίο αποπληρώνω κανονικά (τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πληρώνω τη δόση με καθυστέρηση 18 ημερών την μια και δέκα ημερών τη δεύτερη), η δόση συνολικά είναι περίπου 750 ευρώ. Επειδή όμως έχω και ένα ανοιχτό δάνειο από το 2004 (ανοιχτή πίστωση έως 18.000 ευρώ, σήμερα οφείλω σε αυτό 16.400 ευρώ) στη EUROBANK το οποίο έχει μεγάλους τόκους περίπου 15% και πλέον η δόση του έχει φτάσει στα 250 ευρώ το μήνα (το αποπληρώνω κανονικά με καθυστέρηση δέκα ημερών περίπου), το οποίο χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια για να καλύψω ανελαστικές ανάγκες της οικογένειάς μου. Το οικογενειακό εισόδημά μου έχει μειωθεί δραματικά από το 2010 και μετά. Επίσης να σας αναφέρω ότι το επιτόκιο που έχω στο στεγαστικό είναι πολύ χαμηλό, έχει περιθώριο 1% οπότε τελικό είναι 1,12%. Ακόμη έχω και μια πιστωτική κάρτα με υπόλοιπο 2.000 ευρώ (πίστωση έως 3.400 ευρώ από το πρώην Τ.Τ. σήμερα EUROBANK) την οποία αποπληρώνω κανονικά και μερικές φορές πέραν της ελάχιστης καταβολής. Η ερώτησή μου είναι αν μπορώ να απευθυνθώ στην ΕΘΝΙΚΗ τράπεζα και να τους ζητήσω να συμπεριλάβουν στο στεγαστικό δάνειο (το οποίο έχει ήδη 8 χρόνια που αποπληρώνεται) και τις υπόλοιπες οφειλές μου με το ίδιο χαμηλό επιτόκιο έτσι ώστε να μικρύνω την μηνιαία επιβάρυνση και να ανταπεξέλθω, γιατί αλλιώς σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα μπορώ να τα πληρώνω όλα. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

    1. Σαφώς και πρέπει να πας στην Τράπεζα και να ρωτήσεις. Δεν χάνεις τίποτα.
      Βέβαια το βλέπω λίγο δύσκολο η Εθνική να δεχτεί να φορτωθεί και τα δάνεια της Eurobank.
      Αλλά αν δεν ρωτήσεις, ποτέ δεν θα ξέρεις.

      1. μάλλον έχεις δίκιο, τώρα που το κοίταξα, το πρόγραμμα άρση βαρών της εθνικής, αφορά πλέον μεταφορά δανείων και καρτών που έχουν εκδοθεί από την εθνική μόνο, σε ένα πρόγραμμα και μάλιστα με ανώτατο όριο τα 80 χιλιάρικα. Αλλά και πάλι, δεν ξέρεις τί μπορεί να πουν στο υποκατάστημα

  12. λαμβάνει 2% αξιόπιστη δάνειο για να κάνουν επιχειρήσεις, να αγοράσει το σπίτι, και να πληρώσει τους λογαριασμούς επικοινωνήσετε lipsobuth@gmail.com

  13. προσφέρουμε 2% αξιόπιστη και αξιόπιστη δάνειο για να κάνουν επιχειρήσεις, να αγοράσει το σπίτι, και να πληρώσει τους λογαριασμούς επικοινωνήσετε lipsobuth@gmail.com

  14. Γεια σας, είστε οικονομική κατάσταση ??? Και χρειάζεστε ένα δάνειο για να ξεκινήσει μια επιχείρηση, να εξοφλήσει τα χρέη σας ή για το φάρμακό σας; Αν ναι, συνδέστε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ Rose Harlinderas της κας Rose Harlinderas εταιρεία δάνειο επιχείρησή σας είναι ασφαλής και αξιόπιστη την ίδια στιγμή, επειδή είναι η εταιρεία στην οποία πήρα ένα δάνειο των $ 100,000.00 και ήταν μια επιτυχία, και στην πραγματικότητα τα όνειρά μου έως και σήμερα, γι ‘αυτό θα χρησιμοποιούν αυτό το μέσο για να ενημερώσει το μόνο που χρειάζεται για το δάνειο για να συνδεθείτε με το e-mail και στη συνέχεια (roseharlinderas@gmail.com) δοκιμασμένο και αξιόπιστο.

    Flory popoky

  15. γεια σας είναι σε οικονομική κατάσταση ??? και χρειάζεστε ένα δάνειο για να ξεκινήσει μια επιχείρηση, να πληρώσει το χρέος σας ή για τα φάρμακά σας ?? αν ναι, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την κ Στέλλα Rene ο διευθύνων σύμβουλος της κας Στέλλας Rene εταιρεία δάνειο της εταιρεία είναι ασφαλές, εξασφάλισε και αξιόπιστες ταυτόχρονα, διότι αυτή είναι η εταιρεία όπου μόλις εξαργύρωσε ένα δάνειο ύψους 120,000,00 ευρώ και ήταν επιτυχής και στην πραγματικότητα τα όνειρά μου έως και σήμερα, γι ‘αυτό θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το μέσο για να ενημερώσει όποιον έχει ανάγκη από δάνειο για να συνδεθείτε με το email παρακάτω {mrsstellareneloanfirm1@gmail.com}

    δοκιμαστεί και εμπιστοσύνη.

    Flip Ολιβέιρα

  16. Καλησπέρα σε όλους πολύ χρήσιμες συμβουλές που δίνετε ο καθένας στης μέρες μας, έχω εξής ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος, έχω ένα χρέος από κάρτα μισθοδοσίας με υπεραναληψη ορίου από το 2010,σύνολο 3000 ευρώ, περιουσιακά στοιχεία ένα ιχ αγορασμένο 2008 το οποίο το ξεχρεωνω σε 2 μήνες, γίνεται να κάνω μεταβιβαση αυτοκινητου σε κάποιον για να μην γίνει κατάσχεση?

    1. Θεωρητικά η τράπεζα μπορεί να σε μηνύσει για καταδολίευση δανειστή.

      Πρακτικά, δεν πιστεύω ότι η τράπεζα θα ασχοληθεί με ένα αυτοκίνητο 9 ετών, εκτός και αν είναι μεγάλης αξίας.

        1. Ε, είσαι στο όριο.
          Μπορεί και να στο βάλουν χέρι.

          Απλά η προηγούμενη εμπειρία των τραπεζών, ήταν να κατασχέσουν χιλιάδες αυτοκίνητα, τα οποία τελικά σάπισαν απούλητα και αντί να πάρουν χρήματα από τους οφειλέτες, μπήκαν και μέσα.

          1. Ευχαριστώ για άμεση ενημέρωση, κάτι θα πρέπει να σκεφτώ έχω περιθώριο 2 μήνες

          2. Ε καλά τώρα, 2 μήνες !!!!
            Δε σημαίνει πως την ημέρα που θα το αποπληρώσεις, σε 5 λεπτά θα κινηθεί η τράπεζα.
            Έχει πολύ μεγαλύτερα ψάρια να κυνηγήσει, που χρωστάνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

          3. Καλημέρα και ευχαριστώ και πάλι για της απαντησης, σε περίπτωση που κάνω την μεταβίβαση στον εγγυητη του αυτοκινήτου θα μπορέσουν να με μηνυσουν για καταδολιευση δανειστή?

          4. Η μήπως το καλύτερο θα ήταν μόλις ξεχρεοσω το δάνειο του αυτοκινήτου να αφήσω ως έχει στην άδεια παρακράτηση κυριότητας της άλλης τράπεζας?

          5. θεωρητικά πάντα, γνώμη μου είναι οτι η τράπεζα θα προχωρήσει σε μήνυση για καταδολίευση όταν γίνονται μεταβιβάσεις ακινήτων, όπως διαμέρισμα, μονοκατοικία, καταστήματα. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα στοχεύσει στα τυφλά και για ένα μικρό ποσό, έτσι, επειδή ο φόβος φυλάει τα έρημα.
            Υπάρχουν δύο σενάρια στη φαντασία μου. Στο πρώτο, κρατάτε το αμάξι στο όνομά σας, δεν πληρώνετε, και η τράπεζα κάποια στιγμή θα το κατασχέσει. Στο δεύτερο κάνετε τη μεταβίβαση, η τράπεζα το ανακαλύπτει, σας κάνει μήνυση και -αν μένετε αθήνα- η υπόθεση εκδικάζεται σε 4-5 χρόνια όταν η αξία του αυτοκινήτου θα είναι για παλιοσίδερα, με μια μικρή κηλίδα στα ποινικό σας μητρώο. Μέχρι τότε το αμάξι θα το έχετε σίγουρα.
            Σε κάθε περίπτωση, είναι μικρό το ποσό, 3 χιλιάρικα, δεν ξέρω αν αναφέρεστε στο αρχικό κεφάλαιο ή το σημερινό σύνολο, αλλά έστω ένα 50ρικο το μήνα προσπαθείστε να το δίνετε.

          6. Ευχαριστώ nikos123, εγώ σκέφτομαι το άλλο το δάνειο του ιχ είναι σε άλλη τράπεζα την οποία την ξεχρεωνω σε 2 μήνες, και το χρέος των 3000 χιλιάδων είναι σε άλλη τράπεζα, από την στιγμή που ξοφλησω το ιχ θα πρέπει να κάνω την άρση παρακρατησης από τράπεζα να έχω πλέον εγώ την κυριότητα, σε περίπτωση που αφήσω να την άρση να υπάρχει στην τράπεζα θεωρητικά η άλλη τράπεζα που έχω χρέος δεν θα μπορεί να κάνει κατάσχεση γιατί την κυριότητα δεν θα την εγώ και ας έχω εξοφλήσει

          7. αυτό δεν το γνωρίζω αν είναι εφικτό. Ίσως η ίδια η τράπεζα να γυρίσει την κυριότητα στο όνομά σου βλέποντας οτι δεν το κάνεις εσύ

          8. Θεωρητικά ΝΑΙ, έχουν αυτή τη δυνατότητα.
            Πρακτικά, διατηρώ μια αμφιβολία, κατά πόσο θα το κάνουν.

  17. Καλημέρα σας, ο σύζυγός μου είναι εγγυητής σε 2 (!) δάνεια του αδελφού του. Ενα στεγαστικό 60.000 κι ένα επαγγελματικό (για αγορά μηχανήματος του αδελφού του) ύψος 60.000 ευρώ, επίσης. Εχουνε μπει κι οι δύο στο ν. Κατσέλη. Ο αδελφός του δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ, υποθήκευσε το σπίτι του αξίας αντικειμενικής 80.000, έχει και δύο μηχανήματα δημοσιάς χρήσης αξίας 150.000 και 30.000, με εισόδημα 9.000. Ο σύζυγός μου υποθήκευσε το σπίτι αξίας 90.000 κι έχει ένα μηχάνημα αξίας 90.000 με εισόδημα 4.000. Ποιός θα χάσει και τί δεδομένου ότι κανείς δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ, ο ιδιοκτήτης και αυτός που χαίρεται τα δανεικά, ή ο εγγυητής και χαμενός ( κυριολεκτικά κ μεταφορικά). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    1. Απ’ όσα ξέρω… προσωπική άποψη..

      Αν είναι η μοναδική κατοικία (η πρώτη) δεν πρόκειτε να χάσει κανείς τίποτα! Αν είναι εξοχικά ή δεύτερα/τρίτα σπίτια στην οικογένεια και η συνολοική αξία τους ξεπερνά τα 200000 τότε μέρος αυτών θα χαθεί…

      Τα μηχανήματα συνήθως δεν τα χάνει κανείς γιατι στην ουσία θα σου στερήσει την δουλειά που είναι απαραίτητα για να αποπληρωθεί το χρέος.

    2. Σύμφωνα με τη νομολογία, ο δανειστής στρέφεται εναντίον του εγγυητή, εφόσον πρώτα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα είσπραξης από τον πρωτοφειλέτη.

      Με απλά λόγια, για να πάρουν το σπίτι του εγγυτή, θα πρέπει πρώτα να έχουν πάρει το σπίτι αυτουνού που πήρε το δάνειο.

      *** «αυτός που χαίρεται τα δανεικά»: Από τη στιγμή που μπαίνεις εγγυητής σε δάνειο αλλουνού, θα πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχει και αυτή η πιθανότητα.

      1. Ναι αλλά… σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (προς το παρόν) πρώτη κατοικία δεν μπορούν να πάρουν – σωστά;

        1. Αυτό το παραμύθι με την πρώτη κατοικία, μην το καταπίνετε αμάσητο.

          Για να είναι προστατευμένη η πρώτη κατοικία, πρέπει να ισχύουν ταυτόχρονα 3-4 προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα, το 80% των οφειλετών ΔΕΝ προστατεύονται.

          Οι τράπεζες δεν κάνουν, μέχρι τώρα κατασχέσεις, όχι γιατί τους εμποδίζει η νομοθεσία, ή επειδή μας αγάπησαν, αλλά επειδή δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον.

          Αν αύριο έρθουν κάνα δυό μεγάλες εταιρίες απ’ έξω και εκδηλώσουν ενδιαφέρον να αγοράσουν π.χ. 300.000 σπίτια, θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί και θα γίνονται νύχτα-μέρα.

          1. Μέχρι να έρθουν όχι δύο αλλά μία εταιρεία από εξωτερικό να επενδύσει σε οτιδήποτε στην Ελλάδα, θα έχουν λιώσει και τα κόκκαλα μας. Ένας Gucci είπε να δώσει 2 εκατομμύρια για προβολή 15 λεπτών στην Ακρόπολη και τον σουταραν.

          2. Εδώ ο άλλος μας δίνει 600 ΔΙΣ και δεν τα πέρνουμε… 🙂

            ps: Μπορεί να φοβούνται μην μας κλέψουν τις κολώνες… έχουν τα μαρμάρα τι είναι να πάρουν κανα δυό κίωνες… την ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ τεχνολογία μέσα…

      2. Καλημέρα ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πήγα επιτέλους χθες σε ένα υπεύθυνο δικηγόρο, μετά από 12 ανεύθυνους.
        Από τη στιγμή που δεν πλήρωνε τις δόσεις του ν. κατσέλη, κινδυνεύουν όλα και τα σπίτια και τα μηχανήματα, ότι έχει κατατεθεί σαν περουσιακό στοιχείο στην αίτηση για να μπει στον ν.κατσέλη.
        Αν το νέο δικόγραφο με όλες τις λεπτομέρειες είναι σωστό, και δεν απορριφθεί η αίτηση στο ν.κατσέλη , (δηλαδή παραμενει στο ν. κατσέλη) θα τη “γλυτώσει” με μια δόση τις τάξεως των 250-300 ευρώ περίπου μηνιαίως για τα υπόλοιπα 25-30χρόνια. Ομως έτσι πρέπει να είναι πάντα σε καθεστώς πτώχευσης, αλλιώς η τράπεζα (που παρακολουθεί συνέχεια) μόλις δει αύξηση των εσόδων, ζητάει με λίγα λόγια παραπάνω. Προσωπικά το χάρηκα, μιας και την υπογραφή του την είχε πασατέμπο… η δική μου περουσία δεν κινδυνεύει, κι άμα κινδυνεψει “χωρίζω”. Ευχαριστώ.

          1. Kακομοίρα θα μπορούσες να πεις εμένα, που χωρίς να υπογράφω ή να έχω δανειστεί ποτέ, αναγκάζομαι να χρωστάω πολλά γιατί το επαγγελματικό δάνειο τρέχει με 2,8% και φαντάσου 5 χρόνια απλήρωτα από 60.000 πόσο έχει πάει…. συν τα υπόλοιπα. Με έναν καλό δικηγόρο κι ένα σωστό δικόγραφο , θα μπω κανονικά στον ν.κατσέλη και η δόση θα μου βγει 250-300 , θα κόψει και το τσιγάρο για να το πληρώνει. Υγεία πάνω από όλα !

          2. Πάντως δεν νομίζω να κινδυνεύεις.. θέλω να πώ ότι το δάνειο φαντάζομαι δεν το πήρες εσύ – ούτε υπέγραψες ως εγγυητής… σωστά;;; Κι αν το σπίτι είναι 50%-50% η Τράπεζα δεν μπορεί να κάνει και πολλά… θα πρέπει να αγοράσει το δικό σου μερίδιο…
            Αν δεν έβαλες την υπογραφή σου κάπου δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα…

          3. Δεν εχω βάλει πουθενά την υπογραφή μου, επειδή δεν με ρώτησε όταν υπέγραφε είμαι νευριασμένη όχι στεναχωρημένη, ας είναι καλά οι γονείς μου, που μου έδωσαν 3 σπίτα. Ομως ένα οικόπεδο που έχω,δεν μπορώ να το χτίσω, θα απαιτήσει η τράπεζα παραπάνω ποσό δόσης , έτσι δεν είναι?

          4. Εγώ πάντως άν είχα 3 σπίτια και χρήματα για να χτίσω και το οικόπεδο, δεν θα σκαγα για όλα αυτά.

          5. Δεν σκάω από στεναχώρια, αλλά από το άδικο να πληρώνω για τον κάθε εκμεταλευτή.

          6. Μην το παρεξηγήσετε αυτο… Νομίζω ότι χρειάζεστε περισσότερο σύμβουλο γάμου ή στην τελική διαζύγιο παρά οικονομολόγο ή δικηγόρο. Sorry αλλά ο τρόπος γραφής σας μαρτυρά αλλά προβλήματα. (ναι, έχω κάνει και ψυχολόγος)

          7. Παρακαλώ τα σχόλια σας να αφορούν μόνο τη θεματολογία του site και να μην υπεισέρχονται σε τέτοια προσωπικά θέματα.

          8. Ναι είναι άδικο να μπλέκεις σε μια τέτοια κατάσταση, αν και οι περισσότεροι που έβαλαν εγγυητές, δεν σκέφτηκαν υστερόβουλα, ούτε κανείς φανταζόταν ότι θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε. Μάλιστα αν δεν το ζητούσαν οι τράπεζες δεν θα έβαζαν καν εγγυητές.

  18. Καλημερα σας. Δεν ειμαι απλα αρχαριος , ειμαι συναμα και ασχετος με το θεμα των δανειων γενικοτερα..
    Θελω να αγορασω 1 μεταχειρισμενο αμαξι και δεν ξερω αν ειναι καλη η ιδεα να παρω δανειο απο τραπεζα..παρ ολα αυτα αλλος τροπος δεν υπαρχει … τι θα με συμβουλευατε? το ποσο που θα ηθελα να παρω ειναι γυρω στις 5000 ευρω… Ευχαριστω

    1. Συνήθως όταν είναι να αγοράσεις κάποιο αμάξι – σου προτείνουν κάποιο χρηματοδοτικό (από την επιχείρηση που θα το αγοράσεις) – στην ουσία δάνειο είναι…

      Βέβαια πλέον πρέπει να πληρείς κάποιες προυποθέσεις… να έχεις στάνταρ μισθό για πάνω από χρόνο (να είσαι ασφαλισμένος φυσικά) – αφου ίσως χρειαστεί αν υποδείξεις μισθωτήριο, εκκαθαριστικό, ταυτότητα ή να έχεις εισοδήματα από κάπου ή μεγαλό καταθετικό λογ/μο. Με λίγα λόγια πρέπει να έχεις εξασφαλίσεις. Σύνήθως πρέπει να απαντήσεις μερικές ερωτήσεις προσωπικού χαρακτήρα.. αν έχεις άλλα δάνεια, πιστωτικές, να υποδείξεις αντίκλητο, διεύθυνση/τηλ εργασίας/σπιτιού, τι μισθό παίρνεις, αν το σπίτι που διαμένεις είναι δικό σου, αν έχεις άλλο αυτοκίνητο κτλ κτλ.

      Τσεκάρεις το επιτόκιο (να μην είναι πάνω από 15%) – τσεκάρεις την δυνατότητα σου να το αποπληρώσεις, και κάνεις την προσευχή σου…

      Θα πρέπει να υπολογίσεις ότι δεν θα είναι το μόνο σου έξοδο η δόση, αλλά και το πρώτο service, τα χαρτιά του, η ασφάλεια του, η βενζίνη κάθε εβδομάδα, τα λάδια ανα 6μηνο ~οπότε βάλε και κανα χιλιάρικο ότι χρειάζεσαι μετρητά…

      Γενικά – αν μπορείς να αποφύγεις τις δόσεις και να μαζέψεις τα χρήματα – να πάς κασάτος – θα γλυτώσεις και χρήματα και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

      *προσωπική άποψη ενός καμμένου από δάνεια!

      1. κανονικα τα δάνεια δεν θα έπρεπε να ξεπερνάνε το 6% επιτόκιο αλλά το 15% που σου αναφέρω είναι το μέσο επιτόκιο της αγοράς καταναλωτικών…

    2. Και τι δεν θά ‘δινα να ήμουν κι εγώ άσχετη με δάνεια. Επίσης αν ξαναγεννιόμουν δεν θα έμπλεκα ποτέ μαζί τους.

      1. Α μπράβο. Δεν ξαναγιεννομαστε. Για αυτό σου έγραψα ήδη ότι μία φορά ζούμε, για εκείνο το δάνειο με τα 30 ευρώ που δίνεις. Αλήθεια τι έγινε με τη Τζανινη?

        1. Να ήταν μόνο τα 30. Συνολικά 70.000 είναι το χρέος γι αυτο και πάμε νομο κατσέλη και γιατί πλέον δεν αντέχουμε.Βέβαια η δικηγόρος μας είπε “λίγα έχετε βρε παιδιά. Το λιγότερο που έχω αναλάβει ειναι 500.000”! Οσο για τη Τζανίνη εκείνη τη μέρα με μπρίζωσες τόσο που τους τηλεφώνησα και τους είπα ότι έτσι και ξαναενοχλήσουν οποιονδήποτε τρίτο θα τους πάω δικαστικά. Βέβαια απο δω και πέρα όλα αυτά σταματάνε και περιμένουμε το δικαστήριο.

    3. Οι εταιριες που πουλάνε μεταχειρισμένα εχουν και χρηματοδοτικά προγράμματα για 48 ή 60 δόσεις οποτε μαζι με τους τοκους θα σου βγει περίπου 100 με 120 ευρώ το μήνα.
      Αν το πάρεις απο ιδιώτη τότε πολύ δύσκολα η τράπεζα να σου δωσει καταναλωτικό λόγω έλλειψη ρευστότητας.

  19. Καλησπέρα, μήπως ξέρετε μετά από πόσα χρόνια διαγράφονται τα καταναλωτικά δάνεια και οι κάρτες;

    1. Δεν διαγράφονται. Αν υπάρχει διαταγή πληρωμής αυτή ισχύει για 20 χρόνια. Αν η τράπεζα έχει υποψίες ότι έχεις μεγάλα εισοδήματα ή αποκρυπτεις περιουσία μπορεί να εκδώσει καινούργια με επικαιροποιημενο το χρέος λίγο πριν λήξει η παλιά.

  20. γεια σας είναι σε οικονομική κατάσταση ??? και χρειάζεστε ένα δάνειο για να ξεκινήσει μια επιχείρηση, να πληρώσει το χρέος σας ή για τα φάρμακά σας ?? αν ναι, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την κ Στέλλα Rene ο διευθύνων σύμβουλος της κας Στέλλας Rene εταιρεία δάνειο της εταιρεία είναι ασφαλές, εξασφάλισε και αξιόπιστες ταυτόχρονα, διότι αυτή είναι η εταιρεία όπου μόλις εξαργύρωσε ένα δάνειο ύψους 120,000,00 ευρώ και ήταν επιτυχής και στην πραγματικότητα τα όνειρά μου έως και σήμερα, γι ‘αυτό θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το μέσο για να ενημερώσει όποιον έχει ανάγκη από δάνειο για να συνδεθείτε με το email παρακάτω {mrsstellareneloanfirm1@gmail.com}

    δοκιμαστεί και εμπιστοσύνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *