Φοβάται εκλογές το ΧΑ, αυξάνεται το ρίσκο

Στην κόψη του ξυραφιού  ακροβατεί  η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς  το πολιτικό ρίσκο αυξάνεται μετά το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ που γίνεται casus belli  μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, ενώ η υποβάθμιση του ΧΑ από την MSCI οδηγεί σε αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων.  Η μεταβλητότητα εκτιμάται ότι θα αυξηθεί, λόγω της ανακύκλωσης σεναρίων για πρόωρες εκλογές, αλλά και εξαιτίας της μετακίνησης κεφαλαίων που θα προκαλέσει η υποβάθμιση. Με έντονες διακυμάνσεις κινούνται σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες,  που βρίσκονται σε επίπεδα κρίσιμων στηρίξεων. Πιθανότητες πρόσκαιρης ανοδικής αντίδρασης βλέπουν οι αναλυτές.

Οι μετοχές των τραπεζών -πλήν Eurobank –  ανακάμπτουν,  μετά από σωρευτικές απώλειες της τάξεως του 25% το τελευταίο τετραήμερο και ο κλαδικός τους δείκτης ενισχύεται τώρα κατά  2,2%, ενώ ξεκίνησε με -1,2%. Alpha+4%, Εθνική  +1,3%, Πειραιώς +3%, Αττικής +8%, Eurobank -18%.

Ομως η γενικότερη εικόνα στο ταμπλό είναι αρνητική, καθώς οι περισσότερες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης  υποχωρούν. Ο δείκτης FT25 χάνει τώρα 1,5%, ενώ νωρίτερα πήγε -2,2%. Τις μεγαλύτερες απώλειες  υφίσταται η 3E Coca-Cola  (-5%). Η μεγάλη πτώση της ερμηνεύεται ως ένδειξη  αποχώρησης  ξένων funds λόγω υποβάθμισης της ελληνικής αγοράς. ΕΧΑΕ -4,5%, ΟΤΕ -4%, Μυτιληναίος -3,5%, Intralot, ΕΛΠΕκαι ΤΕΝΕΡΓΑ -3%.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται περί της 888μονάδες,  υποχωρώντας κατά 0,8%. Μέχρι στιγμής έχει καταγράψει  υψηλό ημέρας +1,12% και χαμηλό -1,88%.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι ανησυχητική ένδειξη αποτελει  η καθοδική διάσπαση της περιοχής των 910-900 μονάδων, όπου αναμενόταν ότι θα υπάρξει αντίσταση και αντίδραση.

Τώρα η επόμενη βραχυχρόνια στήριξη εντοπίζεται στις 875-870 μονάδες.στήριξη.

www.sofokleousin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *